Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, iro III napisał:

To też moja "wina"?

A  teraz o co ci znowu chodzi?

13 minut temu, soundchaser napisał:

Mam założyć niepotrzebnie nowy wątek dla kilku dygresji na temat innych stacji radiowych i Twojego widzimisię?

Nie mojego.Już zapniałeś?

To polecam cofnięcie się do strony 96 i przeczytanie m.in. siebie.

20 minut temu, iro III napisał:

Niech ktoś uprzejmy mu wytłumaczy co znaczy "EOT".

Tłumaczę mu uprzejmie. "End of topic" - koniec tematu.

W dniu 21.01.2023 o 20:32, slaaawek napisał:

wszystko ok, tylko tutaj jest wątek o Trójce nie R357

O popatrz @soundchaser, ten forowicz też mnie pouczał o czym jest ten wątek, bo mu się moja wypowiedź nie spodobała.

I co ty na to?

2 minuty temu, burz napisał:

Tłumaczę mu uprzejmie. "End of topic" - koniec tematu.

Tematu o trójce?

9 hours ago, il Dottore said:

40 lat - i wystarczy! Nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wg mnie to jest dobra decyzja.

Już od dłuższego czasu Michniewicz nie panowała nad prowadzonymi audycjami. A konkretnie nad interlokutorami. I tak przestałem jej słuchać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
5 godzin temu, TAtomicus napisał:

Już od dłuższego czasu Michniewicz nie panowała nad prowadzonymi audycjami. A konkretnie nad interlokutorami.

Mam odmienne zdanie. Michniewicz jest świetną redaktorką i potrafi lawirować między prawdą, a poprawnością polityczną. Problem w tym, że nowa władza chyba wyczuła pismo nosem i chce zapobiec ewentualnym problemom z odpowiedziami na trudne pytania.

20 godzin temu, iro III napisał:

Niech ktoś uprzejmy mu wytłumaczy co znaczy "EOT".

Niewykonalne.....   🙂

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Problem w tym, że nowa władza chyba wyczuła pismo nosem i chce zapobiec ewentualnym problemom z odpowiedziami na trudne pytania.

Mają, czytałem już nawet "wytłumaczenia" (dla lemingów) jaki jest powód tej dymisji.....w młodości przynależność do PZPR jej znaleźli, jej rodzinie SB wytykają i nie wahają się tego "argumentu" użyć nawet w sytuacji, że im to nie przeszkadzało dać jej Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.....teraz oczyszczają sobie media jak tylko mogą -  hipokryci.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 godziny temu, jezz napisał:

Nowa władza wystraszyła się Michniewicz.

To kolejna ciekawa teoria.

Nie słuchasz Trójki to nie wiesz jak wyglądały audycje Salon Polityczny Trójki prowadzone przez redaktor Michniewicz.
Ja je słucham niemal codziennie.

Radio RMF Rock Progresywny jest świetne! Niezwykle różnorodna muzyka z różnych lat, klasyka rocka progresywnego przeplatana z nowszymi trendami. Bardzo dobry wybór nagrań, czasem też całe suity, czy płyty nawet lecą i nic się nie powtarza.
Znakomite radio! @jezz - polecam. Posłuchaj sobie przy śniadaniu. 😉

1 hour ago, soundchaser said:

Nie słuchasz Trójki to nie wiesz jak wyglądały audycje Salon Polityczny Trójki prowadzone przez redaktor Michniewicz.

Próbowałem słuchać. Próbowałem też od czasu do czasu słuchać sobotniego „Śniadania w Trójce”.

Nie byłem w stanie…

2 hours ago, Maju said:

czytałem już nawet "wytłumaczenia" (dla lemingów) jaki jest powód tej dymisji.....w młodości przynależność do PZPR jej znaleźli, jej rodzinie SB wytykają i nie wahają się tego "argumentu" użyć nawet w sytuacji, że im to nie przeszkadzało dać jej Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.....teraz oczyszczają sobie media jak tylko mogą -  hipokryci.

