Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Tylko z Rzeplińskim, czy z kimś jeszcze? Słyszałem, że miał bardzo dobry kontakt z Zollem, z pozostałymi sędziami chyba też, sądząc po orzeczeniach. Ale teraz kontakt będzie zapewne jeszcze lepszy, bo przecież nie gorszy. Cieszy cię to?

Bardzo. Tylko czemu pienisz się, jak kiepskie piwo.

Kardiotokografia? Badanie jakiegoś tam narządu. Setki badań się wykonuje. To ma być dowód na cokolwiek? A już tym bardziej na rzekome "człowieczeństwo" płodu? Proszę mnie nie rozśmieszać. Czy rentgen zęba też jest takim dowodem?

wszystkie!

A konkretnie?

Po prostu: bezsilna furia z Waszej strony. I piana na ustach.

Mam swoje poglądy i mam prawo je wyrażać.

Jaro_747 dnia 04.04.2016 - 12:37 napisał

"A może od razu do mózgu Skurzewskiego czy Maja, bo takie wrażenie odnoszę?"

Oni mają tylko jeden argument: bo tak obwieścił Watykan. Ustami kogoś, kto sobie ubzdurał, że jest nieomylny.

Fanatyzm w postaci czystej.

Odnoszę takie wrażenie że niektórzy paplają z przyzwyczajenia tu co im ślina na język przynosi....o jakich argumentach pisze (tu na usta ciśnie się mocniejsze słowo) Bobcat i dlaczego pomimo tego że nie wie co (o czym) tu pisałem (podobno mnie ignoruje) pozwala sobie na poniżające komentarze?

Może i Ciebie wypadałoby zgłosić pod osąd moderacji....

Zbytnio zaufał "wrażeniu" Jaro_747 i tylko dlatego wolno mu więcej insynuować?

Może i Ciebie wypadałoby zgłosić pod osąd moderacji....prowokatorze.

Żałosne to, niestety zdążyłem do tego w Twoim wykonaniu przywyknąć....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No nie wszystkie - mnie nie obraził :-P

Odnośnie do dyskusji obrażaniu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Bardzo. Tylko czemu pienisz się, jak kiepskie piwo.

Ja się pienię? Bredzisz Włodzimierzu, ja się cieszę, o czym zresztą pisałem.

Ty chyba też, bo jak rozumiem jest ci na rękę postępująca klerykalizacja Trybunału Konstytucyjnego?

Jestem Europejczykiem.

Jak widać to nie przeciwnicy zaostrzania prawa uciekli się do rozwiązań siłowych. Grupa moherowego motłochu zaatakowała osoby pragnące spokojnie opuścić kościół na znak protestu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Marnie ta prowokacja Gazecie Wyborczej wyszła, oj marnie i żałośnie......i kto to nam tu prezentuje i z jak naiwnie zakłamującym rzeczywistość komentarzem.....znów Bobcat nie zauważył że kościół spokojnie opuszcza się bezgłośnie z zamkniętymi ustami.....ta osoba "przypadkowo" nagrana przez GW zakłóciła Mszę Św. i słusznie przez katolików którym to przeszkadzało była przywoływana do porządku.

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No nie wszystkie - mnie nie obraził :-P

Odnośnie do dyskusji obrażaniu.

Oni się czują upoważnieni do wypowiadania się w imieniu wszystkich. Choć nikogo o zdanie nie pytali. Sami sobie to prawo przyznali. Podobnie jak kiedyś PZPR.

Definicją "obrażania" oraz "prowokacji" jest posiadanie zdania innego, niż to, które Oni uznają za słuszne. A już (nie daj Boże) próba obrony tego swojego zdania. No bo przecież skoro Oni mają rację z definicji...

Może jeszcze będziecie uczyć lekarza? Hę?

Ukryta Zawartość

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ja się pienię? Bredzisz Włodzimierzu, ja się cieszę, o czym zresztą pisałem.

