Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz przedstawić jakąś wiarygodną teorię związku wtyczki z dźwiękiem z głośników.

1/50Hz = 20ms, połówka to 10ms. Jeżeli brumienie przechodzi jakoś aż do głośników, to odwrócenie sinusoidy inaczej nakłada się na sygnał. Zmiana wychodzi w czasie 10-20ms, a więc takim jak odbicia dźwięku od ścian, które nie są słyszane lecz zmieniają barwę dźwięku. Stąd może to zmieniać barwę dźwięku, choć samego brumienia może nie być słychać. Trochę to naciągane, ale lepsze coś niż nic. :-)

SC- nie podoba się, to opuść wątek.

Nie jest on przeznaczony dla voodoofilów.

Edytowane przez porlick

Nie opuszczę, bo z takimi szkodnikami jak Wy trzeba walczyć.

Ciemnotę wciskacie ludziom.

Załóżcie sobie podobny wątek w zakładce kluby, to tam nie przyjdę. Będziecie mogli się poklepywać po pleckach w nieskończoność i szydzić ze wszystkiego co Wam się podoba, ale tutaj, jak stwierdził Malikali jest wątek otwarty.

Dzius- to mocno naciągane. W zasilaczu takiego wzmacniacza musiało by w ogóle nie być kondensatorów filtrujacych.

Ciemnotę wciskacie ludziom.

Załóżcie sobie podobny wątek w zakładce kluby, to tam nie przyjdę. Będziecie mogli się poklepywać po pleckach w nieskończoność i szydzić ze wszystkiego co Wam się podoba, ale tutaj, jak stwierdził Malikali jest wątek otwarty.

To zostań i nie dziw się, jak ktoś z Ciebie będzie bekę kręcił.

Co jest naciąganego w tym, że ktoś słyszy?

Naukowy bełkot nie pozwala na słyszenie?

To zostań i nie dziw się, jak ktoś z Ciebie będzie bekę kręcił.

Ty już z siebie zrobiłeś sam...nikt nie musiał.

Wy przecież macie swój salonik, gdzie możecie się schować przed rzeczywistością. Co tam robicie, nikt postronny nie wie. Taka audiomasoneria.

A klubu nie zalozymy, bo wtedy nie będziemy mieli błaznów, którzy się zawsze mogą przybłąkać i trochę rozbawić nasze towarzystwo.

Co jest naciąganego w tym, że ktoś słyszy?

Naukowy bełkot nie pozwala na słyszenie?

Tak jest. Brawo Soundchaser !!!

Naukowy bełkot nie pozwala na słyszenie, a audiovoodoo bełkot nie pozwala na rozumienie.

To dwie skrajności prawa Yin Yang dla świata audio.

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Jaki stąd wniosek ?

Należy unikać bełkotu, znaczy skrajności. Zamiast tego trzeba iść szlachetną środkową ścieżką, łącząc słuch z rozumieniem.

Hurraaa !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Dzius

Po prostowniku jednak będzie to w czasie 0-10ms.

Nadal utrzymuję, że ze sprawnymi kondensatorami w zasilaczu, takie zjawisko nie jest możliwe.

Nadal utrzymuję, że ze sprawnymi kondensatorami w zasilaczu, takie zjawisko nie jest możliwe.

Przy filtrze typu CLC sygnał z zasilania może iść po super czystej miedzi beztlenowej, wtedy "tuneluje" przez cały wzmacniacz. :-)

Po prostowniku jednak będzie to w czasie 0-10ms.

Nie ma tak łatwo, są na forum koledzy z hameryki, oni mają gorzej, bo z jednej strony większe pomieszczenia, a z drugiej wyższa częstotliwość sieci i związana z częstotliwością mniejsza odległość sprzętu od siebie, jak to misternie powyżej wywiodłeś!

Przy filtrze typu CLC sygnał z zasilania może iść po super czystej miedzi beztlenowej, wtedy "tuneluje" przez cały wzmacniacz. :-)

Dławik ze srebrzanki, powiadasz? Hmmm...

nagrywamy.com

Zamiast tego trzeba iść szlachetną środkową ścieżką, łącząc słuch z rozumieniem.

Ale czy ta ścieżka spotka się ze zrozumieniem sceptyków?

