Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nie może powiedzieć. Żeby oceniać kable i ich wpływ, to trzeba mieć odpowiedni sprzęt audio oraz dostęp do kabli, ale nie takich z marketu w ładnym opakowaniu. Ile osób z tej listy niesłyszących ma taki sprzęt i dostęp do porządnej okablowania?..

Czy uważasz że słyszalny wpływ kabla zasilającego czy też innego bezpiecznika to dobry omen?

To widać, słychać i czuć :)

Tak wiem, tylko czemu do mnie kierujesz te słowa ? Ja wiem jak zrobić prawidłowo technicznie porównawczy test odsłuchowy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czy uważasz że słyszalny wpływ kabla zasilającego czy też innego bezpiecznika to dobry omen?

Nie wiem. Nie ma to dla mnie znaczenia. Pytanie bez sensu. Jest jak jest. Nie ma musu zmieniania kabli. Można grać na komputerowym.

Panie, weź wypożycz dwa rożne RCA i protestuj te Twoje A7X.

Testowałem :)

Proel DieHard XLR zbalansowany i Nameless Black Silver RCA

Zero różnic w dźwięku.

Zostawiłem sobie Nameless bo ładnie wygląda :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Tak wiem, tylko czemu do mnie kierujesz te słowa ? Ja wiem jak zrobić prawidłowo technicznie porównawczy test odsłuchowy.

Ale masakra! 2065338x tekst o prawidłowym porównywaniu! To jakaś obsesja.

Nic nie może powiedzieć. Żeby oceniać kable i ich wpływ, to trzeba mieć odpowiedni sprzęt audio oraz dostęp do kabli, ale nie takich z marketu w ładnym opakowaniu.

Nie trzeba. Opisywałem mojego kolegę który "słyszał" różnice na sprzęcie dostępnym dla każdego. Fenomen ? :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Poczytaj sobie tutaj, koledzy z forum robią normalne testy w swoich systemach, tez wszyscy kłamią? Czemu nie wziąłeś udziału?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiedziałem, że organizuje się taki meeting - zwyczajnie przegapiłem.

Jak wpadnie mi info o kolejnym spotkaniu to pewnie się przejadę :)

Ukryta Zawartość

Zero różnic w dźwięku.

To są kable z tych samych, chińskich szpulek. Weź np Nordost Valhalla i MIT Magnum.

Nie wiem. Nie ma to dla mnie znaczenia. Pytanie bez sensu. Jest jak jest. Nie ma musu zmieniania kabli. Można grać na komputerowym.

Pytanie nie jest bez sensu.

Logika podpowiada że jak coś nie powinno mieć wpływu na dźwięk a ma to ja widzę to tak:

- sprzęt jest popsuty (specjalnie lub przypadkiem tak komuś wyszło)

- słyszącemu się wydaje że słyszy zmiany, których tak naprawdę nie ma

Ktoś jeszcze widzi jakieś inne wytłumaczenie poza.

Nauka nie dorosła do tego by badać "zjawiska świata audiofilów"?

Edytowane przez Przemysław_51508

To są kable z tych samych, chińskich szpulek. Weź np Nordost Valhalla i MIT Magnum.

A te nie są z chińskich szpulek? :D

Czasami myślę, że audiofil=naiwniak, bo że Sly=naiwniak to tego jestem juz od dawna pewien.

Ile osób z tej listy niesłyszących ma taki sprzęt i dostęp do porządnej okablowania?.....lepiej nie pisać, żeby uniknąć kolejnej pyskówki.

Ja kiedyś brałem udział w porównaniu kabla Kubala-Sosna (7 k.Euro) z czymś bardziej pospolitym. Poziom techniczny tego porównania nie nadaje się do opisania.

Mówisz o tych kablach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale masakra! 2065338x tekst o prawidłowym porównywaniu! To jakaś obsesja.

Masakra to jest wtedy jak ktoś nie potrafi porównania zrobić prawidłowo technicznie, ale dużo na forum pisze.

Ale to juź powiedziałeś milion razy! Nie masz dosyć? Następne 46899 wpisów dalej będziesz pisał to samo? Masz to nawet w stopce! Jezu, chłopie. Masakra!

Edytowane przez sly30

Ale to juź powiedziałeś milion razy! Nie masz dosyć? Następne 46899 wpisów dalej będziesz pisał to samo? Masz to nawet w stopce! Jezu, chłopie. Masakra!

Dosyć to mozna miec kogos, kto klepie w tablet bez sensu - 21207 wpisów ;)

Ale to juź powiedziałeś milion razy!

