Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

To jest dość symptomatyczne.

Gdy się nie ma zbyt mocnych argumentów - dowalić czym się da.

Zapewne, gdybyś w tą pamiętną niedzielę trafił na prezentację jakiegoś B.B. Kinga, czy innego Mayalla - napisałbyś dzisiaj, że gra w kółka to samo. Jak przedstawił "giganta światowego" i uznanego przez grupkę skinheadów  Dekkera - znowu źle, a nawet jeszcze gorzej.

Ciężko jest na tym świecie zadowolić "koneserów" danego (niszowego) pod-gatunku muzyki, działającego w dodatku tak bardzo daleko od swojej naturalnej ojczyzny.

5 godzin temu, tomek7776 napisał:

Mann tez obnizyl poziom,mozliwe ze z lenistwa,a moze z racji wieku.

radia przestalem sluchac dawno temu,bardzo,bardzo sporadycznie,nawet w aucie nie slucham.

Wiesz co, nie chce mi się z Tobą gadać

14 minut temu, iro III napisał:

Zapewne, gdybyś w tą pamiętną niedzielę trafił na prezentację jakiegoś B.B. Kinga, czy innego Mayalla - napisałbyś dzisiaj, że gra w kółka to samo. Jak przedstawił "giganta światowego" i uznanego przez grupkę skinheadów  Dekkera - znowu źle, a nawet jeszcze gorzej.

Ciężko jest na tym świecie zadowolić "koneserów" danego (niszowego) pod-gatunku muzyki, działającego w dodatku tak bardzo daleko od swojej naturalnej ojczyzny.

Z tym Mayallem to trafiłeś w samo sedno. Szanuję P. Kaczkowskiego za Zeppelinów, P. Niedźwiedzia za TOTO, ale to co puszczał Mann...

Oczywiście znasz na pamięć Crossroads Claptona, to doskonałe na początek współczesnej młodzieży żeby liznąć lepszej muzy. Oczywiście mam na mysli wersję BluRay bo to najłatwiej wchodzi. Ty pewnie i tak znasz wszystko ze starych płyt. 

Ja pamiętam jak dzięki P. Wojtkowi wchodziłem w metal z USA, do dzisiaj kupuję płyty Black Label Society, Pantera, Machine Head czy Picture Disc-i Mastodona które wręcz powalają.

Ale jednego nie zapomnę. Tych niedzielnych poranków, kiedy myłem auto zawsze przy Trójeczce z P. Wojtkiem.

Pozdrawiam.

5 godzin temu, jezz napisał:

Też chyba tak długo pracowała w tvp dopóki jej nie zwolnili. 

Chyba, że się mylę.

Proszę poszukaj w necie jej słynnej odezwy do narodu. Z muzyków chyba tylko Muniek tak pięknie się zachował.

35 minut temu, iro III napisał:

Normalnie jak w polityce .☺️

KALIBER vel rydz .

5 godzin temu, asterix1 napisał:

A co myślisz, ze będziesz gryzł bez żadnej  reakcji? Nie ma mowy..

2 godziny temu, iro III napisał:

Pierwsze słyszę...może gdybym słuchał jak Ty tamtej audycji, byłoby - drugie słyszę.

Czy aby nie przekładasz tego, że akurat ty go znasz, nad to, że jednak nie jest to określenie obiektywnie i ogólnie uznane:

To niczego nie zmienia, ze pierwsze słyszysz. Pewnie dlatego, ze sluchasz trójki.

To, ze go nie znasz o niczym nie świadczy.

A wiesz tyle co wyczytałeś w polskiej wiki.

4 minuty temu, jezz napisał:

A co myślisz, ze będziesz gryzł bez żadnej  reakcji? Nie ma mowy..

5 godzin temu, asterix1 napisał:

...Obojętne co do Ciebie inni piszą  kontestując Twoje wypowiedzi zawsze powtarzam zawsze spotykały sie z "odszczeknięciem " z Twojej strony

Jeszcze jedno W. Mann sporadycznie wkraczał na grunt regałowy, jego domena to jednak (przypominam) BLUES, tzw. americana oraz rock.

Dlatego jego komentarz był taki jaki był.

Widzę, że niewiele zrozumiałeś

Czy ja dowalam. Piszę tylko, ze jak sie wychodzi poza swoje ramy to bywa róznie.

Nie 2olno mi?

1 godzinę temu, Frank napisał:

Desmond Dekker  99,9999% uczestników forum nie ma pojęcia kto to jest  :-))))))

Bo w trójce nie było. To jest miara znajomosci. Daj spokój.

7 godzin temu, tomek7776 napisał:

nawet w aucie nie slucham.

Ale wiem, że to nie przez PiS odeszli ludzie. Wiem, że to nie przez PiS od 2016 roku spada poziom radia. Typowy fanboj prezasa.

4 minuty temu, iro III napisał:

Podobnie jak nic nie znaczy to, że Ty znasz.

Oczywiście, ze nie znaczy. Czasem jednak warto wiedzieć więcej niz w wiki.

I najfajniejsze w tym wszyztkim jest to tradycyjne, "pierwsze słyszę" ale podyskutuję.

Powodzenia.

działającego w dodatku tak bardzo daleko od swojej naturalnej ojczyzny.

A tego to nie rozumiem.

Zapewne, gdybyś w tą pamiętną niedzielę trafił na prezentację jakiegoś B.B. Kinga, czy innego Mayalla - napisałbyś dzisiaj, że gra w kółka to samo.

