Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 3 tys. zlotych

gressi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

nie, nie do Ciebie. no tak ale ten był tylko na Japonie i raczej wątpię żeby go ktoś słuchał. Chodzi o co zasadę co do granicznego roku. Jak zawsze są wyjątki oczywiście

ja rozumiem kolo pisze, że są bardzo ładne ok są, fajnie zbudowane ok są, kolekcjonuje je ok kolo - rozumiem jak najbardziej tez jestem zbieraczem. Ale ile można pisać o wzmakach sony 707,808, 830 czy nizszych jako bardzo dobrych wzmakach?!!

Najlepszym niedrogim (nowy kosztował 1000$, używany - 1000 zł) wzmacniaczem jeśli chodzi o przestrzeń jest zdecydowanie Quad77. Wygląd może niepozorny, dyskusyjny, ale dźwięk to rekompensuje. Słuchasz Pearl Jam, a tu nagle odzywa się gitara Gossarda za twoimi plecami, jakby ktoś w kuchni pogrywał na wiosełku.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Wyluzuj. Sony nawet za 1500 nie jest konkurencyjny

Nie badz smieszny bo Twoje obrzydzenie do sony nie jest nawet smieszne juz.

Gdyby to bylo prawda co mowisz to nikt by nie kupowal wysokich modeli sony tylko jakies smieszne wzmacniacze ponizej tysiaca

Gdyby to bylo prawda co mowisz to nikt by nie kupowal wysokich modeli sony tylko jakies smieszne wzmacniacze ponizej tysiaca

Ja powiem, niech kupują drogie Sony :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Każda, powtarzam każda wysoka integra innego japońca jest duzo lepsza

Wymień je bo tak sie sklada ze sluchalem praktycznie wszystkie wyzsze modele japońskich marek w tym budzecie z wyjatkiem accuphase

Tag Mclaren 60i

Widzę, że każdy chwali i zachęca do tego co sam posiada :D Nawet Sony ;)

Bierzesz pod uwagę jakąś tam mutacje TAGA czyli coś wywodzącego się z AudioLaba to może zainteresuj się oryginalnym angielskim AudioLabem 8000S. W aspekcie stereofonii przynajmniej w moich warunkach wzmacniacz niesamowity. Stereo z boku z przodu z góry, z dołu, głębia sceny fajna, acz nie karykaturalnie nieskończona jak to na kilku wzmakach miałem. Wzmacniacz grający detalicznie i dynamicznie, blisko neutralności jeśli chodzi obarwę przekazu. Bas ja na takiego naleśnika małego niesamowicie szybki i silny.

Wziął bym pod uwagę na Twoim miejscu Creeki oraz polskie konstrukcje, a może jakiś NAIM bo one podobno a basie ładnie grają. Atol IN 100 też do kupienia używany w tym budżecie.

Wzmaki Primare z moich dawnych doświadczeń trochę niebezpieczne ;) Sam od roku w podobnym budżecie wojuje ze wzmacniaczami.

Wybór niby spory, ale i tak najważniejsza jest akustyka która i tak gra pierwsze skrzypce.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Disco uwazasz sie za osobe osluchana i doświadczona a nie przyjmujesz do wiadomości ze dzwiek to kwestia gustu.

Sony potrafi zagrac tylko jegi dzwiek trzeba lubiec i to samo tyczy sie każdego innego sprzętu, przy czym dochodza inne aspekty jak awaryjnosc, jakosc wykonania, wydajność...

Dalem ci liste wzmacniaczy których sluchalem przed zakupem sony, dalej uwazasz ze gluchy jestem czy co?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Obrzydzenie? Oj zdziwiłbyś ilu urządzeń Sony używałem/używam ;-)

Disco uwazasz sie za osobe osluchana i doświadczona a nie przyjmujesz do wiadomości ze dzwiek to kwestia gustu.

Sony potrafi zagrac tylko jegi dzwiek trzeba lubiec i to samo tyczy sie każdego innego sprzętu, przy czym dochodza inne aspekty jak awaryjnosc, jakosc wykonania, wydajność...

