Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Chyba nie sugerujesz, że tylko słyszeniale kabli daje prawo do braku kultury?

Człowieku, coś ty się tak tych kabli uczepił? Od paru stron pisze się o czarnym tle i wypełnieniu a ty ciągle tylko kable, kable, kablofil. Jakiś uraz psychiczny masz, bo kabli nie usłyszałeś? Kable mają wpływ na dźwięk ale nie gwarantują czarnego tła czy wypełnienia. Zluzuj chłopie bo ci żyłka pęknie, wszędzie cię pełno i wszędzie wypisujesz te swoje złote myśli które w rzeczywistości można odebrać jako atak personalny na audiofilów. 

Godzinę temu, Lech36 napisał:

O każdym człowieku dowiadujemy się wiele na podstawie jego tekstów/wypowiedzi. Ważne jest żeby umieć oddzielić voodoo od rzeczywistości.

A ty potrafisz oddzielić?🤣

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Ważne jest żeby umieć oddzielić voodoo od rzeczywistości.

A przy tym nie zostać fanatykiem wszędzie widzącym audiovoodoo i ślepo wierzącym w testy nie oddające w pełni rzeczywistości. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 godziny temu, Piopio napisał:

Wystarczy jeden tekst. To świadczy o tym człowieku. 

No padają słowa typu ..odmóżdżone  ,zakute łby. Brawo  dla tego pana za kulturę wypowiedzi ,szacunek dla drugiej osoby ,i brawa dla tych z tego wątku,  którzy popierają te słowa. Nic dodać, nic ująć. 

3 minuty temu, tedi02 napisał:

No padają słowa typu ..odmóżdżone  ,zakute łby. Brawo  dla tego pana za kulturę wypowiedzi ,szacunek dla drugiej osoby ,i brawa dla tych z tego wątku,  którzy popierają te słowa. Nic dodać, nic ująć. 

W taki sposób ów Pan nie przekona nikogo do swoich racji…

W ten sposób nie wolno rozmawiać…

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

39 minut temu, Piopio napisał:

A przy tym nie zostać fanatykiem wszędzie widzącym audiovoodoo i ślepo wierzącym w testy nie oddające w pełni rzeczywistości. 

A jakie testy oddają w pełni rzeczywistość? Audio voodoo jest niewątpliwie wszechobecne wśród audio hobbystów. Fanatycy to osoby opierające swoje doświadczenia na wierze, mnie raczej trudno zaliczyć do takiej grupy. 

46 minut temu, tedi02 napisał:

A ty potrafisz oddzielić?🤣

Zdecydowanie dokładniej niż jakikolwiek człowiek wierzący w niezbadane przez naukę zjawiska które "słyszą" ludzie od audio voodoo.  

42 minuty temu, Tajitsu napisał:

W taki sposób ów Pan nie przekona nikogo do swoich racji…

To samo dotyczy określenia w stylu "ja słyszę", które ma przekonywać do racji pewnej grupy ludzi 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

57 minut temu, tedi02 napisał:

...odmóżdżone  ,zakute łby... ... brawa dla tych z tego wątku,  którzy popierają te słowa...

A ktos z tego wątku  TE słowa popiera?

-----

Godzinę temu, Piopio napisał:

Być może technika tylko jakąś część rzeczywistości oddaje. Ale szukać czegoś poza techniką, a swoimi kaprysami technikę podważać to dwie różne sprawy.

-----

Godzinę temu, Sznup napisał:

...wszędzie wypisujesz te swoje złote myśli które w rzeczywistości można odebrać jako atak personalny na audiofilów. 

Bo zaprezentowanie odmiennego zdania to atak personalny - to ja mam...

Godzinę temu, Sznup napisał:

Jakiś uraz psychiczny

...?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

34 minuty temu, Lech36 napisał:

A jakie testy oddają w pełni rzeczywistość? Audio voodoo jest niewątpliwie wszechobecne wśród audio hobbystów. Fanatycy to osoby opierające swoje doświadczenia na wierze, mnie raczej trudno zaliczyć do takiej grupy. 

Fascynujące, że całkowicie kwestionujesz wartość odsłuchów przy wyborze sprzętu audio 😉 WG Ciebie każdy sprzęt spełniający dane warunki techniczne musi brzmieć tak samo. Tak wynika z Twoich wpisów. 