Bo to trzeba powtarzać. Może w końcu ludzie zaczną wybierać świadomie a nie sterowani przez marketing.

tak miedzy bogiem a prawda, to ty tez ciagle sie powtarzasz, jak wszyscy zreszta. okopy pomiedzy stronami sa dosc glebokie, ciezko przejsc z jednej na druga strone .

Edytowane przez leon28

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

zabawne jest jak pewna grupa gra w jednej druzynie przeciwko słyszącym kable zasilające i uzywają argumentów że im się wydaje a w tej samej drużynie są uzytkownicy którzy nie słyszą wzmacniaczy oraz Ci którzy słyszą np źródła i kable analogowe

Nic nie może powiedzieć. Żeby oceniać kable i ich wpływ, to trzeba mieć odpowiedni sprzęt audio oraz dostęp do kabli, ale nie takich z marketu w ładnym opakowaniu. Ile osób z tej listy niesłyszących ma taki sprzęt i dostęp do porządnej okablowania?.....lepiej nie pisać, żeby uniknąć kolejnej pyskówki.

System:

1.

DAC 4xTDA1543 podłączony do laptopa przez konwerter/DAC HifiMediy na Sabre, tym

lub Yamaha CDX 396

IC początkowo z DACa QED Reference Audio Evolution

Z CD zwykły kabel (Techlink).

Wzmak - MF Elektra 100(sieciowy zwykły) -> Alphard Da Vinci-> ProAc Studio 100

2.Audio Analogue Paganiniego (w zestawieniu: fabryczna sieciówka z Densenem, 2xQed qunex 2, Alphard da Vinci SL-10):

3. komplet Ancient Audio (A3, Lektor V, Home Monitor V) z Ad Fontesem na analogu, a drugi to: PP na El34 i ecc83 bydgoskiej Elektra-Komp, Shigaraki by Peter Daniel + Musical Fidelity v-dac oraz Isophon studio TS 7002.

4. Odtwarzacz sieciowy: Cambridge Audio CXN (w trybie przedwzmacniacza)

Końcówka mocy: Cambridge Audio Azur 651 W

IC RCA: Qed Performance Graphite

Kable sieciowe - fabryczne.

Głośnikowe: QED Ruby Anniversary Evolution

Odsłuch na JBL Studio 280.

mam pytanie, czy miales do czynienia z takim sprzetem i czy jest on odpowiedni do "uslyszenia" kabli?

Zgodnie z zasadami towarzyskimi , to teraz powinieneś zaprosic do siebie na testy.

Bo to trzeba powtarzać. Może w końcu ludzie zaczną wybierać świadomie a nie sterowani przez marketing.

Powtórz jeszcze raz, bo jeszcze słyszę. :)

Zgodnie z zasadami towarzyskimi , to teraz powinieneś zaprosic do siebie na testy.

Powtórz jeszcze raz, bo jeszcze słyszę. :)

jar1, jesli mozna ci zajac chwile, czy moglbys zerknac na posta #4106 i powiedziec, czy to dobre systemy do slyszenia kabli.

a jesli nie, to czy np. na czyms takim mozna ?

1.

wzmacniacz lampowy Cayin a70MKII - fabryczna sieciówka

źródło Denon DCD1450AR- fabryczna sieciówka tzw. ósemka

IC diy na kablu Cordiala

kolumny studio 16hz Minas Anor IIIs 2,5r.

kable głośnikowe Jantzen solid core

2. Densen B-100, Audio Analogue Paganini mk1, Canton RC-L z kontrolerem. Okablowanie zamontowane na co dzień: głośnikowe Alphard da Vinci SL-10 (bi-wire), interkonekty 2xQed qunex 2 (Paganini => Qed => kontroler => Qed => Densen), sieciowe Paganiniego i Densena fabryczne.

Edytowane przez leon28

pewnie ze dobry :)

ja słyszałem kable glośnikowe na xindaku za 800zł

czytałem w zakładce mini wieże że są tacy co nawet tam słyszą zmianę okablowania - dlaczego mam im nie wierzyć?

Edytowane przez biniek84

U mnie nie ma sensu w obecnym domu, bo akustyka leży i kwiczy.

Poza tym często ktoś tu napisał, że A7X to nawet nie jest hi-fi, kolumny do dupy - nie nadające się do poważnego słuchania :)

Chyba, że u mnie na słuchawkach :)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Zero różnic w dźwięku.

Jak sly napisał, kable z tej samej chińskiej szpuli...

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Nie wiedziałem, że organizuje się taki meeting - zwyczajnie przegapiłem.

No to przeczytałeś... oni nie robią spotkania.

• Pokaż nowe odpowiedzi