Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, jezz napisał:

Jednak w BBC może być bbc 6, jest bbc 4, gdzie jest słowo,  jest bbc 3 z klasyką.  Nie trzeba zagadywać każdej częstotliwości.

Osłabia mnie już ta ciągła chęć edukowania przez trójkę.

ło matko, wszystko jest edukacją. A wyniki i tak zależą od nauczyciela 😉

Żeby była jasność, nie chodzi mi o Trójkę sprzed 40 lat, bo teraz świat jest inny i radio też musi być inne.

Ale teraz też jest sporo dziciaków, którym się ACDC podoba 😉

Edytowane przez jar1

Muzyka ambitna? Ogólnie - każda inna od muzyki granej w komercyjnych stacjach 

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Jest J. Ptaszyn Wróblewski w poniedziałki wieczorem. 3 kwadranse jazzu.

i jazz w Dwójce.

Dla mnie Trójka to nie tylko muzyka. Tam była fajna publicystyka, reportaże, słuchowiska…

Edytowane przez TAtomicus
9 godzin temu, Ajothe napisał:

Czyli sporo jazzu

Gwarantowana słuchalność liczona w promilach.

9 godzin temu, jar1 napisał:

Ale teraz też jest sporo dziciaków, którym się ACDC podoba

Oraz takich, którym podoba się Buddy Holly.

Podsumowując - radio to kreator gustów słuchaczy, ale również kreator listy przebojów dla możliwie najwyższego procenta słuchaczy, którzy tę muzyką lubią i akceptują.
Zmieniły się czasy i gusta, więc zmieniła się też muzyka w Trójce.

• 2 tygodnie później...

Cały czas na gorsze. Przed południem w dni powszednie puszczają już taką gównianą muzykę, jak w siłowniach i fitness-clubach. 😄

Rzeczywiście muzyka jest tragiczna kompletnie brak zmian w tym zakresie a od tego powinni chyba zacząć. Te zmiany wprowadzane są za wolno niestety… nie wiem co może być przyczyną. Tam jest tak fatalnie ułożona playlista. Permanentne powtórki najbardziej znanych utworów znanych artystów… tego nie da się słuchać . Jakie są powody by np Podsiadło był obecny w radio codziennie, kilka razy dziennie nawet??? Nie uświadczysz w normalnej porze dnia dobrego kawałka jazzowego lub blues’owego… tylko krzykliwy pop lub rock. I to jest koniec 

Edytowane przez slaaawek

Szczególnie w dzisiejszych czasach potrzebne jest radio pasjonatów pokazujących dobra muzykę z kawałkiem publicystyki. 

To jest szansa dla pr3, ale jeśli nie pojawia się takie audycje to po cholere komu radio, jak można odpalić stream z muzą dobraną pod preferencje.

8 godzin temu, soundchaser napisał:

Cały świat idzie "na psy". Radio też...dbanie o słuchacza naszych czasów! 😉

Dla tych co słuchali kiedyś trójki, teraz powinna już być jedynka.

Latka lecą.

10 godzin temu, slaaawek napisał:

Nie uświadczysz w normalnej porze dnia dobrego kawałka jazzowego lub blues’owego…

Kazdej stacji, w normalnej porze, zależy na słuchalności, zatem z jazzem to nie idzie w parze, chyba, że jest to radio ze słowem jazz w nazwie.

12 godzin temu, Ajothe napisał:

Szczególnie w dzisiejszych czasach potrzebne jest radio pasjonatów pokazujących dobra muzykę z kawałkiem publicystyki. 

To jest szansa dla pr3, ale jeśli nie pojawia się takie audycje to po cholere komu radio, jak można odpalić stream z muzą dobraną pod preferencje.

Ci, dla których było to ważne, już dawno przesiedli się na Nowy Świat i 357.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
… trochę stare, ale wciąż aktualne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z dzisiaj:

Michał Nogaś wicedyrektorem Programu 3 Polskiego Radia. Przechodzi z radia Nowy Świat.

Jak informuje Redaktor Naczelny Polskiego Radia Paweł Majcher, Michał Nogaś jako wicedyrektor rozgłośni będzie wspierać Agnieszkę Szydłowską w odbudowie programu i renomy Programu Trzeciego Polskiego Radia.

Jeżeli Pan Nogaś będzie miał wpływ na radykalną zmianę muzyki prezentowanej w Trójce to będzie doskonale 😁

ale wątpię 

Edytowane przez slaaawek

Nogaś to raczej od książek.

O, słucham sobie właśnie departamentu rytmu.

Pana prowadzącego mógłbym nie słuchać, ale muzyka bardzo fajna.

W dniu 9.02.2024 o 21:11, soundchaser napisał:

To dobrze czy źle?

Dobrze.

Może dla ciebie źle.

Los trójki jest mi obojętny, nie jestem sekciarzem.

Jak mi będzie odpowiadać, to czasem włączę, jak nie,to jest tyle stacji, że nie mam problemu z wyborem.

A i tak radia prawie nie słucham.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.