Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

O.K. to mam propozycję.

Gupi pomysł

Przecież Lech wyraźnie napisał, że nie testuje

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Jak nikt nie chce tego miliona- ja biorę ;)

Wy się sprzeczajcie, a ja wezme "bańkę" i z resztą ekipy skoczymy na jakieś wyspy pogadać z mieszkankami tych wysp…niekoniecznie o audio ;)

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

A sprawdzałeś pan co się stanie jak wyskoczysz pan z czwartego piętra na chodnik?

Nie testowałeś pan tego?

Szczerze mówiąc brak mi słów.

Było kilka przypadków, że ludzie spadli z 8 piętra i przeżyli. Był przypadek, że ktoś skoczył bez spadochronu i przeżył!!!

Są na to dowody. Potwierdzone!!! Naukowe. Możesz skakać:-) No risk no fun. Ja mogę być świadkiem i napisać sprawozdanie.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Nie ma jak argument nie masz kasy nie masz racji.

To jedyny argument na jaki stać tych co racjonalnych nie potrafili znaleźć.

Edytowane przez Przemysław_51508

A możesz mi racjonalnie wytlumczyć konieczność zakładania sie o pieniądze? Bo pomijając oczywistą próbę odstraszenia( suma jako taka jest niemała) to co? Ty wkładasz 15 i Lechu wkłada 15 do puli? W banku?

Ilu jest sędziów itd. Itp?

Przed testem prawnik spisze umowę?

Kto ustali zasady testowania?

Kable trzeba wypożyczyć a jest tego sporo więc koszty.

Poza tym stracony czas , ew. uszkodzenia przy odsuwaniu sprzętów ( kolumny ważą ponad 150 kg. końcówki mocy z platformami ponad 120 kg każda ) itp.itd.

Po co prawnicy ? Kładziemy na stół pieniądze i ten kto wygrywa bierze pod pachę.

Zasady testu proste jak przysłowiowy drut ... słuchamy w 3 osoby w tym jedna spoza forum i wypowiadamy się czy słychać różnice.

Aby nie było żadnych wątpliwości ,że jeden uważa ,że różnic "prawie " nie ma wpinamy i wypinamy wszystkie kable ( AC , IC i głośnikowe ) z miedzi i ze srebra.

I to by było na tyle.

Kable trzeba wypożyczyć a jest tego sporo więc koszty.

Poza tym stracony czas , ew. uszkodzenia przy odsuwaniu sprzętów ( kolumny ważą ponad 150 kg. końcówki mocy z platformami ponad 120 kg każda ) itp.itd.

Po co prawnicy ? Kładziemy na stół pieniądze i ten kto wygrywa bierze pod pachę.

Zasady testu proste jak przysłowiowy drut ... słuchamy w 3 osoby w tym jedna spoza forum i wypowiadamy się czy słychać różnice.

Aby nie było żadnych wątpliwości ,że jeden uważa ,że różnic "prawie " nie ma wpinamy i wypinamy wszystkie kable ( AC , IC i głośnikowe ) z miedzi i ze srebra.

I to by było na tyle.

Dno i i metr mułu pod nogami.

Gratuluje to przekonuję wszystkich że masz rację i Twoje argumenty są górą.

Masz jeszcze jakieś na poparcie swoje racji.

A sprawdzałeś pan co się stanie jak wyskoczysz pan z czwartego piętra na chodnik?

Nie testowałeś pan tego?

Szczerze mówiąc brak mi słów.

BUM1234 słów to brak aby określić Twoją obsesję pisaniny na tym forum pod kilkudziesięcioma nickami.

Wypowiedziałeś się już jednoznacznie ,że wszystko gra tak samo , kable nie mają żadnego znaczenia i chyba już wszyscy zdążyli to zauważyć .

Uznajmy ,że "mission accomplished".

Po co w kółko piszesz to samo ?

Chcesz zostać może kanonizowany ?

Dno i i metr mułu pod nogami.

Gratuluje to przekonuję wszystkich że masz rację i Twoje argumenty są górą.

Masz jeszcze jakieś na poparcie swoje racji.

Twoja wypowiedź też raczej wszystko mówi ... o.k. nie było tematu .

Klepcie dalej w klawiaturę.

Może jakiś rekord postów pobijecie i zarząd AS ufunduje jakąś nagrodę za nabijanie ruchu na forum.

Zdrowia życzę.

P.S.

Propozycja była dla Lecha i reszta tak jak napisałem ew. na p.w.

