Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA-F830ES vs Krell KAV 300i

Bumpalump

Rekomendowane odpowiedzi

Ten szary mniejszy i mniej pokręteł ma...ale na wszelki wypadek skopiuj sobie nowy awatar;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

l'enfant sauvage

@Bumpalump,

Nie wykładaj od razu kawy na ławę, tylko stopniowo, najpierw dołóż kilka drewienek do pieca i podgrzej powoli wodę...

W pierwszym etapie zrób porównanie w samym wyglądzie wzmacniaczy: kolor, kształt etc...

Później masa, rozmiary, dane techniczne itd...

Wiesz o co chodzi?

Porównanie dźwięku odłóż do momentu jak już się upoisz odsłuchami:)

Rozłóż to na dłuższy okres, kilka słów miesięcznie, tak żebyśmy mieli lekturę aż do przyszłej zimy:)

Pojedź Hitchcockiem, na początek trzęsienie ziemi, a potem napięcie ciągle rośnie ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Cisza... Bumpalump słucha ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

No slucham, a co niektórzy moga tylko bic piane :-)

Nie ma co piany bić takie porównania nie do końca są uczciwe bo wiadomo że Krell nie zagra dobrze z każdymi kolumnami i tak samo Sony nie z każdymi pokaże co potrafi do tego dochodzi też źródło które też tu ma duże znaczenie o kablach nie mówię bo wojna znowu będzie :)

Mimo wszystko z ciekawością czekam na opis .

Poki co sluchalem go dosc cicho, barwa raczej neutralna, napewno twardy bas, musze sprawdzic go na kilku plytach i wycisnac 7 poty :-)

Napewno nie ma efektu wow jak co niektórzy pisali ze to przepasc.

Kilku kolegów miało ten piecyk ja sam go kiedyś chciałem kupić bo chwalony bardzo ale jak popytałem kolegów jak tam Krell to okazało się że jednak nie wszystko złoto co się świeci .
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Poki co sluchalem go dosc cicho, barwa raczej neutralna, napewno twardy bas, musze sprawdzic go na kilku plytach i wycisnac 7 poty :-)

Porównaj Krella na kolumnach Vienna Acoustics lub Dynaudio. Mogą być któreś ze stajni Studio 16 Hertz. Do Sony podłącz swoje na których (podobno) pokazuje tak wysoką klasę. Niestety jest to za dobry piec żeby zagrać na przypadkowej konfiguracji. Zwłaszcza na amatorsko przerobionych kolumnach.

Kilku kolegów miało ten piecyk ja sam go kiedyś chciałem kupić bo chwalony bardzo ale jak popytałem kolegów jak tam Krell to okazało się że jednak nie wszystko złoto co się świeci .

Z czym go słuchałeś?

Bo z Monitor Audio to on na pewno nie zagra.

Kolumny są strasznie ważne w torze odsłuchowym, słuchałem kiedyś Cyrusa 8 na jakiś kolumnach po 30 tyś za komplet, pięknie to brzmiało, następnie zostały podłączone Dynaudio po 6 tyś za komplet, różnica kolosalna, jakby to dwa różne "piece" były.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kolumny są strasznie ważne w torze odsłuchowym, słuchałem kiedyś Cyrusa 8 na jakiś kolumnach po 30 tyś za komplet, pięknie to brzmiało, następnie zostały podłączone Dynaudio po 6 tyś za komplet, różnica kolosalna, jakby to dwa różne "piece" były.

Najważniejsze. Dlatego wybaczam mu to źródło mimo że Krell powinien grać w zestawie.

Jakas wymowka musi byc, moge zalatwic lepsze zrodlo ale co z tego skoro zaraz ktos napisze ze to przypadkowe zestawienie.

Oczywiście, kolumny sa najważniejsze zawsze to mowilem jednak ja o swoje jestem spokojny, sa jeszcze w stanie pokazac znacznie wiecej

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Być może tylko tak Ci się wydaje. Krell to nie przelewki. Potrzeba stworzyć odpowiednią konfigurację żeby pokazał na co go stać. Czym wyżej z jakością tym więcej elementów ma wpływ na brzmienie. Stąd pisanie o kablach itp itd. Posiadacze budżetówki nigdy tego nie zrozumieją. Sprawdzoną konfiguracją w przypadku KAV300i są kolumny Dynaudio lub Vienna Acoustics. Słyszałem też dobre granie na Studio 16 Hertz.

Z czym go słuchałeś?

Bo z Monitor Audio to on na pewno nie zagra.

Nie słuchałem go niestety a Monitor Audio już nie mam ale domyślam się że MA GS20 za jasne do Krella by były . Nie pamiętam dokładnie z czym koledzy słuchali Krella być może tak jak pisałem wyżej nie trafili na odpowiednie kolumny i pożegnali Krella po chwili .

Ja bardzo kibicuje tego typu porównaniom..

.. i trochę szkoda że na forum AS jest ich tak mało...

przyjemnych odsłuchów

.. a za dużo wywodów o wszystkim :/

...

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Być może tylko tak Ci się wydaje. Krell to nie przelewki. Potrzeba stworzyć odpowiednią konfigurację żeby pokazał na co go stać. Czym wyżej z jakością tym więcej elementów ma wpływ na brzmienie. Stąd pisanie o kablach itp itd. Posiadacze budżetówki nigdy tego nie zrozumieją. Sprawdzoną konfiguracją w przypadku KAV300i są kolumny Dynaudio lub Vienna Acoustics. Słyszałem też dobre granie na Studio 16 Hertz.

Krell jest w cenie sony wiec...

Ze nie ma efektu wow nie oznacza ze zly tor ani ze krell slabym Wg mnie i kilku osob ktore go mialy szalu nie ma ale w odpowiedniej konfiguracji ktell pewno moze zabrzmiec fajnie.Ze z Dynkami to stereotyp bo u mnie gral z dynkami i nie rzucil mnie na kolana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.