Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Osłuchany człowiek zapewne :)

A tutaj problem wolnych portów w routerze rozwiązany

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I to jest bolesne.

Kable Audioquesta wprowadzają zmiany i dlaczego ta firma produkuje takie głupoty?

Jaki to ma sens?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z początkiem Twojego wywodu się zgadzam. Dużo na rynku oszustów.

Z drugiej strony czy nie lepiej zainwestować w interkonekty czy glosnikowe a sieciowe olać sikiem prostym (nie podłączone oczywiście, Safety First! ).

Facet pokazuje, ze przy 64V wzmacniacz nadal mu gra a sieciówka nawet nie jest w stanie zmienić napięcia.

Co zmienia zatem?

Jak to co zmienia? Wszystko:) Sieciowy jest tak samo słyszalny jak interkonekt, czy głośnikowy. Nie bawiłeś się kablami sieciowymi? Wypożycz parę sztuk i sprawdź, co się zmieni:)

Nie przeginaj. W sprawie klonów nie jesteś święty więc proszę daj mi w tej materii spokój.

Ja się nigdy nie obrażalem i nie prosiłem o likwidację konta, by potem wracać z jakichś tam powodów, więc nie udawaj obrażonego. Nie chodzi tu o klona, tylko o ukrywanie swojej poprzedniej tożsamości.

Edytowane przez bum1234

Jak to co zmienia? Wszystko:) Sieciowy jest tak samo słyszalny jak interkonekt, czy głośnikowy. Nie bawiłeś się kablami sieciowymi? Wypożycz parę sztuk i sprawdź, co się zmieni:)

A po co tracić czas na jakieś banialuki?

a jeśli ma świetne parametry a gra wszystko tak samo ?

Czy to jest aż tak skomplikowane? Nie podoba ci się brzmienie tego, co słyszysz to zmień ZG, następnie źródło a następnie może użyj korektora? Przewody zmieniaj w momencie, gdy nie przewodzą. Ludzie...

Nie czaję. Nie mogę słuchać niemieckiego również, więc wybrałem angielski i rosyjski.

Nie rozumiem też po co zakuwałeś na studiach? Żeby teraz nie słyszeć kabli sieciowych?:)

Na studiach się kolego pije i chodzi do koleżanek z akademika. W dowolnej kolejności.

A potem „słyszy” się kable sieciowe :)

Przemak: zjechałeś końcówki lampowe pokazując rozciągnięte fale na wykresach i tym samym zdemoralizowałeś Szymona.. a co sądzisz o preampach lampowych. Już nie RIAA tylko zwykłych.

Z mojego stosunkowo krótkiego doświadczenia z lampami wynika, ze lampy w preampie najbardziej wpływają na brzmienie. Robią V-ki?

Nie. Ale rozrzut parametrów lamp jest tak duży, że nawet wymiana na inny egzemplarz tego samego producenta wymaga korekxcji pubnktu pracy. Stąd różnice w brzmieniu. Nie jest to wygodne, a co za tym idzie z technicznego punktu widzenia jest to wada.

I to jest bolesne.

Kable Audioquesta wprowadzają zmiany i dlaczego ta firma produkuje takie głupoty?

Jaki to ma sens?

Zawsze się znajdzie odbiorca "poprawiacza pakietów" :) Bo przecież to słychać... pierdu pierdu. Poniżej wykwity wiary w cuda na kiju.

IMG_6429.JPG.02a8b3293d2d46d3ec4666a8062dc367.JPG

Nic się nie zmieni.

Ja też bardzo bym chciał żeby tak było. Jak mnie te ceny kabli wku...

Dlatego najlepszą opcją jest: zrób sobie sam. Fajny jest nowy Acoustic Revive + wtyki Neotecha. Jak chcesz jeszcze lepiej, będzie trzeba sprzedać nerkę:))

<p>

Ja się nigdy nie obrażalem i nie prosiłem o likwidację konta, by potem wracać z jakichś tam powodów, więc nie udawaj obrażonego. Nie chodzi tu o klona, tylko o ukrywanie swojej poprzedniej tożsamości.

Ja się nie obrażałem i nie obrażam. Nie prosiłem też o likwidację żadnego konta. Masz błędne informacje.

A co do ukrywania swojej poprzedniej toższamości również ją ukrywałeś przez jakiś czas. Możed teraz jest mój czas :)

<p>Ja się nie obrażałem i nie obrażam. Nie prosiłem też o likwidację żadnego konta. Masz błędne informacje.

A co do ukrywania swojej poprzedniej toższamości również ją ukrywałeś przez jakiś czas. Możed teraz jest mój czas :)

Nie ukrywałem, bo łatwo było mnie rozpoznać.

Neutralny - znaczy nie wnoszący nic od siebie. A gwarantem tego są właśnie świetne parametry.

Ot to! Dlatego dziwi, że Ci co deklarują dążenie do neutralności ignorują parametry techniczne. Chyba jednak V-kę lubią, ale w towarzystwie wstyd się przyznać.

Przemak: zjechałeś końcówki lampowe pokazując rozciągnięte fale na wykresach i tym samym zdemoralizowałeś Szymona...

Bez obaw, ja potrafię odczytać wartości liczbowe na osi pionowej.

...a jeśli ma świetne parametry a gra wszystko tak samo ?