A dlaczego ?

Ano właśnie z powodu takich postów jak Twój .

Lech spośród sceptyków dla mnie wydaje się najbardziej racjonalny w tym co pisze.

O kulturze wypowiedzi nawet nie wspomnę bo Ciebie to akurat niestety ominęło.

Edytowane przez Axolotl

Propozycja była dla Lecha i reszta tak jak napisałem ew. na p.w.

A dlaczego ?

Ano właśnie z powodu takich postów jak Twój .

To było wysłać propozycję na PW.

Wyskakiwanie z propozycją zakładu o nie małą sumę, która w żaden sposób nie uzasadnia Twoich kosztów, jest trochę płytka i widać na pierwszy rzut oka co chciałeś nią osiągnąć.

I osiągnąłeś.

Pokazałeś w jakich kategoriach oceniasz innych.

Fajnie dzięki takim wątkom jak ten widać jak postrzegają się na wzajem użytkownicy jednego forum o różnych poglądach na tą samą sprawę.

Argumenty cały czas te same z jednej i drugiej strony.

Końcowy zawsze ten sam przynajmniej z jednej.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

I osiągnąłeś.

Bzdura. Jakbyscie byli pewni tego co piszecie to bys nawet pozyczyl na chwile i zgarnal 30k. Proste w deche. Ta propozycja pokazala tylko ,ze nie jestescie pewni tego o czym piszecie. Nie jestescie ,bo nie testowaliscie.

I osiągnąłeś.

Fajnie dzięki takim wątkom jak ten widać jak postrzegają się na wzajem użytkownicy jednego forum o różnych poglądach na tą samą sprawę.

Argumenty cały czas te same z jednej i drugiej strony.

Końcowy zawsze ten sam przynajmniej z jednej.

Tak , tak ... a w Ameryce to podobno biją Murzynów.

Bzdura. Jakbyscie byli pewni tego co piszecie to bys nawet pozyczyl na chwile i zgarnal 30k. Proste w deche. Ta propozycja pokazala tylko ,ze nie jestescie pewni tego o czym piszecie. Nie jestescie ,bo nie testowaliscie.

ja **** toz, to wy ciagle opowiadacie o przelomach. zlozcie sie w tym saloniku i startujemy, jakby co piszcie na pw. dla 30k nikomu sie nie bedzie chcialo ruszac tylka.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Nie chce mi się tłumaczyć pewnych spraw, może sam kiedyś wpadniesz na to że to co pisałem to nie bzdury.

Snow Patrol - You Could Be Happy

To gdzie u Ciebie są te stuki?

U mnie na szybko wystawione kolumny do przodu ( niestety na codzień mam wsunięte i jest słabo)

To te stuki (o ile mówimy o tym samym) są jakoś tak poprawnej stronie na godzinie 3 tak jakby ktoś z 1-2 metry za kolumną skrobnął o drewnianą framugę

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Nie chce mi się tłumaczyć pewnych spraw, może sam kiedyś wpadniesz na to że to co pisałem to nie bzdury.

/edit

myslaem ze pisze do lecha

Wiem o czym piszesz. Ale jeszcze raz, jakby lech był pewny tego co mówi, to by miał 30k w kieszeni. Całkiem niezły układ. Wniosek jest taki ,że jak się coś tak mocno forsuje, to trzeba mieć pewność.

Edytowane przez kennijczyk

To gdzie u Ciebie są te stuki?

U mnie na szybko wystawione kolumny do przodu ( niestety na codzień mam wsunięte i jest słabo)

To te stuki (o ile mówimy o tym samym) są jakoś tak poprawnej stronie na godzinie 3 tak jakby ktoś z 1-2 metry za kolumną skrobnął o drewnianą framugę

Trzymaj sie tych spostrzezen i zacznij testowac sprzety zeby sprawdzic w jakim stopniu sie to zmienia :)

Potrafią jedynie modlić się do Lutka :)

Bo Lutek ma chociaż kolumny :-)

No i będzie w wikipedii :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

No jak to nie? nawet narysowalem w tym watku :)

Uwazam ze jak ktos nie ma sceny 3d to powinien o nia powalczyc jesli chce slyszec wplyw pozostalych mniej istotnych elementow

Edytowane przez biniek84

BUM1234 słów to brak aby określić Twoją obsesję pisaniny na tym forum pod kilkudziesięcioma nickami.

