Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wypisujesz głupoty o grających sieciówkach, bezpiecznikach, podstawkach i jest temat do dyskusji.

W zasadzie gdyby nie Kennijczyk to w ogóle nie mielibyście z kim dyskutować. Powinniście być mu wdzięczni, że traktuje Was na poważnie;-)

W zasadzie gdyby nie Kennijczyk to w ogóle nie mielibyście z kim dyskutować. Powinniście być mu wdzięczni, że traktuje Was na poważnie;-)

Tak sądzisz? To błąd. Podobnie jak błędem jest antagonizowanie, jakieś podziały my/onI, które prowadzą do takich bezsensów jak:

Chodzi o to,że MY-uczestnicy tego forum jesteśmy tu bo lubimy to hobby,kochamy muzykę a Ty i Tobie podobni...sam nie wiem po co tu jesteście.

Ja właśnie nie wiem czy my tu dobrze rozgraniczamy ludzi. Bo czy można traktować poważnie osobę, która wsadza do bezpiecznika wosk i generalnie grzebie i przerabia go? Po coś on jest...

Czy poważna jest osoba, która podkłada podstawki pod przewody sama nie wiedząc dlaczego to robi...

A niepoważne są osoby, które mają sprzęt, często nie tani i mają w d..e te wszystkie pierdoły i słuchają sprzętu w taki sposób do jakiego został stworzony?

No kto tutaj jest niepoważny, a kto poważny?

Może zapytać kogoś spoza? Przedstawić sprawę i popatrzeć kiedy się zacznie pukać po głowie...

Tak sądzisz? To błąd. Podobnie jak błędem jest antagonizowanie, jakieś podziały my/onI, które prowadzą do takich bezsensów jak:

Nie udawaj bum,że nie jesteś w opozycji do wszystkiego i wszystkich,nie widuję Cię w zakładce muzyka,nie dyskutujesz o konkretnych rozwiązaniach sprzętowych,ton Twoich wypowiedzi jest zazwyczaj prześmiewczy,sarkastyczny,złośliwy-więc sam niejako ustawiasz się jako antagonista wobec społeczności forum,można rzec-jesteś wręcz tutaj naturalnym antagonistą.

l'enfant sauvage

Ja właśnie nie wiem czy my tu dobrze rozgraniczamy ludzi. Bo czy można traktować poważnie osobę, która wsadza do bezpiecznika wosk i generalnie grzebie i przerabia go?

A uważasz, ze lepiej do uszu?

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Gdyby nie mój ból krzyża i chwilowe unieruchomienie to by tego ''poważnego traktowania'' byłoby o wiele mniej ;)

Ja właśnie nie wiem czy my tu dobrze rozgraniczamy ludzi. Bo czy można traktować poważnie osobę, która wsadza do bezpiecznika wosk i generalnie grzebie i przerabia go? Po coś on jest...

Czy poważna jest osoba, która podkłada podstawki pod przewody sama nie wiedząc dlaczego to robi...

A niepoważne są osoby, które mają sprzęt, często nie tani i mają w d..e te wszystkie pierdoły i słuchają sprzętu w taki sposób do jakiego został stworzony?

No kto tutaj jest niepoważny, a kto poważny?

Może zapytać kogoś spoza? Przedstawić sprawę i popatrzeć kiedy się zacznie pukać po głowie...

Idąc dalej tokiem Twojego rozumowania to dalej byśmy sobie snopkiem siana podcierali za stodoła pewną część ciała.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A uważasz, ze lepiej do uszu?

To co ja myślę na ten temat to się chyba nie nadaje do opublikowania w tym temacie...

Idąc dalej tokiem Twojego rozumowania to dalej byśmy sobie snopkiem siana podcierali za stodoła pewną część ciała.

Normalnie same kroki milowe w rozwoju technologii światowej...

Jak ten Twój słynny kabel się sprawdzi to pewnie Nobla dostaniesz, to faktycznie będzie coś...

Jak zalewanie woskiem bezpiecznika wyjdzie poza audio to jak Boga kocham wszystko odszczekam...

Patrick,czy to nie Ty czasem 2-3 lata temu wrzuciłeś fotkę swojego pokoju z ekstremalnie potraktowanym tematem akustyki?

Może tak być, że dobrze pamiętasz :)

Ale jakby co, to mogę zapodać od początku jak kupiłem flat:

bef0ff99facddeb83e3483e58c66b963.jpg

e2cd5331ba358b25c8be82a883a9c473.jpg

b2c4e7cde5c06f664b2f5ce5ccfcf5b6.jpg

17fa8b1a77ab662100aee8d183e3346f.jpg

ae6d0ed0bebe7a6a8cf9bf4732632540.jpg

4.60 x 3.60

Kamienica z 1930r - wszystkie ściany nośne. Stropy na legarach. Trudno o bardziej brytyjski living room.

PS. Powoli dojrzewam do wymiany wzmacniacza. Też oczywiście Marantz, ponieważ nie chcę zmieniać charakteru brzmienia. Z tym, że z regulacją głośności na drabince rezystorowej. I tyle :D

Bo tu pare klonów jest, maja ten sam system haha

df13927001229ea35d6df563391a5e91.jpg

To daj jeszcze fotki i fajnie.

My, wy ...

O co tu chodzi?

"Wicie, rozumicie..." - tak sądzę, niestety :(

Normalnie same kroki milowe w rozwoju technologii światowej...

Jak ten Twój słynny kabel się sprawdzi to pewnie Nobla dostaniesz, to faktycznie będzie coś...

Jak zalewanie woskiem bezpiecznika wyjdzie poza audio to jak Boga kocham wszystko odszczekam...

