Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

O jo joj - całe morze mitów, a Ty najwyraźniej nie umiesz pływać... ;)

W morzu mitów nie umiem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

wiesz ze Mercury z Montserrat w Barcelonie zostal "zlepiony" i wydany na cd calkowicie w studio, wlacznie z fajerwerkami......A jaka jest przestrzen na plycie koncertu na otwartym powietrzu, prawda????

ale powyzsze to chyba nie do mnie. bo ja tego nie pisalem.

chyba nie piszesz powaznie, ze jak slyszysz te obcasy to kable sa ok???

to slychac chyba na wszystkich kablach, tylko musisz zadbac o w miare wyrownane pasmo odpowiedzi w Twoim pomieszczeniu coby za dzuo pasma Ci nie ginelo w czasie odsluchu...o i tyle....cudow sie Panie probujecie doszukac w prostym przekazie

ale mi popsules humor, a ja myslalem, ze mam jakies wybitne kable, albo sluch, albo jedno i drugie. a tu ****

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Sluby to dramat. Bylem w zeszlym roku kolo Szczecina w nowym kompleksie i prostokatna sala, orkiestra w rogu... akustyka fatalna, jakosc reproduckji muzyki to samo, jeden wielki halas. Zatyczki do uszu obowiazkowe.

Może powinni zmienić kable ?

Tak bezsensu mnie cytujesz ,bo watek przymiera i nie ma się z kim kłócić?

Ja się wcale nie kłócę. Widzę, że trwa luźna rozmowa.

jezz ewidentnie jak paru tu innych szuka zaczepki

Możesz wskazać w którym miejscu ?

Sprawdź też ile tu jest moich wpisów.

Edytowane przez jezz

Mam na mysli Twoj przytyk do kabli o ktorych juz bylo walkowane i sie uspokoilo.

Prosilem wielokrotnie o rzeczowa dyskusje w tym watku a Twoj wpis to prowokacja do kolejnych klotni

Moze rzeczywiscie nie wiedziesz w tym prymu ale prosba o powstrzymanie sie

Mam na mysli Twoj przytyk do kabli o ktorych juz bylo walkowane i sie uspokoilo.

Prosilem wielokrotnie o rzeczowa dyskusje w tym watku a Twoj wpis to prowokacja do kolejnych klotni

Moze rzeczywiscie nie wiedziesz w tym prymu ale prosba o powstrzymanie sie

Ok, widzę, że nie moż na zażartować.

Ten twój wpis o prowokacji i prymie traktuję jako żart i nie będę się o niego cibie czepiał.

Rozumiem, że ten luźny fragment o weselaxh jest rzeczwy ?

Edytowane przez jezz

nie chodzi mi o pisanie tylko na temat bo ten watek juz dawno odplynal i luzne gadki o weselach tego nie zmienią

to ze sobie zazartujesz nie znaczy ze kazdy odbierze to jako zart (chociazby kolega kenijczyk) i zaraz nowa awantura gotowa

nie chodzi mi o pisanie tylko na temat bo ten watek juz dawno odplynal i luzne gadki o weselach tego nie zmienią

to ze sobie zazartujesz nie znaczy ze kazdy odbierze to jako zart (chociazby kolega kenijczyk) i zaraz nowa awantura gotowa

Cóż ja na to poradzę, że audiofilia to przypadłość ludzi poważnych;-)

Jakbyś poszukał na forum wpisów w tym temacie znajdziesz takie, gdzie kablami poprawiali akustykę, więc nie traktowałbym tego jako prowokacje.

ale chyba liczyles sie z tym, ze w takim watku beda rozne zdania, najczesciej przeciwstawne? ;-)

nie wiem czy jestes w tym elitarnym klubie, ale ciekawe, jak potoczylby sie taki watek w saloniku ?! ;-)

nie jestem bo dyskusja to udowadnianie swoich racji a nie zakładanie ze moja racja jest najmojsza ;)

tak tylko spytalem

Jakbyś poszukał na forum wpisów w tym temacie znajdziesz takie, gdzie kablami poprawiali akustykę, więc nie traktowałbym tego jako prowokacje.

o fuck.

To już trzeba mieć zaawansowaną martwicę mózgu, aby kablami poprawiać akustykę pomieszczenia o_O

Masz może linka do tej rewelacji?

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Masz może linka do tej rewelacji?

To tematy zbyt gorące, żeby mogły pozostać, ale może na bocznicy gdzieś...

