Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Raczysz kpić z czytających ? Kto dobiera teorie ? Zostaw lampy, magnetofony szpulowe i gramowony w spokoju. To stara poczciwa technologia dająca wiele radości.

Kurde ale fonografy już nie? Dlaczego?

Oprócz tego, że wpisałeś w stopce markę i model sprzętu jaki posiadasz, to nie. Bo przecież mógłbyś posiadać sprzęt 10 razy droższy a i tak nikogo nie obchodzi co posiadasz w kontekście naszych sporów, nieprawdaż?

I?

Raczysz kpić z czytających ? Kto dobiera teorie ?

Wy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

I?

No co ci mam powiedzieć Szymon. Że to płytkie, miałkie, prowokujące, nieważne? Przecież ty o tym wiesz ale się pytasz aby otrzymać odpowiedź pozwalającą na doniesienie?

Edytowane przez Bunk

Bunk, to chyba nic złego chociaż od tego jest miejsce w profilu. Widać, że coś się u niego w systemie dzieje. Chyba na święta mikołaj mu przyniósł Monitor Audio MR4 :)

Ja pie...le :-)))

Gdzie są granice tego absurdu?

A to kolega widział? Przegięcie pały jak dla mnie, wolałem już te kolce przynajmniej jakoś wygląda, a tu śmiech na sali :)

IMG_6194.JPG.5b46e4289b31d8ea7f070d77ec073264.JPG

IMG_6193.JPG.fa491a34d1617946047afb02cc44715a.JPG

Bunk, to chyba nic złego chociaż od tego jest miejsce w profilu. Widać, że coś się u niego w systemie dzieje. Chyba na święta mikołaj mu przyniósł Monitor Audio MR4 :)

No cóż, jak zaczniesz słuchać to,co oceniasz to możesz oderwać się od wizerunku Szymona :-)

Pisanie co masz w kuchni a co w salonie do słuchania...

Napisalem. I co z tego? Dziele sie z Wami swoim szczesciem, tak jak swoim szczesciem dziela sie sluchacze bezpiecznikow. To wszystko.

Chyba na święta mikołaj mu przyniósł Monitor Audio MR4 :)

TAK!!!

A to kolega widział? Przegięcie pały jak dla mnie...

Schowek na myjki do garow? Co to ma wspolnego z audio?

<p>

No cóż, jak zaczniesz słuchać to,co oceniasz to możesz oderwać się od wizerunku Szymona :-)

Nie widzę Szymona przez obraz jego sprzętu ! Każdy miał podobny kiedyś. Sam miałem dawno temu Onkyo A35 ( czy jakoś tak ) i był ładny :) Szymon jes charakterystyczny przez swoje wypowiedzi.

TAK!!!

Gratulacje.

<p>Nie widzę Szymona przez obraz jego sprzętu ! Każdy miał podobny kiedyś. Sam miałem dawno temu Onkyo A35 ( czy jakoś tak ) i był ładny :) Szymon jes charakterystyczny przez swoje wypowiedzi.

jeśli mnie pamięc nie myli, stwierdziłeś wyraźnie, że jego sprzęt nie gra ładnie bo słuchałeś innego modelu czy nawet wielu z tej firmy modeli. A to, przyznasz, nie różni się niczym od stwierdzenia "to nie może grać".

jeśli mnie pamięc nie myli, stwierdziłeś wyraźnie, że jego sprzęt nie gra ładnie bo słuchałeś innego modelu czy nawet wielu z tej firmy modeli. A to, przyznasz, nie różni się niczym od stwierdzenia "to nie może grać".

Masz dobrą pamięc ale nie koniecznie długą. Było to najpózniej przedwczoraj :)

Masz dobrą pamięc ale nie koniecznie długą. Było to najpózniej przedwczoraj :)

Wtrącam się tylko wtedy, jak bańka hipokryzji zaczyna się rozrastać do monstrualnych rozmiarów. Wracając do tematu. Ocrniasz tylko to co słyszałeś? Tzn wiemy już że nie. Czym się różnisz od Szymona w takim razie?