Dalem ci liste wzmacniaczy których sluchalem przed zakupem sony, dalej uwazasz ze gluchy jestem czy co?

Masz rację. To kwestia gustu. I nie miałbym nic przeciw gdybyś Sony 830 ES polecał do powiedzmy 1500 PLN. To że Ty za niego przepłaciłeś nie znaczy że jest wart tej ceny. Napisał Ci już kilka słów DORAMAT. Akurat wie co mówi.

Wziął bym pod uwagę na Twoim miejscu Creeki oraz polskie konstrukcje, a może jakiś NAIM bo one podobno a basie ładnie grają. Atol IN 100 też do kupienia używany w tym budżecie.

Creek raczej nie. Dla mnie zbyt surowy. Ale są tacy co lubią. Naim i bas? Konstrukcje Naima których słuchałem robiły wrażenie raczej bardzo neutralnych. Podstawa basowa była ale nie była dominująca. Moją uwagę zwróciła neutralność i szczegółowość.

A i jeszcze jedno. Drogi założycielu wątku, jeśli podobał Ci się Copland zwróć uwagę na elektronikę nowozelandzkiej firmy Plinius. Może Ci się spodobać.

Yamaha AS-2000 zostawia go daleko z tyłu.

Tylko ta Yamaha była droższa z tego co pamiętam. Detal był coś około 6k. W tym budżecie można myśleć o IN200. Zresztą najlepiej samemu odsłuchać. Ja jakoś fanem Yamahy nie jestem. Te które słyszałem mnie nie przekonały.

Wątek: "Wzmacniacz do 3 tys. zlotych" i widzę w odpowiedziach sony 830? :-)))

Chyba niektórzy powinni się zbadać czy np. nie mają jakichś powikłań po grypie typu zapalenie opon mózgowych...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Najlepszy dodatek do frytek? Sony ES

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wymień je bo tak sie sklada ze sluchalem praktycznie wszystkie wyzsze modele japońskich marek w tym budzecie z wyjatkiem accuphase

Luxman LV-117

Technics SU-V10x

Pioneer A-88x

Pioneer A-90

Harman Kardon PM-665Vxi

Harman Kardon HK-6950R

Grundig A-9009 (Marantz)

Alchemist Kraken (nieco nowsza konstrukcja)

Denon PMA-790

Kenwood KA-3300

NAD 319

Yamaha AX-2000

Przynajmniej kilka dostępnych do 1500 PLN.

Znowu o tym kiczowatym Sony, to już powoli przestaje być śmieszne... Caspian M2 i suchy dźwięk co za brednie, biedny Roksan poległ na słabym źródle i kolumnach, ale tak naprawdę to i tak szczerze wątpię, żeby Bumpalump w ogóle miał Caspiana u siebie, jedna wielka ściema!

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

powtórze się jeszcze raz. odsłuchiwałem go ok 9 lat . Wzmak był jak nowy - kolega jest serwisantem w łodzi znanym i nic nie trzeba było przy nim robić, Kolegi Harman Kardon 665 to złał tego sonego, że az żal było słuchać. a ja u siebie porównałem go z sansui 911. i wybacz śmiem twierdzić, żę Ty sansui to na obrazku widziałeś bo bys takich głupot nie pisał - to była róznica jednej klasy co najmniej. Miałem jeszcze wtedy dwa topowe marantza - ale juz nie porównywałem - szkoda było przepinania kabli. Sony decki, cdkeki 505, 707, mini dyski - wysoka półka - ale wzmaki pomińmy milczeniem.

707 808 też miałem u siebie i niestety - to samo. I to nie była tylko moja opionia

Zawsze gdy pojawi sie propozycja sony to pojawia sje banda szczekaczy, autor watku niech sobie kupi nalesnika a za kilka mc znow szuka zmiany.

