Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

(Trochę OT, ale nie chcę zakładać nowego wątku a ten jest bardzo ogólny, lubiany i uczęszczany, więc tu powtórzę - chętny ktoś na deal?)

Sporo lajków mam, odznak i punktów reputacji: w sumie na nic mi to potrzebne, a wielu uwiera. Oddam, ale zbierało się przez wiele lat, więc nie za darmo. Gotowy ktoś wyzerować swój dorobek, w zamian za wyzerowanie mojego? A może jakieś inne ciekawe propozycje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oferty na priv proszę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

59 minut temu, szymon1977 napisał:

(Trochę OT, ale nie chcę zakładać nowego wątku a ten jest bardzo ogólny, lubiany i uczęszczany, więc tu powtórzę - chętny ktoś na deal?)

Sporo lajków mam, odznak i punktów reputacji: w sumie na nic mi to potrzebne, a wielu uwiera. Oddam, ale zbierało się przez wiele lat, więc nie za darmo. Gotowy ktoś wyzerować swój dorobek, w zamian za wyzerowanie mojego? A może jakieś inne ciekawe propozycje?

Ukryta Zawartość

Oferty na priv proszę.

5zł blikiem na telefon mogę dać. 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Propozycji materialnych nie biorę pod uwagę

2 godziny temu, szpakowski napisał:

Zjedz Snickersa ... 

Przekupywania słodyczami też nie.

Ma być honorowo: jak dla kogoś moje lajki są takie ważne by mi je odebrać, to w zamian musi oddać coś, co jest ważne dla niego.

9 godzin temu, Ajothe napisał:

Dokładam 5 odemnie.

Ja bym jednak dodał i wyraźnie zaznaczył! To nie są lajki! Tylko reakcje.

Sporo osób jednak było w wielkim szoku co czyta w niektórych postach Szymona że pozostała jedynie reakcja. 

To nie są więc lajki. Tylko znaczą większość bezsilność.

5zl także odemnie. 

A 10 zł za przejście na forum turystyczne.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Sporo osób jednak było w wielkim szoku co czyta w niektórych postach Szymona

Drugi szok jak dotrze, że to nie ja się myliłem. Choć w życiu człowieka przychodzi taki moment, że niewiele ma przed sobą, a za sobą prawie wszystko, większość wtedy woli trwanie w błędzie od poznania prawdy.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

10 zł

Powtórzę:

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Propozycji materialnych nie biorę pod uwagę

Edytowane przez szymon1977

W większości ciekawych wątków dyskusja po czasie skupia się na naszym Koledze. Nie ma już co czytać ani co komentować.

Nie dokarmiajcie, nie komentujcie...

2 minuty temu, msankowski napisał:

W większości ciekawych wątków dyskusja po czasie skupia się na naszym Koledze.

Widać większość userów na temat nie ma nic do powiedzenia, nadrabiają sobie prywatą.

3 minuty temu, msankowski napisał:

Nie dokarmiajcie

Siebie nawzajem.

Sa tacy goscie ma swiecie, ktorzy sa absolutnymi Alfami i Omegami na kazdym polu, w kazdej dziedzinie i w kazdym temacie. Czuja sie powolani skorygowac absolutnie kazdy watek swoimi „objektywnymi faktami“. Nie przepuszcza zadnej okazji

Ale przeciez to jest zupelnie niegrozne

Wiekszoci watkow nie da sie juz czytac

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Wiekszoci watkow nie da sie juz czytac

Co to znaczy „nie da sie juz czytac“ ?

Przeciez nie ma ani przymusu czytania wszystkiego, ani przymusu wdawania sie w dyskusje

Po lewej u gory widac kto pisze. Jesli przykladowo nie lubisz czarnej owcy, to po prostu ja przeskakujesz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, xajas napisał:

Co znaczy „nie da sie czyta“ ?

Przeciez nie ma przymusu czytania wszystkiego.

Po lewej u gory widac kto pisze. Jesli przykladowo nie lubisz czarnej owcy, to po prostu ja przeskakujesz

Ukryta Zawartość

Można nawet dać ignora... ale skończenie pisania o szymonie1977 dla niektórych oznaczałoby skończenie pisania o czymkolwiek, przejście w forumowy niebyt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Eeee tam, takie ignory, blokady, meldowanie i inne bezsensowne funkcje to dziecinada. To cos dla tych, ktorzy sami nie sa w stanie poradzic sobie z takim prostym problemem jak zadecydowac, co czytac a co nie, albo jak obchdzic sie z odmiennymi, konfliktowymi opiniami.
Nie wyobrazam sobie, jak oni sobie radza w zyciu codziennym, przy podejmowaniu wazniejszych decyzji, albo w prawdziwych, bardziej konfliktowych sytuacjach

14 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ukryta Zawartość

Oferty na priv proszę.

Szymon nie odchodź. Aż tak bym się nie przejmował krytyką. Forum więcej straci na odejściu takich ludzi niż zyska. Wymiana poglądów jest częścią demokracji i świadczy o sile forum, a nie jego słabości.

Może mój wpis jest spóźniony i może sprawa jest nieaktualna.

Ukryta Zawartość

5 minut temu, paww napisał:

Aż tak bym się nie przejmował krytyką. Forum więcej straci na odejściu takich ludzi niż zyska. Wymiana poglądów jest częścią demokracji i świadczy o sile forum, a nie jego słabości.

Zgadzam sie. Slodzenie sobie nawzajem do niczego konkretnego nie prowadzi. Wylacznie do stagnacji.

