Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilająca

mer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wiem ,że już nie raz ten temat był wałkowany,ale odświeże temat,w koncu jakies nowosci też wychodzą ,no i ceny sie zmieniają.Więc o co chodzi? Szukam listwy zasilającej która by spełniała dwa warunki.Chroniła sprzęt przed wyładowaniami atmosferycznymi i żeby poprawiła jakosc granej muzyki .To drugie raczej z przymróżeniem oka,ale kto wie...mają to być dwie propozycje .Budzet w pierwszej propozycji do okola 500 zl ,a druga do 1000zł.Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/126022-listwa-zasilaj%C4%85ca/

Chroniła sprzęt przed wyładowaniami atmosferycznymi

Jak niedaleko przypaskudzi piorun w zasilanie, to listwa nie pomoże. Prędzej jakiś UPS on-line, gdzie byłaby ciągła separacja galwaniczna.

Witam!

Wiem ,że już nie raz ten temat był wałkowany,ale odświeże temat,w koncu jakies nowosci też wychodzą ,no i ceny sie zmieniają.Więc o co chodzi? Szukam listwy zasilającej która by spełniała dwa warunki.Chroniła sprzęt przed wyładowaniami atmosferycznymi i żeby poprawiła jakosc granej muzyki .To drugie raczej z przymróżeniem oka,ale kto wie...mają to być dwie propozycje .Budzet w pierwszej propozycji do okola 500 zl ,a druga do 1000zł.Pozdrawiam

Listy do zastosowań audio raczej nie posiadają zabezpieczeń przeciwprzepięciowych ani nawet wyłącznika. Co do poprawienia jakości brzmienia też bym sobie za dużo nie obiecywał. Tydzień temu kupiłem TAP8 z dwoma gniazdami dcblocker, którą porównywałem do listwy belkin, którą dotychczas posiadałem oraz listwy enerr tablette 6s oraz supra md-06-EU. Jeśli były jakieś subtelne różnice na niekorzyść belkina to między pozostałymi różnic nie wychwyciłem. Kupiłem TAP8 ze względu na ilość gniazd oraz ich podwójny rozstaw. Jakość brzmienia nie poprawiła mi się w sposób znaczący.

Dobrze jest mieć listwę, która odfiltruje przepięcia i szumy z sieci.

Przepięć raczej nie odfiltruje ale jakieś zakłócenia może odfiltrować. Takie filtry posiada TAP8 i w miarę jest niedroga.

Listwe tomanek zdecydowanie polecam bardzo dobra jakosc wykonania za stosunkowo mala kase. Na separacje szumow to jest najlepsza osobna instalacja elek. pod audio. Jak jest pralka itp na tej samej lini to i szumy beda.

Listwa za 1k czy 5k nie poprawi Ci brzmienia. Jak chcesz cos poprawic to tez nie kablem metrowym a adaptacja akustyki, albo zmiana kolumn.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Kup TAP8 Z dwoma DC Blockerami, będziesz zadowolony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Listy do zastosowań audio raczej nie posiadają zabezpieczeń przeciwprzepięciowych ani nawet wyłącznika. Co do poprawienia jakości brzmienia też bym sobie za dużo nie obiecywał. Tydzień temu kupiłem TAP8 z dwoma gniazdami dcblocker, którą porównywałem do listwy belkin, którą dotychczas posiadałem oraz listwy enerr tablette 6s oraz supra md-06-EU. Jeśli były jakieś subtelne różnice na niekorzyść belkina to między pozostałymi różnic nie wychwyciłem. Kupiłem TAP8 ze względu na ilość gniazd oraz ich podwójny rozstaw. Jakość brzmienia nie poprawiła mi się w sposób znaczący.

To jeszcze wypożycz gdzieś Enerr Power Point R3 i wróć do testu :)

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Witam. Z mojej strony polecam również listwę TAP-8 firmy TOMANEK w konfiguracji : 2 gniazda DC-Blocker, 2 gniazda niefiltrowane, 4 gniazda filtrowane. Przetestowane, polecam.

Mam identyczną konfigurację listwy Tomanek, dodatkowo mam w niej włącznik oraz diodę informującą o pracy listwy. Dla rozróżnienia gniazda maja różne kolory. Niebieski blockery, szary czyste, czarne z filtrami. Wszystko w cenie listwy.

Mam identyczną konfigurację listwy Tomanek, dodatkowo mam w niej włącznik oraz diodę informującą o pracy listwy. Dla rozróżnienia gniazda maja różne kolory. Niebieski blockery, szary czyste, czarne z filtrami. Wszystko w cenie listwy.

U mnie sprawdza się.

To jeszcze wypożycz gdzieś Enerr Power Point R3 i wróć do testu :)

Nie moje progi. Kupować listwę za połowę ceny wzmacniacza w nadziej na poprawę brzmienia to już lekka niedorzeczność.

Na to czy listwe sie uslyszy wplywa tyle czynnikow, ze masakra. Zrodlo, kolumny, wzmacniacz, kable glosnikowe i ic, akustyka, kable sieciowe, jakosc muzyki. Mozna by rozgrzebac temat ale zakladam, ze cala reszta systemu masz dograną,,, Listwa to chyba ostatnia rzecz, ktora sie nalezy interesowac, wczesniej sa nawet kable sieciowe.

Nie moje progi. Kupować listwę za połowę ceny wzmacniacza w nadziej na poprawę brzmienia to już lekka niedorzeczność.

Nie każę Ci kupować tylko wypożyczyć.

Po sprawdzeniu sam ocenisz, czy warto.

Mam kable w cenie klocków, zasilanie nawet droższe, tylko nie każdy jest tak zboczony :)))

Najlepsza listwa nie zastąpi jednak adaptacji akustycznej, a ta jest najważniejsza obok zasilania.

Te tak zwane proporcje i procenty już od dawna nie obowiązują w audio.

Wystarczy czasem zajrzeć do jakiejś recenzji i wszystko jasne, to żaden wyznacznik wiem...

To jest takie racjonalne podejscie nie zaden mus wiadomo, ze produceci kabli po kilka kilkanascie tys. chca sprzedac i do tego musza zrobic odpowiednia reklame... coz niektorzy lubia upajac sie sponsorowanymi recezjami.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Przecież kabel od ściany do listwy jest ważny więc sieciówki dalsze bez listwy są kulawe. Ja mam kabli za bodaj 40% systemu hehehe. I nie narzekam. Postęp wart ceny. Włożenie tego w klocki dużo by nie dało.

????

Te tak zwane proporcje i procenty już od dawna nie obowiązują w audio.

Wystarczy czasem zajrzeć do jakiejś recenzji i wszystko jasne, to żaden wyznacznik wiem...

To prawda. Smutna…ale prawda.

Listwa powinna być na początku.

Na początku powinna być adaptacja akustyczna.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.