Luxman LV-117

Technics SU-V10x

Pioneer A-88x

Pioneer A-90

Harman Kardon PM-665Vxi

Harman Kardon HK-6950R

Grundig A-9009 (Marantz)

Alchemist Kraken (nieco nowsza konstrukcja)

Denon PMA-790

Kenwood KA-3300

NAD 319

Yamaha AX-2000

Luxman L430 zdaje sie byc wyzszym modelem, nie moje granie taka sama nuda jak i Sansui

Technicsa nie sluchalem

Pioneer A-88X gra niezle ale chyba na glowe upadles sadzac ze dorownuje lub przewyzsza Sony

Grundiga znam 9000, to tez nie moj dzwiek i balbym sie podlaczyc moich kolumn pod niego

Denona mialem 790 jak i 970, nie graly zle, nawet talkiem fajnie ale to nie ta klasa co Sony, i nie ta wydajnosc

Yamaha AX-2000 widzialem ja raz w polsce za 4500zl, nie mam pojecia jak gra

Obrzydzenie? Oj zdziwiłbyś ilu urządzeń Sony używałem/używam ;-)

Twoj punkt widzenia zmienil sie diametralnie jak sadze ze zmiana stanu posiadania. Kiedys chwaliles pod niebiosa teraz wysztdzasz

kazdy idzie do przodu, kupuje coraz to lepsze wzmacniacze i zdobywa doswiadczenie, tylko skad u Ciebie taka zmiana, kiedys sie spuszczales nad Sony ES a teraz sie okazuje ze wzmacniacze za 700zl grajac lepiej od topowych integr, cos tu jest nie chalo nie uwazasz?

Masz rację. To kwestia gustu. I nie miałbym nic przeciw gdybyś Sony 830 ES polecał do powiedzmy 1500 PLN. To że Ty za niego przepłaciłeś nie znaczy że jest wart tej ceny. Napisał Ci już kilka słów DORAMAT. Akurat wie co mówi.

Za 1500zl nie kupisz zadnej integry 8, conajwyzej mocno wysluzona 7. Wyjatek to byla aukcja na ebayu i jak sie domyslam bedziesz caly czas do tego wracal

Znowu o tym kiczowatym Sony, to już powoli przestaje być śmieszne... Caspian M2 i suchy dźwięk co za brednie, biedny Roksan poległ na słabym źródle i kolumnach, ale tak naprawdę to i tak szczerze wątpię, żeby Bumpalump w ogóle miał Caspiana u siebie, jedna wielka ściema!

spojrz na wykonanie tych wszystkich nalesnikow i przemysl znaczenie slowa kiczowate w odniesieniu do sony

powtórze się jeszcze raz. odsłuchiwałem go ok 9 lat . Wzmak był jak nowy - kolega jest serwisantem w łodzi znanym i nic nie trzeba było przy nim robić, Kolegi Harman Kardon 665 to złał tego sonego, że az żal było słuchać. a ja u siebie porównałem go z sansui 911. i wybacz śmiem twierdzić, żę Ty sansui to na obrazku widziałeś bo bys takich głupot nie pisał - to była róznica jednej klasy co najmniej. Miałem jeszcze wtedy dwa topowe marantza - ale juz nie porównywałem - szkoda było przepinania kabli. Sony decki, cdkeki 505, 707, mini dyski - wysoka półka - ale wzmaki pomińmy milczeniem.

707 808 też miałem u siebie i niestety - to samo. I to nie była tylko moja opionia

Az taka pamiec masz do dzwieku i pamietasz jak cos gralo 9 lat temu...ciekawe bardzo

Zdaje sobie sprawe ze 911 jest wyzszym modelem od 901, ale prosze Cie 901 czyscila buty 670ES, a gdzie jest 670ES w stosunku do 830ES

biedny Roksan poległ na słabym źródle i kolumnach,

Kolumn na oczy nie widziales a tymbardziej nie masz pojecia jak graja wiec na jakiej podstawie oceniasz cos czego na oczy nie widziales, puknij sie w glowe

Poza tym zawsze zapraszam na odsluch, kazdy kto byl nigdy niczego zlego nie powiedzial, z wyjatkiem jednej osoby ktora stwierdzila ze 3000zl to duzo za ten wzmacniacz i nie dala by tyle.