Kto niby jej to wypomina?

Edytowane przez TAtomicus
43 minuty temu, TAtomicus napisał:
3 godziny temu, Maju napisał:

czytałem już nawet "wytłumaczenia" (dla lemingów) jaki jest powód tej dymisji.....w młodości przynależność do PZPR jej znaleźli, jej rodzinie SB wytykają i nie wahają się tego "argumentu" użyć nawet w sytuacji, że im to nie przeszkadzało dać jej Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski.....teraz oczyszczają sobie media jak tylko mogą -  hipokryci.

Mój błąd....przeczytałem jakieś komentarze (cytat z "Resortowych dzieci") do artykułu sprzed kilku lat sądząc, że to aktualny wpis i odnosi się do jej dymisji.
Nie jest to jednak niemożliwe, że te fakty z jej życiorysu ktoś wykorzysta do uzasadniania, jak się okaże że sam fakt że nie odeszła z radia gdy "wypadało", okaże się za mało przekonujący.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

6 godzin temu, Maju napisał:

.teraz oczyszczają sobie media jak tylko mogą

Żadna praca nie jest dana na zawsze, mawet ta darowana przez PIS  i każdy musi się liczyć z tym, że może być zwolniony.

Ty, który  nie slucha radia od 30 lat, zatem Michniewicz też nie sluchałeś do 30 lat, raptem przejmuje się jej losem.

Zabawne.

5 godzin temu, soundchaser napisał:

Wystarczy, że posluchałem kilka razy w sobotę.

Nie płakałem po Gacek, nie placzę po Michniewicz.

4 godziny temu, soundchaser napisał:

Radio RMF Rock Progresywny jest świetne! Niezwykle różnorodna muzyka z różnych lat, klasyka rocka progresywnego przeplatana z nowszymi trendami. Bardzo dobry wybór nagrań, czasem też całe suity, czy płyty nawet lecą i nic się nie powtarza.
Znakomite radio! @jezz - polecam. Posłuchaj sobie przy śniadaniu. 😉

Dziękuję, ta rekomendacja mi wystarczy i nie właczę go nigdy.😃

3 godziny temu, TAtomicus napisał:

To takie majowe fantazje.

2 godziny temu, Maju napisał:

Nie jest to jednak niemożliwe, że te fakty z jej życiorysu ktoś wykorzysta do uzasadniania, jak się okaże że sam fakt że nie odeszła z radia gdy "wypadało", okaże się za mało przekonujący.

Nie tyle nie odeszła, co nie została zwolniona, a że jej nie zwolnili to od razu daje do myślenia.

Teraz będzie miała szanse na nowe wyzwania, chyba że ją wybronią jak tego, pożal się Boże Sierockiego.

2 godziny temu, Maju napisał:

Nie jest to jednak niemożliwe, że te fakty z jej życiorysu ktoś wykorzysta

Ty już wykorzystałeś.😃

Wracając do Michniewicz wierechuszka z PO ma faktycznie jakiegoś pierdolca🤦‍♂️

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

33 minuty temu, jezz napisał:

Nie płakałem po Gacek, nie placzę po Michniewicz.

Wiem. Wolisz piernika Wiernika. 😆

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Wiem. Wolisz piernika Wiernika. 😆

Też pewnie wyleci.

1 godzinę temu, ASURA napisał:

A to z powodu?

15 godzin temu, ASURA napisał:

Ja to nazywam "chorobą z nienawiści" ludzi którym buta, przeświadczenie że tylko oni mają prawo i kwalifikacje by rządzić ludźmi doprowadza do takiego stanu. Ta infekcja, nieuleczalna choroba mocno jest rozwinięta w wierchuszce UE.....   🙂

Wracając do Michniewicz, jej "zainfekowani"  najbardziej nie mogą wybaczyć, że im zadawała trudne pytania które nieraz "reżimowa" TVP w swoich przekazach wykorzystywała.
Najbardziej kuriozalne (dowód na chorobę) jest usunięcie z Teleexpressu  Sierockiego, tylko dlatego że może się kojarzyć z poprzednim.....abstrahuję od tego jaką muzykę lansował, nie moja "bajka".

