Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

ja słuchałem i wiekszych roznic nie znalazłem - nie rozpoznałbym puszczone po sobie - były to ostatnie single zespołu Muse

wieksze zmiany juz na zmianie sieciówki słyszałem :)

A kojarzysz moze jakie to utwory były i na jakim sprzęcie ?

No cóż daleka droga przed Wami ;)

Ja jestem na tropie instrumentów które przechodzą z rąk do rąk kolejnych pokoleń muzyków. Niby taki sam instrument a każdy muzyk potrafi coś innego i też pięknego wydobyć z instrumentu, polecam tą zabawę jeszcze bardziej fantastyczna niż porównywanie np. źródeł !

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Wspaniałe kolumny. Z lamą zagrały wyśmienicie...

Zaraz wam napiszą ,ze nie zrobiliscie slepego testu z glosnikami, wiec to ze mówisz ,ze dobrze grały nie jest wiarygodne ,bo sugerowałeś się widokiem kolumny ;D

Ależ to niemożliwe, bo i tak na wyjściu zawsze jest analog :)

Wolał bym prawdziwych muzyków ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A kojarzysz moze jakie to utwory były i na jakim sprzęcie ?

Dead inside zespołu Muse z ostatniej płyty

sprzęt jak w o mnie tylko wtedy DACiem był DIY na Sabre9023

I że macie przedstawić naukowe dowdy oraz wydruki z pomiarów super miernikami... :-)

Robiłem u siebie takie porównania, ale nie jestem zdrowy na umyśle, więc nie odzywałem się.

Zaraz wam napiszą ,ze nie zrobiliscie slepego testu z glosnikami, wiec to ze mówisz ,ze dobrze grały nie jest wiarygodne ,bo sugerowałeś się widokiem kolumny ;D

Jak ktoś jest głuchy to nawet ślepota mu nie pomoże ! :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość kizol666

(Konto usunięte)

I że macie przedstawić naukowe dowdy oraz wydruki z pomiarów super miernikami... :-)

Proponuje takim panom pojechać na odsłuch i od razu zapomną o miernikach.
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Jak się testuje kolumny to trzeba miec przynajmniej 3 rodzaje do porównania, ludzi do pomocy i zawiązane oczy.

Jak kolumny są ciężkie to potrzebne są dwie wykwalifikowane osoby do przenoszenia i przełączania. Nie można wiedzieć która para gra, inaczej opnie słuchacza są nic nie ważne.

Jak się testuje kolumny to trzeba miec przynajmniej 3 rodzaje do porównania, ludzi do pomocy i zawiązane oczy.

Jak kolumny są ciężkie to potrzebne są dwie wykwalifikowane osoby do przenoszenia i przełączania. Nie można wiedzieć która para gra, inaczej opnie słuchacza są nic nie ważne.

Żon z nami nie było :)

Kolumny kolumnami. Naszym celem nie było porównywanie. Za to test źródeł zrobiliśmy rzetelnie :)

Pliki HD miałes z ?

dawno to było - nie pamiętam ;) na tamta chwile temat mnie przestał interesować po tej próbie więc odpuściłem

być może wrócę żeby się przekonać na lepszym sprzęcie

Edytowane przez biniek84

Panowie testerzy słuchaliście Red Winów na czym ? Na lampecie czy monosach pana Witka?Jak na lampie to jakiej?

Jeżeli monobloki o których mówisz to te u Akkusa to słuchaliśmy na nich i na wt40II .

Edytowane przez daris666

Gość

(Konto usunięte)

Nie jestem w stanie powiedzić, ze słyszałem różnice wynikające z samych formatów.

Na dodatek, nie mam ciśnienia by się tym jakoś podniecać (formatami).

I tak największy wpływ ma sama realizacja.

Dokładnie takiej odpowiedzi oczekiwałem...dzięki :-)

Jak ktoś jest głuchy to nawet ślepota mu nie pomoże

Audiofilowi w słyszeniu zawsze musi pomagać wzrok. Inaczej nic nie słyszy.

Też tak umiem pisać :-).

Jak kolumny są ciężkie to potrzebne są dwie wykwalifikowane osoby do przenoszenia i przełączania

Kiedyś z kolegą przewoziliśmy kolumny ważące coś ca. 60 kg/szt z jego mieszkania na 8 piętrze. Po powrocie okazało się że winda nie działa. Czysta przyjemność z takiego testu.

Audiofil który przerzuca tony sprzętu chyba ma takie kwalifikacje ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Audiofilowi w słyszeniu zawsze musi pomagać wzrok. Inaczej nic nie słyszy.

Też tak umiem pisać :-).

Źródła grają różnie. Sprawdzone. Tu nie trzeba być audiofilem.

Test interkonektów i głośnikowych zrobimy później, w wolnej chwili.

Źródła grają różnie. Sprawdzone.

Całkiem możliwe.

Tu nie trzeba być audiofilem.

Wiem wystarczy być żoną w kuchni ;-).

nie zrozumiales mnie. nie chodzi o dostawe, tylko o przelaczanie i przenoszenie na wasze slepe testy

To było przenoszenie na odsłuch z jego mieszkania do mojego.

P.S. Przełączanie to bardzo lekka praca, ale też trzeba umieć. Inaczej można testować sprzęt w przeciw fazie.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Nie neguję wariacji związanych z prawdziwym audiovoodo. Ale akustyka, kolumny, wzmacniacz i źródło to podstawowe elementy które się dobiera. Jak to się ma z kablami sprawdzę dokładnie później :)

Ale akustyka, kolumny, wzmacniacz i źródło to podstawowe elementy które się dobiera

Z dobierania i ciągłego gonienia króliczka najwięcej korzyści mają sprzedawcy. Im najbardziej zależy żeby testy porównawcze były robione nieprawidłowo technicznie.

Jak to się ma z kablami sprawdzę dokładnie później

Będą "grały" ;-).

Edytowane przez Lech36

Z dobierania i ciągłego gonienia króliczka najwięcej korzyści mają sprzedawcy. Im najbardziej zależy żeby testy porównawcze były robione nieprawidłowo technicznie.

W samochodach gonimy króliczka, w telefonach komórkowych gonimy króliczka i pewnie każdy ma tam swoje hobby w którym coś goni :) jak się ma zdrowy rozsądek to przecież dobra zabawa.

Będą "grały" ;-).

Jesteś bardzo stronniczy. To nie dobrze.

Edytowane przez daris666

Jesteś bardzo stronniczy. To nie dobrze.

Żartowałem. Zrób test, wiesz jaki i będziesz wszystko widział. No prawie wszystko, bo pewnie tego co jest za czarną dziurą w kosmosie w dalszym ciągu nie będziesz wiedział ;-).

Mam to gdzieś zrobiliśmy porównanie trzech źródeł i na prawdę jak ktoś nie jest w stanie tego rozróżnić niech sobie kupi obojętnie jaki odtwarzacz ale niech nie dyskutuje bo po prostu niema o czym.

Co jeśli można wiedzieć i jak koledzy testowali. Po stopniu podniecenia widzę że udało się ślepy test zrobić i wykryć różnicę.

I na pewno nie zapomnieliście wyrównać poziomów głośności.

Edytowane przez Przemysław_51508
  • Pokaż nowe odpowiedzi