Tylko ta Yamaha była droższa z tego co pamiętam. Detal był coś około 6k. W tym budżecie można myśleć o IN200. Zresztą najlepiej samemu odsłuchać. Ja jakoś fanem Yamahy nie jestem. Te które słyszałem mnie nie przekonały.

Potem kosztowaly 5 tys. Jak na moje ucho to za mało ona kosztowala, bo to udana konstrukcja, a wykonaniem i budową deklasuje wszystko w tej kwocie, a nawet droższe. Znajmy ma Krell KAV400 i jak dla mnie to ta biedna jamaszka go przebija wykonaniem.

?👈

Lo matko to przypomina watki z modyfikowanym nad c 356, ktory gra lepiej niz wszystko co do tej pory zostalo wymienione, bo w nad c 356 siedzi taka koncowka mocy, ze ho ho, tylko trzeba umiec obejsc pre... Wystarczy kupic uzywke c 356 plus mod za 400 zl i zagra to lepiej niz wszystkie tu wymienione sony i krele.... Ps. No to chyba pogodzilem wszystkich...heh

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zawsze gdy pojawi sie propozycja sony to pojawia sje banda szczekaczy, autor watku niech sobie kupi nalesnika a za kilka mc znow szuka zmiany.

Luxman L430 zdaje sie byc wyzszym modelem, nie moje granie taka sama nuda jak i Sansui

Technicsa nie sluchalem

Pioneer A-88X gra niezle ale chyba na glowe upadles sadzac ze dorownuje lub przewyzsza Sony

Grundiga znam 9000, to tez nie moj dzwiek i balbym sie podlaczyc moich kolumn pod niego

Denona mialem 790 jak i 970, nie graly zle, nawet talkiem fajnie ale to nie ta klasa co Sony, i nie ta wydajnosc

Od razu widać jaką masz "wiedzę". Luxman L-430 to budżetówka z początku lat 80-tych. LV-117 to drugi model od góry po LV-109 (sprawdź w Wikipedii). Był droższy od Twojego Sony o jakieś 300 DM. Można go kupić za 1200 PLN.

A-88x przewyższa Sony pod każdym względem. Od wydajności prądowej począwszy po dźwięk.

A-9000 i A-9009 to dwie zupełnie różne bajki. A-9000 był testowany na poziomie Marantza PM-95 (6.000 DM) ale A-9009 jest od niego pod każdym względem lepszy. Żaden to high-end ale o wiele lepiej niż Sony.

Dalej mi się nie chce. Widać że poza obrazkami w sieci nie masz zbyt wiele do powiedzenia.

Twoj punkt widzenia zmienil sie diametralnie jak sadze ze zmiana stanu posiadania. Kiedys chwaliles pod niebiosa teraz wysztdzasz

kazdy idzie do przodu, kupuje coraz to lepsze wzmacniacze i zdobywa doswiadczenie, tylko skad u Ciebie taka zmiana, kiedys sie spuszczales nad Sony ES a teraz sie okazuje ze wzmacniacze za 700zl grajac lepiej od topowych integr, cos tu jest nie chalo nie uwazasz?

Za cienki w uszach jesteś żeby używać określeń typu "kiedyś się spuszczałeś" - upominam.

Mój stan posiadania nie zmienił się od tamtego czasu. Nie siedziałem w domu i nie miałem na oczach klapek z napisem Sony/Denon/Marantz/Yamaha. Pierwsza wizyta w Ancient Audio i miałem ochotę wyrzucić przez okno wzmacniacz i kolumny. Potem już były odsłuchy, odsłuchy i jeszcze raz odsłuchy.

Jest jeszcze sporo rzeczy nieznanych. Dostępnych za kilka stówek. Pokazują miejsce w szeregu wielu lansowanym konstrukcjom. Dojdziesz do tego za parę lat jak zdejmiesz klapki.

Lo matko to przypomina watki z modyfikowanym nad c 356, ktory gra lepiej niz wszystko co do tej pory zostalo wymienione, bo w nad c 356 siedzi taka koncowka mocy, ze ho ho, tylko trzeba umiec obejsc pre... Wystarczy kupic uzywke c 356 plus mod za 400 zl i zagra to lepiej niz wszystkie tu wymienione sony i krele.... Ps. No to chyba pogodzilem wszystkich...heh

Ja polecam to co mialem lub mam i moje zdanie jest niezmienne. Nie wypowiadam sie o czyms czego nie mialem, wiec nigdy zle nie powiedzialem o modyfikacjach Nada.

Jak mi sie bedzie nudzilo w pracy to wykopie wpisy discomaniaka jak sie spuszczal nad wzmacniaczami Sony ES jeszcze w 2009 i 2010 roku.

Mój stan posiadania nie zmienił się od tamtego czasu. Nie siedziałem w domu i nie miałem na oczach klapek z napisem Sony/Denon/Marantz/Yamaha. Pierwsza wizyta w Ancient Audio i miałem ochotę wyrzucić przez okno wzmacniacz i kolumny. Potem już były odsłuchy, odsłuchy i jeszcze raz odsłuchy.

Jest jeszcze sporo rzeczy nieznanych. Dostępnych za kilka stówek. Pokazują miejsce w szeregu wielu lansowanym konstrukcjom. Dojdziesz do tego za parę lat jak zdejmiesz klapki.

I w Ancient Audio uslyszales klocki za 700zl grajace lepiej od tego co miales? c

Od razu widać jaką masz "wiedzę". Luxman L-430 to budżetówka z początku lat 80-tych. LV-117 to drugi model od góry po LV-109 (sprawdź w Wikipedii). Był droższy od Twojego Sony o jakieś 300 DM. Można go kupić za 1200 PLN.

Takie ceny jakimi sie operuje na forach to pobozne zyczenia tak jak Twoje 1500zl za Sony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A-88x przewyższa Sony pod każdym względem. Od wydajności prądowej począwszy po dźwięk.

Dzwiek to kwestia gustu, mi sie nie podobal, o niebo lepszy od serii reference ale jednak to nie to, a wydajnosc to chyba zartujesz, konstrukcja dual mono nie gwarantuje wydajnosci gdy jest oparta o tak male trafa.

A-9000 i A-9009 to dwie zupełnie różne bajki. A-9000 był testowany na poziomie Marantza PM-95 (6.000 DM) ale A-9009 jest od niego pod każdym względem lepszy. Żaden to high-end ale o wiele lepiej niż Sony.

Moga byc 2 rozne bajki ale 9000 to byl tez wysoki i dobrze oceniany model

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wykopie wpisy discomaniaka jak sie spuszczal nad wzmacniaczami Sony ES jeszcze w 2009 i 2010 roku

Zwracałem grzecznie uwagę żebyś nie używał takich sformułowań i utrzymał poziom dyskusji. Nie jestem twoim kolegą ze szkoły.

Zadaj sobie od razu pytanie gdzie ty wtedy byłeś. 6 lat tamu. Albo 10 lat temu jak zakładałem grupę krakowską a ty miałeś 13 czy 14 lat. 6 lat to dla człowieka aktywnego i poszukującego szmat czasu. Najpierw podoba mu się jedno a potem w miarę nabierania doświadczenia zwraca uwagę na coś innego. Ważne żeby się nie ograniczać do Sony, Marantza czy Denona. A do sprzętu o którym się nie pisze na forach a jest dobry i kosztuje kilka stówek można dojść samemu z czasem.

Dzwiek to kwestia gustu, mi sie nie podobal, o niebo lepszy od serii reference ale jednak to nie to, a wydajnosc to chyba zartujesz, konstrukcja dual mono nie gwarantuje wydajnosci gdy jest oparta o tak male trafa.

Ile transformatorów ma Sony i jaki ma zadeklarowany pobór z sieci? Jaką ma pojemność kondów i ile ich jest?