Gra produkcja, system i akustyka, a parametry ma jego pojedynczy element to raz, a nawet zakładając, że akustyka jest perfekcyjna a Twoja czysto subiektywna ocena brzmienia jest obiektywna, to wychodzi na to, że skopana jest produkcja.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Zawsze się znajdzie odbiorca "poprawiacza pakietów" :) Bo przecież to słychać... pierdu pierdu. Poniżej wykwity wiary w cuda na kiju.

IMG_6429.JPG.02a8b3293d2d46d3ec4666a8062dc367.JPG

Co to tam jest pomijając czarny worek? Kokaina? Lepiej wciągnąć. Bardziej poprawi brzmienie.

Zawsze używałem tylko jednego na raz ;)

Prawda, pamiętam jednak że byli tu tacy którzy mieli po kilka kont i sami sobie odpisywali. To jest wyższy poziom :)

Prawda, pamiętam jednak że byli tu tacy którzy mieli po kilka kont i sami sobie odpisywali. To jest wyższy poziom :)

To częsta praktyka. Albo marketing, albo chora ambicja ;)

Telefon Ci się popsuł? ;)

A to jest chore. Rozumiem, ze poleźli poklepywać się po plecach na zamkniętym forum i nie mogli wrócić bo sami się usunęli. Ale nie rozumiem, ze można mieć po kilka kont i dziobać z każdego. Ba, nawet samemu do siebie gadać.

Mam tu od początku jedno konto a mógłbym mieć pinset. Jak dzieci.

Ja się bawiłem glośnikowymi. I co się zmienia? NIC

Jak się bawiłeś takimi ze szpuli w cenie 7zł/m i drugi 5 zł/m, to pewnie nic.

Jak sobie porównasz np. Qed silver i Supra quadrax i też nie będzie różnicy, to hobby trzeba będzie zmienić...:)

...nie rozumiem, ze można mieć po kilka kont i dziobać z każdego. Ba, nawet samemu do siebie gadać.

Widać mają jednocześnie dwa różne poglądy na jedną i tę same sprawę, tzn. teoretycznie cenią sobie neutralność, a w praktyce podoba im się v-ka.

<p>

W przeszlości?

Telefon u mnie nie ma łatwo. Co pół roku gubię, zalewam. Niemniej ciekawy temat takie rozmoznanie klona usera po sposobie pisania. Świadczy to o dużym forumowym doświadczeniu.

Pozdrawiam

<p>

Porównywałem sobie akurat różne Qedy i te co miały dodac basu i ująć sopranu. W ślepym teście zero różnicy , wię c prosze bez ściemy, bez komercji

Wykonałem ślepy test interkonektów w czasie rzeczywistym. Wskazałem róznice w 100% prawidłowo. Oczywiście test wykonany przy świadkach.

Porównywałem sobie akurat różne Qedy i te co miały dodac basu i ująć sopranu. W ślepym teście zero różnicy , wię c prosze bez ściemy, bez komercji

W porząsiu. Mnie tam nic do twojego systemu, kabli i testów:)

Jakbyś miał złożyć bardzo dobry system do 100000 zł dla najlepszego przyjaciela, co weszłoby w jego skład?

Neutralny - znaczy nie wnoszący nic od siebie. A gwarantem tego są właśnie świetne parametry.

czyli taki nie istnieje

nie ma kolumn bez dołków i górek w paśmie

analog ? dół na srednicy

lampa ? dół na śrendnicy

neutralny dzwięk to mit

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Porównywałem sobie akurat różne Qedy i te co miały dodac basu i ująć sopranu. W ślepym teście zero różnicy...

Pojawiła się w tym wątku teoria, jakoby wiedza nt. tego, co aktualnie słuchasz wyostrzała zmysły.

analog ? dół na srednicy

lampa ? dół na śrendnicy

Wniosek? Prawdziwy audiofil kocha v-kę, ale o tym nie wie.

Edytowane przez szymon1977

Wniosek? Prawdziwy audiofil ceni v-kę, choć o tym nie wie.

oczywiście

tylko nie wiem czy pamietasz ze kiedys twerdziłeś ze M1 odzwierciedlaja zamysł autora płyty

zaden sprzet tego nie robi

nawet jak znajdziesz nautralne kolumny - watpie - to załatwi cie "grzebień"

zreszta w muzyce rockowej , nawet nie ma odnośnika do owej nautralności , bo instrumenty które potrzebuja by grać prądu nie maja nautralnego brzmienia - o ich brzmieniu decyduje Przemak

Edytowane przez billy idol

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

mysle ze autor plyty mialby provblem z o odroznieniem.

troche nie rozumie

z odrównieniem od czego ?

autor płyty ? czyli realizator ? czy muzyk ?

kazda płyta metallicy brzmi inaczej , ale np gitara Jannka Borysewicza potrafi brzmieć tak samo na każdej płycie , nawet Budki Suflera

zamiar jest jeden: tak jak on widzi (realizator) tak masz to slyszeć

to niemozliwe

jeśli realizator korzysta z kolumn to nie sa one neutralne a poza tym dopada go "grzebiń" - tak jak audiofila

jedynie musiałby miksować na słuchawkach i audiofil odsłuchiwałby to na tym samym modelu

a cała seria M miał tak duże odstępstawa , że wątpie żeby jakies studio zdecydowało sie zakupić ten model jako odsłuchy

poza tym na koniec - skad mam wiedzieć jak on to słyszał ? w przypadku orkiestry moge pójśc na koncert do tej samej filcharmoni , w której był nagrywany koncert

a w przypadku rocka , to co ? mam sie Przemakowi wprosić do studia ?

Edytowane przez billy idol

• Pokaż nowe odpowiedzi