Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

A co to za niedouczony ... się pyta.

Jak chcesz czegoś się dowiedzieć poczytaj, wujek G ci odpowie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość LTD12

(Konto usunięte)

przemak, daj już sobie spokój.

"Żeby szumieć nie tylko trzeba chcieć, ale i umieć"

Tylko na tyle cię stać :)?? Dość ograniczone, inne tylko po angielsku, ale pewno ktoś ci przetłumaczy, a jak nie to są nawet obrazki :)

Podpowiem bo trochę się gubisz.

Wpisz do Google "QNR" i szukaj, dalej radź sobie sam, to nie jest trudne.

przemak, daj już sobie spokój.

"Żeby szumieć nie tylko trzeba chcieć, ale i umieć"

Jak widać, pytanie wystarcza ;)

Z czym?!? Co to za kuglarz się tu pałęta po mitach audio :)

Proponowałem łodzianom spotkanie i sprawdzenie reakcji ich systemów (kilka spotkań się odbyło). Specjalnie dla ciebie zrobię wyjątek i mimo tego, że nie jesteś z Łodzi jestem gotów ciebie odwiedzić ( może tym razem ;) ). Oczywiście przyjadę z QNR.

nagrywamy.com

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Jak widać, pytanie wystarcza ;)

Wystarcza do czego? :)

Podpinasz się pod wymyślone przez innych pytania i dodatkowo nie zdajesz sobie sprawy, że pytania te wskazują tylko na totalną ignorancję. Nie chodziło przecież o QNR tylko o próbę "ustawienia" mnie jako handlarza. A wyszła zupełna ignorancja, nawet nie potrafili twoi "nauczyciele" prawidłowo przytoczyć nazwy.

Jesteś trochę jak "dziecko we mgle", dlatego raz jeszcze daj sobie spokój :), po prostu ci nie wychodzi. Skup się na tym na czym się znasz. Bo przecież chyba jest coś takiego?

Ciach - i właśnie dołączasz do grona "zasłużonych wybrańców" usługi "ignoruj".

Jak tak dalej pójdzie to niedługo będziesz rozmawiał sam ze sobą i będziesz sam sobie wmawiał,

że masz rację, albo jej nie masz. ;-)

Znajdz jedna glupote, ktora napisal forumowicz zaliczany do "sceptykow". Dopoki nie znajdziesz nie pisz. Nie zapomnij, ze aby ocenic cos jako glupota musisz wykazac, ze jest to glupota.

Pierwszy z brzegu przykład głupoty, którą napisał nie kto inny, tylko Przemak - o tym, że na koncercie pierwsze nagranie słychać beznadziejnie, a później z każdym następnym jest już coraz lepiej.

Dawno takiej bzdury nie przeczytałem. A Przemak to przecież autorytet...chyba tylko papierowy.

Tylko na tyle cię stać :)?? Dość ograniczone, inne tylko po angielsku, ale pewno ktoś ci przetłumaczy, a jak nie to są nawet obrazki :)

Podpowiem bo trochę się gubisz.

Wpisz do Google "QNR" i szukaj, dalej radź sobie sam, to nie jest trudne.

Kolego takie baje to młodym na dobranoc :)

"Wewnętrzne moduły kwantowe są połączone z ośmioma kanałami rezonującymi i rdzeniem procesora. Następnie wewnętrzna inżynieria wykrywa typ fali wylotowej zasilania przez wewnętrzną szynę IC i generuje natychmiast fazową synchroniczną kompensację zniekształceń, która ma za zadanie poprawę fali zasilającej poprzez precyzyjnie dobrany rezonans i zmniejsza zniekształcenia fazowe."

Opierając się na zniekształceniach i przepięciach, zaprojektowano układy przetwarzania energii, które różnicę zniekształceń powyżej 1kHz zamieniają w światło!

Brednie jakich mało.

Ps sprawdź lepiej czy ci się lodówka nie załączyła ta jak wpadnie w rezonans to dopiero sieje :)

Prosiłeś o wskazanie czego nie rozumiem z twoich wypowiedzi, podałem ci pierwszy z brzegu post.

Raz jeszcze - cytujesz mój komentarz dotyczący wypowiedzi innego użytkownika, a następnie na niego odpowiadasz nie biorąc pod uwagę kontekstu mojej wypowiedzi. Co w takim razie mam ci odpowiedzieć?

Dodatkowo pretekstem do tego jest post zupełnie o czym innym, w którym odpowiedziałem ci na zadane pytanie, ty natomiast na moje pytanie nie. Gdzie tu jest ta przywołana przez ciebie kultura/

Ciężko jest się dogadać z takimi technicznymi sceptykami jak Przemak. Piszą tak chaotycznie, używają sobie tylko znanych skrótów myślowych, piszą szybciej niż myślą...powstaje z tego jeden wielki bełkot, ale oczywiście wszyscy nawzajem się rozumieją, tylko my - idioci bez wiedzy technicznej jesteśmy głąby.

