Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu sa wszelkie decki ONKYO

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Witam

Nie tyle na gwałt ale pilnie potrzebuję namiarów na turystę handlowego Polska/Reich potrzebne Antriebsriemen Set- UHER Repord - rubber belt x 2 i to samo do UHER CR- czyli mówiąc po ludzku dwa komplety pasków do UHER-ów z serii 4000 i dwa z serii albo namiarów na dobry polski sklep internetowy. Mało ostatnio się udzielam ale informuję uprzejmie, że jeszcze nie zdechłem chociaż jestem na bardzo dobrej drodze zrobiło to ostatnio trochę moich znajomych ale nie szlajam się po cmentarzach ponieważ przerób jest taki, że nie zdążyłbym z pogrzebu na pogrzeb

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin,kto narzeka na zdrowie, żyje najdłużej,czego ci z całego serca życze.i jeszcze tego ,abyś nie musiał czyscić tak zapaskudzonego sprzętu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja nie narzekam ale wszystko mi ostatnio daje w dupę awarię dwóch UHER-ów w ciągu jednej doby w jednym sprzęgła paski i przekładnie cierne oraz paski do wymiany w drugim najukochańszym i niezbędnym CR-240 poszedł zasilacz ale przynajmniej idzie na baterie w niedzielę rano nagrywałem starowinę po powrocie do domu nie wyjąłem baterii wylały w poniedziałek starowina cicho zmarł wylały baterie przeżarły zasilacz zrobiły zwarcie myłem gorącą wodą pod prysznicem wysuszyłem suszarką do włosów odpalił na sześciu R14 i nagrałem kogo trzeba , nawet durna wtyczka DIN 7 pinowa od mikrofonu poszła w drebiezgi 65 letnia panienka rozdeptała ją delikatną nóżką a ja walczę dzwoniłem wczoraj do Leszka59 bo chyba znalazłem firmę w Krakowie która będzie za umiarkowane pieniądze cięła VHS na pół.

Głowica na Twoim zdjęciu mimo, że przyrdzewiała jest absolutnie piękna BOGEN

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. A z rzeczy wesołych za 3 złp kupiłem TDS- 10 FENIX ortofoniczne CCCP, w chacie mam też Goodmans GMM20C

jest to elektretowy mikrofon zasilany 4 x AAA do karaoke z masą efektów specjalnych jeszcze nie obadałem nie ma kiedy,

Korwin,wiedziałem ,że cie bogen ucieszy.Macie jednak dobrze w tym Krakowie,ceny znacznie niższe.Ja moge tylko marzyć ,aby tak tanio kupować i do podobnego targowiska mam tak z 15 kilometrów.Powodzenia.

Kupiłem je jako absolutny dosłownie złom obecnie wyglądają pięknie od kostki w dół kręcony kabel telefoniczny od słuchawki z lat 80-tych jak ulał do UHERA 4000 IC [już podpięte] a z mikrofonu przy pomocy Cifa z samej rączki ścieram napyloną obleziona farbę został kupiony w szmaciarni z dwie godziny przynajmniej stracę z życiorysu a potem będzie trzeba przecokołować nauczyć się płynnej obsługi i nagrywać nagrywać wywiady korzystając dodatkowo z efektów cyrkowych chleba nie będzie ale mamy igrzyska.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin.

Paski popytaj w KLAR PSP

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ( sklep internetowy)

lub na e-maila: [email protected]

Pozdrawiam.

Andrzej

Ukryta Zawartość

Dziękuję serdecznie, odsapnę wymierzę przy pomocy nitki lub drutu dokładnie obwody dla UHER-ów z serii 4000 i wyślę maila ale jest mimo wszystko podcieranie d... papierem ściernym jedyne rozsądne rozwiązanie to kupno [przez kogoś tam mieszkającego lub jezdżącego ] w Niemczech paski kupowane w Polsce mają przekrój okrągły lub kwadratowy [lub prostokątny] UHER ma przekrój trójkątny czyli jest to pasek klinowy, nie wytrzymałem nerwowo odkręciłem gril w Goodmanie zupełnie przyzwoity dynamiczny o impedancji 300 Ohm pomiar przy pozycji Off procesora efektów specjalnych ciekawy jestem jak będzie to brzmiało - bo oni to wszystcy q..wy i złodzieje i powolutku w czasie mówienia tej mądrości i opinii Narodu od zera aż po full Maximum bębny

Pozdrawiam

Zbyszek

=>Korwin, 4 Wrz 2007, 19:34

Troche mnie dziwi że w Uherze dano paski klinowe

zalety; moga przenośić dużą moc

wady; najwyższy poziom drgań mający wpłytw na równomierność obrotów i prędkość przesuwu

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Korwin

Takich klinowych pasków nie spotkałem( w sumie nie szukałem),ale na bazarze Wolumen spytam sie o takie jak bede zwiedzał ten smietnik ...

Grundig High Fidelity

Serdecznie dziękuję Baba mi rozdeptała wtyk DIN 7 pinowy od mikrofonu sterowanie pausą magnetofonu + L i R mogę przyszklić dając na L i R DIN 545 i kabelkiem z jego obudowy do wejścia Acces na 5 pinowy DIN tak jak miały przenośne polskie przenośne kaseciaki na licencji Tompsona ale wtedy nie mógłbym go używać do UHER-a 4200 Monitor muszę walczyć do oporu

Pozdrawiam

Zbyszek

A Zwierzyniec wykiziaj

Witam. Mam takie pytanko - gdy moje decki pioneera automatycznie pseudokalibrują taśmę pod nagrywanie wyświetlają się im takie wskazania :Bias, Eq, Level, Tune - że niby je nastawiają. Co do bias to wiem że chodzi o zgłuszenie - wyeksponowanie wysokich tonów (nie wiem jak to inaczej nazwać - jak treble we wzmacniaczu) bo mam też ręczny bias w ct-s710, ale o co chodzi z tą resztą? Jaki wpływ na dźwięk mają regulacje Eq i Level w kalibracji taśmy?

