Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Chicago napisał:

Zagraj sobie z w statki ze swoim towarzystwem

Ja mogę sobie przynajmniej pograć. Ciebie moje towarzystwo gdyby w ogóle chciało zauważyć, to nie statki, a polecenie by ochrona wywaliła za drzwi...

3 godziny temu, Chicago napisał:

boją się Trumpa jak właśnie tego ognia, który gaszą benzyną, Co za hańba,

Jak sobie mały Kazio wyobraża wielką politykę.

Teraz, Chicago napisał:

Zdarza się najlepszym.

Ach, to dlatego zdarzyło się Tobie.

6 godzin temu, Chicago napisał:

Fox News, to jedyna stacja, która informuje, reszta dezinformuje

Urwałeś się z choinki? Nie czytałeś informacji na temat przegranego przez Fox News procesu?

Jak ty chcesz dyskutować skoro nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz i zachowujesz sie jak pisowiec wierzący w to, ze TVPInfo to źródło prawdy?

"O tym, że założona w 1996 roku Fox News nie jest stacją informacyjną, ale medium tożsamościowym dla wielu zwolenników amerykańskiej prawicy, mówiono nie od dziś. Teraz jednak dysponujemy niepodważalnymi dowodami, że osoby odpowiedzialne za to, co pojawia się na antenie, świadomie i z premedytacją wprowadzają widzów w błąd.

Robią to nie tylko dla korzyści finansowych, ale ze strachu przed własną widownią. A o wszystkim tym wiemy pośrednio dzięki Donaldowi Trumpowi."

Tyle wstępu.

"kilka dni po wyborach Fox News jako pierwsze podało do wiadomości – zgodnie z prawdą – że Trump przegrał wybory w Arizonie, co de facto oznaczało, że przegrał prezydenturę. (...) to wywołało wściekłość ówczesnego prezydenta, a do Ruperta Murdocha, szefa Foxa (i wielu innych mediów), z pretensjami zadzwonił zięć i doradca prezydenta Jared Kushner.

Wydaje się, że część Republikanów, w tym kierownictwo Fox, liczyła, że Trump wycofa się ostatecznie ze swoich kłamstw o skradzionych wyborach, a oni będą mogli odstawić go na boczny tor. W rzeczywistości okazało się, że Trump tkwi przy swoim i nie traci poparcia. Zamiast opuszczać swojego kandydata, jego zwolennicy opuszczali Fox News przechodząc do jeszcze bardziej prawicowej telewizji Newsmax, do tej pory niszowej, która nie stanowiła dla Fox poważnej konkurencji.

Zaniepokojone kierownictwo stacji, a także jej największe gwiazdy, zaczęły zmieniać ton i propagować rozmaite teorie spiskowe. Trump w publicznych wypowiedziach także wymieniał Dominion z nazwy i zapewniał, że na skutek „zmiany chipa” lub wprowadzenia jakiegoś kodu głos oddany na Trumpa stawał się głosem oddanym na Bidena. Chociaż stacja powtarzała te wszystkie kłamstwa i zapraszała ich autorów do występów na antenie, prywatnie kierownictwo i prezenterzy doskonale zdawali sobie sprawę, jak absurdalne są te twierdzenia.

Największa gwiazda Fox News, Tucker Carlson, pisał do innej znanej prezenterki Laury Ingraham, że „cała ta sprawa wydaje mi się zupełnie szalona”, a „Sidney Powell nie ujawnia dowodów, czego nie mogę znieść”. W korespondencji ze swoim producentem Carlson przyznawał, że to, co Powell opowiada u Bartiromo jest „absurdalne”, ale wieczorem w swoim programie powtarzał tę samą narrację. „Nie wiemy, ile głosów skradziono. Nie wiadomo, ale się dowiemy”, mówił. Na wizji bronił twierdzeń Trumpa, a w prywatnych wiadomościach przyznawał, że go „nienawidzi”, że były prezydent jest fatalnym biznesmenem, który nie potrafi budować, a jedynie niszczyć, odliczał dni do momentu, kiedy będzie mógł „ignorować Trumpa”.

Sms-y i maile wymieniane przez pracowników Fox wskazują jednak wyraźnie: doskonale zdawali sobie sprawę, że powtarzają informacje nieprawdziwe. (...) Pracownicy Fox doskonale zdają sobie sprawę, nie tylko z faktu, że kolportują kłamstwa, ale też doskonale wiedzą, po co to robią – aby utrzymać przy sobie widzów, którzy odpływają do innych mediów.