Możesz podać zródło tych wynalazków. Twoje zdjęcia są tak nieprawdopodobne, że myślę sobie że sam je produkujesz :)

Widocznie mało jeszcze widziałeś :) źródła nie podam, bo to konkurencyjne forum "audio"

Wtrącam się tylko wtedy, jak bańka hipokryzji zaczyna się rozrastać do monstrualnych rozmiarów. Wracając do tematu. Ocrniasz tylko to co słyszałeś? Tzn wiemy już że nie. Czym się różnisz od Szymona w takim razie?

To co Bunk, słyszałeś kiedyś Altusy140 czy nie ?

Ja nie oceniam brzmienia, ktore slyszalem, a teorie, ktore sie tu pojawiaja. I tym sposoben doszlismy do wspolnego mam nadzieje wniosku, ze lampa, choc subiektywnie moze byc fajna, to nie ma nic wspolnego z wiernoscia, czy neutralnoscia przekazu, ani poprawa jakosci.

Edytowane przez szymon1977

To co Bunk, słyszałeś kiedyś Altusy140 czy nie ?

I po co ci to? Szymon1977? :-)

Ja nie oceniam brzmienia, ktore slyszalem, a teorie, ktore sie tu pojawiaja. I tym sposoben doszlismy do wspolnego mam nadzieje wniosku, ze lampa, choc subiektywnie moze byc fajna, to nie ma nic wspolnego z wiernoscia, czy neutralnoscia przekazu, ani poprawa jakosci.

No, to chyba logiczne, że stare technologie są zastąpione nowymi, lepszymi. Nawet tranzystory i scalaki nie stoją w miejscu tylko ciągle jest szybsza odpowiedź impulsowa i mniejsze szumy. Mi nie musisz tego pisać. Ja jestem przeciwnikiem głównie voodoo kabli wszelakiej maści. Co do elementów aktywnych to waiadomo, grają tak, jak konstruktor ich punktu pracy stworzył topologię.

Edytowane przez Bunk

W dzisiejszych czasach stereotyp brzmienia stricte lampowego i tranzystorowego to archaizmy. Praktycznie nie występują. Naprawdę udany wzmacniacz nie popada w żaden z tych stereotypów niezależnie czy jest lampą, czy tranem. Gdyby popadał, byłby zwyczajnie nieciekawy.

Co to dla ciebie jest brzmienie lampowe i dlaczego jest takie wadliwe?

Dla ułatwienia podpowiem ci, że zupełnie inaczej gra lampa na 300B, inaczej na EL34 i jeszcze inaczej na np.KT120. Wszystkie są lampami, a grają inaczej. To co są lampy mniej i bardziej lampowe?

Są w tych czasach dobre wzmacniacze tranzystorowe, które grają trochę jak lampowe, i są dobre wzmacniacze lampowe, które grają trochę jak tranzystorowe. Jest taki obszar gdzie oba się spotykają albo bardzo zbliżają- to dla mnie obszar dobrych wzmacniaczy.

W dzisiejszych czasach stereotyp brzmienia stricte lampowego i tranzystorowego to archaizmy.

Prawda.

Dla ułatwienia podpowiem ci, że zupełnie inaczej gra lampa na 300B, inaczej na EL34 i jeszcze inaczej na np.KT120. Wszystkie są lampami, a grają inaczej. To co są lampy mniej i bardziej lampowe?

Mają po prostu inne charakterystyki.

Ciekawe czy przyjąłbyś opinie tego typu od polityka co go nie lubisz ? Zapewnia Cię że wszystko jest w najlepszym porządku, a Ty czujesz że to tylko gadanie na okrągło bo facet nie widział, nie słyszał i nie wie. Ale gada.

Są w tych czasach dobre wzmacniacze tranzystorowe, które grają trochę jak lampowe, i są dobre wzmacniacze lampowe, które grają trochę jak tranzystorowe. Jest taki obszar gdzie oba się spotykają albo bardzo zbliżają- to dla mnie obszar dobrych wzmacniaczy.

Dokładnie. W końcu normalny wpis:)

I nie ma żadnego znaczenia, czy jest to lampa, czy tranzystor. Ma grać i już:)

Edytowane przez Strzyga

Daj spokój...Szymuś nie słyszał niczego lepszego i tworzy bajki.

Zabawne, że przytaczacie go co chwilę, gdy cytowany tekst nie jest Szymona, a Strzygi, a który skomentował Stasiu...Może więcej uwagi przy czytaniu i czepianiu się?
  • Pokaż nowe odpowiedzi