Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dakar

(Konto usunięte)

Wlasnie! Nie widze powodu sluchac kabli skoro wiem, ze te grajace inaczej moga jedynie znieksztalcic sygnal wzgledem tych orawidlowych technicznie?

A te właściwe techniczne to które ? Może sobie kupię :)

...w okolicy ktoś dysponuje sprzętem godnym odsłuchu.

Z pewnoscia sprzet mojego znajomka o wartosci okolo 20000gbp w zaadoptowanym akustycznie pomieszczeniu gra lepiej od sprzetu mojego za 200gbp w salonie z dywanem i kanapa. I co to ma do rzeczy w sprawie potwierdzenia zmiany brzmienia wywolanej przez dzialajace w sprzecznosci z wiedza i logika audio-voodoo-gadzety?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość dakar

(Konto usunięte)

Z pewnoscia sprzet mojego znajomka o wartosci okolo 20000gbp w zaadoptowanym akustycznie pomieszczeniu gra lepiej od sprzetu mojego za 200gbp. I co to ma do rzeczy w sprawie potwierdzenia zmiany brzmienia wywolanej przez dzialajace w sprzecznosci z wiedza i logika audio-voodoo-gadzety?

Czy Twój "znajomek" jest kablo sceptykiem ?

To nie moja wina, ze caly merytoryczny wklad audio-voodoo-fili mozna strescic w czterech slowach: "ja slysze" i "hey jude".

Wlasnie! Nie widze powodu sluchac kabli skoro wiem, ze te grajace inaczej moga jedynie znieksztalcic sygnal wzgledem tych orawidlowych technicznie?

Hehe te 4 slowa tez mozna skrocic...

Jufe slyszala . A na upartego jeszcze krucej nuda :) wymowne okreslenie.

Kable nie musza tylko psuc, moga poprawic czasami. Ale nie jest ta opcja rozwazana....

Nikt nie zareagował - wyjaśni ktoś, dlaczego dwa krótsze kable sprzedawane parami dla audiofili są droższe od dwóch identycznych dłuższych kabli po prostu mikrofonowych sprzedawanych oddzielnie? ;)

nagrywamy.com

Uważam , że zmyślasz.

Masz prawo.

Edytowane przez szymon1977

Nikt nie zareagował - wyjaśni ktoś, dlaczego dwa krótsze kable sprzedawane parami dla audiofili są droższe od dwóch identycznych dłuższych kabli po prostu mikrofonowych sprzedawanych oddzielnie? ;)

Zalamie cie ....

Sa wygrzane ;)....

A tak naprawde ? No coz trzeba by widziec oba by moc cos napisac...

Gość dakar

(Konto usunięte)

O których przewodach piszesz ? Ciekawe to.

Może konfekcja inna , ceny wtyków są dość różne.

Masz prawo.

Więc nie odpowiesz mi jakie to przewody nie psują sygnału audio ? Przecież sam o tym wspominasz.

To akurat oczywiste: krotszy kabel gra lepiej bo wprowadza mniejsze znieksztalcenia.

SC ośmieszył się już wystarczająco dużo razy, by trzeba było w kółko przypominać jego dawną, radosną twórczość.

Szkoda, że nie zdajesz sobie sprawy z tego jak Ty się co chwila ośmieszasz. Poczytaj sobie swoje wpisy i tak z ręką na sercu oceń ile w nich mądrego, a ile po prostu dziecinnego trollowania, które wydaje Ci się strasznie dowcipne, a jest żenujące.

Chicago idealnie podsumował Twoją radosną twórczość, niestety nie zachował zimnej krwi, a Ty jak przedszkolak poleciałeś na skargę do moderacji.

Jego reakcja najlepiej świadczy o tym jak potrafisz działać swoimi idiotycznymi postami na niektórych ludzi.

Na szczęście ja Ciebie traktuję jak nieszkodliwego dziecinnego trolla, więc możesz sobie pisać co chcesz, tylko zdaj sobie sprawę z tego, że Twoje posty świadczą o Tobie.

A teraz odbij tradycyjnie piłeczkę i dowal mi dokładnie tak samo...albo jeszcze lepiej, tylko tak bym to poczuł w kościach. ;-)

To akurat oczywiste: krotszy kabel gra lepiej bo wprowadza mniejsze znieksztalcenia.