W dodatku manipulowanie słowami innych to ich wyćwiczona specjalność.

Wszystkowiedząca sfora atakuje ;)

Zadne slowo z Twojej wypowiedzi sie nie zgadza. Powinno byc: forumowicze zorientowani w temacie atakowani sa przez sfore dyletantow. Jak zwal - tak zwal, przebieg "dyskusji" wskazuje na potrzebe zamkniecia tego ciekawego niegdys watku.

Ciężko jest się dogadać z takimi technicznymi sceptykami jak Przemak.

Po raz kolejny to wina madrzejszego, ze jest madrzejszy. A moze Przemak i kilku innych forumowiczow maja zglupiec zebyscie sobie mogli fajnie pogadac?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Wystarcza do czego? :)

Podpinasz się pod wymyślone przez innych pytania i dodatkowo nie zdajesz sobie sprawy, że pytania te wskazują tylko na totalną ignorancję. Nie chodziło przecież o QNR tylko o próbę "ustawienia" mnie jako handlarza. A wyszła zupełna ignorancja, nawet nie potrafili twoi "nauczyciele" prawidłowo przytoczyć nazwy.

Jesteś trochę jak "dziecko we mgle", dlatego raz jeszcze daj sobie spokój :), po prostu ci nie wychodzi. Skup się na tym na czym się znasz. Bo przecież chyba jest coś takiego?

Wystarcza, bo to jest pytanie typu "czy nadal bijesz żonę" ;)

Oczywiście, że nie moje, dlatego opłatę licencyjną gotów jestem wnieść przelewem, ewentualnie do swojego gardła ;)

Ja na przykład produkuję i sprzedaję, bo się trochę na tym znam, wprawdzie nie to forum, ale uważam, że tworząc coś użytecznego nie ma się czego wstydzić. No, może w przypadku takiego czegoś jak ten QNR to trochę wstyd, ale jeżeli kasa się zgadza, to popieram i rozumiem wszystkie widoczne tu zabiegi zmierzające do maksymalizacji zysku. Ja nie kupię, ale próbuj, a nuż ktoś coś?

nagrywamy.com

Wszystkowiedząca sfora atakuje ;)

A później napiszą, że to słyszący są agresywni, a sceptycy to przecież kulturalne, oczytane, doświadczone i nad wyraz wyrozumiałe indywidualności.

Po raz kolejny to wina madrzejszego, ze jest madrzejszy. A moze Przemak i kilku innych forumowiczow maja zglupiec zebyscie sobie mogli fajnie pogadac?

Nie. Napisałem wyraźnie - pisać swoje myśli mniej chaotycznie, bez skrótów myślowych, bez slangu technicznego.

Jeśli inaczej nie umie, to znaczy że nie jest taki mądry jak się Tobie wydaje.

Proszę dyskutować z autorem tego tekstu.

Potrafisz?

Niestety bełkot pseudonaukowy mnie nie interesuje, w tym pudełek kwantowych darmowej energii i sieciówek zdolnych ją odzyskiwać.

A później napiszą, że to słyszący są agresywni, a sceptycy to przecież kulturalne, oczytane, doświadczone i nad wyraz wyrozumiałe indywidualności.

Tak wlasnie jest, bo to madrzejszy musi znizyc swoj poziom do glupszego, bo glupszy podwyzyc do madrzejszego po prostu nie da rady.

...nie jest taki mądry jak się Tobie wydaje.

To, ze jako glupszy go nie rozumiesz potwierdza tylko jego madrosc, a nie madrosci zaprzecza. Jakbys go chic troszke rozumial to bylby tylko troszke madrzejszy, a ze nie rozumiesz go wcale to madrzejszy jest sporo.

Edytowane przez szymon1977

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Wystarcza, bo to jest pytanie typu "czy nadal bijesz żonę" ;)

Oczywiście, że nie moje, dlatego opłatę licencyjną gotów jestem wnieść przelewem, ewentualnie do swojego gardła ;)

Ja na przykład produkuję i sprzedaję, bo się trochę na tym znam, wprawdzie nie to forum, ale uważam, że tworząc coś użytecznego nie ma się czego wstydzić. No, może w przypadku takiego czegoś jak ten QNR to trochę wstyd, ale jeżeli kasa się zgadza, to popieram i rozumiem wszystkie widoczne tu zabiegi zmierzające do maksymalizacji zysku. Ja nie kupię, ale próbuj, a nuż ktoś coś?

No tak, faktycznie. Choć początkowo nie myślałem o tym, że jest tak głupie, ale zgadzam się z tobą. Gdybyś choć coś wiedział o QNR, ale ponieważ nic nie wiesz to faktycznie powinieneś się wstydzić takich wypowiedzi. Ale ty przecież nie odpowiedziałeś na pytanie czy bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi. Przezornie?

Gdzie cytat i dowod, ze jest on glupota?