Jak powinna wyglądać wobec tego procedura wyboru sprzętu wg pomiarofila ? 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Lech36 napisał:

O każdym człowieku dowiadujemy się wiele na podstawie jego tekstów/wypowiedzi.

Ale ten człowiek nie jest przedmiotem tej dyskusji, a w przedmiocie dyskusji ten człowiek może mieć rację.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 godzin temu, rafa napisał:

Sluchajac utworu lokalizujesz zrodla pozorne a pomiedzy nimi jest wyrazna separacja/odleglosc . Z tych "pustych" przestrzeni miedzy zrodlami pozornymi nie wydobywa sie zaden dzwiek 

W nagraniach, które tak właśnie zarejestrowano, od czasu, kiedy zrezygnowałem z kaset MC, mam tak zawsze. Ty nie zawsze? To o to ten cały hałas? 🙄

Zdecydowanie dokładniej niż jakikolwiek człowiek wierzący w niezbadane przez naukę zjawiska które "słyszą" ludzie od audio voodoo.  

To samo dotyczy określenia w stylu "ja słyszę", które ma przekonywać do racji pewnej grupy ludzi 😉.

Pycha od ciebie  biję 😁 ochlon ,dobrze Ci zrobi.

51 minut temu, Piopio napisał:

Fascynujące, że całkowicie kwestionujesz wartość odsłuchów przy wyborze sprzętu audio

Gdzie to wyczytałeś że kwestionuję? Tyle razy pisałem o słuchaniu porównawczym że trudno to zliczyć. Coś się Tobie pomyliło.

4 minuty temu, tedi02 napisał:

AS od Kolegi to co bije? Jak już oceniasz to oceń sam siebie, ale obiektywnie 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Jeszcze raz przeczytaj swoj wpis .  Przestań cokolwiek  komuś wmawiac.

57 minut temu, Piopio napisał:

Jak powinna wyglądać wobec tego procedura wyboru sprzętu wg pomiarofila ? 

Procedury odsłuchów porównawczych były już wielokrotnie przedstawiane wraz z omówieniem zjawisk które mogą wpływać na ocenę końcową a nie są wytworzone przez porównywany sprzęt. Były nawet filmy prezentujące te zjawiska.

7 minut temu, Lech36 napisał:

Tyle razy pisałem o słuchaniu porównawczym że trudno to zliczyć. Coś się Tobie pomyliło.

Obserwuję takie zachowania od dawna. Niektórzy z braku argumentów, wykształcili sobie taki odruch "obronny". Nic nie poradzisz..."był czas przywyknąć" 🙂

Edytowane przez iro III
1 minutę temu, iro III napisał:

Obserwuję takie zachowania od dawna. Niektórzy z braku argumentów, wykształcili sobie taki odruch "obronny". Nic nie poradzisz..."był czas przywyknąć" 🙂

Przez lata czytania forum już przywykłem do dziecinad w wykonaniu niektórych użytkowników 😉.

Co tym razem knujecie? 🤓

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

12 minut temu, tedi02 napisał:

Patrząc na błędy tej pisowni, i braki w kulturze, dłuższy przystanek i "ochłonięcie", Tobie jest koniecznie potrzebne.

Ehhh, gdyby tak każdy z Nas od czasu do czasu zrobił pół kroku w tył… wszystkim Nam wyszłoby to na dobre.

imho 

6 minut temu, tedi02 napisał:

Jeszcze raz przeczytaj swoj wpis .

Przeczytałem i co tam Koledze się nie podoba?

2 minuty temu, tedi02 napisał:

Ciebie ktoś w życiu bardzo skrzywdził  , widać nienawisc bijąca w twoich wpisach do ludzi którzy,y słuchają muzyki ,ba potrafią rozróżnić wpływ poszczególnych elementów  na całościowy przekaz .Usiłujesz wmawiac im omamy słuchowe, audio voodoo  ,po prostu ochlon,  żyj spokojnie .  

Ładny tekst, szkoda że nie potrafisz udowodnić tego o czym piszesz. Ale nie martw się, być może masz za słaby sprzęt 😉. W końcu w Wielkopolsce za niepowodzenie testu odpowiedzialne były ZG Lutka.  

