Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie - wszystko przed tobą :-)

I nie mam na myśli gramofonu - wątek o ustrojach sobie znajdziesz, jak ...hmmm....gdzieś je usłyszysz

Jeszcze jedno - konsultowanie tego z bumem nie jest rozwojowe :-)

A konsultowanie tego z wyznawcą voodoo może być tragiczne w skutkach ;)

A jeszcze audio przewody usb i lan - to też ściema na maxa.

Rzekłbym, że do sześcianu!

No właśnie - wszystko przed tobą :-)

I nie mam na myśli gramofonu - wątek o ustrojach sobie znajdziesz, jak ...hmmm....gdzieś je usłyszysz

Jeszcze jedno - konsultowanie tego z bumem nie jest rozwojowe :-)

Dlatego chciałem, aby mi ktoś pokazał grające przewody zasilające. Bez jakiegoś podtekstu. Tak po prostu.

Ja nic nie konsultowałem, to moje przemyślenia po testach i wnioski, również techniczne. Wszystko.

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

I czy możemy tym podsumowaniem zakończyć ten jakże "wspaniały" temat? Skoro doszlismy wreszcie do jakiegos "podsumowania" tych jakże trafnych wywodów. Temat może trafic więc poza Forum HiFi do którego praktycznie nic nie wnosi.

Dowiedzielismy się już wszystkiego:

- część ludzi z Forum jest głucha

- generalnie wystarczy popatrzeć na dane techniczne i wiadomo jak gra

- po wyrównaniu poziomu głośności "nie ma bata", wszystko gra tak samo

- do słuchania muzyki nalezy wykazać się minimum 6 dyplomami i zaświadczeniem (koniecznym) by wykazać sie, że muzyka u danego Forumowicza jest mu naprawdę niezbędna do zycia

- najwięcej na temat brzmienia sprzętu audio wiedzą Ci, co ten sprzęt nie posiadają. O tym jak grają wzmacniacze, DAC'i wpięte w systemy audio, kable i głosniki wiedzą ludzie słuchający muzyki na słuchawkach

- by podzielić się subiektywnymi doznaniami w temacie brzmienia róznych zestawień sprzętu audio należy bezwzględnie ukończyć egzamin na brokera i uzyskac licencje. Oczywiście dobrze by było przy okazji skończyć jakiś kurs fotografii by miec zdolność porównań brzmienia do zdjęć.

Panowie jeśli coś pominąłem raczcie mi wybaczyć, tyle tych zacnych informacji w tym temacie, że aż człowiek nie ogrania złozoności tematu.

Co najlepsze kiedy z 3 dekady temu niesmiało stawiałem pierwsze swoje młode kroki w świat audio…wystarczyło słuchac muzyki, "obracać" się w temacie różnych gatunków, wykonawców i co najwazniejsze - czerpać z tego "fun".

Jak ten czas leci i jak ten swiat się zmienia!

Pozdrawiam

Jeszcze kury.

Właściwie po 354 stronach tematu można by już robić pierwsze podsumowania. Do czego wspólnie doszliśmy ? :) :) :)

Nie tak prędko...u mnie jest 437-dlaczego? To chyba nie dlatego że mamy inne kompy...dlatego zastanówmy się na początek który komp jest lepszy-jako ekspert wypowie się właściciel największego monitora, potem właściciel największego kompa, a następnie właściciel najdroższej przeglądarki i spróbują odpowiedzieć od czego zależy różnica...nawet jak my wiemy od czego ona zależy

Nie tak prędko...u mnie jest 437-dlaczego? To chyba nie dlatego że mamy inne kompy...dlatego zastanówmy się na początek który komp jest lepszy-jako ekspert wypowie się właściciel największego monitora, potem właściciel największego kompa, a następnie właściciel najdroższej przeglądarki i spróbują odpowiedzieć od czego zależy różnica...nawet jak my wiemy od czego ona zależy

Ustaw datę do tyłu , pewnie masz lipiec 2016, wszystko wróci do normy :)

Jakie masz kable Lan?

Powinieneś mieć tyle stron co ja

Mam wi fi - mogę mieć opóźnienia .

Jeszcze kury.

Jak wspomniałem, człowiek wszystkiego nie ogranie.

Tak - jeszcze kury. Ważne, hodowla drobiu koniecznie na najwyższym poziomie, wraz z macaniem i co tam jeszcze nalezy w tym temacie robić. Bez tego bycie audiofilem czy melomanem nie może zostac uznane za właściwą drogę poznania najwyższych tajników brzmienia.