I następny co wie lepiej.

Jak mozna z tobą dyskutować?

6 minut temu, jezz napisał:

"pierwsze słyszę" ale podyskutuję

Tyle, że ja dyskutuję o czymś innym.

13 minut temu, jezz napisał:

Piszę tylko, ze jak sie wychodzi poza swoje ramy to bywa róznie.

ale to był zarzut do redaktora, to że wyszukuje jakieś ciekawostki to źle?

3 godziny temu, iro III napisał:

Myślę sobie, że środowisko skinheadów, poza (oczywiście) ilością włosów na głowie zarówno mojej jak i Pana Manna, niewiele więcej ma z nami punktów stycznych.

to jest argument. Włosy.

No tak, ci skinheadzi byli czarni i słuchali czarnej muzyki.

13 minut temu, iro III napisał:

Tyle, że ja dyskutuję o czymś innym.

A o czym?

14 minut temu, iro III napisał:

ale to był zarzut do redaktora, to że wyszukuje jakieś ciekawostki to źle?

A gdzie ty widzisz zarzut, ze wyszukuje ""ciekawostki"

A to, ze piszesz, że to sa ciekawostki świadczy tylko o naszym muzycznym zaścianku.

9 minut temu, jezz napisał:

to jest argument. Włosy.

To nie był argument, to był żart.

Nie "podpisany" buźką...cóż do tej pory sądziłem, że rozprawiając z Tobą nie muszę ich koniecznie używać. ???

10 minut temu, jezz napisał:

najfajniejsze w tym wszystkim jest to tradycyjne, "pierwsze słyszę" ale podyskutuję

Popieram.

Też się nie znam, ale się wypowiem.

Nie będziesz mi wjeżdżał na temperament !

?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

14 minut temu, jezz napisał:

A o czym?

Wiem, że to dla ciebie trudne, ale proponuję abyś zakończył tą dyskusję, bo wychodzisz na coraz większego błazna. 

13 minut temu, jezz napisał:

A to, ze piszesz, że to sa ciekawostki świadczy tylko o naszym muzycznym zaścianku.

Ty nadal o "kultowym" Dekkerze? Daj już spokój.

To nie był najlepszy przykład  i lepiej się wycofaj z Dekkera, zamiast go znowu przypominać. Dekkerowi tym nie przysporzysz nowych fanów, nie stanie się też z tego powodu (czy słusznie to inna sprawa) bardziej znany w naszym zaścianku.

7 minut temu, iro III napisał:

w naszym zaścianku.

oczywiście w podtekście - muzycznym zaścianku, z winy red. trójkowych.

To temu się sprzeciwiam i o tym dyskutuję. (extra info dla "jezza")

3 godziny temu, iro III napisał:

przedstawił "giganta światowego" i uznanego przez grupkę skinheadów  Dekkera

Eeee... Ja nie jestem skinem, a Dekkera znam ?

nagrywamy.com

15 minut temu, seniortelefono napisał:

Wiem, że to dla ciebie trudne, ale proponuję abyś zakończył tą dyskusję, bo wychodzisz na coraz większego błazna. 

Nie będziesz mi pisał co mam robić . Miernoto.?

4 minuty temu, przemak napisał:

Eeee... Ja nie jestem skinem, a Dekkera znam ?

To jest niemożliwe. IroIII nie zna, to nikt nie zna?

13 minut temu, iro III napisał:

Ty nadal o "kultowym" Dekkerze? Daj już spokój.

To nie był najlepszy przykład  i lepiej się wycofaj z Dekkera, zamiast go znowu przypominać. Dekkerowi tym nie przysporzysz nowych fanów, nie stanie się też z tego powodu (czy słusznie to inna sprawa) bardziej znany w naszym zaścianku.

Nie mam zamiaru przysporzyć mu żadnych fanów ale czasem warto wiedzieć więcej jak chce się dyskutować.

A dlaczego to nie jest najlepszy przykład? Dobry jak każdy inny.

Edytowane przez jezz
2 minuty temu, przemak napisał:

Eeee... Ja nie jestem skinem, a Dekkera znam

Super! To (prócz londyńskich? skinów) jest was dwóch! ???   (buźki special. dla "jezza")

Teraz, iro III napisał:

Super! To (prócz londyńskich? skinów) jest was dwóch! ???   (buźki special. dla "jezza")

Jezza nie czytam, rege nie słucham ?

nagrywamy.com

26 minut temu, Sine Metu napisał:

Panowie a może jest ktoś na naszym forum kto był i widział Lemmiego w tej słynnej knajpie Rainbow...

Edytowane przez andaudion
9 minut temu, andaudion napisał:

Panowie a może jest ktoś na naszym forum ktobyły i widział w tej słynnej knajpie Rainbow...

A nie Iron Maiden? To już dawno po rozwodzie, a kolega który do nich zagadał (brat panny młodej) w zeszłym roku na raka... 

Edit. Eeeee chyba popieprzyłem, bo wyedytowales później ?

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

9 minut temu, iro III napisał:

Ja ^$^%#@!. W trójce nie było, nie istnieje. 

Dobrze, że chociaż był Yes.

18 minut temu, jezz napisał:

Nie będziesz mi pisał co mam robić . Miernoto.?

O, widzę, że wspinasz się na intelektualne wyżyny.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.