Skocz do zawartości
IGNORED

IMPERIUM SŁOWIAŃSKIE

Gość A&T

Rekomendowane odpowiedzi

Jesień średniowiecza mamy w tej chwili. Jak to jest możliwe, że mamy wieczny kryzys? Przekręt upadających banków na kredytach frankowych nazywa się zyskiem. Szwindel na szwindlu. To nie ma racji bytu i musi upaść. Giełdy już to pokazują. Cały system utrzymuje się tylko dzięki przekrętom, zaciąganiu długów, kradzieży środków z funduszy emerytalnych, wydłużeniu wieku emerytalnego, zwiększonemu vatowi itd.

reset, reset kolego !

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

W końcu Słowianie są dziś genetycznie dość różnorodni, więc na bank mieszali się z ludami na których tereny włazili, tylko ich kultura i język dominowały.

Słyszałem w audycji radiowej " Czy Polacy to Słowianie ? " , że po genach " zdobywcy " to do tej pory germańskich nie ma , a ogólnie Słowianie mają chyba podobne geny , nie jestem tego jednak pewien . Stwierdzono na podstawie wyrywkowych badań , iż Polacy wywodzą się z nad Dniestrza .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość A&T

(Konto usunięte)

Przyjrzyjcie się uważnie mapce Polski. To jest przeszłość ale i nasza przyszłość. Wiecie kto założył miasto Kijów, Smoleńsk czy Hamburg? Czy mieliśmy swojego papieża poza JPII?

Gość A&T

(Konto usunięte)

Lechia inaczej Imperium Lechitów była pierwszym i największym organizmem państwowym Ariów-Słowian w Europie trwającym setki lat. Imperium Lechitów o różnym zasięgu przetrwało ponad 2600 lat od ok. 1800 r, p.n.e. do ok 840 r. n. e. kiedy upadło w rezultacie zagranicznego geopolitycznego spisku i dokonanej zbrodni na jego władcach. W rezultacie czego już się nie podniosło i w X w. rozpoczął się proces podziału Ariów-Słowian na Zachodnich i Wschodnich. Jednak pamiętać należy, że zajmujemy te tereny od 10 700 lat jako autochtoni.

Słyszałem w audycji radiowej " Czy Polacy to Słowianie ? " , że po genach " zdobywcy " to do tej pory germańskich nie ma , a ogólnie Słowianie mają chyba podobne geny , nie jestem tego jednak pewien . Stwierdzono na podstawie wyrywkowych badań , iż Polacy wywodzą się z nad Dniestrza .

To by w sumie wymagało większych badań. W końcu nikt mi nie powie że Polacy wyglądają jak Bułgarzy.

Z drugiej strony obserwowane dziś różnice można przypisywać przemieszaniom ludności późniejszym niż pierwotne zasiedlenie terenów przez Słowian - wbicie się Madziarów na słowiańskie ziemie, wpływy tureckie na Południu, powolne absorbowanie różnych bałkańskich ludów typu krewniacy dzisiejszych Albańczyków czy innych Traków, ekspansja Słowian wschodnich na tereny różnych Mordwinów, Nieńców, Czuwaszy i innych Kałmuków, najazdy mongolskie itd. Widziałem kiedyś taką planszę instruktażową dla sowieckiej milicji w temacie typowej dla danego narodu fizjonomii.

Problem polega na dramatycznym wręcz braku źródeł choćby w temacie jak wyglądała i funkcjonowała pierwotna wspólnota słowiańska, więc badania na ile Słowianie wyrzynali bądź wypędzali wcześniejszych mieszkańców zajmowanych ziem, a na ile prowadzili ekspansję przez asymilację innych ludów, mogą być utrudnione nawet gdyby przeprowadzać analizy genetyczne materiału archeologicznego. Nikomu chyba zresztą nie zależy na uczciwych badaniach w tej dziedzinie.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Problem z haplogrupami jest taki, że Słowianie w swojej najczystszej i pierwotnej postaci najprawdopodobniej mieli całkiem niezłą ich kolekcję, porównywalną zapewne z innymi ludami indoeuropejskimi i okolicznymi.

Różnicowanie się haplogrup to zjawisko znacznie wcześniejsze niż nawet wspólnota językowa pra-indoeuropejska, o jej podziale na dzisiejsze grupy nie wspominając. Poza tym haplogrupy to tylko proste linie matczyne i ojcowskie, więc im dalej wgłąb historii próbujemy nimi sięgać, tym mniejsza korelacja ze sprawami językowymi i ogólnie memetycznymi.