Jak wspomniałem, tyle tych zacnych informacji, że mozna coś pominąc.

Przepraszam, poprawiłem się.

W ramach przeprosin:

Edytowane przez MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

to moje przemyślenia po testach i wnioski, również techniczne.

:-)

Nie trzeba nad tym myśleć - to się słucha a wnioski przychodzą same.... :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

:-)

Nie trzeba nad tym myśleć - to się słucha a wnioski przychodzą same.... :-)

Na teraz napisałem swoje wnioski.

5 złotych, wyciągnąłem je na wesołym

Gerardzie co tak drogo! Takie to u nas UPC za free montuje. Oczywiście swoim zacnym klientom opłacającym internety.

Zaszalałeś pisząc wprost…no ale, kto bogatemu audiofilowi zabroni.

A Ronaldo nie trafił karnego :) :)

I jak to wytłumaczyc tak po prostu, zwyczajnie - pomiarami. Wychodzi, że powinien…a jednak nie trafił.

Pomiary, dane, statystyki swoje, a Ronaldo swoje. Może nie miał wyrównanego poziomu głośności, a może…a może…

Po prostu - jak to Ronaldo, świetna gra w klubie, słaba w reprezentacji.

Ot i cały "on".

P.S.

Fajnie zachował się wobec kibica. Ronaldo czasem bywa rozkapryszony jak panienka, tym razem zachowanie prawdziwego sportowca, który gra na takim turnieju może przede wszystkim dla kibiców własnego kraju.

Fajny, nic nie kosztujący go gest. Brawo!

Jestem natomiast pod wrażeniem Polskich kibiców. Praktycznie juz dziś mozna uznać, że kibice Polski to mistrzowie kultury kibicowania własnej drużynie.

Wszystko mozna napisać, ale na pewno nie to, że klasie jaką reprezentuja Biało-Czerwoni kibice dorównują im inne znaczące ekipy kibicowskie.

Jest wreszcie obok dobrze grającej reprezentacji PL dodatkowy wielki plus - doskonale prezentująca się brac kibicowska z orzełkiem na koszulce. Brawo!

Gerardzie co tak drogo! Takie to u nas UPC za free montuje. Oczywiście swoim zacnym klientom opłacającym internety.

Zaszalałeś pisząc wprost…no ale, kto bogatemu audiofilowi zabroni.

Jak szaleć to szaleć, w dodatku nie ważne z czego, ważne ze drogo dałem ;-)

a ze mnie w trąbę lądują, place na 50Mb/s a max łącze to 25Mb/s, to się w ogolę nie liczy

Jak szaleć to szaleć, w dodatku nie ważne z czego, ważne ze drogo dałem ;-)

a ze mnie w trąbę lądują, place na 50Mb/s a max łącze to 25Mb/s, to się w ogolę nie liczy

Chciałeś "światowo" to płać i płacz. Mnie natomiast zaskoczyło UPC. Zmieniałem abo, dopłaciłem złotówkę z 39,- na 40,- i…miałem 10Mb, a teraz od kilku miesięcy mam 250Mb.

Oczywiscie nie wykorzystuje transferu bo nie mam takich potrzeb, ale tez siedzę cicho i nie pytam "dlaczego".

Jak dla mnie może być i 1000Mb/s - mnie tam liczby nie przeszkadzają ;)

Im wyższe tym lepsze ;)…no może poza mandatami. ;)

Dziś mam "podle" ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MrArkowski

ładnie pobiera, mam nadzieje ze w końcu Niemcy wystąpią z Afryki, wejdą do Europy to się standardy zmienią

Wystarczy, że macie lepsze autostrady ;)

Spokojnej nocy i pozdrawiam.

p.s.

Wyslij mi jakis cennik via PW tego o czym pisalismy ostatnio.

Wystarczy, że macie lepsze autostrady ;)

Spokojnej nocy i pozdrawiam.

p.s.

Wyslij mi jakis cennik via PW tego o czym pisalismy ostatnio.

Dziękuje,

nawzajem

Edytowane przez .:Gerard:.

No ale co ? Cały internet mam ściągnąć :) Nie mam tyle dysku ....

Pamiętam czasy modemu internetowego, programu który liczył minuty. Mp3 się ściągało wieki i jeszcze na dyskietki się zgrywało bo tylko jeden znajomy "informatyk" miał nagrywarkę x2 :)

A teraz cd w komputerze to przeżytek ....

Edytowane przez daris666

• Pokaż nowe odpowiedzi