Z mediów wyczyszczonych z niezależnych dziennikarzy ma płynąć POprawny politycznie, jedynie słuszny przekaz.

Każdy ma prawo dobierania pracowników, tak, jak mu to odpowiada.

Pani Michniewicz, w tym co mówi, nie zachowuje za grosz honoru.

"Czuję się z tym jak po zdradzie albo nagłej śmierci kogoś bliskiego"

Jak to się mówi, dobrze żarło i zdechło.

17 minut temu, Maju napisał:

Ja to nazywam "chorobą z nienawiści"

Jak dobrze, że pojawiłeś się w wątku o radiu, którego, jak głosisz, nie słuchasz od lat 90.

Alleluja i do przodu.🙂🌈

Baj de łej, nie wierzę, że mie słuchasz najlepszego radia ma świecie, nadającego z Torunia.

21 godzin temu, soundchaser napisał:

Radio RMF Rock Progresywny

Obawiam się, że za bardzo zafiksowany na jednym gatunku, rockserwis jest bardziej różnorodny.

Ale znajdę i sprawdzę.

17 godzin temu, ASURA napisał:

Wracając do Michniewicz

Rzekomo przeszła na emeryturę, podobno umówili się z nią że nie będą tego komentować.....a miała wybór ta co niegdyś pozwoliła sobie zażartować z Kierwińskiego??? 

Jak mogła wytknąć mu że może się awanturować, bo bez krawata przyszedł.....no jak można.   🙂

17 godzin temu, ASURA napisał:

wierechuszka z PO ma faktycznie jakiegoś pier

Na to wygląda.   🙂

Weszła ekipa mocnych panów (oczywiście bez krawatów) i tworzy nową szeroko "uśmiechniętą" Trójkę.....kto ją zastąpi???
Wróbelki ćwierkają, że pani reprezentująca jakże niezależne i swojsko brzmiące Ringier Axel-Springer.....wychowana w GW   🙂

"Redaktor Renata Grochal w dotychczasowej pracy udowodniła, że najważniejsze są dla niej wysokie standardy oraz niezależność, dlatego idealnie pasuje do nowej koncepcji Polskiego Radia. Jestem pewien, że prowadzone przez Renatę Grochal rozmowy, będą nadawać ton politycznym wydarzeniom w kraju i przełoży się to na wzrost znaczenia i słuchalności Trójki"

I to jest słuszna koncepcja.....żeby wszystkie media wyglądały jak onet, TVN czy GW!!  Tak trzymać!  🙂

"Naprawa mediów publicznych w Polsce jest wielkim wyzwaniem. Nie chcę się temu przyglądać z pozycji kanapowego recenzenta, chcę się w to zaangażować z całym zapałem i pomysłami. Silne i niezależne media publiczne, w tym nowa Trójka, są potrzebne polskiej demokracji i obywatelom.

W to nigdy nie wątpiłem że pomysłów im nie brakuje jak "naprawiać" media by zadowolić swoich mocodawców (Ringer Axel Springer) wspartych Słoneczkiem Peru i jego przyjaciółmi z UE.

A jak ktoś tu o honorze bredzi to ja o podłości zacytuję:

"Paweł Majcher, b. rzecznik Sienkiewicz niewpisany do KRS zwalnia dziennikarzy i wsadza funkcjonariuszy władzy? To mnie nie dziwi, psucie mediów macie we krwi, ale, że interes partyjny wygra z Beatą Michniewicz, której zostało kilka miesięcy do emerytury? Nawet jak na was to podłe."

Edytowane przez Maju

9 minut temu, Maju napisał:

Rzekomo przeszła na emeryturę, podobno umówili się z nią że nie będą tego komentować.....a miała wybór ta co niegdyś pozwoliła sobie zażartować z Kierwińskiego??? 

