Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 2000zł

Chopper

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie SM6 grał np z krellem kav 280 cd jako transportem ale tylko przez kilka godzin, później wróciłem do Krella 280 cd jako głównego źródła i to była przepaść w jakości na korzyść cd krell. Ale to było u mnie ze wzmacniaczem krell kav 300i.

U mnie SM6 grał np z krellem kav 280 cd jako transportem ale tylko przez kilka godzin, później wróciłem do Krella 280 cd jako głównego źródła i to była przepaść w jakości na korzyść cd krell. Ale to było u mnie ze wzmacniaczem krell kav 300i.

Nowy , jaki kabel cyfrowy , zasilający ?

SM6 lubi dobrą sieciówkę ale być może Krell z Krellem lepiej się dogaduje albo w twoim zestawie razem lepiej grają .

U mnie nic nie przebiło SM6 a po modzie to już zupełnie inna bajka .

Nowy , jaki kabel cyfrowy , zasilający ?

SM6 lubi dobrą sieciówkę ale być może Krell z Krellem lepiej się dogaduje albo w twoim zestawie razem lepiej grają .

U mnie nic nie przebiło SM6 a po modzie to już zupełnie inna bajka .

Takiego ma parę osób na tym forum i są tacy co mieli lub mają naprawdę drogi sprzęt ale przez trolli nie chcą o tym pisać ...

Sieciowka ta sama dla obydwu źródeł. Może krell nie jest tak wybredny jak SM6 chociaż nie sądzę. Jeżeli już mowa o zasilaniu to radzę porównać to z cd280 i z sm6 .

Trochę odwagi posiadacze SM6. Nie bójcie się"trolli":-).

Mi dobrze gra z WW Stratusem i tego polecam a miałem kilka kabli do 6000zł .

Sieciówki słychać na nim wyraźnie . Raczej nie dogadał się z KAV300i chociaż mi SM6 dobrze grał po XLRach z Krellem S300i ale ten gra zupełnie inaczej od starszej 300setki.

Jeżeli już mowa o zasilaniu to radzę porównać to z cd280 i z sm6

Błędne koło , jest wiele Hi Endowych urządzeń zasilanych przez zasilacze impulsowe .

Trochę odwagi posiadacze SM6. Nie bójcie się"trolli":-).

..........................................................................................

Znowu coś bierzesz ?

Nie wypowiadaj sie o sprzecie ktory miałeś lub masz jak o prawdzie objawionej i będzie wszystko w porządku.

Mam wrażenie że to ty chyba ciągle coś bierzesz. Spusc z tonu, bo znowu zaczynasz pisać glupoty. Nie przyjmujesz nawet do wiadomości ze ktoś nie lubi tego co polecasz. Na co tam jeszcze zwalisz wine? Sieciowka nie taka?

Odpowiem od razu na twoje znudzone już pytanie:

Nie, nie mialem SM6, ale nie pisz kolejnych bajek ze do 10 tys nie ma nic lepszego, bo na pewno nie przerobiles wszystkich gratow do 10tys. Ale wiem o co ci chodzi, bo takie brednie dobrze działają na owieczki do strzyżenia. Ale jest takie powiedzenie, co za dużo to i świnia nie zje. Ale w sumie po tobie to nie ma co się spodziewać wysokich lotów. Byle wypromować swoja usluge. Żałosne to trochę już się robi. Szkoda ze sam tego nie widzisz.

Nawet nie mam zamiaru odpisywac na twojego kolejnego posta, bo i tak nic do ciebie nie dotrze, a wiem ze nabelkoczesz znów pół strony tekstu.

?👈

Różnica między nami jest taka że ja piszę o sprzęcie który miałem czy mam oraz zaznaczam z jakim sprzętem było to porównanie.

A było tego sporo.

Ty natomiast negujesz to o czym pisze nie mając z takim sprzętem jakiegokolwiek kontaktu .

Pomagam składać zestawy na takich klockach i klienci są bardzo zadowoleni potwierdzając moje spostrzeżenia.

Zaznaczam - zestawy , bo wpięcie nawet najlepszego odtwarzacza w nieodpowiedni dla niego tor może jakość brzmienia system pogorszyć.