I co adwokacie? Będziesz tak bez końca podważał każdą głupotę, którą napisze jakiś sceptyk w myśl zasady: mam rację nawet gdy jej nie mam?

Taka wewnątrzpartyjna solidarność.

A cytat sobie znajdź - jest tu dziś napisany. Dowód? Takiej głupoty nie trzeba udowadniać.

Po angielsku by było bardziej cool i tajemniczo?

Przecież polskie tłumaczenie jest prawidłowe. Tajemnicze układy kwantowe zamieniają szumy i rezonanse w światło.

Rozumiem, że kwant nie jest tu li tylko pustym słowem ale mechanika kwantowa została wykorzystana w tym zacnym projekcie?

Ukryta Zawartość

Teraz pytanie, czy po włączeniu odkurzacza albo chociażby walnięciu w trójkąt (taki też dziwny instrument muzyczny) kwantowy rezonator świeci mocniej?

Ukryta Zawartość

No tak, faktycznie. Choć początkowo nie myślałem o tym, że jest tak głupie, ale zgadzam się z tobą. Gdybyś choć coś wiedział o QNR, ale ponieważ nic nie wiesz to faktycznie powinieneś się wstydzić takich wypowiedzi. Ale ty przecież nie odpowiedziałeś na pytanie czy bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi. Przezornie?

Nie zaprzeczasz, że jesteś materialnie zainteresowany w kwestii tego QNR, przynajmniej wiemy, na czym stoimy. Nie powinieneś mieć "branża" przy avatarze?

Tak, biorę odpowiedzialność, przecież pisałem, każdy bierze, bo to miejsce publiczne.

nagrywamy.com

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Niestety bełkot pseudonaukowy mnie nie interesuje, w tym pudełek kwantowych darmowej energii i sieciówek zdolnych ją odzyskiwać.

Taki wybrałeś. Widocznie jest na twoim poziomie ( no i w dodatku po polsku :) ).

o, ze jako glupszy go nie rozumiesz potwierdza tylko jego madrosc, a nie madrosci zaprzecza. Jakbys go chic troszke rozumial to bylby tylko troszke madrzejszy, a ze nie rozumiesz go wcale to madrzejszy jest sporo.

Typowa znów manipulacja.

Przemak nie będzie mądrzejszy przez to, że pisze bełkotliwe teksty. Nawet jak ma wiedzę, to nie potrafi jej w sposób czytelny przekazać, bo pisze chaotycznie.

Byłby dużo mądrzejszy, gdyby postarał się pisać w sposób przystępny dla wszystkich, ale nie potrafi, a przede wszystkim gdyby nie starał się zawsze na siłę przeforsować swoją rację. To że go bronisz to zrozumiałe, choć sam też jego tekstów też często nie rozumiesz, co jest dla mnie pewne jak 2+2.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Nie zaprzeczasz, że jesteś materialnie zainteresowany w kwestii tego QNR, przynajmniej wiemy, na czym stoimy. Nie powinieneś mieć "branża" przy avatarze?

Tak, biorę odpowiedzialność, przecież pisałem, każdy bierze, bo to miejsce publiczne.

To oczekuję przeprosin. Nie masz, żadnych podstaw, a w swojej przemożnej chęci "dokopania" wypisujesz nieuzasadnione "nowiny", to pomówienia.

Przemak nie będzie mądrzejszy przez to, że pisze bełkotliwe teksty.

Niczyje teksty nie stana sie belkotliwe tylko dlatego, ze Ty ich nie rozumiesz.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Po angielsku by było bardziej cool i tajemniczo?

Przecież polskie tłumaczenie jest prawidłowe. Tajemnicze układy kwantowe zamieniają szumy i rezonanse w światło.

Rozumiem, że kwant nie jest tu li tylko pustym słowem ale mechanika kwantowa została wykorzystana w tym zacnym projekcie?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mechanika_kwantowa

Teraz pytanie, czy po włączeniu odkurzacza albo chociażby walnięciu w trójkąt (taki też dziwny instrument muzyczny) kwantowy rezonator świeci mocniej?

Proponuję pytanie wysłać do producenta - Telos Taiwan.

To oczekuję przeprosin. Nie masz, żadnych podstaw, a w swojej przemożnej chęci "dokopania" wypisujesz nieuzasadnione "nowiny", to pomówienia.

Ale za co mam przepraszać? Nie zaprzeczasz, więc rozumiem, że to prosta sprawa biznesowa.

Nie uważam, żeby handel takimi urządzeniami uwłaczał godności, pisałem przecież.

nagrywamy.com

Niczyje teksty nie stana sie belkotliwe tylko dlatego, ze Ty ich nie rozumiesz.

Ty też, tylko nie masz na tyle odwagi by to przyznać na forum.

Wydaje Ci się, że w ten sposób będziesz postrzegany przez niewtajemniczonych jako odrobinę mądrzejszy. ;-)

Edytowane przez soundchaser
  • Pokaż nowe odpowiedzi