Sony: 2x120watt 8ohmów 1x trafo 420watt poboru z sieci

Pioneer A-88x: 2x120watt 3xtrafo 1000watt poboru z sieci

Jedno wiem na pewno: Pioneer gra jasnym dźwiękiem z bardzo dobrą średnicą i świetnym basem. Jest bardzo szczegółowy. U znajomego nagłaśnia 50m2 salon. Sony ma wycofaną średnicę. Małą ilość mikrodetali. Bas urywa się czasem spod kontroli. Jest miękki i misiowaty.

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Technicsa nie sluchalem

Za 1500zl nie kupisz zadnej integry 8, conajwyzej mocno wysluzona 7. Wyjatek to byla aukcja na ebayu i jak sie domyslam bedziesz caly czas do tego wracal

spojrz na wykonanie tych wszystkich nalesnikow i przemysl znaczenie slowa kiczowate w odniesieniu do sony

Az taka pamiec masz do dzwieku i pamietasz jak cos gralo 9 lat temu...ciekawe bardzo

Zdaje sobie sprawe ze 911 jest wyzszym modelem od 901, ale prosze Cie 901 czyscila buty 670ES, a gdzie jest 670ES w stosunku do 830ES

Kolumn na oczy nie widziales a tymbardziej nie masz pojecia jak graja wiec na jakiej podstawie oceniasz cos czego na oczy nie widziales, puknij sie w glowe

Poza tym zawsze zapraszam na odsluch, kazdy kto byl nigdy niczego zlego nie powiedzial, z wyjatkiem jednej osoby ktora stwierdzila ze 3000zl to duzo za ten wzmacniacz i nie dala by tyle.

O jezu co za pacjent. "901 buty czyściła 670es". Chłopie ogarnij się bo po prostu pier... głupoty. Tak sie złożyło, że oprócz topowych wzmacniaczy innych marek mam w domu obydwa sansuie 901 i 911. i powtarzam ponownie pier... głupoty chłopie. Nigdy ich nie sprzedam bo obok jvc ax-9 są to moje ulubione wzmacniacze. Napisz na audiokarmie człowieku, że sony es wzmacniacze są lepsze od sansui to Cie wyśmieją! Przyjmij chłopie do wiadomośći że LUXMAN, SANSUI ACCUPHASE to była zawsze inna liga niż sony. A to, że jakis cwaniak od czasu do czasu wystawia sansui po 4000 i więcej najczęściej naprawiane trupy to nie moja wina. Zapewniam Cię nikt niegrzebanych i na oryginalnych podzespołach nie sprzeda ich. Bo wiedzą co mają!. Tak samo spróbuj kupić accuphase 303x (wzmak lepszy od wielu wspólczesnych tej firmy) w normalnej cenie- Powodzenia.

A co do mojej pamięci. Otóż pamiętam sony wzmacniacze te topowe własnie dlatego, że zawiodłem się na nich. Bo budowa jak należy a dźwięk przeciętny.

Ile transformatorów ma Sony i jaki ma zadeklarowany pobór z sieci? Jaką ma pojemność kondów i ile ich jest?

Pytajac o zadeklarowany pobor z sieci wykazales sie brakiem doswiadczenia w tej materii.

Nie wiesz dlaczego? to poraz kolejny to wytlumacze, pobor mocy musi byc okreslony norma ktora zawiera informacje o metodzie i warunkach pomiaru.

Problem w tym ze produceni tych norm nie podaja, Sony zawsze podawal niskie pobory a Pioneer zawsze duze, dlatego nie mamy pojecia czy pobor Sony dotyczy jednego kanalu wysterowanego do 50% czy moze jest to sredni pobor, tak wiec krotko i dosadnie, pobor mocy podany na tylnej sciance mozna olac cieplym moczem i ktos kto ma pojecie o tym nigdy nie odniesie sie do tych cyferek.

Wydajnosc szacuje sie na podstawie typu i wielkosci trafa, uzytych kondensatorow i diod prostowniczych.