Wypowiedziałeś się już jednoznacznie ,że wszystko gra tak samo , kable nie mają żadnego znaczenia i chyba już wszyscy zdążyli to zauważyć .

Uznajmy ,że "mission accomplished".

Po co w kółko piszesz to samo ?

Po pierwsze nie krzycz. Po drugie nie przypisuj mi słów, których nigdy nie napisałem. Zdarza ci się to bardzo często, bo nie czytasz z uwagą tego co się do ciebie pisze. Przykleiłeś łatkę i uważasz, że wszystko jest takie jak sobie wyobrażasz.

A tu okazuje się, że nawet nie odróżniasz elementu aktywnego od pasywnego i nie potrafisz skonfigurować prostego serwera.

To typowy przejaw ignorancji wśród podobnych tobie audiofilów. Tą ignorancją, zadufaniem, arogancją i bufonadą zasłużyliście sobie na stosowne traktowanie. Na dodatek sami mie potraficie ze sobą dojść do ładu, ustawicznie się kłócąc.

Edytowane przez George V

Znalazłem :)

Strona 145

To przy tym schemacie który narysowałeś u mnie jest to po prawej od strony literki "P" właśnie na godzinie 3 (czyli lekko w doł od literki ale na pewno nei tak jak u Ciebie)

Edytowane przez M-K

Było kilka przypadków, że ludzie spadli z 8 piętra i przeżyli. Był przypadek, że ktoś skoczył bez spadochronu i przeżył!!!

Są na to dowody. Potwierdzone!!! Naukowe. Możesz skakać:-) No risk no fun. Ja mogę być świadkiem i napisać sprawozdanie.

Zanim się coś napisze, warto to najpierw przemyśleć.

jeszcze raz, bo nie dotarło

Subtelnośc i delikatnosć godna prawdziwego konesera muzyki. Z samplerów.

A tu okazuje się, że nawet nie odróżniasz elementu aktywnego od pasywnego i nie potrafisz skonfigurować prostego serwera.

I mamy przepis na idealnego audiofila!!! Axolotl, bierz się do roboty:-)

Aktywny to whisky a pasywny do woda?

Zanim się coś napisze, warto to najpierw przemyśleć.

To co, jednak nie skaczesz?

Patrz, a są dowody. Naukowe.

Dziękuję, staram się dostosować poziom do rozmówcy.

Niestety ten poziom utrzymujesz pan zbyt często, by mozna to było wytłumaczyć w powyższy sposób.

To co, jednak nie skaczesz?

Patrz, a są dowody. Naukowe.

Nie nazywam sie Axolotl, zeby przychodziły mi do głowy idiotyczne i nie mające żadnego sensu eksperymenty.

I mamy przepis na idealnego audiofila!!! Axolotl, bierz się do roboty:-)

Aktywny to whisky a pasywny do woda?

Jest tu pare takich osób, które wszystko kojarzą z alkoholem lub seksem, jak na prawdziwych mistrzów elegancji przystało. Nie przypuszczałem, że waść także do tej grupy sie zaliczasz.

Edytowane przez George V
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Niestety ten poziom utrzymujesz pan zbyt często, by mozna to było wytłumaczyć w powyższy sposób.

Tak tratuje osobniki które zatruwają to forum. Tworzą co chwila nowe konta. ile już ich masz? 100? 200?

Czepiasz się ciągle tych samych ludzi którzy maja pasje i się nią cieszą. Nic pożytecznego nie wnosisz, żerujesz na aktywności innych. Przez Ciebie i Tobie podobnych trzeba było taki salonik zakładać.

Formę 'pan' proszę sobie darować, tu gdzie mieszkam się jej kompletnie nie używa. I dobrze ,bo udaje ona fałszywy szacunek którego zwykle nie ma.

.

Edytowane przez kennijczyk

Nie nazywam sie Axolotl, zeby przychodziły mi do głowy idiotyczne i nie mające żadnego sensu eksperymenty.

Jeżeli Ty to zaproponowałeś to Tobie przyszło to do głowy. Nie zwalaj na Axolotla

Jest tu pare takich osób, które wszystko kojarzą z alkoholem lub seksem, jak na prawdziwych mistrzów elegancji przystało. Nie przypuszczałem, że waść także do tej grupy sie zaliczasz.

Wolę pisać o alkoholu aniżeli proponować komuś skok z 4 piętra na beton.

Z 8 to rozumiem, ale z 4?!

• Pokaż nowe odpowiedzi