Do poprawy akustyki jest sporo różnych rzeczy :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Omawianie audio-mitów czasami musi być podparte dyskusjami, które zdają się być położone daleko od tematu. Przeciętny audiofil nie skojarzy, że słyszane różnice mogą mieć związek np. z akustycznym zjawiskiem filtracji grzebieniowej występującej w pomieszczeniach czy chociażby związkami biologi organizmu ludzkiego wpływającymi na postrzeganie dźwięku. Kojarzenie wszystkich zmian tylko ze sprzętem dosyć dokładnie na to wskazuje.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

dobra dobra nie było takiego wpisu tylko lubisz dolewac oliwy bo to osmiesza kablarzy ;)

I oczywiście wiesz to na pewno, bo wszystkie czytałeś :)

Jednym z mitów audio i nie tylko jest stwierdzenie, że "wszystko już było" a to co jest niby nowe to tylko modyfikacja, podróba. Otóż nie, inwencja ludzka nie zna granic, zawsze można coś wymyślić nowego:

Ukryta Zawartość

:)))

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Kolega K. wypłacze się w rękaw w w wiadomej zakładce i będzie dobrze...

Przeciętny audiofil nie skojarzy, że słyszane różnice mogą mieć związek np. z akustycznym zjawiskiem filtracji grzebieniowej występującej w pomieszczeniach czy chociażby związkami biologi organizmu ludzkiego wpływającymi na postrzeganie dźwięku.

U tłuszczy najczęściej przyczyną niesłyszenia są brudne uszy.

no to zacytuj ;)

nie badz golosłowny

Biniek wpisy tego typu, a nawet całe wątki są wyrzucane w kosmos, można sobie jedynie poszukać na sieci i tak też zrobiłem, bo widzę życia mi nie dasz:)

Na triodzie kiedyś chłopaki robili sobie jaja z tego i cytowali wpisy

Ukryta Zawartość

"Ale to..... (wplyw kabla siaciowego 500 zl/ szt. na jakosc dzwieku)

Ukryta Zawartość

Jak już pisałem różnica brzmienia była naprawdę spora, szacunkowo i umownie jakieś 5-10%. Dźwięk na Fadelu okazał się wyraźniejszy i czystszy. Znikł swego rodzaju bród i stłumienie; tak jakby ktoś usunął niewidzialną przeszkodę utrudniającą propagację fal oraz poprawił akustykę pomieszczenia - w tym przypadku mojej głowy. Pan Cohen dłoń od ust odsunął, przestał mamrotać, czy może bardziej odwrócił się w naszą stronę, w każdy razie przemówił wyraźniej. Podobnie sama muzyka popłynęła swobodniej i z większą głębią. I nikt mi nie wmówi, że coś mi się przywidziało - mowy nie ma. Jak nie wierzycie, to możecie wybrać spośród siebie sceptyka, który do mnie przyjedzie i posłucha. Macie czas do środy."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no wiadomo czasem sie trafi nawiedzony gosc ale to nie znaczy ze trzeba go wrzucac do jednego wora z pozostałymi

to tak jakbym ja Ciebie wrzucił do worka z typem ktory twierdzi ze jego boombox gra tak samo dobrze jak Twoj zestaw :)

nie chce sie z Tobą przepychać i licytować na wpisy ale Twoje uogólnienia są krzywdzące bo poźniej pokutuje opinia ze kablarze poprawiają akustykę kablem zasilającym a wiesz dobrze ze to jakiś nonsens i margines :)

Edytowane przez biniek84

nie chce sie z Tobą przepychać i licytować na wpisy ale Twoje uogólnienia są krzywdzące bo poźniej pokutuje opinia ze kablarze poprawiają akustykę kablem zasilającym a wiesz dobrze ze to jakiś margines :)

Myślisz że uogólnienia drugiej strony nie są krzywdzące ?

no wiadomo czasem sie trafi nawiedzony gosc ale to nie znaczy ze trzeba go wrzucac do jednego wora z pozostałymi

to tak jakbym ja Ciebie wrzucił do worka z typem ktory twierdzi ze jego boombox gra tak samo dobrze jak Twoj zestaw :)

nie chce sie z Tobą przepychać i licytować na wpisy ale Twoje uogólnienia są krzywdzące bo poźniej pokutuje opinia ze kablarze poprawiają akustykę kablem zasilającym a wiesz dobrze ze to jakiś margines :)

A jak ktoś pisze o dodaniu lub redukcji dudniącego basu w pokoju kablem sieciowym, to też jest nawiedzony?

• Pokaż nowe odpowiedzi