Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, slaaawek napisał:

Radio gadane i muzyczne wcale się nie wykluczają.

Na szczęście ja mogę wykluczyć takie radio i to robię.

18 minut temu, soundchaser napisał:

Nieraz o tym pisałem bezpośrednio do Trójki

Że ci się chce takimi bzdetami zawracać głowę.

20 minut temu, soundchaser napisał:

tu chodzi o odgrzewane kotlety, które wszyscy dobrze znają. 

Przez reminiscencję.

Proste.

Wszystko prawda, ale dalej nie rozumiesz - piosenek, które się zna jest cała masa, a oni ograniczają się do 20-30-tu, które w kółko wałkują przez długi czas, zamiast robić częste wymiany.

Z czego to wynika? Z lenistwa i braku kontroli.

15 minut temu, jezz napisał:

Że ci się chce takimi bzdetami zawracać głowę.

Dla radia to nie powinny być bzdety - głos, czy opinia słuchacza.
Odpowiadali mi zawsze grzecznie i konkretnie, że zajmą się sprawą lub przekażą kompetentnej osobie i bardzo dziękują za zwrócenie uwagi.

I co? I nic. Po prostu skłamali, bo sprawę olali.

Dlaczego? Z lenistwa. 😉

7 minut temu, soundchaser napisał:

ale dalej nie rozumiesz

Wszystko rozumiem.

11 minut temu, soundchaser napisał:

Odpowiadali mi zawsze grzecznie i konkretnie, że zajmą się sprawą lub przekażą kompetentnej osobie i bardzo dziękują za zwrócenie uwagi.

Kopiuj, wklej.

I klient jest zadowolony.

10 minut temu, jezz napisał:

I klient jest zadowolony

Ja nie byłem i nie omieszkałem im na to zwrócić uwagi - że nic z tym nie zrobili.
I ten wpis już pozostał bez odpowiedzi...takie czasy mamy - nowy ład.

18 minut temu, soundchaser napisał:

Ja nie byłem i nie omieszkałem im na to zwrócić uwagi - że nic z tym nie zrobili.
I ten wpis już pozostał bez odpowiedzi...takie czasy mamy - nowy ład.

Skończę poprzednią myśl, bo układałem klocki lego.

Twoje przygody,  przypominają mi pewne forum.

Rozpatrywanie pańskiego odwołania już na początku zostało odrzucone.

Jeszcze przed przeczytaniem.😀

Administracje i fora występujace w tym poście są fikcyjne, a wszelkie podobieństwa do for i administracji występujących w świecie realnym, są zupełnie przypadkowe.

6 minut temu, jezz napisał:

Rozpatrywanie pańskiego odwołania już na początku zostało odrzucone.

Jeszcze przed przeczytaniem

Najlepsze jest to, że ja o tym wiedziałem przed napisaniem do nich.
Ale pomyślałem sobie - niech wiedzą jaką kaszanę odwalają. 😉

6 godzin temu, slaaawek napisał:

Radio gadane i muzyczne wcale się nie wykluczają.

Co do zasady się wykluczają, pełnia inną funkcje. W muzycznym nawet wiadomości potrafi nie być. W radiu jak trójka są audycje popularne, dla masowego odbiorcy z publicystyką włącznie. Muzyka jest prezentowana w audycjach autorskich i te w dalszym ciągu sa na wysokim poziomie. Trójka zawsze taką formułę miała. nikt tam w audycji porannej czy popołudniowej jazzu, czy klasyki nie puszcza, chyba że jakiś lajcik. Moim zdaniem wy mówicie o trójce jakiej nigdy nie było, a słucham jej oooojej, albo dłużej i to codziennie.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Niestety muzyka nie jest prezentowana tylko w audycjach autorskich. Jest jeszcze tzw wypełniaczem np. w audycji Pora na Trójkę lub Zapraszamy do Trójki. I tam właśnie rozgrywa się dramat muzyczny! Te same pioseneczki grane nawet codziennie... powtarzam TE SAME!!!!!!! Np. Maanam Kocham Cię kochanie moje potrafi Ciechański zaprogramować w poniedziałek o 7.20, w ten sam dzień po południu o 16.48 i jakby było mało kolejnego dnia przed 18. Takie numery robi z Kultem chyba najbardziej - utwór Arachia. Sprawdźcie proszę ile razy ten kawałek puszczał Pan od muzyki w ciągu ostatniego roku. Włos na głowie się jeży:)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

1 minutę temu, slaaawek napisał:

Jest jeszcze tzw wypełniaczem np. w audycji Pora na Trójkę lub Zapraszamy do Trójki. I tam właśnie rozgrywa się dramat muzyczny! Te same pioseneczki grane nawet codziennie... powtarzam TE SAME!!!!!!!

Playlistę puszcza się nawet kilka razy dziennie i jak słusznie zauważyłeś to wypełniacz, treścią jest gadana publicystyka radiowa.

Ale niech ci będzie za PO to była Trójka. 

Tu nie chodzi o to czy za PO czy za PIS. Miarą wszystkiego jest rozsądek i profesjonalizm

11 godzin temu, slaaawek napisał:

Takie numery robi z Kultem chyba najbardziej - utwór Arachia.

Widocznie spłacają Kazikowi dług wdzięcznoścì w postsci tantiemów, za pomoc w rozwaleniu trójki.

11 godzin temu, slaaawek napisał:

Te same pioseneczki grane nawet codziennie... powtarzam TE SAME!!!!!!!

Tak wygląda playlista w każdym radio.

W dniu 26.06.2022 o 16:08, iro III napisał:

Najwyższy czas!

NowyŚwiat, 357 czekają.

Nie wiem jak to jest z tym czekaniem.

Mozna już się zrzucać na patronite.

Potrzebuje 6 666 zł. miesięcznie.

Kupi za to mikrofon, kable, zrobi studio i juz będzie robić audycje dla patronów.

20 godzin temu, slaaawek napisał:

Ale szefostwo tego nie słyszy? nic z tym nie robią??? przecież to się w głowie nie mieści!!!

Przecież szefostwo to ludzie z "dobrej zmiany", to czego mozna się spodziewać?

Trojce nie dał rady Gomółka, Gierek, Jaruzelski, Urban. Tymczasem "dobra zmiana" zlikwidowała najlepsze polskie radio w kilka lat.

Radio to LUDZIE i GŁOSY, muzyka jest "tylko" ich pochodną.

Godzinę temu, jezz napisał:

Widocznie spłacają Kazikowi dług wdzięcznoścì w postsci tantiemów, za pomoc w rozwaleniu trójki.

Korze też?

Godzinę temu, jezz napisał:

Tak wygląda playlista w każdym radio

Oczywiście, ale to nie jest żadne usprawiedliwienie dla Trójki, która kiedyś była radiem bardziej ambitnym...do czasu, gdy wywalili "emerytów".

Godzinę temu, iro III napisał:

Tymczasem "dobra zmiana" zlikwidowała najlepsze polskie radio w kilka lat.

40 lat temu, to moze było najlepsze radio.

38 minut temu, soundchaser napisał:

Korze też?

1 godzinę temu, jezz napisał:

Korze może być ciężko.

39 minut temu, soundchaser napisał:

radiem bardziej ambitnym

No jacha:)

2 minuty temu, jezz napisał:

40 lat temu, to moze było najlepsze radio.

Jesteś pewny, że dobrze odliczyłeś te 40 lat?

(masz jeszcze kilka minut na edycję 😁)

W dniu 25.07.2022 o 14:33, iro III napisał:

i na koniec...

R.I.P.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fajoski kubeczek,ale pije się z niego cinszko,jak mawiał pan Jerzy,dlatego używam od święta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kurczę, jak to było?

A, to samo DNA, jakoś tak.

Dobrze, że  teraz jest fejsik i "celebryci" mają gdzie się wypłakać i pożalić nad swym ciężkim losem.

"Dopiero w poniedziałek dziennikarka wyznała, dlaczego „Ciemnej Strony Mocy” nie będzie w żadnej z internetowych stacji, tworzonych przez byłych dziennikarzy Trójki. „Od zamknięcia drzwi minęły równo dwa miesiące. Sześćdziesiąt jeden dni, podczas których nie zadzwonił telefon z dwóch miejsc, o które pytacie. Cicho jak makiem zasiał. NIKT. Nikt nie zadzwonił, nie wysłał smsa, maila, gołębia pocztowego. Nie, nie zmieniłam numeru” – stwierdza we wpisie opublikowanym na Facebooku"

Ciechański mnie wykańcza... Jak na złość wciąż te same kawałki. Sprawdzam co tydzień, czy coś może nowego gra, jakiś jazz, blues, soul i inne. Niestety wciąż te same tytuły Maanam, Kazik, Rojek... Totalne dno

15 minut temu, slaaawek napisał:

Ciechański mnie wykańcza... Jak na złość wciąż te same kawałki. Sprawdzam co tydzień, czy coś może nowego gra, jakiś jazz, blues, soul i inne. Niestety wciąż te same tytuły Maanam, Kazik, Rojek... Totalne dno

To już kiedyś pisałeś, wniosek był podobny po co więc tam wracasz? Kiedyś pisałem, ze 357 i NŚ mają (jesli o mnie chodzi) zaledwie kilka audycji autorskich, które sa warte posłuchania. I nie słucham tam niczego więcej i nie biadole bo i po co?