Zaraz srana zacząłem uczciwie Dzień Wampira pobrano mi krew na INR i tzw Inne, ciśnienie 120/80 ale arytmia jak u... lącego w zagajniku zająca. Niema tego złego co by na dobre nie wyszło znalazłem wtyk 7- pinowy nagrywa na L i R a pausa działa idealnie z jednego gniazdka tak jak w książkach piszą, chińszczyzna 8 pinowa 7 na obwodzie 8 w środku też pasuję, za oknem delikatnie leje psina jeszcze śpi a ja już obgoniłem połowę miasta i wróciłem do domu.

Pozdrawiam

Zbyszek

Słonecznego dnia [ten łomot kropel o parapet mnie już wqurwia]

Gość V-savage

(Konto usunięte)

U mnie też pada.

gotyk1, 5 Wrz 2007, 02:48

Level to chyba poziom zapisu,a Eq to equalizer też ma za zadanie ustawienie parametrów taśmy.Też działa podobnie jak to okreśłiłeś treble we wzmacniaczu.Na modelach chociażby SOny ES masz takie pokrętło Eq zazwyczaj z 3 ustawieniami low,normal,high.

Pozdrawiam

auto ble i auto ble xd, to forma "szybkiej kalibracji prądu podkładu, poziomu sygnału i korekcji" - teoretycznie do każdej taśmy, która znajdzie się w kieszeni.

Auto ble używa tonów testowych - dwóch jeden to niska a drugi to wysoka częstotliwość.

Auto ble xd - używa trzech tonów testowych o częstotliwości niskiej, "średniej" i wysokiej.

Wszysko to po to by otrzymać płaską odpowiedź ...

XD odpowiedzialne jest za charakterystykę taśmy na wyższych częstotliwościach (10dB powyżej sygnału pilota), po tym teście zapamietuje "odpowiedź taśmy" w tym paśmie.

Podobno XD najlepiej widać na taśmach TYP I (normal)

Tune to "sygnał", że taśma została skalibrowana.

super auto ble ma kalibracje w 3-ch punkatach 400 hz level , 3khz eq , 15khz ,bias ,auto ble miał kalibracje w 2-ch punktach ,a super auto ble xd miał w 3-ch punktach , dwa ostatnie systemy do kalibracji kaset były stosowane w słabszych modelach i dwukasetowych magnetofonów

Reaper.MPX filter ma zastosowanie tylko przy zapisie z radia,ale ja i tak go nie stosowałem.Ma teoretycznie zapobiegać interferencjom sygnału z częstotliwością pilota stereo 19Khz.W praktyce tnie wszystko powyzej 15KHZ.

warto pamiętać by nie nagrywać z włączonym MPXem z innych źródeł - a dlaczego patrz text powyżej. ;) Miałem kiedyś kumpla, który nagrywał zawsze z CD przy włączonym MPXie - potem się denerwował jak mu powiedziałem do czego służy .... :)

Za wodotryski trzeba płacić, i cóż z tego, że fontanna będzie podświetlana i zaopatrzona w pozłacane kurki skoro woda w całej instalacji stęchła i jak kibel śmierdzi im mniej dopałów tym lepiej autorewers jest wygodny i nawet specjalnie nie szkodzi ale powiedzmy przez ileś miesięcy magnetofon leży nie używany i jedna rolka ta pracy do przodu zacznie ciężej chodzić i za każdym podejściem puszcza maszynerię w przeciwnym kierunku tam gdzie magnetofon [np: UHER CR-260 AV] nie ma możliwości nagrywania [aby mieć autoreverse w petlę, autoreverse raz a dobrze i AV zrezygnowano z przełącznika typów taśmy], godzina z hakiem z głowy 6 baterii R14 aby bez rozkładania na czynniki pierwsze usterkę usunąć i np: po h...j w magnetofonie reporterskim ALC -automatic level control- automatyczne ustalanie poziomu nagrywania, skoro do pracy z mikrofonem się nie nadaje ponieważ ścisza zapis do poziomu absurdu.

Im coś prostsze ale wyjątkowo dobrze pomyślane tym jest lepsze

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Słonecznego dnia [u mnie leje]

Wielka prośba !

Potrzeba ustawić nowe głowice w magnetofonie szpulowym DAMA PIK, miejscowość KOŁO. Info. do mnie na PW. lub bezpośrednio na maila : [email protected]

Za wszystko z góry dziękuję.

lech59

Mam rodzinę w KOLE ...Bywałem czesto jako szczeniak na wakacjach w tym fajnym miescie.Szczególnie mile wspominam błonia i łowienie ryb...

Grundig High Fidelity

Reaper.Są ,nikogo nie wcieło.Wczoraj miałem przyjemnośc pobawic się swoimi zabawkami i pomimo,ze bardzej cenie szpule,to postanowiłem dokupic jeszcze nieco kaset.Mój S-550S to moze nie szczytowa półka,ale jak jest idealnie utrzymany tak jak mój to nagrywa naprawde doskonale.Miłego dnia.

Reaper, 8 Wrz 2007, 08:43

>Gdzie wszystkich wcięło?

Raczej nie wcięło tylko wszyscy zapewne zabawiają się swoimi zabawkami i testują nowe zakupy taśm tak jak ja.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi