Skocz do zawartości
IGNORED

Hi end,jak długo jeszcze?

Gość Paweł Skurzewski

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy przyjdzie nam zgasić światło w naszym hobby?

Kiedy Unia wyda zakaz odtwarzania muzyki w domu.

Nalezy tez pamietac, ze dobrej muzyki jest wiecej niz nasze mozliwosci przerobowe w jej odsluchiwaniu i to jest jedyna rzecz nad ktora (czasem) ubolewam, a nie nad dosc mocno wydumana perspektywa kupowania/posiadania super audio gratow w nieokreslonej przyszlosci ;'))

Kiedy Unia wyda zakaz odtwarzania muzyki w domu.

Wcześniej rozleci się na kawałki dzięki ciapatym. Nie ma obaw :-)

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

I wtedy skończy się słuchanie....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Prędzej czy później rozleci się i bez ciapatych.

Myślę, że przy ogromnej determinacji utrzymania jej przez urzędasów to max 10 lat. Poziom absurdu sięgnie zenitu i bańka pęknie ... wtedy znikną bzdurne dyrektywy.

Gość passer

(Konto usunięte)

Wiadomo o co chodz,klasa D jest jak d..a:-)

Dlatego pytam,jak długo jeszcze?

Ciekawe kiedy kabli zabronią i przejdziemy na audiofilskie WIFI

Protestuję..

Klasa D jest w porządku.

Mam ( również:) ).

Wybór w pełni świadomy.

.

Mógłbym napisać, że "dobry" przez D ale byłoby to krzywdzące.

Bardzo dobry - jest lepsze.

Ja jeszcze nie słyszałem takiego, który skłoniłby mnie, by w to wejść.

Tak więc, dla mnie bardzo dobry to już brzmi zbyt kosmicznie i odlotowo :)

Dlaczego? Z powodzeniem są stosowane w zacnych systemach do napędzania choćby sekcji niskotonowej.

Gość passer

(Konto usunięte)

A co masz?

Panowie, proszę pozwólcie, na trochę tajemniczości:)

Mam nadzieję, że kolega Twonk będzie mógł mnie odwiedzić i do tego czasu..., a może ktoś z was razem/oddzielnie wpadnie?

Z drugiej strony ... świadomy / dobry / bardzo dobry dotyczył wyboru, a kryteria mogą być przecież różne. ;))

Ja także mam wzmak grający w klasie D ( Chord Electronics ) nie nażekam :)))))

Słuchalismy takiego Chord'a. Grał całkiem dobrze.

Ale impulsowy był w nim tylko zasilacz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój wzmacniacz to Lindemann musicbook 55.

A jako zródła też używasz Musicbooka? Sam słucham na systemie Lindemanna i pomału zastanawiam się nad streamerem. Musicbook 20 będzie na pewno pierwszy na liście do odsłuchu.

Gość passer

(Konto usunięte)

A jako zródła też używasz Musicbooka? Sam słucham na systemie Lindemanna i pomału zastanawiam się nad streamerem. Musicbook 20 będzie na pewno pierwszy na liście do odsłuchu.

Tak, mam 25.

Kretynizm też ma swoje granice. Nawet wśród urzędasów. A poza tym, zawsze znajdzie się recepta. Przecież zwykłe żarówki o mocy 100W mimo zakazów nadal można kupić ;) A że inaczej się nazywają to tylko dowód na to, że inwencja ludzka nie ma granic. .

Ale te nowe żarówki szybko się przepalają Ja kupiłem sobie kilkaset żarówek i mam spokój do końca życia. Podobnie zrobiłem z lampami NOS - raczej one mnie przeżyją, niż ja je :)

Gość passer

(Konto usunięte)

i jak to całościowo gra...?

Przepraszam, nie opisuję jakości/ sposobu grania.

(1) nie jestem audiofilem

(2) uważam, jak większość z Was, że "gra" cały system: sprzęt, kable, głośniki, ustawienie, akustyka i .. użytkownik.

Mój opis części tego systemu byłby więc zniekształcony innymi elementami, których opisać bym nie mógł.

Jedynie, co wynika z faktu zakupu, mogę napisać, że gra satysfakcjonująco mz :).

p

Przepraszam, nie opisuję jakości/ sposobu grania.

(1) nie jestem audiofilem

(2) uważam, jak większość z Was, że "gra" cały system: sprzęt, kable, głośniki, ustawienie, akustyka i .. użytkownik.

Mój opis części tego systemu byłby więc zniekształcony innymi elementami, których opisać bym nie mógł.

Jedynie, co wynika z faktu zakupu, mogę napisać, że gra satysfakcjonująco mz :).

p

cóż, w takim razie nie zazdroszcze... sprzet za tyle kasy i tylko satysfakcjonujaco....

ale czasami wybory nie są trafione....

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Gość passer

(Konto usunięte)

cóż, w takim razie nie zazdroszcze... sprzet za tyle kasy i tylko satysfakcjonujaco....

ale czasami wybory nie są trafione....

... satysfakcjonujaco - dotyczy przecież mnie. Inaczej - system gra w sposób, który mnie satysfakcjonuje, który akceptuję. :)

A zazdrościć nigdy nie należy, zawsze przecież można być usatysfakcjonowanym tym co się ma.

Naprawdę nie jestem audiofilem. ;)

... satysfakcjonujaco - dotyczy przecież mnie. Inaczej - system gra w sposób, który mnie satysfakcjonuje, który akceptuję. :)

A zazdrościć nigdy nie należy, zawsze przecież można być usatysfakcjonowanym tym co się ma.

Naprawdę nie jestem audiofilem. ;)

ale tu nie chodzi o to, że nie jesteś audiofilem....

chodzi o to aby byc zadowolonym i to bardzo przy minimum kosztów... inwestując niemałe pieniądze w Lindemanna, należało napisać, że jest extra, super, hiper itp:)

a Ty skromnie....satysfakcjonująco.... tak mizernie jakoś to brzmi, nie gniewaj się

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.