Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Emocje i przekonania polityczne wpływają na wasze oceny. Ciężko lub wręcz niemożliwym staje się jakakolwiek dyskusja gdy tak silne determinanty się ujawniają.

czytałem dziś relacje świadka

Gdzie czytałeś ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Sommer bez sentymentów o Bolku, Kaczyńskim i kwestii grafologicznej:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Teza o zamachu była okrutnym i opracowanym na prędce sposobem odwrócenia uwagi polskiej publiki od winy Lecha Kaczyńskiego. Z punktu widzenia PiSu lepiej było zrobić z niego ofiarę zamachu niż winnego śmierci 95 osób. I to się im udało. Dużo ludzi w Polsce uwierzyło w bzdury o zamachu nie patrząc na logikę i fakty. Po co Putin miałby zabijać Kaczyńskiego skoro było wiadomo, że za chwilę kończył swoją prezydenturę w niechwale i kompromitacji jako najgorszy prezydent z najniższym poparciem społecznym.?

Wystarczyło poczekać do nowych wyborów. Popracie dla Lecha Kaczynskieho było tak dramatycznie niskie, że przegrałby nawet z cieciem z każdego hotelu czy z dowolnym taksówkarzem. Zamach byłby niebezpieczny dla Putina, bo dawał szanse na reelekcje kogoś z PiSu. Poza tym skoro sowieci serwisowali ten samolot, to mogli umieścić w nim ładunki i zdetonować je nad dowolnym krajem UE zwalając winę na UE, której Putin nie lubi i gdzie Lech Kaczyński był pośmiewiskiem. Po co Putin miałby zamachem w Smoleńsku ściągać winę na siebie, nic na tym nie zyskując, skoro mógł zwalić winę na UE?

czytałem dziś relacje świadka ze krzywonos podczas podpisywania porozumień w stocznie,zostala przez koleżanki przylapana na kradzieży pieniędzy,pochodzily one ze składek i darow zagranicznych.

krzywonos była łamistrajkiem,tramwaj się zatrzymal jak strajkujący wylaczyli prad.

tacy sa wasi idole,,,gratulacje.złodzieje,donosiciele,łamistrajki.

Powiedz to TW Balbinie.

Lech36 czekałem z niecierpliwością kiedy mnie obrazisz. Długo nie musiałem czekać.

Jesteś kłamcą i nie potrafisz się do tego przyznać.

Udowodniłem to Tobie, jakoś nie odniosłeś się do tych faktów.

Tak na marginesie nie znasz mnie i nie wiesz jakie mam poglądy polityczne. Jeżeli ten kto udowadnia Tobie kłamstwo to PiSowiec to z pokorą przyjmę i takie sformułowanie.

Emocje i przekonania polityczne wpływają na wasze oceny. Ciężko lub wręcz niemożliwym staje się jakakolwiek dyskusja gdy tak silne determinanty się ujawniają.

Ale ja podałem fakty, nie przekonania....FAKTY!!

Lech36 czekałem z niecierpliwością kiedy mnie obrazisz. Długo nie musiałem czekać.

Tak na marginesie nie znasz mnie i nie wiesz jakie mam poglądy polityczne. Jeżeli ten kto udowadnia Tobie kłamstwo to PiSowiec to z pokorą przyjmę i takie sformułowanie.

Najpierw jak kogos nazwiesz kłamcą to prponuje spójrz w lustro a potem cos napisz .....

Sylwek, co na podstawie tych Faktów twierdzisz?

Że jak ktoś się spóźnia to następuje katastrofa?

Czy jak piloci nie mają zaświadczeń to nie potrafią latać, choć do tej pory zawsze to robili?

Pominąłeś jeszcze dziesiątki faktów, jakie miał związek z tą katastrofą ale nie pasowały Tobie do narracji.

Ja też.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Najpierw jak kogos nazwiesz kłamcą to prponuje spójrz w lustro a potem cos napisz .....

Gdzie skłamałem? Podaj proszę odnośnik chętnie zobaczę.

Tomek7776 nie używaj epitetów. Proszę.

Czy jak piloci nie mają zaświadczeń to nie potrafią latać, choć do tej pory zawsze to robili?

Pominąłeś jeszcze dziesiątki faktów, jakie miał związek z tą katastrofą ale nie pasowały Tobie do narracji.

To co podałem to pośrednie składowe. Decydującym były działania pod presją, działania błędne i ignorowanie ostrzeżeń, chęć lądowania za wszelką cenę, pod przymusem. Pilotami byli wojskowi, którzy muszą wykonywać rozkazy. Ich przełożony był na pokładzie.

czytałem dziś relacje świadka ze krzywonos podczas podpisywania porozumień w stocznie,zostala przez koleżanki przylapana na kradzieży pieniędzy,pochodzily one ze składek i darow zagranicznych.

krzywonos była łamistrajkiem,tramwaj się zatrzymal jak strajkujący wylaczyli prad.

tacy sa wasi idole,,,gratulacje.złodzieje,donosiciele,łamistrajki.