A zatem nie działają bezinteresownie i na ślepo, nie pokazują wszystkich informacji po to żeby ludzie sami mogli wyrobić sobie zdanie, lecz wybierają pewne informacje po to, by przypodobać się odbiorcom. Dowodzi tego, chociażby reakcja wspomnianego Tuckera Carlsona na wiadomość, że pewna reporterka Fox News zweryfikowała wypowiedź Trumpa na temat fałszerstw. „Nie ma dowodów na to, że jakikolwiek system głosowania usuwał lub gubił głosy, zmieniał głosy lub był w jakikolwiek sposób zepsuty” – stwierdziła na Twitterze.

„Proszę, niech ją zwolnią. Poważnie… Co do k…wy? Jestem w szoku. To musi się natychmiast skończyć, nawet dzisiaj. Wymiernie szkodzi firmie. Cena akcji spada. To nie żarty” – pisał Carlson w wiadomości do innej gwiazdy Fox News, Seana Hannity’ego. Sam Hannity w wymianie z prezenterem telewizji śniadaniowej Fox News, Steve’em Doocym, narzekał na dział newsów ich stacji, który podając rzetelne informacje „wkurza bazę” i niszczy zasięgi.

chociaż właściciele Fox byli gotowi kłamać tylko po to, żeby przypodobać się Trumpowi i nie stracić jego wyborców, po ujawnieniu ich wewnętrznej komunikacji Trump wpadł we wściekłość. Dlaczego? Ponieważ wewnętrzne wiadomości pokazują, że ekipa z Fox naprawdę nie wierzy w kłamstwa o sfałszowanych wyborach – a były prezydent oczekuje, że jego zwolennicy nie tylko będą kłamać dla jego dobra, ale w te kłamstwa uwierzą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ale fajny bełkocik, he he he. Ja tam z Foxem jestem ok, ale wiadomo jak jest - swoje muszą robić i propagandowo działać. Obojętnie chłopaku co tam natworzysz i co naudowadniasz, to zwisa mi to i nie zmieia postaci rzeczy, że mają największą oglądalność i coś ukazują. Shit z CNN, MSNBC i innych lewackich rozgłośni harcerskich to tylko dla takich jak ty i reszty lewackich harcerzyków. W doopie mam czy Fox proces przgrał, czy nie przegrał i czy ty się tym podniecasz czy też nie. Wybieram z newsów co mnie interesuje i co mi pasuje, a śledzę głównie fakty z Kongresu, senackie przesłuchania złych ludków przez Senatorów i Kongresmenów i to co się tam dzieje, bo to jest dostępne i wszystko słychać i widać jak na dłoni. Niepotrzebnie się wysilasz i naprężasz żylę, bo mnie lata koło dzwonka, co ty tam sobie wymyślasz, kombinujesz i rżniesz jarząbka. My tu w Stanach myslimy i widzimy te rzeczy inaczej niż ty i twoja harcerska drużyna, Czuwaj maładiec! Zuch chłopak, zuch!

Rozbawiłeś mnie na maxa. Kojarze cię jako chłopca z jakimś poważnym odchyleniem, ale to w sumie też mało mnie obchodzi, więc możesz sobie bełkotać do woli. A teraz śmigam na live music i tobie też życzę udanej nocy. Pa.

P.S. I niech sobie łby lewactwo urywa, zwisa mi to, ale szkoda tego kraju i tego, że banda bęcwałów próbuje zniszczyć to co sobie Stany wypracowały. Jeszcze wam bidonsi wyjdą bokiem.

Parker's Mood

10 minut temu, Chicago napisał:

Ale fajny bełkocik,

To są fakty potwierdzone w procesie sądowym na mocy którego Fox zapłacił odszkodowanie, a ty robisz z siebie głupka.

"Telewizja Fox News zgodziła się zapłacić 787,5 mln dolarów i przyznać się do powielania kłamstw na temat rzekomych fałszerstw wyborczych z udziałem producenta maszyn do głosowania Dominion Voting Systems - poinformował we wtorek prawnik firmy. To wynik sądowej ugody w sprawie pozwu o zniesławienie, jaki firma Dominion wytoczyła telewizji."

Jestem Europejczykiem.

Wiem, i co z tego. Wciąż są najpopularniejszą stacją w US z największa oglądalnością, ale to mi też w zasadzie zwisa. Niech sobie będą. Odpowiadam juz z Green Mill, wiec wybacz, muszę się rozłączyć. Za kilkanaście minut zaczynają, a muszę jeszcze z chłopakami pogadać. Nara. 