Przecież nauka dla nich to jak religia, a kto ją podważa, to jakby Pana Boga nie czcił.

Nie tylko voodoo bełkot nie pozwala zrozumieć- nieuctwo również.

Ale najczęściej sceptyków nie można zrozumieć...tych którzy piszą bełkot.

Ja tam mam na samochodzie rybkę Darwina.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moja wina, że naukę masz w dupie?

Przecież sam się do tego przyznałeś.

W tych "lepszych zakładkach" to samo zło.. ;-)

Ale w tych lepszych urządzeniach to coraz powszechniejszy typ zasilania.

Waszą naukę mam w dupie. Nie czaisz bazy.

Wiem, wiem.

Tylko nauka z Hogwartu.

Ja wiem co Ty w piątek robisz. Gdzieś Cię tutaj widziałem:

Ukryta Zawartość

Fajne...prawie jak Bracia Golcowie. ;-)

Tylko nauka z Hogwartu.

Chyba z Harvardu.

Ukryta Zawartość

Waszą naukę mam w dupie. Nie czaisz bazy

Problem w tym, że Ty nawet nie wiesz, która jest prawdziwa, sam to przyznałeś :) Ta prawdziwa nie potwierdza grających bezpieczników, a tym bardziej kierunkowych, wręcz zaprzecza istnieniu tego zjawiska oczywiście można mieć to w 4 literach, ale to nie sprawi, że rzeczywistość zniknie, przykro mi.

To walcz, ale rzeczowymi i wyczerpującymi argumentami, masz takowe na poparcie swoich twierdzeń? Jeśli takie przedstawisz to będzie jakiś punkt zaczepienia do dalszej polemiki.

Gość dakar

(Konto usunięte)

To byłby ciekawy eksperyment. Po której stronie realizatora czy wykonawcy ?

Przemak będzie realizatorem, Hey Jude zaśpiewają Ci z absolutnym słuchem a my sobie to porównamy na spokojnie z oryginałem :) :)

...trzeba iść szlachetną środkową ścieżką, łącząc słuch z rozumieniem.

Bierzcie przyklad z Przemaka: uslyszal wplyw na brzmienie wylaczonego z toru suwaka i rozumie dlaczego. A mogl stac sie odkrywca audio-voodoo-suwaka. Brzmi jak krzaki, ktore budza sie do zycia na wiosne.

-----

...sam nie przedstawiasz ŻADNYCH.

Nie krzywdz go, bo przeciez jeden argument przedstawil: umiejetnosc zaspiewania za malolata Hey Jude. Nie mozna o tym zapominac bo jest to jedyny przedstawiony w tej dyskusji argument, ze audio-voodoo-fil uslyszal faktyczna roznice w brzmieniu wywolana poprzez sprzeczne z wiedza i logika dzialanie audio-voodoo-gadzetu, a nie doswiadczyl zjawiska psychoakustycznego.

- Uwazam, ze 2+2=5

- Niemozliwe, wczoraj liczylem na palcach i wyszlo mi, ze 2+2=4.

- Liczenie na palcach to belkot. Nie rozumiem jak mozna liczyc na palcach. Za pisanie niezrozumialych dla mnie tekstow powinienes dostac bana, bo to niezgodne z netykieta. Twoja wiedza jest szczatkowa bo nie dasz rady policzyc na palcach ile to jest tysiącpięćsetstodziewięćset. A ja juz za malolata sobie palce w... Ogolnie to Twoja wiedze mam w dupie.

- Masz racje: 2+2=5

-----

Przemak będzie realizatorem, Hey Jude zaśpiewają Ci z absolutnym słuchem a my sobie to porównamy na spokojnie z oryginałem :) :)

Lubie teksty glebokie z ukrytym sensem, na autora tekstow proponuje wiec Dem: jego teksty sa tak glebokie, ze sensu zazwyczaj nie udaje mi sie w nich znalezc.

...Hey Jude zaśpiewają Ci z absolutnym słuchem...

Nadludzka zdolnosc, ktorej posiadanie udowodniono umiejetnoscia zaspiewania za malolata Hey Jude nie ma nic wspolnego ze sluchem absolutnym.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Pokaż nowe odpowiedzi