Dobre! Dobre!

A ja gdzieś czytałem, że Jarek to gej (nikomu nie ubliżając)

No nie pamiętam, gdzie. Ale na pewno gdzieś. Aha i że śpi z kotem;-))

Taki jest twój idol???

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Malwas.pl

nie podnos sobie ciśnienia,to funkcyjne gnidy ,musza zapracować na szacunek u swoich zwierzchnikow,oficerow prowadzących,,,,

U TW Balbiny?

Szanowny Kolego ja Koledze podałem tylko i wyłącznie fakty, które były bezpośrednią przyczyną katastrofy. Gdyby piloci prawidłowo zareagowali na pierwsze ostrzeżenie TAWS "terrain ahead pull up" to tej katastrofy/zamachu by nie było. Więcej faktów znajdzie Kolega w wątku katastrofie smoleńskiej.

Dobre! Dobre!

Taki jest twój idol???

To tajemnica poliszynela. Mówi o tym cała W-wa i to od wielu lat.

Szanowny Kolego ja Koledze podałem tylko i wyłącznie fakty, które były bezpośrednią przyczyną katastrofy. Gdyby piloci prawidłowo zareagowali na pierwsze ostrzeżenie TAWS "terrain ahead pull up" to tej katastrofy/zamachu by nie było. Więcej faktów znajdzie Kolega w wątku katastrofie smoleńskiej.

Chyba Lechu36 nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, wkleję ten wpis, w którym zarzuciłeś mi nieprawdę:

Zobacz co o Tobie i nie tylko myśli człowiek, którego wklejasz. Może nasunie się jakaś refleksja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolego co Ty za kłamstwa wklejasz ?

jak juz takie KŁAMSTWA WKLEIŁES TO OBEJRZYJ TO...............

Ukryta Zawartość

zabłysnąles gratulacje jak takich obronców ma" wadza" to brawo aby tak dalej....

Gdzie skłamałem? Podaj proszę odnośnik chętnie zobaczę.

Tomek7776 nie używaj epitetów. Proszę.

poczytaj -słowem kłamca to Ty sie posługujesz względem osób tutaj piszących ( w tym przypadku Lecha)

ja nie użyłem względem Ciebie tego ale brzydzę sie osobą która ima sie róznych chwytów ponizej pasa

wkleiłem Ci wypowiedz Lisa jak było naprawdę ( kłamstwem jest manipulacja tamtym filmikiem ) ale widzę po tobie jak po kaczce i to w każdej postaci.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Malwas.pl' sprawdź kto odpowiadał za bezpieczny start, lot i lądowanie 96 osób w Smoleńsku. Szczególnie za lądowanie. Propaganda pisowska próbuje z siłą wodospadu rozproszyć odpowiedzialność za śmierć tych 96 osób.

Odpowiedziałem Tobie linkami, że mijasz się z prawdą.

Co za podły naród!!!

Krew mi się gotuje i wstyd mi za to grzebanie w historii, szczególnie przez gówniarzy którzy pojęcia o życiu nie mają.

Tu polecam gorąco mądry utwór Indios Bravos - Łatwo / Nie łatwo.

Przykłady można by mnożyć, ale spójżcie kto sądzi swoich żołnierzy jak Polska? Kto pytam???

Żołnierzy z Nangar Khel!!!

Rosjanie, Amerykanie, Niemcy, Francuzi codziennie mordują setki cywilów w oczach kamer!!!

Co się z Wami dzieje ludzie?

Jedyne co Nas jednoczy to wojna niestety, smutne.

Krzyżujcie dalej swoich bohaterów na forum międzynarodowym, Brawo!!!

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

poczytaj -słowem kłamca to Ty sie posługujesz względem osób tutaj piszących ( w tym przypadku Lecha)

ja nie użyłem względem Ciebie tego ale brzydzę sie osobą która ima sie róznych chwytów ponizej pasa

wkleiłem Ci wypowiedz Lisa jak było naprawdę ( kłamstwem jest manipulacja tamtym filmikiem ) ale widzę po tobie jak po kaczce i to w każdej postaci.....

Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Możesz podać ten link gdzie skłamałem.

Dobre! Dobre!

Taki jest twój idol???

Coś sie 2x klikło...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Nieszczęścia chodzą parami

Andrzej Gwiazda: Prawdziwym powodem, że została odsunięta było to, że ją złapali na kradzieży pieniędzy! Mieliśmy o tym nie mówić, ale wobec takiej bezczelności – trzeba!

Joanna Gwiazda: A na salony polityczne wprowadziła ją pani Jolanta Kwaśniewska. Do mediów – Borusewicz. Zresztą oni w ogóle opowiadali niesłychane rzeczy, że 21 postulatów napisała Henia z Borusewiczem. Słyszałam to na własne uszy. Chyba myśląc, że ludzie doznali już kompletnej amnezji.

Andrzej Gwiazda: Słyszeliśmy też, że to Henia zatrzymała strajk.

Joanna Gwiazda: Ja już nie chcę mówić, że ludzie w Gdańsku mówią, że ten tramwaj to jej zatrzymała publika, bo inne tramwaje nie wyjechały a ona wyjechała… A jak tramwaj stanął to pobiegła do Stoczni. Nie wiem jaka wersja jest prawdziwa, bo tu są różne plotki.

Andrzej Gwiazda: Pogłoski krążą do dzisiaj – że była łamistrajkiem, inni nie wyjechali, a ona wyjechała i tym co wyjechali – wyłączono prąd.

Joanna Gwiazda: Ja już nie chcę mówić, że ludzie w Gdańsku mówią, że ten tramwaj to jej zatrzymała publika, bo inne tramwaje nie wyjechały a ona wyjechała… A jak tramwaj stanął to pobiegła do Stoczni. Nie wiem jaka wersja jest prawdziwa, bo tu są różne plotki.

Andrzej Gwiazda: Pogłoski krążą do dzisiaj – że była łamistrajkiem, inni nie wyjechali, a ona wyjechała i tym co wyjechali – wyłączono prąd.

Nic dodać....

(podkreślenie moje)

Henia była niewątpliwie bardzo prostym człowiekiem, ale w czasie strajku zapamiętałem ją jako dzielną. Była członkiem komitetu strajkowego. Ona nie była delegatem, ale w stoczni zjawiła się indywidualnie, po zatrzymaniu strajku, po tym jak Ania Walentynowicz, Alina Pieńkowska, Halina Ossowska zatrzymały część załogi, która została i kontynuowała strajk. Henia zjawiła się już na bramie obsadzonej przez straż. I są na to świadkowie.

– opowiada.

W czasie strajku wypisywała kwity na benzynę, na podstawie których Komitet Strajkowy Rafinerii Gdańskiej wydawał benzynę. To było jedyne źródło dla karetek pogotowia i innych społecznych potrzeb. A także dla tych, co przyjechali z Krosna, by dowiedzieć się, co się dzieje, lub zapisać się do MKS

– mówi Andrzej Gwiazda.

Po podpisaniu porozumienia, kiedy komitet strajkowy stał się komitetem założycielskim – na członków prezydium spadł obowiązek wymyślenia, co związek zawodowy ma w kraju komunistycznym robić, w czasach już stabilniejszych. I tu Henia okazała się całkowicie niekompetentna. Sprawiała kłopoty. Bo jako członek prezydium miała pewien zakres decyzji indywidualnych , które trzeba było prostować, wycofywać

– wspomina opozycjonista.

Nie była delegatem załogi. Załogi Wojewódzkiego Zakładu Komunikacji i Oddziału Komunikacji Miejskiej - cały czas protestowały, że to nie ich reprezentant wybrany przez załogę zasiada w prezydium, tylko Krzywonos, która przyszła samodzielnie na stocznię. Mówimy cały czas o roku 80-tym.
Były tam sprawy kompromitujące, o których nie chcieliśmy mówić, bo zwyciężyła opinia, że żeby nie kalać gniazda, to będziemy na ten temat milczeć
.

I to zostało przedstawione, że dzielna Henia Krzywonos, dla dobra związku, postawiła wyżej jego dobro, niż swoją pozycję i na własne żądanie odeszła. To były pierwsze dwa tygodnie września

– mówi Andrzej Gwiazda.

Czyli Krzywonos, była (bo po imieniu nie jesteśmy już dawno) pełniła tę funkcję – góra miesiąc. Więcej się nie zjawiła. „Solidarność” powstała 17 września – w rocznicę najazdu bolszewickiego. I wtedy już Krzywonos w prezydium nie było. Czyli w Solidarności nie była ani dnia!

– podkreśla. Jak tłumaczy:

Ponowny kontakt nawiązaliśmy już po 89’ roku, jak była rejestracja drugiej „Solidarności”.
Natomiast przez cały Stan Wojenny – od połowy września 80-go roku nie była w związku.To jest po prostu sztucznie zrobiona legenda. Krzywonos działa pod legendą działacza związkowego, którym nie była! A jeśli była - to przez miesiąc. Nie była internowana. Nikt jej do drzwi nie walił
. 2-go października bezpieka włączyła ją do sprawy operacyjnego sprawdzenia pod kryptonimem Tabor i przestała się nią interesować w marcu 81-go roku

A źródło? Bo nie słyszałem.

Ale przypuśćmy, że to prawda.

To znaczy, że Gwiazda to też kłamczuch, bo obiecał nic nie mówić (podtrzymując tym samym kłamstwo i w nim uczestnicząc) a gada.

Kłamca, który mówi prawdę - kłamie czy mówi prawdę?

Chyba się już pogubiłem :-((...

Więc to od niego te rewelacje?

Myślałem, że od Gwiazdy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.