A zadowolony klient '' przyciąga '' kolejnego ...

Na tym forum jest ich zaledwie garstka a przez między innymi twoje wpisy napisało tylko kilku z nich .

Trwa to już od lat .

To się nazywa zawzietość

Muda ustawiasz ludziom zestawy pod to na czym możesz zarobić! i niestety uznajesz za wzór do naśladowania dla całej reszty a kto się z tobą nie zgadza albo tego nie słuchał tylko łże, że słuchał albo jest trollem. ZAWSZE TYLKO TY MASZ RACJE. Nie pomyślisz, że nie każdemu przypadnie do gustu brzmienie twoich ulubionych klamotów (już pominę te farmazony, że każdy z tych klamotów, których brzmienie "naprawiłeś" jest najlepszy w cenie do 10 kzł. a nawet wyżej - tę "wiedzę" posiadł już chyba każdy użytkownik naszego forum i wie co się za tym kryje).

I tak już całkiem na marginesie: jak pewnie czytałeś w tym temacie jeden użytkownik pochwalił pioneera pd 50 a łączy go z Castlami Knight co wg ciebie jest fatalnym połączeniem i w takim połączeniu pioneer pd 50 nic nie pokaże. Ten użytkownik też się nie zna? A może jest trollem? A mooooże tak "twoje brzmienie" podoba się tylko tobie?

Muda, mniej pychy i wyzywania wszystkich o odmiennym zdaniu od trolli bo nie jesteś żadnym wybitnym autorytetem, konstruktorem i za kogo tam jeszcze się uważasz.

ps. Przypomniało mi się jak swego czasu pisałeś na forum o konstruktorze naszych rodzimych wzmacniaczy Haiku, żeby dał sobie spokój z tym na czym się nie zna - czyli wg ciebie konstruowaniu wzmacniaczy a zajął się działalnością w swoim zawodzie (muzyk). Teraz też uważasz, że wzmacniacze Haiku są słabe a twój "as" czyli mudyfikowany nad c 356 "kładzie" wszystkie Haiku w cenie do 10 kzł a nawet wyżej?...

Pozdrawiam i więcej samokrytyki życzę.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Muda ustawiasz ludziom zestawy pod to na czym możesz zarobić!

Jaki mam zarobek na polecaniu PD 50 ?

Czy Denona PMA2020AE ( jak ktoś chce mieć koniecznie fabryczny i dobry wzmacniacz ) , kabli Qed , VDH , czy przez lata SM6 zanim powstała pierwsza jego modyfikacja ?

I wiele , wiele innych ...

Ale i ustawiam ludziom zestawy na których zarabiam - modyfikacje . Jeżeli klient do mnie dzwoni czy pisze w tej sprawie to polecam mu to co uważam za najlepsze a że są to właśnie te urządzenia to każda ze stron jest zadowolona .

Widziałeś gdzieś negatywny wpis o tych modach ?

No oprócz forumowicza który stwierdził ze ma za mało basu , zmienił kolumny na te z większym basem a w końcu subwoofer kupił ...

i niestety uznajesz za wzór do naśladowania dla całej reszty

Byś się zdziwił ile tego sprzętu robię i opinie klientów są zgodne z moimi .

Owszem , czasami pytają się co będzie jak się nie spodoba ten cały system to obiecuję pomoc w odsprzedaży takiego sprzętu .

Do tej pory nikt do mnie się nie zgłosił w tej sprawie .

a kto się z tobą nie zgadza albo tego nie słuchał tylko łże, że słuchał albo jest trollem.

Przeczytaj sobie uważnie kilka razy to co napisałeś .

Na temat tego sprzętu nie zgadzasz się ty , rydz i rafał - żaden z was nie miał kontaktu z tym sprzętem .

Wasza trójka notorycznie wcina się też do innych tematów z kolejnymi zaczepkami - to jest trolling ...

Co pisał tu rydz zanim moderator to usunął ?

Co napisał rafał i ty ?

tę "wiedzę" posiadł już chyba każdy użytkownik naszego forum i wie co się za tym kryje).

Tak wiedzę z obrazków które wklejam i to ty i twoi kumple mają na podstawie tych obrazków najwięcej do powiedzenia :)

A mooooże tak "twoje brzmienie" podoba się tylko tobie?