Jak mogła wytknąć mu że może się awanturować, bo bez krawata przyszedł.....no jak można.   🙂

Na to wygląda.   🙂

Weszła ekipa mocnych panów (oczywiście bez krawatów) i tworzy nową szeroko "uśmiechniętą" Trójkę.....kto ją zastąpi???
Wróbelki ćwierkają, że pani reprezentująca jakże niezależne i swojsko brzmiące Ringier Axel-Springer.....wychowana w GW   🙂

"Redaktor Renata Grochal w dotychczasowej pracy udowodniła, że najważniejsze są dla niej wysokie standardy oraz niezależność, dlatego idealnie pasuje do nowej koncepcji Polskiego Radia. Jestem pewien, że prowadzone przez Renatę Grochal rozmowy, będą nadawać ton politycznym wydarzeniom w kraju i przełoży się to na wzrost znaczenia i słuchalności Trójki"

I to jest słuszna koncepcja.....żeby wszystkie media wyglądały jak onet, TVN czy GW!!  Tak trzymać!  🙂

"Naprawa mediów publicznych w Polsce jest wielkim wyzwaniem. Nie chcę się temu przyglądać z pozycji kanapowego recenzenta, chcę się w to zaangażować z całym zapałem i pomysłami. Silne i niezależne media publiczne, w tym nowa Trójka, są potrzebne polskiej demokracji i obywatelom.

W to nigdy nie wątpiłem że pomysłów im nie brakuje jak "naprawiać" media by zadowolić swoich mocodawców (Ringer Axel Springer) wspartych Słoneczkiem Peru i jego przyjaciółmi z UE.

A jak ktoś tu o honorze bredzi to ja o podłości zacytuję:

"Paweł Majcher, b. rzecznik Sienkiewicz niewpisany do KRS zwalnia dziennikarzy i wsadza funkcjonariuszy władzy? To mnie nie dziwi, psucie mediów macie we krwi, ale, że interes partyjny wygra z Beatą Michniewicz, której zostało kilka miesięcy do emerytury? Nawet jak na was to podłe."

A jak to było w tvp za Kurskiego? A co działo się w radio za czasów pani w botoksie?

Jaka szkoda, że na miejsce Michniewicz nie pojawi się ktoś z toruńskich, jedynie słusznych mediów.

Poza tym, po 40 latach pracy pora odejść na zasłużoną emeryturę.

Edytowane przez jezz
7 minut temu, jezz napisał:

Poza tym, po 40 latach pracy pora odejść na zasłużoną emeryturę

Sam sobie odejdź już!

Edytowane przez ASURA
Literówka

2 minuty temu, jezz napisał:

Przypomnieć ci na czym polega forum dyskusyjne, czy nie trzeba?

Na nie mówieniu co kto ma robić!

6 minut temu, ASURA napisał:

Sam sobie odejdź już!

1 minutę temu, ASURA napisał:

Na nie mówieniu co kto ma robić!

Brawo.

Godzinę temu, Maju napisał:

Najbardziej kuriozalne (dowód na chorobę) jest usunięcie z Teleexpressu  Sierockiego, tylko dlatego że może się kojarzyć z poprzednim.....

Mnie Sierocki kojarzy się ze wszystkim, co muzyce najgorsze.

3 minuty temu, jezz napisał:

Brawo.

Widzisz zabolała d.

Kali ukraść krowę Dobrze! Kalemu ukraść krowę Źle

Ale Ty i tak nie zatrybisz co robisz

Koniec dyskusji z mojej strony PA!

33 minuty temu, Maju napisał:

To mnie nie dziwi, psucie mediów macie we krwi, ale, że interes partyjny wygra z Beatą Michniewicz, której zostało kilka miesięcy do emerytury?

Gdyby była zatrudniona na etacie to nie mogliby jej zwolnić, bo chroni ją wiek przedemerytalny.
A jeśli pracowała na tzw. kontrakcie to z emeryturą nie ma związku.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.