Skocz do zawartości
IGNORED

Rodzina 500+ Jak zmodernizujecie swój system Audio?

Tommiashi

Rekomendowane odpowiedzi

Powstanie nie jeden High Endowy system - słuchawkowy, bo z gromadką dzieci to widzę tylko słuchawki.

Jednak jako (w pewnym sensie) sponsor tego programu, chciałbym poczytać o planach...

Dobre... nie pomyślałem o tym :)

Cóż, moje dwa koty na kanapie nie łapią się na żadne dofinansowanie, a około 300zł miesięcznie ładuję w te futrzaki :)

Panowie macie okazję na dodatkowe PLN (ci z dziecmi) więc wykorzystajcie je na ich rozwoj i potrzeby. Ewentualnie na ich utrzymanie (chociaż to akurat za malo na utrzymanie)

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Panowie macie okazję na dodatkowe PLN (ci z dziecmi) więc wykorzystajcie je na ich rozwoj i potrzeby.

Jak pociecha interesuje się elektroniką to można połączyć przyjemne z pożytecznym:-)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wątek prowokacyjny, nie wnoszący niczego konstruktywnego. Wypacza idee 500+ na dziecko w sposób niegodny.

Zamykam.

Dziecko wypacza się słuchając muzyki?

Z tego wątku nic nie znikło oprócz chwil, kiedy cały zniknął :-) Kiedyś to ciągłe gadanie z wami mnie zgubi :-) Zbyt miętki się robię na starość. Dziwojta sie chopy, Tomek mnie przekonał :-(

E tam, każdy wie, ze w śród moderatorów też toczą się zacięte walki między frakcjami o wpływy na forum. A to jeden coś zamknie, a drugi coś otworzy... :))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Drugi raz zamknąłeś ten temat i znowu jest otwarty?

To były powody żeby go zamknąć czy zrobiłeś to bezpodstawnie?

No albo powinien być zamknięty a Ty go teraz nieregulaminowo otworzyłeś? Przecież innej opcji nie ma.

Albo nieregulaminowo go zamknąłeś albo otworzyłeś. Dwa razy:-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To Twój wątek? Masz z tym jakiś osobisty problem?

O właśnie. Zamiast wytłumaczenia nam forumowiczom powodów takich, sam przyznasz kuriozalnych działań moderacyjnych, atakujesz mnie po raz kolejny osobiście.

A pytanie Twojego autorstwa:,, Masz z tym jakiś problem'' wraca jak widzę jak bumerang. Już zapomniałeś jak admin interweniował w tej sprawie i nawet obiecał mi zwrócenie Ci uwagi na niestosowny język?

Po co zaczynasz wojenkę po raz kolejny? Nie lepiej na zadane pytanie wytłumaczyć powód takich zawiłych działań moderacyjnych?

Napisano dziś, 17:09

Po konsultacji z Autorem wątku, przywracam pełną funkcjonalność.

Rozumiesz treść tego zdania?

Nie mam żadnego obowiązku tłumaczenia Tobie, bo żadni forumowicze o nic nie pytają, a Ty nie jesteś żadnym rzecznikiem Forumowiczów, abym miał Twoje zaczepki traktować poważnie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jaki wpływ na treść tego co zawiera ten temat miała ta konsultacja?

Podpowiem Ci. ŻADEN. Więc nie mogła mieć żadnego wpływu na dwukrotne zamykanie i otwieranie tego tematu. Treść tematu bowiem nie zmieniła się ani o literkę.

A moderacja polega na ocenie zgodności treści wpisów z regulaminem.

Znasz treść korespondencji na PW pomiędzy mną a Tomkiem, że twierdzisz iż nie miało to żadnego wpływu na moja decyzję?

Uznaje Twoje wpisy w tym i jak widzę również w wątku funkcjonalnym, za atak personalny na mnie jako moderatora.

EOT.

Wątek jest słuszny, trzeba kpić z takich rzeczy jak ta ustawa, niezależnie kto jest ich autorem i jakie ma intencje. Odpowiedzialni za utrzymanie rodziny są rodzice, a szczególnie ojciec, a nie podatnik. Patologiczna ustawa, patologiczne pomysły.

Chyba nie masz dzieci ?:)

Nie posiadam. Ba! W dodatku nie jestem sam. Ale staram się mówić tak jakbym miał. Nie jest państwo od utrzymywania rodziny, tylko od utrzymywania rzeczy wspólnych, np. droga, parking, wodociąg, elektrownia, armia.