Muda, mniej pychy i wyzywania wszystkich o odmiennym zdaniu od trolli bo nie jesteś żadnym wybitnym autorytetem, konstruktorem i za kogo tam jeszcze się uważasz.

Jaka pycha ?

Atakujecie mnie od lat z tymi waszymi chorymi wymysłami to mam "stać " bezczynnie ?

Nigdzie i nigdy nie napisałem ani nie uważam się za wybitny autorytet czy konstruktora . Modyfikuję sprzęt a że mi to wychodzi i klienci są bardzo zadowoleni to rozwijam się w tym kierunku .

Urządzenia te mają znane osoby . Prawnicy , lekarze , nawet aktor ( teatralny ) .

Są też ci co zajmują się hobbystycznie czy profesjonalnie muzyką a wśród nich muzycy .

Nie jakiś adam , rafał czy rydz którzy nie mogą znieść że ktoś coś robi i mu to wychodzi ale ludzie poważni którzy mogą coś powiedzieć w tym temacie .

I o to wam chodzi .

Dopiec mi a żaden nie pokwapi sie posłuchać takiego sprzętu .

To jest CHORE i zabawne jednocześnie :)

Koledze tu od początku doradzałem PD 50 . Miałem drogie odtwarzacze i sam wracam z jakiegoś powodu do właśnie PD50 .

Jak kolega zwiększył budżet do 3000zł to według mojej wiedzy podałem najlepszy zestaw . Nie musi go modyfikować a za te pieniądze i tak będzie to według mnie najlepszy wybór - pliki / płyty / radio .

Przypomniało mi się jak swego czasu pisałeś na forum o konstruktorze naszych rodzimych wzmacniaczy Haiku, żeby dał sobie spokój z tym na czym się nie zna - czyli wg ciebie konstruowaniu wzmacniaczy a zajął się działalnością w swoim zawodzie (muzyk). Teraz też uważasz, że wzmacniacze Haiku są słabe a twój "as" czyli mudyfikowany nad c 356 "kładzie" wszystkie Haiku w cenie do 10 kzł a nawet wyżej?...

Nie przypominam sobie wzmacniaczy Haiku i nie wiem co to jest Haiku .

Mylisz mnie z kimś innym albo wcześniej miały inną nazwę , czy był to mało znaczący epizod o którym nie pamiętam .

Pozdrawiam i więcej samokrytyki życzę.

Nie bądź bezczelny .

Zapoznaj się ze sprzętem który robię i nawet skłam ( w uczciwą ocenę nie wierzę ) na jego temat ale POSŁUCHAJ i wtedy pisz na ten temat .

Na temat tego sprzętu nie zgadzasz się ty , rydz i rafał - żaden z was nie miał kontaktu z tym sprzętem .

Wasza trójka notorycznie wcina się też do innych tematów z kolejnymi zaczepkami - to jest trolling ...

Co napisał rafał i ty ?

Tolem jest typ, który w każdym temacie wzmacniacza do 2-3tys poleca zakichanego nada, a potem na PW poleca jego modyfikacje za pare stów. Oczywiśie Branża przecież może. Gol owieczki, gol póki możesz. Już sto razy forum opuszczałeś, ale nigdy tego nie zrobisz. Jak można urwać łeb kurze znoszącej złote jaja nie? Ful tu jeszcze nowych owieczek do zgolenia. I przyjdą następne, bo stare owieczki przyciągną nowe formułką - do 10 tys nic lepszego nie znajdziesz. Dziwie się że jeszcze ktoś kupuje ten kit.

?👈

Ty bucu zapyziały ty ! ty użyłeś tu jako pierwszy słowo troll ! ciągle manipulujesz ludżmi .

Od lat prowadzisz trolling - według Wikipedii

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Próbujesz mnie przez to co robię ośmieszać i wywołujesz kłótnie .

Napastliwe , często kontrowersyjne przekazy - mamy wyżej .

Tak robisz od lat .

Ukryta Zawartość

Panowie no ja was proszę dajcie spokój, każdy ma już dość tych waszych przepychanek.