A poza tym to języki bałtyckie wcale nie wyodrębniły się ze słowiańskich tylko było raczej odwrotnie. Bałtyckie (a zwłaszcza litewski) wykazują najwięcej elementów pierwotnych, łącznie z podobieństwami z sanskrytem. Wg. większości językoznawców pierwotna wspólnota bałto-słowiańska podzieliła się na 3 grupy - zachodniobałtycką, wschodniobałtycką i słowiańską. Bałtowie stracili na znaczeniu dopiero później, być może dlatego że byli jeszcze bardziej zamknięci w sobie i niechętni wszelkim innowacjom oraz merytoryce niż Słowianie, i w końcu przegrali pod względem techniki, również wojennej - ostatki tego procesu to zanik Prusów, Jaćwingów i Galindów już w czasach pisanej historii.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Na pewno w czasie potopu z czyściło niemal całą powierzchnię Ziemi. Czyli sięgając genami do 10 700 jak dla mnie ma to sens. Potop to 12 i pół tyś lat wstecz. Oczywiście geny i kultura to nie to samo. Jednak geny to podstawa. Nasza wiedza o nich dopiero się rozwija i kryją one wiele więcej niż się spodziewamy. Dopiero teraz niektórzy naukowcy zaczynają się wypowiadać na temat tzw. śmieciowego DNA. Jeśli uznać powyższe okresy za prawdziwe. Współistnienie innych cywilizacji jak Sumerowie (6 tyś.lat wstecz) pewne podstawowe ruch można śledzić.

Imperium Słowiańskie to wspólnota plemion. To wiele wyjaśnia.

Próba sięgania dale to próba odpowiedzi na pytanie o pochodzenie człowieka. Z mojej wiedzy wynika, że tu na Ziemi jest ona mocno pogmatwana. Jednak tą najbliższą jesteśmy w stanie z dużym prawdopodobieństwem rozszyfrować.

mapr1a1a.jpg

Mapa rozprzestrzenienia rodów Y-DNA w wielkim rodzie R1a1a1

Największa rodzina, oznaczona szarą linią ciągłą – to gałąź centralna eurazyjska.

Rejon środkowoeuropejskiej R1a1a1g-M458 połączono z rejonem zachodniosłowiańskiej

R1a1ag2-L260.

Na pewno w czasie potopu z czyściło niemal całą powierzchnię Ziemi. Czyli sięgając genami do 10 700 jak dla mnie ma to sens. Potop to 12 i pół tyś lat wstecz.

Nie ma śladów niczego podobnego w materiale ani kopalnym, ani w DNA żyjących dziś ludzi, a tym bardziej zwierząt.

Najbliższy nam katastrofalny spadek liczebności populacji Homo Sapiens widoczny w DNA, to był związany z erupcją superwulkanu Toba jakieś 70tys. lat temu, jednak wtedy nasi przodkowie żyli jeszcze w Afryce.

...

Problem polega na dramatycznym wręcz braku źródeł choćby w temacie jak wyglądała i funkcjonowała pierwotna wspólnota słowiańska, więc badania na ile Słowianie wyrzynali bądź wypędzali wcześniejszych mieszkańców zajmowanych ziem, a na ile prowadzili ekspansję przez asymilację innych ludów, mogą być utrudnione nawet gdyby przeprowadzać analizy genetyczne materiału archeologicznego. Nikomu chyba zresztą nie zależy na uczciwych badaniach w tej dziedzinie.

Trzeba by przeszukać piwnicę Kiszczaka...

Ale na poważnie.

Pochodzimy z dzisiejszego Iranu wędrując poprzez północno-środkowe Indie...

Jednak pamiętać należy, że zajmujemy te tereny od 10 700 lat jako autochtoni.

ja bym się tym tak nie chwalił

skończymy jak indianie albo inni aborygeni...

od ok. 1800 r, p.n.e. do ok 840 r. n. e. kiedy upadło w rezultacie zagranicznego geopolitycznego spisku i dokonanej zbrodni na jego władcach

zawsze przeciw nam spiskują

i tak od tysiącleci...

Gość A&T

(Konto usunięte)

to był związany z erupcją superwulkanu Toba jakieś 70tys. lat temu, jednak wtedy nasi przodkowie żyli jeszcze w Afryce.