Teraz, Tajitsu napisał:

Ehhh, gdyby tak każdy z Nas od czasu do czasu zrobił pół kroku w tył… wszystkim Nam wyszłoby to na dobre.

Może i by tak było gdyby nie istniał taki portal jak ASR, po jego lekturze audio voodoo nie ma racji bytu 😉.

24 minuty temu, tedi02 napisał:

te błędy robi telefon

Tak tak, oczywiście, gupi telefon winny.

Od dawna piszę wyłącznie z telefonu. 

Chcąc być dobrze zrozumianym, uwzględniając szacunek dla ewentualnie czytających, przed wysłaniem, sprawdzam tekst, robię KOREKTĘ gdy trzeba.

Pisząc za szybko i nerwowo, wysyłasz w świat straszne babole. Wydaje Ci się, że im szybciej odpowiesz, tym bardziej będziesz "górą"?

Naprawdę?! 🤭

P.S. to jest też w stylu Dyzmy/Dyzmana...Dyzma przyznaj się wreszcie, to Ty? 😆

Edytowane przez iro III
17 minut temu, Lech36 napisał:

Może i by tak było gdyby nie istniał taki portal jak ASR, po jego lekturze audio voodoo nie ma racji bytu 😉.

A co jeśli Amir robi wszystkich w kuku? 😉

15 minut temu, Lech36 napisał:

Przeczytałem i co tam Koledze się nie podoba?

Ładny tekst, szkoda że nie potrafisz udowodnić tego o czym piszesz. Ale nie martw się, być może masz za słaby sprzęt 😉. W końcu w Wielkopolsce za niepowodzenie testu odpowiedzialne były ZG Lutka.  

Pycha kolegi ,nie widział? Ja nie muszę nikomu nic udowadniać!!  Sprzętu, słuchu, możesz mi pozazdroscic🤣 Ja slucham muzyki , a ty z zazdrości (?) usiłujesz mi coś wmawiac , przestań już, mam świetny  ubaw z Twoich wpisow

4 minuty temu, iro III napisał:

Tak tak, oczywiście, gupi telefon winny.

Od dawna piszę wyłącznie z telefonu. 

Chcąc być dobrze zrozumianym, uwzgledniając szacunek dla ewentualnie czytajacych, przed wysłaniem, sprawdzam tekst, robię KOREKTĘ gdy trzeba.

Pisząc za szybko i nerwowo, wysyłasz w świat straszne babole. Wydaje Ci się, że im szybciej odpowiesz, tym bardziej będziesz "górą"?

Naprawdę?! 🤭

P.S. to jest też w stylu Dyzmy/Dyzmana...Dyzma przyznaj się wreszcie, to Ty? 😆

Oj sfrustrowany ,kolego ,🤣piszę się głupi  nie gupi. Nie pouczaj kogoś, nie mając podstaw.

3 minuty temu, Tajitsu napisał:

A co jeśli Amir robi wszystkich w kuku? 😉

Już dawno ,zrobił 🤣

6 minut temu, tedi02 napisał:

piszę się głupi  nie gupi.

Pisze się, nie piszę się.

Gdyby ten telefon był "tylko" głupi, robiłby inne błędy. 

37 minut temu, Tajitsu napisał:

A co jeśli Amir robi wszystkich w kuku?

Długo nad tym myślałeś 😉? Ja bym raczej analizował innych robiących "kuku" na różnych portalach. 

13 minut temu, Lech36 napisał:

Długo nad tym myślałeś 😉? Ja bym raczej analizował innych robiących "kuku" na różnych portalach. 

Dzisiaj o tym pomyślałem.

Zły Amir! Niedobry Amir! 🤗

Edytowane przez Tajitsu

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, Lech36 napisał:

po totalnej krytycznej ocenie portalu ASR.

mylisz się

to co robi Amir nie jest złe, a jego testy z technicznego punktu widzenia są ok

tylko problem leży w

1. braku zrozumienia do czego jego testy są przydatne

2. w interpretacji wyników

3. w identyfikowaniu pomiarów z jakością grania

• Pokaż nowe odpowiedzi