Skocz do zawartości
IGNORED

Prawie jak w III-ciej Rzeszy...

jackk

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawostka. O każdej!:-)

Zwłaszcza wieczornej ... A i w jego mieszkaniu nieraz sie obudziliśmy. Wespół - wzespół, psiamać. A wciąż - pijani.

A Pasaż pamiętam tylko z powodu następującego - Bolek I Lolita,Reksio, te historie...

Aż nagle!

Mama mnie posadziła w fotelu w tymże kinie, głasnęła po loczkach i rzekła - zaraz wracam, synku. To fajny film o smokach...

I - poleciała na zakupy, jak to baba .

Nie pomnę dokładnie, ilem miał lat... Chyba niedużo.

Film się zwał - Jabberwocky:-)

Fajny ten Kraków był...

Straszne ch.je ci komuniści byli, fakt:)

W dodatku - z brakiem wyobraźni.

Niedaleko domu mego Taty jest ulica - Startowa.

Ma ze trzy domy na krzyż:)

Daliby, te komuchy - uliczkę, biedną, marną, zapomnianą - komuś, kto na pamięć zasłużył.

Ale - racji troszkę masz:

Głupio mi dziś, że niechodziłem do Dziewiątego Zakładu przy Dzierżyńskiego. Bo to chora szkoła była...

Dziś, przy Lea - też bym wolał wagary!:-)

A studia - i tak, na złość wszystkim - jakoś się udało:)

No to musiales siedziec w Piwnicy. Ja raczej gustowalem w Jaszczurach, Karliku czy Perspektywach. A moze grales w Piwnicy czy dla 'Wiedzmy' (dla niewtajemniczonych to Ewa).

W Jaszczurach - za głośno, w Karliku - mój Kumpel, prowadzący - zmarł przedwcześnie, Pod Przewiązką - płyty winylowe.

Liceum.

Matematycy i fizycy - pędzili mnie w diabły. Nie kumałem i dalej nie jarzę cyfr (wciąż nie pamiętam mego, od dwudziestu lat - numeru telefonu , chwytasz?):)

Poloniści - idź w pierony, bo nas zaginasz.

Tak miałem, Braciaszku!:)

Fajne, krakowskie, pełne życia i miłości - czasy.

A teraz - to ino tyrać, tyrać i bazgrolić w tem Forumie!

Ale - to fajna odskocznia jest!:)

Od liczenia piniendzy, kurna:)

Ściskam Krakowianina.

Jacek.

W Jaszczurach - za głośno, w Karliku - mój Kumpel, prowadzący - zmarł przedwcześnie, Pod Przewiązką - płyty winylowe.

Liceum.

Matematycy i fizycy - pędzili mnie w diabły. Nie kumałem i dalej nie jarzę cyfr (wciąż nie pamiętam mego, od dwudziestu lat - numeru telefonu , chwytasz?):)

Poloniści - idź w pierony, bo nas zaginasz.

Tak miałem, Braciaszku!:)

Fajne, krakowskie, pełne życia i miłości - czasy.

A teraz - to ino tyrać, tyrać i bazgrolić w tem Forumie!

Ale - to fajna odskocznia jest!:)

Od liczenia piniendzy, kurna:)

Ściskam Krakowianina.

Jacek.

Tez sciskam! To chyba byly najlepsze czasy na 'studiowanie' lata 60/70. Ja bylem w VIII liceum w klasie mat-fiz poziom byl naprawde niezly (pamietam 1-szy rok na AGH to byla tragedia ale wydzial wiert-naft tez raczej g...ny byl. W Karliku poznalem swoja zone. Bylo dobrze po pln ostatni taniec i zatamczylismy. Ona pielegniarka nie chciala nawet pojsc na randke (zaprosil ja do Wierzynka) ale kolezanki jej powiedzialy nie badz frajer zjesz fajna kolacje a potem w dluga. Reszta jest historia jestesmy razem 30 lat. Czasami soe zastanawiam co by bylo gdyby nie chciala zatanczy? BTW a co studiowales?

Ósemka... Tam poznałem miłość mego życia.