Nie posiadam. Ba! W dodatku nie jestem sam. Ale staram się mówić tak jakbym miał. Nie jest państwo od utrzymywania rodziny, tylko od utrzymywania rzeczy wspólnych, np. droga, parking, wodociąg, elektrownia, armia.

Rozumiem, że jesteśmy jedynym Państwem w którym przysługuje taki luksus?

A dzieci to nie rzecz wspólna dla przyszłości narodu ?

Bo na przykład mi armia nie potrzebna, ba uważam że to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Przy naszym położeniu geograficznym przy jakimkolwiek konflikcie zostanie tu czarna dziura :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Rozumiem, że jesteśmy jedynym Państwem w którym przysługuje taki luksus?

A dzieci to nie rzecz wspólna dla przyszłości narodu ?

Bo na przykład mi armia nie potrzebna, ba uważam że to wyrzucanie pieniędzy w błoto. W naszym położeniu geograficznym przy jakimkolwiek konflikcie zostanie tu czarna dziura :)

Dzieci są ważne dla przyszłości narodu, to jest bez wątpliwości.

Jeżeli nie odpowiada tobie żadna wizja religijna, to powołując się na prawo naturalne, rzeczą rodziców jest wychowywać i utrzymywać dzieci, a także ponosić konsekwencje ich działań, jako własnego potomstwa.

Nie jest rzeczą naturalną dla osób bezdzietnych, przekazywać część swoich zarobków na wychowywanie cudzych dzieci. A choćby z tego powodu, że mogą pełnić te osoby inne, ważne, angażujące, czasochłonne role w społeczeństwie i niesprawiedliwym jest pobieranie ich zarobków na taki cel. Ale to nie jest najważniejsze. Patologii społecznych, które wywoła ta ustawa w kraju nie liczę. Jesteś fanem romantycznego myślenia? Jedź do Syrii. Tam myśleli romantycznie i już ich nie ma. Pożyjesz sobie jeszcze ze swoim romantycznym myśleniem z 6 miesięcy i zobaczysz jak to się kończy. I główka w telewizor, nie zapomnij zakupić chipsów.

Oczywiście, a emerytom też w żadnym wypadku nie należy przyznać darmowych leków. Ot tak. Każdy emeryt powinien zająć się sobą.

Myślę, że mi Syria nie potrzebna. Za to Tobie proponuję ruszyć z Bydgoszczy na okoliczne wioski zobaczyć jak się ludziom żyje.

Pogadaj, zobacz jakie są te perspektywy zarobkowe. I nie mówię o patologii tylko o normalnych ludziach. Zobacz, czy życie jest niesprawiedliwe ? I nie mów mi, że każdy jest kowalem swojego losu.

Nie chcesz wspierać, no cóż. Ja nie chce wspierać kościoła a muszę.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

I co? Teraz może ja zadam pytanie, bo ty pytałeś pierwszy, a teraz przyszła moja kolej. I uważasz że program 500+ będzie rozwiązaniem problemów naszego kraju i biednych ludzi tutaj żyjących? W jaki to się sposób miało odbyć? Może pokusisz się przedstawić przyszłościowy schemat tej myśli, w jaki to sposób w dłuższej perspektywie czasu przyczyni się ten program do eliminacji tej nędzy i ekspansji niższych grup społecznych.

Tu nie chodzi o to, kto z nas ma dzieci i czy łatwo jest utrzymać rodzinę (wychować te dzieci). Tu raczej powstaje pytanie w jaki sposób ludzie wykorzystają te pieniądze. Jeśli rodzina dawała sobie radę bez popadania w długi z tytułu wychowywania dzieci, to na co przeznaczą otrzymane od państwa pieniądze.

Jedni odłożą na jakiś fundusz (studia itp.) inni po prostu włożą coś w końcu, sensownego do garnka, a jeszcze inni przeznaczą to na wyjazd wakacyjny.

Ktoś wcześniej zauważył, że dzieci więcej kosztują niż audio - litości, nie bierzmy tego tak dosłownie.

Tu na forum kolega Tommiashi słusznie zauważył, że znajdą się tacy co wymienią sobie sprzęt audio na lepszy, no i co mamy udawać, że tak nie będzie?

Najlepiej zamknąć temat i udawać, że ten system 500+ od początku był rewelacyjnym pomysłem i szkoda, że wcześniej nikt na to nie wpadł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.