Twoi przodkowie.:-)

70 tyś. wstecz to jeszcze czasy dwóch potężnych cywilizacji Atlantydy i Mu /Lemurii/. Ja wiem, że tego nie ma jeszcze w książkach. Ale dowody na Ziemi istnieją.

Pochodzimy z dzisiejszego Iranu wędrując poprzez północno-środkowe Indie..

Dokładnie. Kolega kuma co mnie cieszy.

Znacie indyjski koncern samochodowy Tata Motors? Tata znaczy dokładnie to samo co u nas.

Gość A&T

(Konto usunięte)

50 tyś. lat wstecz na ogólnoświatowym forum cywilizacje ziemskie podjęły wspólną decyzję by pozbyć dużych ptaków porywających ludzi. Użyto do tego dość przemyślnej i kontrowersyjnej broni.

50 tyś. lat wstecz na ogólnoświatowym forum cywilizacje ziemskie podjęły wspólną decyzję by pozbyć dużych ptaków porywających ludzi. Użyto do tego dość przemyślnej i kontrowersyjnej broni.

a to z jakiej książki, Arton?

Gość A&T

(Konto usunięte)

Zapamiętaj jak do mnie się zwracasz . Mój nick to A&T

Zacznij od tej. Ukryta historia człowieka. Zakazana archeologia.

O Atlantydzie możesz zacząć zdobywać informacje od Platona w jego dialogach „Timajos” i „Krytias”.

ZAKAZANA ARHEOLOGIA.pdf

A&T - a dlaczego nie chcesz już być Artonem ? :(

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Gość A&T

(Konto usunięte)

Cytat z Zakazanej archeologii.

Na początku lat pięćdziesiątych Thomas E. Lee z Muzeum Narodowego w Kanadzie znalazł

rozwinięte narzędzia kamienne w polodowcowych osadach Sheguiandah, stanowiska na

wyspie Manitoulin leżącej w północnej części jeziora Huron. Geolog John Sanford dowodził,

że najstarsze narzędzia z Sheguiandah mają przynajmniej 65 000 lat, a mogą mieć nawet 125

000. Zwolennicy standardowych poglądów na temat prehistorii Ameryki Północnej nie byli w

stanie zaakceptować takiego datowania. Przypuszcza się bowiem powszechnie, że człowiek

przybył po raz pierwszy do Ameryki Północnej około 12 000 lat temu z obszaru Syberii.

Zgody na trollowanie nie ma.

co ma wspólnego imperium słowiańskie z ty, że 50 tyś. lat wstecz na ogólnoświatowym forum cywilizacje ziemskie podjęły wspólną decyzję by pozbyć dużych ptaków porywających ludzi. Użyto do tego dość przemyślnej i kontrowersyjnej broni.

to nie jest trollowanie? ;)

Cytat z Zakazanej archeologii.

Na początku lat pięćdziesiątych Thomas E. Lee z Muzeum Narodowego w Kanadzie znalazł

rozwinięte narzędzia kamienne w polodowcowych osadach Sheguiandah, stanowiska na

wyspie Manitoulin leżącej w północnej części jeziora Huron. Geolog John Sanford dowodził,

że najstarsze narzędzia z Sheguiandah mają przynajmniej 65 000 lat, a mogą mieć nawet 125

000. Zwolennicy standardowych poglądów na temat prehistorii Ameryki Północnej nie byli w

stanie zaakceptować takiego datowania. Przypuszcza się bowiem powszechnie, że człowiek

przybył po raz pierwszy do Ameryki Północnej około 12 000 lat temu z obszaru Syberii.

a co to ma wspólnego z imperium słowiańskim?

Gość A&T

(Konto usunięte)

Coś z ukrytej historii Imperium Słowiańskiego.

Ariowie-Słowianie, Indoscytowie założyli nowe państwa:

420-534 państwo słowiańskie burgundów w Galii

409-585 państwo słowiańskie Suewów w Galicji

409-429 państwo słowiańskie Wandalów-Hasdingów w Galicji

409-429 państwo słowiańskie Alanów w Luzytanii i Kartaginie

409-429 państwo słowiańskie Wandalów-Silingów w Betyce

429-534 państwo słowiańskie Wandalów i Alanów w Afryce

W tym czasie największe miasta podbite przez naszych.

- 439 Kartagina - Wandalowie, Alanowie

- 455 Rzym Wandalowie i Alanowie

- 472 Rzym - Suewowie, Burgundowie i Alanowie

No a jak się mają kontakty Słowian z kosmitami ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.