Ty chyba też, bo jak rozumiem jest ci na rękę postępująca klerykalizacja Trybunału Konstytucyjnego?

Jak widzę, wszystko rozumiesz. Po swojemu oczywiście.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście załgani propagandziści i apologeci już rozpoczęli odkręcanie kota ogonem bełkocząc coś o rzekomej "prowokacji GW". Bo jak to: skąd się wzięła w kościele kamera?

Prymitywizm myślenia poraża. Bezczelność propagandzistów również. Krótki filmik można nagrać komórką. Ja swoim smartfonem mogę nawet w jakości Ultra HD. Gdyby nie było dowodu w postaci materiału filmowego - natychmiast wspomniani apologeci podnieśli by wrzask, że wydarzenie nie zostało udokumentowane, a więc nie miało miejsca.

W poprzednim systemie - partii również nie mieściło się w głowie, że ktoś może w ogóle przeciw niej protestować. Każdy więc głos sprzeciwu był przedstawiany jako "prowokacja wrogich sił, Wolnej Europy oraz amerykańskich imperialistów".

A tu niektórzy mają mi za złe, że widzę analogie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Keef dnia 04.04.2016 - 13:33 napisał

"No nie wszystkie - mnie nie obraził :-P

Odnośnie do dyskusji obrażaniu."

Oni się czują upoważnieni do wypowiadania się w imieniu wszystkich. Choć nikogo o zdanie nie pytali. Sami sobie to prawo przyznali. Podobnie jak kiedyś PZPR.

Definicją "obrażania" oraz "prowokacji" jest posiadanie zdania innego, niż to, które Oni uznają za słuszne. A już (nie daj Boże) próba obrony tego swojego zdania. No bo przecież skoro Oni mają rację z definicji...

Jak długo jeszcze będziesz sobie drwił z nas udając że mnie ignorujesz i wybierał sobie to co ci pasuje by odpowiedzieć.

Żałośni tchórze tak robią, o to Ciebie nie podejrzewam.....powinieneś jednak mieć odwagę stanąć do dyskusji nie udając że mnie ignorujesz a wyraźnie Twoje wpisy świadczą o tym że czytasz moje posty.....a może jesteś jasnowidzem? ;)

A jeszcze słówko do panienki piszącej tu często od rzeczy i nie bardzo logicznie......napisz coś co nie jest po jego myśli, obojętnie w jakim temacie przekonasz się że nie minie jeden dzień i kilka wymienionych postów a się przekonasz. I boję się że nie pomoże ci to że jesteś płci przeciwnej...... ;(

Jak widzę, wszystko rozumiesz. Po swojemu oczywiście.

Masz nieznośną manierę nieodpowiadania na najprostsze nawet pytania. Najpierw wypisujesz jakieś epistoły z żalami do całego świata, a jak dostajesz proste pytanie to nic. Zero.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

A tutaj coś prawie identycznego do oświadczenia Biura Politycznego po masowych protestach robotników w Ursusie i Radomiu, czerwiec 1976.

Ukryta Zawartość

Masz taką blokadę na prawdę że włącza ci się z automatu to bzdurne porównanie....jak mi Ciebie żal.... ;(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście załgani propagandziści i apologeci już rozpoczęli odkręcanie kota ogonem bełkocząc coś o rzekomej "prowokacji GW". Bo jak to: skąd się wzięła w kościele kamera?

Prymitywizm myślenia poraża. Bezczelność propagandzistów również. Krótki filmik można nagrać komórką. Ja swoim smartfonem mogę nawet w jakości Ultra HD. Gdyby nie było dowodu w postaci materiału filmowego - natychmiast wspomniani apologeci podnieśli by wrzask, że wydarzenie nie zostało udokumentowane, a więc nie miało miejsca.

W poprzednim systemie - partii również nie mieściło się w głowie, że ktoś może w ogóle przeciw niej protestować. Każdy więc głos sprzeciwu był przedstawiany jako "prowokacja wrogich sił, Wolnej Europy oraz amerykańskich imperialistów".

A tu niektórzy mają mi za złe, że widzę analogie.

Zanim znów mnie obrazisz lub zechcesz napisać coś równie absurdalnego zapoznaj się choć z tekstem pod filmikiem spod linku który wkleiłeś.....

"Oto relacja naszego reportera, Tomasza Golonko, który był na miejscu....

Ukryta Zawartość

Zupełnie przypadkowo tam był bo akurat kupił sobie podobnego smartfona HD, podobnego do tego jaki ma Bobcat i chciał wypróbować, tak to wyglądało?

Śmiechu warte to co insynuujesz..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawie jak muśliny :)

Rzecz w tym, że protestujące osoby powiedziały co miały do powiedzenia, po czym chciały spokojnie opuścić kościół. Co miejscowe dewoty próbowały im uniemożliwić. Dlatego doszło do przepychanek.

Wniosek: chcąc w pewnych miejscach protestować należy się do tego przygotować i uprzednio wyposażyć w zasobnik z gazem pieprzowym. Do nabycia od ręki, za niewygórowaną cenę, w każdym sklepie z artykułami obronnymi.

A jeżeli nawet GW tam była, bo została uprzednio przez organizatorów poinformowana, że odbędzie się protest - to również bardzo dobrze. Niech świat wie, powinien wiedzieć, że społeczeństwo polskie nie pozwala się trzymać za twarz, ani wziąć pod but.

Proponuję brać również zagranicznych dziennikarzy i światowe agencje prasowe.

Może jeszcze będziecie uczyć lekarza? Hę?

Nie pomyliłaś znów czegoś (i kogoś).....lekarz ma zawsze leczyć a ciąża nie jest chorobą.

Cytat;

"Jest Pan postrzegany jako jeden z nielicznych profesorów w Polsce, który usuwa legalnie ciąże. Wciąż przyjeżdżają do Pana tabuny kobiet z innych miast, szpitali?"

Rzecz w tym, że protestujące osoby powiedziały co miały do powiedzenia, po czym chciały spokojnie opuścić kościół. Co miejscowe dewoty próbowały im uniemożliwić. Dlatego doszło do przepychanek.

Rzecz w tym że osoba (nie osoby) bredziła coś (wrzeszcząc na cały głos w kościele) o pedofilii, nie wyglądało żeby chciała wcześniej wychodzić.....tego co wklejasz nie oglądasz?

Wystarczy że to z GW a nie sprawdzasz co tam jest nagrane? ;)

Wniosek: chcąc w pewnych miejscach protestować należy się do tego przygotować i uprzednio wyposażyć w zasobnik z gazem pieprzowym. Do nabycia od ręki, za niewygórowaną cenę, w każdym sklepie z artykułami obronnymi.

Bobcat kończ....wstydu sobie oszczędź. ;(

Bardzo zabolał protest u św. Anny. Zwłaszcza, że uczestniczyło w nim więcej osób. Oficjalna propaganda oczywiście ma polecenie to umniejszać. Podobnie jak w PRL pochody 1 Maja należało przedstawiać tak, aby widz odniósł wrażenie, że uczestniczyło tam nieprzebrane multum ludzi, a masowe protesty (Uniwersytet Warszawski 1968, Wybrzeże 1970, Ursus i Radom 1976) że brały tam udział "nieliczne grupki warchołów i wichrzycieli". Nihil novi sub sole.

A już ks. Lemański mówił, że jeśli z ambony zaczyna spływać polityka - należy wychodzić z kościoła.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jaruś twoje bzdecenie widzę tylko niestety w cytatach innych,więc się nie wypróżniaj w moim kierunku,bo do mnie to nie dociera,masz dożywotni ignor,do którego teraz dołącza propagandzista Bobcat. Miej synu nadzieję,że jak się zestarzejesz,to nikt nie odmówi ci człowieczeństwa i np. wbrew twojej woli,nie podda eutanazji. To przecież tylko staruch...

Jaruś twoje bzdecenie widzę tylko niestety w cytatach innych,więc się nie wypróżniaj w moim kierunku,bo do mnie to nie dociera,masz dożywotni ignor,do którego teraz dołącza propagandzista Bobcat. Miej synu nadzieję,że jak się zestarzejesz,to nikt nie odmówi ci człowieczeństwa i np. wbrew twojej woli,nie podda eutanazji. To przecież tylko staruch...

Masz koleś jakąś fiksację analną? Sądząc po tym forum dosyć częste zjawisko u klerykałów. Ciekawe.

Jestem Europejczykiem.

Masz koleś jakąś fiksację analną? Sądząc po tym forum dosyć częste zjawisko u klerykałów. Ciekawe.

To zaczyna się już w seminarium przecież. Brak kobitek to tylko analnie.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Cóż za bzdura i straszenie za pomocą kłamstwa, że "jak będziesz stary to Cię zabiją". Eutanazja nie na tym polega. Jest to sytuacja, w której sam zainteresowany, nieuleczalnie chory i w nieludzkim stopniu cierpiący prosi innych, aby mu cierpienie skrócono. Jest jedyną osobą, która może zwrócić się z taką prośbą. Nikt za niego nie ma prawa.

masz dożywotni ignor,do którego teraz dołącza propagandzista Bobcat

Uff jaka ulga.

Propagandzista zarzuca innym propagandę. Zabawne.

Poczytałem Wasze "wypowiedzi" i mam tylko jedno rozwiązanie, którym jest taka oto alternatywa:

- albo zaniechacie chamstwa w stosunku do siebie i apeluje w zasadzie do wszystkich biorących udział w dzisiejszej pyskówce!

- albo zamknę ten watek z powodu karygodnego prowadzenia w nim dyskusji!

Autora wątku proszę o reakcje na zachowania adwersarzy.

Jeśli autor uzna, że sposób dyskusji prezentowany przez kolegów @Paweł Skurzewski i @Bobcat jest nieaprobowany w tym wątku, zostaną przeze mnie w nim zbanowani.

Oczekuję reakcji na mój apel.

Proszę nie zgłaszać więcej na panel, ponieważ w przypadku tej dyskusji w wątku, nikogo indywidualnie karać nie będę.

Jesteście dorosłymi wykształconymi ludźmi, nie dawajcie więcej pretekstów aby to podważać.

Ps.

Do kolegów którzy bezbłędnie odczytają to co teraz napiszę.

Tak, wiem że postępuje niezbyt ściśle z regulaminem Forum, zwracając się do Was z apelem, zamiast zgodnie z moją funkcją usuwać wpisy i nakładać kary.

Oj tam od razu zamykać temat..... ;)

Bardzo zabolał protest u św. Anny. Zwłaszcza, że uczestniczyło w nim więcej osób. Oficjalna propaganda oczywiście ma polecenie to umniejszać. Podobnie jak w PRL pochody 1 Maja należało przedstawiać tak, aby widz odniósł wrażenie, że uczestniczyło tam nieprzebrane multum ludzi, a masowe protesty (Uniwersytet Warszawski 1968, Wybrzeże 1970, Ursus i Radom 1976) że brały tam udział "nieliczne grupki warchołów i wichrzycieli". Nihil novi sub sole.

A już ks. Lemański mówił, że jeśli z ambony zaczyna spływać polityka - należy wychodzić z kościoła.

Możesz go woli manipulować faktami nie zmienisz jednak prawdy.....w tzw. szamotaninie brała udział jedna osoba, nie przeczę że w kościele mogło być więcej prowokatorów a pod ich wpływem z kościoła wyszli też ci "postępowi" katolicy którzy potrafią nieraz w ten sposób protestować.

Nikt też nie kazał mi czegokolwiek "umniejszać"....mam oczy i widzę co było na filmie. ;(

Nie wiem w jakim kontekście Lemański wypowiadał te słowa jednak Twoja sugestia ("należy wychodzić z kościoła gdy spływa polityka") ma się nijak do tego co było tam czytane;

Komunikat Prezydium KEP w sprawie pełnej ochrony życia człowieka

Życie każdego człowieka jest chronione piątym przykazaniem Dekalogu: „Nie zabijaj!”. Dlatego stanowisko katolików w tym względzie jest jasne i niezmienne: należy chronić od poczęcia do naturalnej śmierci życie każdego człowieka.

W kwestii ochrony życia nienarodzonych nie można poprzestać na obecnym kompromisie wyrażonym w ustawie z 7 stycznia 1993 roku, która w trzech przypadkach dopuszcza aborcję. Stąd w roku Jubileuszu 1050-lecia Chrztu Polski zwracamy się do wszystkich ludzi dobrej woli, do osób wierzących i niewierzących, aby podjęli działania mające na celu pełną prawną ochronę życia nienarodzonych. Prosimy parlamentarzystów i rządzących, aby podjęli inicjatywy ustawodawcze oraz uruchomili programy, które zapewniłyby konkretną pomoc dla rodziców dzieci chorych, niepełnosprawnych i poczętych w wyniku gwałtu. Wszystkich Polaków prosimy o modlitwę w intencji pełnej ochrony życia człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci zarówno w naszej Ojczyźnie, jak i poza jej granicami.

Abp Stanisław Gądecki

Metropolita Poznański

Przewodniczący KEP

Abp Marek Jędraszewski

Metropolita Łódzki

Zastępca Przewodniczącego KEP

Bp Artur G. Miziński

Sekretarz Generalny KEP

Warszawa, 30 marca 2016 r.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy doczekam się w końcu odpowiedzi od osób reprezentujących tu stanowisko kościelne na proste pytanie:

dlaczego chcecie zaostrzyć prawo antyaborcyjne i tak jużw naszym kraju bardzo restrykcyjne?

Pytanie pomocnicze - co się takiego stało, że chcecie to zrobić właśnie teraz?

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Masz nieznośną manierę nieodpowiadania na najprostsze nawet pytania. Najpierw wypisujesz jakieś epistoły z żalami do całego świata, a jak dostajesz proste pytanie to nic. Zero.

Opowiadam bardzo konkretnie. Nie moja wina, że średioi rozgarnięty gimnazjalista rozumiałby to lepiej niż ty. Jeżeli napisałem, że zwolennicy zakazu aborcji powołują się na prawo naturalne, to wiadomo, że uzasadnienie nie może być materialne. A skoro tak - jest to tylko kwestia światopoglądu . Ten ostatni był często materializowany przez polityków i kler do osiągania brudnych ziemskich celów. Teraz mamy kolejny tego przykład. Szczególnie obrzydliwa jest tu rola partii rządzącej, która spłaca własny dług kosztem społeczeństwa i kościoła katolickiego, który zamiast oddziaływania na sumienia wiernych, chce ich chłostać po przyrodzeniu, a szczególnie kobiety po macicy.

I nie oceniaj ciągle innych. Przyjrzyj się raz sobie. W smartfonie masz funkcję, która ci to umożliwi.

Taaa...

A Bóg komunikuje swoją wolę w jakiś formalny sposób, np przesyłając pisma do Trybunału Konstytucyjnego, czy do parlamentu?

A może od razu do mózgu Skurzewskiego czy Maja, bo takie wrażenie odnoszę?

Nie wiesz tego Jarku? Do Episkopatu, czerwoną linią.

Opowiadam bardzo konkretnie. Nie moja wina, że średni rozgarnięty gimnazjalista rozumiałby to lepiej niż ty.

Nie to pytanie, następne. Jak piszesz z sensem i na temat da się zrozumieć za pierwszym razem, więc nie musisz powtarzać odpowiedzi.

Nie wiesz tego Jarku? Do Episkopatu, czerwoną linią.

A jak akurat nikogo nie ma, to Bóg nagrywa się na sekretarkę?

Są jakieś dowody tych rozmów, np. bilingi albo nagrania?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.