To całą szpulę powinni darmo dawać ;-D

Doliczyć trzeba "audiofilski podatek od luksusu".

To jest kwintesencja Twojej ignorancji, z której nawet nie zdajesz sobie sprawy.

Kolejna radosna twórczość. ;-)

Rzeczywiście to dziwne. Powinno zadziałać prawo hurtu. ;-)

Szkoda, że nie zdajesz sobie sprawy z tego jak Ty się co chwila ośmieszasz. Poczytaj sobie swoje wpisy i tak z ręką na sercu oceń ile w nich mądrego, a ile po prostu dziecinnego trollowania, które wydaje Ci się strasznie dowcipne, a jest żenujące.

Chicago idealnie podsumował Twoją radosną twórczość, niestety nie zachował zimnej krwi, a Ty jak przedszkolak poleciałeś na skargę do moderacji.

Jego reakcja najlepiej świadczy o tym jak potrafisz działać swoimi idiotycznymi postami na niektórych ludzi.

Na szczęście ja Ciebie traktuję jak nieszkodliwego dziecinnego trolla, więc możesz sobie pisać co chcesz, tylko zdaj sobie sprawę z tego, że Twoje posty świadczą o Tobie.

A teraz odbij tradycyjnie piłeczkę i dowal mi dokładnie tak samo...albo jeszcze lepiej, tylko tak bym to poczuł w kościach. ;-)

Nie będę się zniżał do Twojego poziomu.

A zgłosiłem kilka postów, w których był złamany regulamin. Co w tym dziwnego?

Gość dakar

(Konto usunięte)

To jest kwintesencja Twojej ignorancji, z której nawet nie zdajesz sobie sprawy.

Kolejna radosna twórczość. ;-)

Śmieszy mnie to. Twierdzenie bez sensu , zapewne nie poparte żadnymi testami. Jestem ciekawy, czy ten user posiada chociaż wiedzę techniczną na tematy , w których się wypowiada.

Więc nie odpowiesz mi jakie to przewody nie psują sygnału audio ? Przecież sam o tym wspominasz.

Obawiam się, że merytoryczna rozmowa z Kolegą Sz. to strata czasu. Prędzej z nim się dogadasz jak powymieniacie wzajemne złośliwości.

Ten typ tak ma i to jest jego cel tutejszego bytu.

Kable nie musza tylko psuc, moga poprawic czasami. Ale nie jest ta opcja rozwazana....

Mylisz sie- kabel niczego nie jest w stanie poprawić- co najwyżej zepsuć w stopniu niezauważalnym.

To tak, jakbyś napisał, że regulator pasywny może czasem wzmocnić sygnał.

Jest jeszcze jedną opcja- zepsuje sygnał tak, że Tobie się bardziej spodoba, niemniej będą to również zniekształcenia.

Edytowane przez porlick

A zgłosiłem kilka postów, w których był złamany regulamin. Co w tym dziwnego?

Nic, Twoje prawo. Tylko Chicago napisał o Tobie całą prawdę, a Ty nie potrafiłeś tego przyjąć jak mężczyzna na klatę

tylko wykorzystałeś regulamin donosząc jak dzieciak. Sam też na okrągło obrażasz audiofilów, ale chroni Cię regulamin, bo nie używasz brzydkich słów.

Widocznie w regulaminie są wyraźne luki i chyba trzeba to zgłosić.

Jestem ciekawy, czy ten user posiada chociaż wiedzę techniczną na tematy , w których się wypowiada.

Nie posiada. Zresztą sam przyznaje, że jest tu tylko laikiem.

Nie przeszkadza mu to jednak w udawaniu speca od psychoakustyki, psychologii, socjologii i nade wszystko w filozofii.

Wszystko to w jednym ciele - człowiek renesansu.

Zgłoś, napisz, że współczesna wiedza Was dyskryminuje, że nie możecie rozwinąć skrzydeł w radosnym opowiadaniu głupot o grających podstawach i maści na tranzystory, że nie zgadzamy się z możliwością nawet działania piegów Harmonixa, itp

Może moderacja "odgórnie" zmieni prawa fizyki???