Twoje szczekanie nic nie warte, warte jest wspieranie działań a nie oklaskiwanie ich wyników!

Chodzi o to,że MY-uczestnicy tego forum jesteśmy tu bo lubimy to hobby,kochamy muzykę a Ty i Tobie podobni...sam nie wiem po co tu jesteście.

Sprzętofile zawłaszyli już sobie pojęcie audiofil. To teraz czas na zawłaszczenie meloman?

Może tak być, że dobrze pamiętasz :)

To ta kultowa adaptacja akustyczna z opakowań pokurzych jajkach?

To jest w ogóle fajny wątek, coś w rodzaju bocznicy. Można się pośmiać czytając większość wpisów;-)

No bo przecież dla nas starych zgredów, forum jest takim fajnym wynalazkiem dzięki któremu właśnie, możemy się spotkać i powygłupiać :D

A teraz screen, co tam mi gra w tle z radyjka:

361f570a9f867801ddd58a507507e7fd.jpg

I tak trzymać.

Sprzętofile zawłaszyli już sobie pojęcie audiofil. To teraz czas na zawłaszczenie meloman?

Dla mnie to jest tożsame,setki koncertów,ciekawa płytoteka,niemal codzienny kontakt z muzyką,a w tej chwili buduję chyba 7-my system audio-faja sprawa-mówię Ci:)

l'enfant sauvage

Twoje szczekanie nic nie warte, warte jest wspieranie działań a nie oklaskiwanie ich wyników!

Od piesków mnie wyzywasz? Brawo...

To ci odszczeknę Panie z zerową kulturą osobistą choć zwykle z byle kim nie gadam...

O czym ty chłepie piszesz? Co ma do czego wnieść to o czym napisałem? Gdzie ty tutaj widzisz jakikolwiek rozwój czegokolwiek? Równie dobrze można do tego bezpiecznika nasikać... może sonicznie warto...

Działanie warte wspierania... Niech ludzkość czerpie garściami z takiej innowacyjności...

Gość

(Konto usunięte)

zitko w końcu cos napisałeś o sobie i swoim doświadczeniu, bo reszta twoich postów to sa wyrażenia typu: ''dokładnie'' ,''popieram'' ,''zgadzam się'' ,''nie zgadzam się'', ''racja''... itd itp

Moje doświadczenie polega na potężnej ilości słuchanej muzyki...

Jak osiągniesz u siebie takie brzmienie jak ja mam to Ci serdecznie pogratuluję...

A żeby wiedzieć o tym, że mam znakomite zestawienie...bezcenne...nie muszę latać od wystawy do wystawy i po znajomych...kilka wizyt

i systemów mi wystarczyło do oceny własnego...nie zamierzam latać za własnym ogonem ani chwalić się klockami...bo i nie mam czym...

Ale zadowolenia z osiągnięcia znakomitego dźwięku nie dam sobie odebrać...tym bardziej sprzętofilom...

Jak mi powie audiofil, że u mnie h...wo gra to przyjmę to z pokorą...ale nie jakiś żongler klockami audio...

Edytowane przez Gość

Bocznica nie ma startu...;)

Bocznica, jeżeli chodzi o tematy audio, jest totalnie przereklamowana. A wystarczyło nie wyrzucać tematów na nią i okazało się, że są tu na forum bardzo fajni i sensowni ludzie. Lubiący pożartować i spędzić przyjemnie czas, korzystając z platformy forum.

Od piesków mnie wyzywasz? Brawo...

To ci odszczeknę Panie z zerową kulturą osobistą choć zwykle z byle kim nie gadam.

No cóż sam się nazwałeś a ja nie zaprzeczam dalej :) Powyżej i poniżej Twoje wpisy :))))

to jak Boga kocham wszystko odszczekam...

Jak mi powie audiofil, że u mnie h...wo gra to przyjmę to z pokorą...ale nie jakiś żongler klockami audio...

Dla czego sądzisz że ktokolwiek będzie słuchał Twojego sprzętu? Przecież to wbrew twojej filozofii życiowej? takie żonglowanie sprzętem i puszeniem się przed innymi? W sumie to jednak jakoś ten sprzęt złożyłeś i nie było to od pierwszego strzału za pewne; za tym zapomniał wół że cielęciem był?

No cóż sam się nazwałeś a ja nie zaprzeczam dalej :) Powyżej i poniżej Twoje wpisy :))))

Kontekst mojej wypowiedzi pewnie zrozumiałeś, chyba że nie...

Twój wpis był słaby, ale jak chcesz podążać tą drogą to dawaj...

Rafael, a nie boisz sie pisać w tym wątku? Tu bum grasuje...

Wierzę że zapewne Ty wesprzesz go intelektualnie...i jego teksty nie osłabią mnie tak mocno :)

Dla mnie to jest tożsame,setki koncertów,ciekawa płytoteka,niemal codzienny kontakt z muzyką,a w tej chwili buduję chyba 7-my system audio-faja sprawa-mówię Ci:)

Oj tam od razu setki... Żeby chociaż raz w miesiącu obejrzeć coś ciekawego live, to już będzie dobrze.

Z nadmiaru słuchania muzyki też można pawia strzelić - za dużo, to chyba nie zdrowo? Podoba mi się status 'sprzętofil'. Dobre, rozbawił mnie ten tekst.

Parker's Mood

Kontekst mojej wypowiedzi pewnie zrozumiałeś, chyba że nie...

No nie za bardzo, choćby tutaj:

O czym ty chłepie piszesz?

No nie za bardzo, choćby tutaj:

To akurat nie był kontekst. Czyli nie rozumiesz...

Mało napisałem... Może przeczytaj jeszcze 12 razy, żarówa się zaświeci...

• Pokaż nowe odpowiedzi