Wystarczy zachować umiar w swoich wypocinach i pewnie nie było by tej przepychanki i wielu innych, ale pewien człowiek nie zna wstydu. Już o tym pisałem wiele razy, a jak sie argumenty skończą zaraz zaczną się osobiste wycieczki. Czyli w sumie brak wstydu i kultury do tego.

?👈

Tolem jest typ, który w każdym temacie wzmacniacza do 2-3tys poleca zakichanego nada,

Wracamy do punktu wyjścia .

Czy słuchałeś jakiegokolwiek NADa po mojej modyfikacji ?

Piszesz z rydzem nieprawdę i próbujesz świadomie i celowo działać na moją szkodę przy okazji obrażasz moich klientów w tym forumowiczów tego forum

Czy tym razem moderator wyciągnie z tego konsekwencje ?

Panowie no ja was proszę dajcie spokój, każdy ma już dość tych waszych przepychanek.

Ja nie zaczynam tych przepychanek a nie pozwolę sobie żeby te osoby działały na moją niekorzyść .

Tu moderatorzy powinni zrobić co do nich należy .

Jako branża mam prawo polecać swoje usługi a oni nie mają prawa obrażać tego co robię ( tym bardziej nie mając do tego podstaw ) i klientów w tym forumowiczów tego forum notorycznie łamiąc jego regulamin !

Z mojej strony więcej reakcji na ich zaczepki w tym wątku nie będzie a niech każdy sam swoje wnioski wyciągnie .

Czy jeżeli zamontujesz spoiler do Fiata 126p, to muszę koniecznie go od Ciebie kupić i przetestować czy też mogę od razu popukać się w czoło?

Jako branża mam prawo polecać swoje usługi

Z tym, że zostałeś "branżą" właśnie za nachalne promowanie swoich "modyfikacji".

EOD

Wracamy do punktu wyjścia .

Piszesz z rydzem nieprawdę i próbujesz świadomie i celowo działać na moją szkodę przy okazji obrażasz moich klientów w tym forumowiczów tego forum

Czy tym razem moderator wyciągnie z tego konsekwencje ?

Ile można odbijać piłeczkę? Nie, nie słuchałem. A ty słuchałeś wszystkiego do 10tys? Odpowiem za ciebie - nie. Wiec daruj sobie te denne porównania na które łapiesz owieczki do golenia. Bo klienci to, to nie są. Po drugie nic nigdy nie pisałem o jakości tego modyfikowanego nada, srada czy innego zapyzialego SM. Wisi mi to, ale nie nadużywaj tutaj tych śmiesznych porównań. Bo to śmiech na sali. Po drugie dziwi mnie że można z jakiegos C356, który jest przeciętnym wzmacniaczem do bólu, za pare złotych osiągnąć raptem poziom 10tys, to sie nawet kupy nie trzyma. Chyba tylko w twojej głowie.

?👈

Gość rydz

(Konto usunięte)

Co napisał rafał i ty ?

Jeżeli moderator usuwa moje posty w których jest cała prawda o osobniku muda , dlaczego nie usuwa takich postów .

,(................) pierwszy wyzywa od trolli i prowokuje .

Żądam usunięcia tego fragmentu wpisu powyżej .

Od lat prowadzisz trolling - według Wikipedii

https://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

Próbujesz mnie przez to co robię ośmieszać i wywołujesz kłótnie .

Napastliwe , często kontrowersyjne przekazy - mamy wyżej .

Tak robisz od lat .

I tu łżesz , jeszcze z rok temu pisaliśmy bez utarczek w różnych tematach , chciałeś kupić gramofon ode mnie .

Przez ostatnie kilka miesięcy starałem się omijać tematy gdzie pisałeś , więc jeszcze raz ,(....................)

Na aukcji pojawił się złoty Marantz CD16 w dobrym stanie .

Myślę że do wyrwania za 2000zł .

Jest też ciekawostka . Philips CD303 za 1450zł .

Bardzo dobra cena jak za ten stan . Odtwarzacz ciekawy wizualnie i w takim stanie jego wartość będzie tylko rosła .

Gra też " analogowo " więc do muzyki typu VIVA może być złotym środkiem .

Nie ma niestety pilota .