1 godzinę temu, xajas napisał:

Co to znaczy „nie da sie juz czytac“ ?

Że brak sensu bo jest miętolenie jakiś trollowatych wypocin 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 godziny temu, msankowski napisał:

W większości ciekawych wątków dyskusja po czasie skupia się na naszym Koledze. Nie ma już co czytać ani co komentować.

Nie dokarmiajcie, nie komentujcie...

Kurcze. Ale bo nie można przejść obojętnie. Coś z tym trzeba zrobić. 😕

ustawienie globalne dla wszystkich na ignorowanie? Da się tak?

1 godzinę temu, paww napisał:

Szymon nie odchodź. Aż tak bym się nie przejmował krytyk

Bez obaw, przejmuję się tylko tą konstruktywną krytyką.

1 godzinę temu, paww napisał:

Forum więcej straci na odejściu takich ludzi niż zyska. Wymiana poglądów jest częścią demokracji i świadczy o sile forum, a nie jego słabości.

Może mój wpis jest spóźniony i może sprawa jest nieaktualna

1 godzinę temu, SZROT napisał:

Zgadzam sie. Slodzenie sobie nawzajem do niczego konkretnego nie prowadzi. Wylacznie do stagnacji.

Siłą dyskusji są wypowiedzi głupie bo pozwalają udzielić mądrej odpowiedzi. Odnoszę jednak wrażenie, że większośc nie przychodzi tu celem zrozumienia swojego hobby, a utwierdzania się na wzajem w swoich przekonaniach, za wykazanie im błędu zamiast podziękować traktują jak ujmę na honorze.

-----

11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

ustawienie globalne dla wszystkich na ignorowanie? Da się tak?

Dla wszystkich chętnych? Jestem za! Nie będziecie zaczepiać, to nie będę się bronić. Ale to nic trudnego, każdy może sobie zrobić we własnym zakresie.

5 minut temu, Ajothe napisał:

Ja jeszcze jedną rangę wbije i wystawię konto na allegro, żeby mieć na nowe kable 😁

Absolutnie nie chodzi o korzyści finansowe, ale podsunąłeś mi pewną myśl: może by tak swoje lajki wystawić na Forumowej aukcji na WOŚP? Kasa pójdzie na dzieciaki a mój licznik lajków przejdzie na konto zwycięzcy - wszyscy będą zadowoleni 🙂

Szymon co ty z tymi laikami?

Powiedz mi tak szczerze 

Jak wracasz do domu idziesz sobie w ciemne ciche miejsce bierzesz telefon do ręki i patrzysz na audistereo ile masz lajków?

I robi ci się błogo i jesteś zadowolony? I to cię uszczęśliwia?

Co ty tak kręcisz temat o nich.

Ja nie chcę twoich ! Nic mnie nie obchodzi ile ich masz. Jeśli jednak one powodują że jesteś taki wieczorami szczęśliwy to trzymaj sobie 

2 hours ago, marcinmarcin said:

Że brak sensu bo jest miętolenie jakiś trollowatych wypocin 

To prawda. Weźmy np. wątek pt "Audiofilski switch"  czy coś w tym stylu z zakładki hi-end.

Tego rzeczywiście nie da się czytać. same bzdury.

Albo "Kable zasilające Hi-End"  czy też "Wasze doświadczenia z MIT-em" z tej samej zakładki.

Nie w wspomnę już o wątku bezpiecznikowym .....

Przykłady można mnożyć. 

Czy to jest trolling? Nie całkiem. To przejaw braku kultury technicznej.

2 godziny temu, paww napisał:

Wymiana poglądów jest częścią demokracji i świadczy o sile forum, a nie jego słabości.

Wartoscia forum dyskusyjnego jest wymiana informacji - nie pogladow! 

Chyba zeby to bylo forum o tematyce ideologicznej..

Edytowane przez rafa
Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

59 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Szymon co ty z tymi laikami?

Nie wiem.

Powiedz mi tak szczerze 

Zapytaj tych co marudzą, że mi się zbyt dużo zebrało.

Co ty tak kręcisz temat o nich.

Dałem im możliwość realizacji.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Jak wracasz do domu idziesz sobie w ciemne ciche miejsce bierzesz telefon do ręki i patrzysz na audistereo ile masz lajków?

I robi ci się błogo i jesteś zadowolony? I to cię uszczęśliwia?

Jak coś dostałem, to patrzę kto kliknął i za co, bo uważam za brak kultury ignorowanie w dyskusji czyjejś aktywności.

6 minutes ago, rafa said:

Wartoscia forum dyskusyjnego jest wymiana informacji

Dobrze byłoby by te informacje były prawdziwe, a z tym niestety bywa różnie.

Forum audiofilskie jest specyficzne pod tym względem, ponieważ opiera się na subiektywnych opiniach, częstokroć pozbawionych jakichkolwiek rzetelnych podstaw i dlatego spełnienie takiego warunku jest właściwie niewykonalne.

Edytowane przez bum1234
24 minuty temu, rafa napisał:

Chyba zeby to bylo forum o tematyce ideologicznej..

Trochę jest, jakby nie patrzeć, są wątki o kościele, polityce itp.

A w samym audio są też ideologiczne podziały: kablarzy, antykablarzy, lampiarzy, tranzystorowców, napięciowców, listwiarzy, antylistwiarzy, analogowców, cyfrowców itp.

Edytowane przez paww
  • Pokaż nowe odpowiedzi