Sony ma jedno duze trafo, o wymiarach z tego co pamietam 12x12x14 i wadze 12.5Kg gdzie Pioneer ma 2 male o przyblizonych wymiarach 8x8x8

W pracy mam tysiace roznych transformatorow, i trafa zlizone gabarytami i waga do Sony maja zazwyczaj od 900 do 1000VA, a pobor mocy 800W przy dosc mocnym graniu zdaje sie to potwierdzac bez jakieghokolwiek grzania sie tego trafa czyli pracuje jeszcze ponizej nominalnej obciazalnosci.

Sama pojemnosc kondensatorow to jeszcze nie wszystko, chociaz Sony i tak ma wieksze pojemnosci, najwaznejszym parametrem jest ESR od ktorego zalezy szybksoc oddania pradu w jednostce czasu. Dlatego zawsze mieszam z blotem wszystkie te male wzmacniacze z malymi kondensatorkami

ktos kto nie ma o tym pojecia moze sie smiac, ale kondensator gabarytowo musi byc duzy by byl wydajny, czy kondensatory zawsze musza byc duze aby wzmacniacz byl wydajny? nie zawsze pod warunkiem jesli trafo jest duze, tak np jest w przypadku krella, tam trafo toroidalne jest b.duze a kondensatory stosunkowo male wiec wierze ze ma duza wydasjnosc.

Zapewniam Cię nikt niegrzebanych i na oryginalnych podzespołach nie sprzeda ich. Bo wiedzą co mają!. Tak samo spróbuj kupić accuphase 303x (wzmak lepszy od wielu wspólczesnych tej firmy) w normalnej cenie- Powodzenia.

Sprzedaja i to nawet wyzsze modele niz 901 i 911, ale to nic zlego, ktos kupuje lepszy model to poprzedni sprzedaje, tylko po co dorabiasz do tego ideologie jakas z dupy wzieta...

A jesli juz o tym wspominasz to ja Sony w idealnym stanie szukalem 9 miesiecy, znam kilka osob miedzy innymi z tego forum ktore posiadaja modele 800 i 830ES i nikt nie chcial ich sprzedac nawet za 4000zl.

Skoro Sony jest takie slabe i wzmacniacz za 1000 gra lepiej to dlaczego zadna z tych 13 osob nie sprzedala 830 za 4000zl?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ktos kto nie ma o tym pojecia moze sie smiac, ale kondensator gabarytowo musi byc duzy by byl wydajny

Włącz sobie Pioneera w 50m2 a potem to samo zrób z Sony.

Tutaj taka mała słabizna, mało wydajna prądowo:

gryphon-diablo-innen-komple.jpg

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

nadal twierdze, że niegrzebanych w Polsce jest ich jak na lekarstwo. 90% to grzebańce i trupy reanimowane.Jestem tego pewien. I pózniej się dziwią, że to nie gra.

gryphon-diablo-innen-komple.jpg

Daj spokój, koleś i tak wszystko wie najlepiej!. Nie ma sensu

Potrafie odroznic skompresowany dzwiek z powodu niedostatecznej wydajnosci

Nie ironizuj bo nigdy nie powiedzialem ze Gryphon jest slaby pradowo, masz tu b.duze trafo toridalne i baterie kondensatorow ktore w tej ilosci polaczone rownolegle skutkuja bardzo niskim ESR

nadal twierdze, że niegrzebanych w Polsce jest ich jak na lekarstwo. 90% to grzebańce i trupy reanimowane.Jestem tego pewien. I pózniej się dziwią, że to nie gra.

Sony tez spora czesc jest grzebana, one sie potwornie grzeja a temperatura je zabija to jest ich minus

i dalej czekam na odpowiedz

Skoro Sony jest takie slabe i wzmacniacz za 1000 gra lepiej to dlaczego zadna z tych 13 osob nie sprzedala 830 za 4000zl?

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

"Skoro Sony jest takie slabe i wzmacniacz za 1000 gra lepiej to dlaczego zadna z tych 13 osob nie sprzedala 830 za 4000zl?"

Odpowiem Ci- z sentymentu. Sam tak kiedyś miałem z dwoma wzmacniaczmi- mimo, że miałem inne dużo lepsze długo się zastanawiałem czy je sprzedać. Było mi ich po prostu żal. Były z wyglądu zajebiste.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.