Ze sprzedającym miałem kontakt i wygląda na rzetelną i uczciwą osobę .

Ten Philips wygląda dobrze czy to tylko Philips czy aż Philips?Ciekawe czy po tylu latach grania elektrolity są dobre.I jak z laserem wyrazie awarii.Czy on może być obsługiwany pilotem? Jak bym go kupił to by zostało jeszcze na zacny tunerek którego nazwy jeszcze nie zdradzę.

To jest bodajże drugi odtwarzacz Philipsa.

Odtwarzacz który gra analogowo i poprawnie . Laser ciężko zajechać, elektrolity też.

Odtwarzacz ciekawy budową i wizualnie i jak pisałem jego cena będzie tylko rosła.

Nie jest sterowany pilotem .

Wczoraj widziałem jeszcze CD10 za te 1500 naprawdę warto .

Chyba był bez pilota ale nowy zamiennik dostaniesz za 45zl .

Daj sobie spokój z drogim tunerem FM.

Tuner zastanawia mię legendarny Kenwood KT-1100 tylko on nie ma pilota a nie lubię reklam i on by się przydał .Pytalem o Onkyo T 4700 ale nistety został sprzedany. Kenwoody odbierają z dobrym basem według rankingu tunerów.

Ukryta Zawartość

Jest też na oku KT 5020 za 175 zł z zewnątrz jest ideał ale sprzedaje kobieta i może być grzebany(pytałem o historię powiedziała że ma go od znajomego).Jak będę przy kompie wyślę fotki do oceny.

Ukryta Zawartość

Wiem że ze zdjęć trudno coś wywnioskować ale obiecałem.

Ukryta Zawartość

926499878e912264m.jpg

5d154650d31999cdm.jpg

2d8d94bd565d174bm.jpg

1a27033897f8dffem.jpg

Martwi mie to 05 po przecinku.Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajne są te niektóre klasyki CD i wiele z nich naprawdę dobrze gra a sama budowa pancerna.

Kiedy się trafi na mało eksploatowany egzemplarz to jeszcze długo pewnie pożyje . Ostatnio testowałem Meridian 508 ale niestety przeskakiwał a bawić się z nim w przeglądy ,serwisy mnie się odechciało.

Aktualnie używam Pioneer PD50 , funkcjonalnością nic go chyba nie przebije ... Wejście dedykowane do Apple , przyzwoity DAC , dobry jako odtw. CD a przy SACD jest już b.dobrze a nawet lepiej , pilot rewelacja :)

Można sie tylko doczepić do nie najszybciej pracującego napędu .

Przed pd50 miałem Naim cd5x oraz cdx2 i o dziwo nie czuje żadnego dyskomfortu mając obecnie w tym samym torze właśnie Pioneer-a który tak naprawdę przy SACD potrafi zaskoczyć.

Seria 2ES to najniższe modele z tej serii.

Jak już Sony i ES to seria 5 i 7 ale tu znowu problem z niedostepnymi albo bardzo drogimi laserami .

Mam obecnie CDP X505ES i nie jest lepszy od PD50.

Mam bo tanio kupiłem w stanie idealnym , nie jest to mój główny odtwarzacz a w złotym kolorze jest po prostu bardzo ładny i pasuje mi do innych złotych klocków które zbieram.

Waszym zdaniem jaki cd lepiej wybrac denon z serii 2xxx czy marantz z serii 15xx ? powiedzmy, ze cena uzywek podobna

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Waszym zdaniem jaki cd lepiej wybrac denon z serii 2xxx czy marantz z serii 15xx ? powiedzmy, ze cena uzywek podobna

Ten z pewnego źródła a przed zakupem poszukaj jak z dostępnością laserów i kto go wymieni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poszukaj - zapytaj w klubie Denona i Marantza.

Jak kupowałem PMA2020AE to znajomy który chandluje tym sprzętem i ma o nim pojęcie odradzał mi zakup DCD2020AE twierdząc że wzmacniacz wyróżnia się w tej cenie ale odtwarzacz jest przeciętny.

Wiem też że w kraju krążą te starsze modele DCD2XXX z padajacymi laserami dlatego napisałem o tych laserach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.