Mylisz sie- kabel niczego nie jest w stanie poprawić- co najwyżej zepsuć w stopniu niezauważalnym.

A wiesz ja jestem powiedzmy zdania ze kabel poprawia dzwiek w sposob niezauwazalny... Tak brzmi duzo lepiej...;)

Nie powielaj w kółko tych bzdur, skoro sam nie słyszysz. I nie podpieraj się w swoich tezach pseudonauką.

Naprawdę nie zdajesz sobie sprawy ze swojej ignorancji?

Gość dakar

(Konto usunięte)

Zgłoś, napisz, że współczesna wiedza Was dyskryminuje, że nie możecie rozwinąć skrzydeł w radosnym opowiadaniu głupot o grających podstawach i maści na tranzystory, że nie zgadzamy się z możliwością nawet działania piegów Harmonixa, itp

Piszesz chyba o jakiś audiofilskich gadzetach. Zacznijmy o d przewodów . Wpływają na dźwięk czy nie ?

Nie posiada. Zresztą sam przyznaje, że jest tu tylko laikiem.

Nie przeszkadza mu to jednak w udawaniu speca od psychoakustyki, psychologii, socjologii i nade wszystko w filozofii.

Wszystko to w jednym ciele - człowiek renesansu.

Swojego czasu był tu beatX ale on miał wiedzę i nawet chciał poznawać świat audio. Lubiłem go.

Ale dla Ciebie nic nie ma wpływu...nawet kable. Śmiej się z podstawek i maści, to nawet przyznam Ci rację,

ale sorry - jeśli piszesz, że kable nie mają wpływu toś zwykły ignorant i nie pomoże Ci ukrywanie się pod parasolem "wiedzy naukowo-technicznej".

Nie powielaj w kółko tych bzdur, skoro sam nie słyszysz. I nie podpieraj się w swoich tezach pseudonauką.

Naprawdę nie zdajesz sobie sprawy ze swojej ignorancji?

Wyobraź sobie, że jak czegoś nie wiem, to szukam informacji (w miarodajnych i oficjalnych źródłach). Nie brzydzę się nauką, jak sam o sobie kiedyś napisałeś. Marketingową papkę i ulotki firmowe nie uważam za źródła rzetelnych informacji. To tyle nr mojej ignoranji- chcesz porozmawiać o swojej?

O wpływie kabli pisałem nieraz, w tym wątku również- oczywiście Twoja wybiórcza pamięć tego już nie zarejestrowała, bo to fakt dla Twojego obozu niewygodny- jeśli przekroczymy pewien próg jakościowy, ich wpływ jest niezauważalny. Nie chodzi tu bynajmniej o cenę, tylko w miarę porządny materiał i staranność montażu.

Edytowane przez porlick

Produkcja kamieni... każdy ma swoją własną sygnaturę brzmieniową! Jakby ktoś z wiernych w voodoo chciał, to istnieje instrukcja jak te cuda układać :) Boże widzisz, a nie grzmisz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo to jak w sztuce fryzjerskiej liczy się nie długość, lecz cięcie.

Wyobraź sobie, że jak czegoś nie wiem, to szukam informacji (w miarodajnych i oficjalnych źródłach). Nie brzydzę się nauką, jak sam o sobie kiedyś napisałeś. Marketingową papkę i ulotki firmowe nie uważam za źródła rzetelnych informacji. To tyle nr mojej ignoranji- chcesz porozmawiać o swojej?

Brak wpływu kabli na brzmienie wynika z Twojej nauki? Sekta zabrania Ci to sprawdzić na słuch?

Jestem w stanie uwierzyć, że Ty nie słyszysz tego wpływu, ale przyczyny są tylko dwie:

- Twój słuch jest nawet nie gorszy, tylko nie wyćwiczony w tym kierunku, o czym była tu mowa wiele razy

- masz po prostu zbyt słaby sprzęt, by te różnice usłyszeć.

Nie ma innej opcji.

Jak kiedyś miałem Altusy i byle jaki wzmacniacz, to też kabli nie słyszałem.

A dosadnie , czy poprawnie politycznie ?

"... w kawiarniany gwar jak tornado jazz się wdarł, i ja też .... chciałem grać ... "

• Pokaż nowe odpowiedzi