Małgosię.;-))

Ale - zdyniajmy na priw, bo gdy się Modzio Vlado obudzi, ślepia zaspane przetrze, przeczyta, co se tu po swojsku gadamy - da nam, ani chybi po trzy lata apsęsji :)

A tego - nie udžwignę, bo już mnie za jakiegoś "cymbała", lub innego idiotę - przechwycili?:-)

Siju, maj brazer.

Ósemka... Tam poznałem miłość mego życia.

Małgosię.;-))

Ale - zdyniajmy na priw, bo gdy się Modzio Vlado obudzi, ślepia zaspane przetrze, przeczyta, co se tu po swojsku

gadamy - da nam, ani chybi po trzy lata apsęsji :)

A tego - nie udžwignę, bo już mnie za jakiegoś "cymbała", lub innego idiotę -

przechwycili?:-)

Siju, maj brazer.

To jest nic. Zaraz jakis baran soe odezwie ze w TelAvivie studiowalem.Dobra wystarczy na dzisiaj ide NHL ogladac. Do jutra!

To jest nic. Zaraz jakis baran soe odezwie ze w TelAvivie studiowalem.Dobra wystarczy na dzisiaj ide NHL ogladac. Do jutra!

Studiował, czyli polski Żyd.

Tym bardziej - ściskam.

Buce, Tuwima - nie kumają, , Bracie.

Zresztą - oni niczego nie pojmują.

:)

Choć i smutno czasem, bo to podobno - Polacy.

Myślę, że Autor winien się zbanować, wybatożyć i powiesić.

Lub nawet - wyprowadzić i rozstrzelać.

Kontynuuj wątek, Dziadku Włodku.

Ja za moje wtręty - przepraszam, jeśli Cię ubodły

i do załamania nerwowego przywiodły:-)

Zawsześ se przecie mógł o czołgach pogwarzyć w tak zwanym międzyczasie.

Za pomysł o CK Krakowie - dziękuję!:-)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Myślę, że Autor winien się zbanować, wybatożyć i powiesić.

Lub nawet - wyprowadzić i rozstrzelać.

Kontynuuj wątek, Dziadku Włodku.

Ja za moje wtręty - przepraszam, jeśli Cię ubodły

i do załamania nerwowego przywiodły:-)

Zawsześ se przecie mógł o czołgach pogwarzyć w tak zwanym międzyczasie.

Za pomysł o CK Krakowie - dziękuję!:-)

Babciu Niusiu, a nie mogłeś napisać zwyczajnie, że miałem rację?

Wątek istotny i wydawałoby się, że poważny. Do gawęd o byłych byłych sympatiach i miłościach na całe życie , też raczej się nie nadaje. Tu podsyłam pomysł na kolejny wątek dla tych, którym już nie staje - "Dziewczyny, które mam na myśli czyli recydywiści.".

Zobacz też, gdzie są teraz wątki militarne, jak w nich o czołgach nie gwarzę. Nawet specjalista o półsekundowych serii nie interesuje się nimi.

A tak na marginesie - kryzys przeżywasz jakiś, czy cóś? Ja teraz popijam Grants'a przywiezionego z Islandii. Pomaga. Tym bardziej, że ma prawdziwe 43 volt.

Etam; pieprzysz trzy po trzy, Włodzimierzu.

Do gadania o byłych laszczkach - każden wontecek się nadaje, zwłaszcza późną, podlaną porą.

Co do stawania...

Otóż - staje!:)

Czasem w zupełnie nieodpowiednich momentach, jak na przykład miesiąc temu:

W korkum przed miastem się nudził, a "okno w okno" babeńka w Pjeżocie (~30)* się malowała.

Ech! Jak ona to robiła! Kraks pełna autostrada, chłopy pogubili dzieci, żony - mężów, a i mnie - sympatycznie wspomnieć!:)

*babka, nie auto:)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Z samego rana?

To naprawdę kryzys

Kiedyś mawiał do mnie kolega, że to co często robię po pracy - dwa gibajki brandy lub rudej wódki samotnie w ciszy i spokoju, przy dobrej muzyce lub książce w ręku (wtedy jeszcze z papieroskiem) - to ankoholizm. Sam nierzadko pod stół wpadał w towarzystwie.

Etam; pieprzysz trzy po trzy, Włodzimierzu.

Do gadania o byłych laszczkach - każden wontecek się nadaje, zwłaszcza późną, podlaną porą.

Co do stawania...

Otóż - staje!:)

Czasem w zupełnie nieodpowiednich momentach, jak na przykład miesiąc temu:

W korkum przed miastem się nudził, a "okno w okno" babeńka w Pjeżocie (~30)* się malowała.

Ech! Jak ona to robiła! Kraks pełna autostrada, chłopy pogubili dzieci, żony - mężów, a i mnie - sympatycznie wspomnieć!:)

*babka, nie auto:)

No to widzę ze masz podwójny problem. Gadanie i stawanie w nieodpowiednim momencie. A to, że było podlane, to było czuć.

No to Was pocieszę , Kraków dzięki paru kadencjom Jacka Majchrowskiego jest brzydki jak fix! Cieszcie się tymi własnymi wspomnieniami bo wspominacie nie Kraków tylko młodość która gdzieś tam niepostrzeżenie przemknęła.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

nie pitol głupot, dla mnie Kraków jest stolicą, a nie W-wa

Jesteś pewien że to miasto, dla jednych paskudne, dla drugich piękne wytrzyma taki napływ slolicznczyh idiotów maści wszelakiej ???

No i oby bufetowej Wam w pakiecie nie przysłali - lol

nie pitol głupot, dla mnie Kraków jest stolicą, a nie W-wa.

A kto powiedział że stolica musi być ładna? Ja np. jak przyjeżdżam do Warszawy to jestem tam chory, rozjechane miasto ze szpetotą kramów rozciągniętą na całe miasto z dawnego stadionu X lecia umieszczoną miedzy nowoczesnymi o martwych oczach wieżowcami.

W Krakowie jest odwrotnie szpetota nowych budynków zaczyna jak rak wnikać w substancję architektoniczną starego układu urbanistycznego! No ale jak ktoś widzi tylko Rynek, Sukiennice drogę na Wawel to faktycznie widzi tylko t.z.w. wizytówkę miasta. Tutaj trzeba pomieszkać i zobaczyć ile np. w ostatnim piętnastoleciu wycięto drzew i nic nawet obok nie posadzono!

Kraków nie jest z gumy, w każdym razie centrum i dwie pierwsze obwodnice!!! Cała nowa budowa powinna pójść poza 2 obwodnicę bo w centrum miasta nie da się normalnie przejechać (jeden wielki korek) nie ma gdzie zaparkować o jakimś cichym miejscu na spacer nie wspominając. Majchrowski zrobił na dodatek Kraków miastem paru prędkości, chodniki i drogi to się w centrum starego miasta wymienia po parę razy w roku a w Takiej dzielnicy Krakowa jak Nowa Huta góry i doliny nie ruszane latami. Nie dziwię się że Nowa Huta chce się odłączyć od Krakowa każdy normalny by to zrobił. Jedyne ich szczęście w braku zainteresowania włodarzy miasta to to że drzew tam nie wycinają jeszcze! Tak w Hucie jak Mital właczy filtry da radę pooddychać czystym świeżym powietrzem no ale Mital też ma w... i filtry wyłącza i co mu kurna rajcy zrobią bo jak nie to wyp...li wszystkich z roboty i zamknie zakład.

No i oby bufetowej Wam w pakiecie nie przysłali - lol

Oby nas nie dotknęła klątwa w postaci HGW! Kurcze musiał bym się chyba przenieść do Wrocławia.

ale dobra zmiana wszystko naprawi a nawet zmieni majchrowskiego.I znowu sie ucieszycie...

No i co się dopieprzasz jak Kraków jest w sytuacji patowej odnośnie nowego prezydenta!!! Tylko że ten betoniarz kosiarz drzew łapówkarz załapie się na kolejną kadencję i będziemy jako mieskańcy w coraz większej dupie!

,

Dawnom nie był...

Ale - w Krakowie najpiękniejsze są miejsca, w które nikt nie włazi. A wciąż takie są.

Pozdrawiam Krakowian, zresztą - wszystkich Was, skądbyście nie byli.

Torunian - zwłaszcza!:)

Fryzjerzy- wystąp!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To akurat żadna nowość...

Od lat wojsko łakomie patrzy na terenówki obywateli.

Przecie pan generał - a tych mamy jak schronisko psów i co roku przybywa (ktoś wie za jakie zasługi ??? Bo ja nie) w razie czego nie będzie spierniczał na Rumunię jakimś wojskowym szmelcem, bo się jeszcze popsuje. I jenerał zostanie w polu....

Ale skonfiskowany luksusowy Mercedes, Porsche. no Volvo jak z rodziną - to jest na poziomie generalicji...

P.S. Czytając takie niusy prasowe trudno się oprzeć wrażeniu iż dzień bez przykopania rządzącym, dla większości mediów jest dniem straconym.

I nie ważne czy słusznie czy nie. I odsuwając na bok jakiekolwiek sympatie, bądź antypatie polityczne to patologia w skali świata.

A czy jak mam kategorę "D" i Pajero to dostanę wezwanie czy nie?

Oddasz kluczyki od Pajero i będziesz wolny od samochodu, później będzie nim po dziurach jeździł jakiś zawodowy wojskowy, fan jeżdżenia po dziurach. Jak autko i kluczyki oddadzą "będzie Pan zadowolony"

Cieszysz się?

Oddasz kluczyki od Pajero i będziesz wolny od samochodu, później będzie nim po dziurach jeździł jakiś zawodowy wojskowy, fan jeżdżenia po dziurach. Jak autko i kluczyki oddadzą "będzie Pan zadowolony"

Cieszysz się?

Czas pomyśleć o zmianie auta ....."głowa siwieje dupa szaleje".......

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Czas pomyśleć o zmianie auta ....."głowa siwieje dupa szaleje".......

No co Ty, chcesz zmniejszyć obronność kraju! Bądź patriotą dokup drugą terenówkę.

Fryzjerzy- wystąp!

Ukryta Zawartość

To jest pozostałość po totalitaryzmie republiki socjalistycznej gdzie jednostka nie miała nic do gadania!

Skoro przepisy zostały wniosek że ta cała obecna demokracja to pic na wodę jak nad nami wisi cały czas topór w postaci urzędnika państwowego! Zmieniający się co jakiś czas wiatr polityczny powoduje że okresowo lecą głowy nie tylko oponentów ale normalnych uczciwie pracujących ludzi.

Ukryta Zawartość

Widziałeś żeby kogoś po zmianie władzy wzięli za mordę i rozliczyli ???

Ja nie....

Owszem trafi się jakiś idiota który był na tyle głupi, ze albo okradł swoich, albo dał się złapać przed kamerami i jego kumple zrobili z łosia pokazówkę. Ale żeby rozliczyć poprzedników - tego nie zrobi żadna władza.

Obecna też. Zresztą jak pamiętam tuż przed wyborami złożyli deklarację iż ziomali z PO nie ruszą....

Także spoko panowie jak ktoś oberwie to zwykły Kowalski.... Tylko

Czyli wszystko po staremu...........

no to jak jest z tymi Żydami w PL? ponoc nasi dobrzy obywatele uratowali aż ok 20 tys Żydów, a sami ukatrupili ze 200 tys. + przejeli majatki i ziemie co niektórych. jakiś dziwny ten rachunek.

Przypominam, iż majątek po zabitych, zaginionych, wypędzonych Żydach nie jest własnością innych Żydów, ich prawników w USA czy państawa Izrael.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Żydom trzeba to ciągle przypominać, jak również to, że państwo polskie spłaciło wszystkie żydowskie długi do lat 1970 na mocy umów międzyrządowych. Jeżeli polscy politycy chcą dalej spełniać bezprawne żądania światowych organizacji żydowskich, to niech płaca z własnej kieszeni.

Przypominam, iż majątek po zabitych, zaginionych, wypędzonych Żydach nie jest własnością innych Żydów, ich prawników w USA czy państawa Izrael.

Zapomniałeś o spadkobiercach tych zabitych, zaginionych i wypędzonych.

Pisząc "innych Żydów" - czy miałeś na myśli spadkobierców?

Czy majątek po zabitych, zaginionych i wypędzonych Polakach również - Twoim zdaniem - nie należy do ich spadkobierców?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.