Parker's Mood

18 hours ago, Bobcat said:
21 hours ago, jackk said:

Czy ja używam knajackiego języka lumpów i meneli

Aż musiałem wygooglować bo ja prosty chłopak z Grzegorzek jestem i nie znam takiego słowa.

18 hours ago, Bobcat said:

Po to aby wiedzieć że 2 × 2 = 4 nie trzeba być profesorem matematyki

Widzisz Ameryka to nie jest 2+2. Ale to za trudne nawet dla takiego ‘profesora’ jak ty.

Dyskusja nie dotyczyła popularności tylko wiarygodności i prawdy. Fox kłamał tak, jak chciał Trump ze strachu i dla pieniędzy z pełną świadomością tego, że kłamie. I potwierdził to sąd. Pośrednia potwierdza to fakt, że cała narracja o sfałszowaniu wyborów jest z trumpowej d... wzięta.

Dokładnie to samo co Fox robili Republikanie. Zdecydowana większość z nich dobrze wiedziała, że Trump kłamie, ale dla władzy i pieniędzy decydowali się zeszmacić i kłamać na zamówienie.

Jestem Europejczykiem.

8 minutes ago, Jaro_747 said:

Dyskusja nie dotyczyła popularności tylko wiarygodności i prawdy. Fox kłamał tak, jak chciał Trump ze strachu i dla pieniędzy z pełną świadomością tego, że kłamie. I potwierdził to sąd. Pośrednia potwierdza to fakt, że cała narracja o sfałszowaniu wyborów jest z trumpowej d... wzięta.

Dokładnie to samo co Fox robili Republikanie. Zdecydowana większość z nich dobrze wiedziała, że Trump kłamie, ale dla władzy i pieniędzy decydowali się zeszmacić i kłamać na zamówienie.

Nie byłbym tego tak pewny… Nikt nie mówi o oszustwach wprost tylko o zmianach w prawie wyborczym czy jak to się w PL nazywa. W Stanach nie jest to tam oczywiste i proste… Fox nie kłamał ma prawo do interpretacji faktów. Inne stacje kłamały jeśli chodzi o interferencje Rosjan w wyborach, co zostało już dawno udowodnione. Od razu dodam ze uważam ze Trump jest raczej skończony i nigdy nie byłem jego bezkrytycznym zwolennikiem ale… zrobił cholernie dużo dobrego w Ameryce ale żeby to docenić trzeba tam mieszkać. To właśnie chce wam przekazać Chicago jak widać bezowocnie. Ta taktyka Demokratów na początku przynosiła efekty ale od pewnego czasu myśle ze przynosi odwrotny skutek! I kto wie jak to się dalej potoczy? 

4 godziny temu, jackk napisał:

ma prawo do interpretacji faktów.

Specjalność skrajnej prawicy: nazywanie bezczelnych kłamstw "interpretacją faktów".

interferencje Rosjan w wyborach, co zostało już dawno udowodnione

Tak. O tym, że Rosja maczała palce zostało udowodnione.

zrobił cholernie dużo dobrego w Ameryce

Co konkretnie?

To nie są polskie memy. Zrobili je ci, co mieszkają w USA.

Ukryta Zawartość

main-qimg-0eb208b8bebc3ac310dc52af598754a1-lq.jpg

main-qimg-3eb613ff54262ee4a600d4eb41c1d117-lq.jpg

main-qimg-4a17b5e058697589e1e114c0eb6fd17f-lq.jpg

main-qimg-60a96d2b1f775834b17d6d159ac67d2d-lq.jpg

main-qimg-158d23b24ea6ce105256a7d5aab91a03-lq.jpg

main-qimg-258e60d274dd8b5fae0bbd8eae0cd862-pjlq.jpg

main-qimg-06488d44cc8026688904616ae76d9d37.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, jackk napisał:

Fox nie kłamał ma prawo do interpretacji faktów

Nieprawda.

Fox kłamał świadomie i zostało to udowodnione w sądzie. Nie możesz, czy nie chcesz tego zrozumieć???

"Jak wynika z ujawnionych SMS-ów i e-maili, w kłamstwa Trumpa nie wierzyli nie tylko "dziennikarze" Fox News, ale i zarządzający stacją, tak jak Ron Mitchell, który nazwał je opowieścią o fałszerstwie wyborczym na wzór teorii spiskowych o Billu Gatesie i mikroczipach, które miliarder rzekomo miał podstępem przemycać w szczepionkach przeciw COVID-19. Dokumentacja pokazuje, że świadomy kłamstw Trumpa był też Rupert Murdoch, właściciel Fox News. Mimo to stacja wytrwale dezinformowała widzów.

"Na szali jest wszystko" – napisał do swoich pracowników Rupert Murdoch. To był moment, w którym jak w masło i z pełną świadomością "dziennikarze" weszli w kłamstwa Trumpa, choć po cichu drwili z bzdur głoszonych przez jego ekipę."

Przypominam - Fox wypłacił rekordowe odszkodowanie w wysokości 787 milionów dolarów.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

To jest kwintesencja calego watku

Wybieram z newsów co mnie interesuje i co mi pasuje,

My tu w Stanach myslimy i widzimy te rzeczy inaczej niż ty

My tu w Stanach widzimy rzeczy, jak nam pasuja.

Nie tylko w Stanach.
Patrz Trump/Putin

"My tu w Stanach?" - kto i ilu tych "my" tam jest? Sąsiedzi, rodzina i kto jeszcze? 

To też pisali "my w Stanach":

4 godziny temu, toptwenty napisał:

To nie są polskie memy. Zrobili je ci, co mieszkają w USA.

Ukryta Zawartość

main-qimg-0eb208b8bebc3ac310dc52af598754a1-lq.jpg

main-qimg-3eb613ff54262ee4a600d4eb41c1d117-lq.jpg

main-qimg-4a17b5e058697589e1e114c0eb6fd17f-lq.jpg

main-qimg-60a96d2b1f775834b17d6d159ac67d2d-lq.jpg

main-qimg-158d23b24ea6ce105256a7d5aab91a03-lq.jpg

main-qimg-258e60d274dd8b5fae0bbd8eae0cd862-pjlq.jpg

main-qimg-06488d44cc8026688904616ae76d9d37.jpg

Mam dołożyć? Miejsca nie starczy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 5.08.2023 o 16:30, Jaro_747 napisał:

Trump to oszust i hochsztapler, żyją jeszcze polscy budowlańcy których najpierw oszukał a później straszył mafią. Oszukał mnóstwo ludzi, wystarczy poczytać o jego biznesach

W dniu 5.08.2023 o 16:30, Jaro_747 napisał:

Przecież jego byli współpracownicy opowiadali jakim jest pajacem i ignorantem

Jakbyś czytał i oglądał właściwe media, to byś wiedział co jest prawdą, a co nie.
No, ale trudno od Ciebie wymagać inteligencji i umiejętności wyławiania prawdy z natłoku fejków, skoro nie potrafiłeś nawet odróżnić prawdy od kłamstw w dużo prostszej do rozszyfrowania dla normalnie rozumującego osobnika - plandemii.

To samo mogę napisać o Twoim chamowatym koledze - Adalbercie. Idziecie łeb w łeb jeśli chodzi o łykanie fejków i kłamstw.

Matka, daj kwasu, jak to się mówi.

Ukryta Zawartość

Komentarz Trumpa na temat środka dezynfekującego skłania ekspertów do ostrzeżenia przed wdychaniem wybielacza w celu zabicia koronawirusa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 minut temu, soundchaser napisał:

Jakbyś czytał i oglądał właściwe media, to byś wiedział co jest prawdą, a co nie.
No, ale trudno od Ciebie wymagać inteligencji i umiejętności wyławiania prawdy z natłoku fejków, skoro nie potrafiłeś nawet odróżnić prawdy od kłamstw w dużo prostszej do rozszyfrowania dla normalnie rozumującego osobnika - plandemii.

To samo mogę napisać o Twoim chamowatym koledze - Adalbercie. Idziecie łeb w łeb jeśli chodzi o łykanie fejków i kłamstw.

Bełkot faceta wierzącego w każdą teorie spiskową - im głupsza tym lepiej.

Jak rozumiem wszyscy byli pracownicy Trumpa uczestniczą w spisku, sądy i prokuratura też są w spisku. Prywatne firmy typu Dominion też są w spisku.

W trakcie procesu okazało się, że najbardziej znani prezenterzy Fox news też są w spisku. Murdoch też jest uczestnikiem spisku.

Wychodzi na to, że poza spiskiem jest Trump i kilku jego polskich wyznawców.

No tak, to jest przecież logiczne.

Jestem Europejczykiem.

Świat jest bardziej skomplikowany i popieprzony niż Ci się zdaje.
To co przeczytasz, wysłuchasz czy obejrzysz w tych swoich "wiarygodnych" mediach to możesz od razu z góry założyć, że jest dokładnie odwrotnie.
Chyba już dostatecznie długo żyjesz na tym świecie, że powinieneś się skapnąć, że od pewnego czasu mainstreamowe media non-stop zalewają kłamstwami swoich odbiorców, właśnie w takim celu by ukryć prawdę i kształtować w ich głowach fałszywy światopogląd.
Nigdy wcześniej nie było aż takiego nasilenia kłamstw i celowego wprowadzania ludzi w błąd.

Taaa...

Ale ja nie pisałem o "mainstreamowych mediach" tylko o ustaleniach sądu. Nie rozumiesz różnicy?

Jestem Europejczykiem.

A skąd wiesz, że te ustalenia są wiarygodne i zgodne z prawdą?
Wierzysz w sprawiedliwe sądy? Zwłaszcza w takich sprawach jak ta?

Naprawdę nie chce mi się dalej ciągnąć tej dyskusji, bo donikąd nie doprowadzi.
Ty mnie będziesz nazywał wyznawcą teorii spiskowych, a ja Ciebie naiwniakiem, albo poprawnym politycznie.

16 hours ago, Bobcat said:
20 hours ago, jackk said:

interferencje Rosjan w wyborach, co zostało już dawno udowodnione

Tak. O tym, że Rosja maczała palce zostało udowodnione.

20 hours ago, jackk said:

Jestes bezczelnym manipulantem Bobcat co już dawno zostało udowodnione. Kto ci daje prawo do cytowania części mojej wypowiedzi??? Za dużo się w życiu Prawdy naczytałeś? Kończę z tobą dyskusje nie jesteś dla mnie partnerem w dyskusji.

3 godziny temu, soundchaser napisał:

A skąd wiesz, że te ustalenia są wiarygodne i zgodne z prawdą?
Wierzysz w sprawiedliwe sądy? Zwłaszcza w takich sprawach jak ta?

Naprawdę nie chce mi się dalej ciągnąć tej dyskusji, bo donikąd nie doprowadzi.
Ty mnie będziesz nazywał wyznawcą teorii spiskowych, a ja Ciebie naiwniakiem, albo poprawnym politycznie.

Szkoda że nawet nie chciało ci się sprawdzić faktów.

W tej sprawie została zawarta ugoda, czyli Fox News zgodził się na odszkodowanie w wysokości 787,5 mln dolarów. Gdyby uważali że są pokrzywdzeni mogli procesować się dalej. Ale zawarli ugodę bo dowody były jednoznaczne.

I żeby było jasne - w innych procesach udawało im się wywinąć właśnie na takiej podstawie, że ich prezenterzy święcie wierzyli, że mówią prawdę. W tym przypadku były jednoznaczne dowody na to, że zdawali sobie sprawę że teza o sfałszowaniu wyborów nie ma żadnych rzeczywistych podstaw a mimo to kłamali i nakręcali histerię spiskową.

Na tym właśnie polega waga tego procesu - Fox News udowodniono, że stacja świadomie i systemowo kłamała i było do odgórnie aprobowane i wręcz sterowane.

Jestem Europejczykiem.

18 minutes ago, Jaro_747 said:

Na tym właśnie polega waga tego procesu - Fox News udowodniono, że stacja świadomie i systemowo kłamała i było do odgórnie aprobowane i wręcz sterowane.

I to samo można powiedzieć o CNN albo o NYT inne pomine. Pamietam czasy,jeszcze nie tak odległe kiedy dziennikarze na całym świecie wzorowali się na CNN a NYT uchodził za wzór niezależnej gazety z która się musieli liczyć nawet najbardziej wpływowi ludzie w Ameryce. Dzisiaj to już historia. U mnie w Kanadzie taki CBC stał się całkowita parodia dziennikarstwa zależna w dużym stopniu od dotacji liberalnego rzadu i w konsekwencji tuba propagandowa.

Może i można. Ale teraz mówimy o tym, że cała kampania Fox News odnośnie "sfałszowanych wyborów" od początku do końca była świadomym kłamstwem.

Czyli Fox świadomie rozpowszechniał teorie spiskowe wiedząc, że są kompletną bzdurą. Inne stacje mają takie osiągnięcie na swoim koncie?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.