W dniu 17.08.2022 o 11:14, jezz napisał:

Kurczę, jak to było?

A, to samo DNA, jakoś tak.

Dobrze, że  teraz jest fejsik i "celebryci" mają gdzie się wypłakać i pożalić nad swym ciężkim losem.

"Dopiero w poniedziałek dziennikarka wyznała, dlaczego „Ciemnej Strony Mocy” nie będzie w żadnej z internetowych stacji, tworzonych przez byłych dziennikarzy Trójki. „Od zamknięcia drzwi minęły równo dwa miesiące. Sześćdziesiąt jeden dni, podczas których nie zadzwonił telefon z dwóch miejsc, o które pytacie. Cicho jak makiem zasiał. NIKT. Nikt nie zadzwonił, nie wysłał smsa, maila, gołębia pocztowego. Nie, nie zmieniłam numeru” – stwierdza we wpisie opublikowanym na Facebooku"

Żeby nie wspomnieć o Gacek. W sumie to została wykorzystana do rozpieprzenia Trójki.

12 godzin temu, slaaawek napisał:

jakiś jazz, blues, soul i

Bo soulu i jazzu na playliście w innych stscjach radiowych jest w bród.

Zwłaszcza jazzu.

11 godzin temu, jezz napisał:
13 godzin temu, Jacchusia napisał:

Żeby nie wspomnieć o Gacek.

Ja nie wspominam.

Nie dawałem rady słuchać.

Fajna Babka i pełna pozytywnego humoru, a przy tym niezwykle inteligentna.
Dlatego idealnie pasowała do Manna.

Uwielbiałem te ich przekomarzanki na antenie. 😉

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Mnie zawsze drażniła swoją paplaniną. Z Mannem nie słuchałem, nie ta pora na słuchanie radia.

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Też, jak to lubiłem. co nie zmienia faktu, że Mann się na nią wypiął, ma teraz u boku swoją latorośl.

Właściwie to radio zlekceważyłem sobie chyba z końcem 20 wieku.

W czasach Janusza Domagalika i Barbary Ziegler autorzy na znacznie więcej sobie pozwalali w Trójce.

Wśród : zetki, eski, rmf,  wawa, rdc - oraz nawałnicy telewizyjnej jakoś coraz mniej znaczy w 21 wieku, a teraz to po prostu nie wiem.

Trójka kojarzyła się z jakością (w PRL i we wczesnych latach 90.), a teraz w kulcie mamony i celebrytów nie szuka się wcale tej jakości.

Anna Gacek da się lubić, jakaś charakterystyczna jest (lub była).

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 3 tygodnie później...

Ciechańskiego dość długo nie słychać w Trójce... Czyżby zakończył karierę w radio?

• 4 miesiące później...

....uffff.... w końcu Trójka bez Pana Ciechańskiego

może teraz poprawi się muzyka bo tej sieczki i ciągłych powtórek nie dało się już słuchać

• 2 tygodnie później...
W dniu 6.01.2023 o 12:56, slaaawek napisał:

....uffff.... w końcu Trójka bez Pana Ciechańskiego

może teraz poprawi się muzyka bo tej sieczki i ciągłych powtórek nie dało się już słuchać

Nic się nie zmieniło, a nawet gorzej jest. Takiej ilości beznadziejnych piosenek, które są nachalnie lansowane nie było wcześniej. Chodzi o to, by wypromować miernoty by można było później o nich mówić "artyści". Oczywiście kasa...kasa.

20 godzin temu, soundchaser napisał:

Nic się nie zmieniło, a nawet gorzej jest. Takiej ilości beznadziejnych piosenek, które są nachalnie lansowane nie było wcześniej. Chodzi o to, by wypromować miernoty by można było później o nich mówić "artyści". Oczywiście kasa...kasa.

Rzeczywiście masz rację. Też słyszę, że wcale nie jest lepiej  a wręcz gorzej. Nachalna promocja kiepskiej listy przebojów, permanentne granie wybranej puli tych samych utworów... W ogóle zajechanych ilością odtworzeń jest tyle piosenek że do obrzydzenia!!!! Czy oni tego nie rozumieją?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.