Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon 155, brak dzwieku po hdmi

Radek Zaniewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Możliwe że musisz zmienić ustawienia wyjścia audio w laptopie - na HDMI.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witaj.

jesli to sa Twoje opcje w ampli: hdmi/opt, hdmi/coax, hdmi/none i nic.

to oznaczaja one ze Twoj ampli bierze obraz z hdmi a dzwiek z optyki albo obraz z hdmi a dzwiek z coaxiala.

Byly takie Harman Kardony ktore nie przetwarzaly dzwieku z HDMI.... przykro mi ale Ty chyba taki wlasnie masz - poszukaj w instruckji.

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Byly takie Harman Kardony ktore nie przetwarzaly dzwieku z HDMI.... przykro mi ale Ty chyba taki wlasnie masz - poszukaj w instruckji.

Kumpel ma starego Denona . Na stronie Denona ten model miał w specyfikacji HDMI 2.1, w instrukcji specyfikacji też ,a w tejże instrukcji przy opisie tego gniazda pod spodem małymi literkami " gniazdo nie przenosi Audio , Audio proszę realizować analogiem , SPDIF Optikal i Coax .

Konwerter/ekstraktor audio hdmi - hdmi, coaxiaoe lub opt załatwi sprawę? Właśnie na cos takiego wpadłem :)

jezeli zrobi z hdmi - hdmi (video lub audio/video) i coaxial (audio) to oczywiscie...

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy pod to wyjście spdif, moge podłączyć toslink, czy to cos innego?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy pod to wyjście spdif, moge podłączyć toslink, czy to cos innego?

loooo a co to takie drogie...

na alleDrogo po 110

Ukryta Zawartość

wszytskie wyniki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I nie trzeba do tego hdmi arc? Bo nie moge uwierzyć ze mój problem od 2 miesięcy, za 110 sie skończy. :)

loooo a co to takie drogie...

na alleDrogo po 110

Ukryta Zawartość

wszytskie wyniki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ARC to o ile mnie pamiec nie myli - kanal zwrotny audio (uzywany jak bys chcial zeby tv podlaczony do ampli jako tv/monitor byl w stanie za posrednictwem tego samego kabla hdmi przeslac dzwiek DO amplitunera, mimo iz polaczenie to jest w innym kierunku AMPLI -> TV).

Poczytaj tylko co oferuja poszczegolne konwertery... ale ogolnie to w 95% to samo.

Oczywiscie Twoj problem bedzie rozwiazany pod warunkiem ze to to jest problemem (z mozliwosci ustawien ampli - tak wynika) potem trzeba jeszcze zmusic lapka do przesylania audio przez HDMI ale z tym nie powinno byc problemu.

I iPada, ale przez hdmi ipad via lightning i przejsciowka na hdmi daje dzwiek i obraz na tv. Pewnie po podłączeniu do amplitunera i pozniej na projektor bede miał dzwiek na ampli i obraz na projektorze. Czyż nie? Czy dzwiek mi ucieknie przez hdmi na projektor i wtedy klops?

ARC to o ile mnie pamiec nie myli - kanal zwrotny audio (uzywany jak bys chcial zeby tv podlaczony do ampli jako tv/monitor byl w stanie za posrednictwem tego samego kabla hdmi przeslac dzwiek DO amplitunera, mimo iz polaczenie to jest w innym kierunku AMPLI -> TV).

Poczytaj tylko co oferuja poszczegolne konwertery... ale ogolnie to w 95% to samo.

Oczywiscie Twoj problem bedzie rozwiazany pod warunkiem ze to to jest problemem (z mozliwosci ustawien ampli - tak wynika) potem trzeba jeszcze zmusic lapka do przesylania audio przez HDMI ale z tym nie powinno byc problemu.

I iPada, ale przez hdmi ipad via lightning i przejsciowka na hdmi daje dzwiek i obraz na tv. Pewnie po podłączeniu do amplitunera i pozniej na projektor bede miał dzwiek na ampli i obraz na projektorze

sorki, ale nie bardzo jestem w stanie to zrozumiec.

W amplitunerze.

jeszcze raz zapytam gdzie , w którym miejscu zmieniasz te ustawienia bo jakoś nie jesteś łaskaw odpowiedzieć.

iPada podłączam do amplitunera. W iPadzie jest wyjście lightening. Mam przejściówke nań hdmi. Hdmi rozbijam konwerterem o ktorym pisaliśmy. Z tego wychodzi hdmi i toslink. Podłączam oba pod amplituner. Mam dzwiek z amplitunera. Hdmi wypuszczam na projektor i mam obraz na projektorze. Czyż nie? Czy z wyjścia hdmi w amplitunerze dzwiek mi ucieknie na projektor i wtedy klops?

nic nie ucieknie.

Dzwiek pozostanie w HDMI tak jak byl ale dodatkowo dzwiek pojawi sie na wyjsciu SPDIF w "splitterze" (ktory zamierzasz kupic). Wtedy dzwiek bedzie i tu i tu. Czyli na ampli ustawisz sobie dzwiek z spdif jesli masz projektor z glosnikiem to musisz go sciszyc (bo w hdmi tez bedzie dzwiek, chyba ze Twoj amplituner go calkiem kastruje i nie przepuszcza... Te wszystkie splittery nie zmieniaja nic w HDMI tylko puszczaja je dalej (ale pobieraja informacje o dzwieku, konwertuja i eksportuja go do osobnego gniazda (typowo dzwiekowego) SPDIF (czy to coaxialnego czy optycznego) + niektore robia z tego takze mix stereo analog lub nawet 5.1 analog - co kto potrzebuje.

Jutro chyba dojdzie pudełeczko, napisze co i jak :)

nic nie ucieknie.

Dzwiek pozostanie w HDMI tak jak byl ale dodatkowo dzwiek pojawi sie na wyjsciu SPDIF w "splitterze" (ktory zamierzasz kupic). Wtedy dzwiek bedzie i tu i tu. Czyli na ampli ustawisz sobie dzwiek z spdif jesli masz projektor z glosnikiem to musisz go sciszyc (bo w hdmi tez bedzie dzwiek, chyba ze Twoj amplituner go calkiem kastruje i nie przepuszcza... Te wszystkie splittery nie zmieniaja nic w HDMI tylko puszczaja je dalej (ale pobieraja informacje o dzwieku, konwertuja i eksportuja go do osobnego gniazda (typowo dzwiekowego) SPDIF (czy to coaxialnego czy optycznego) + niektore robia z tego takze mix stereo analog lub nawet 5.1 analog - co kto potrzebuje.

Jutro chyba dojdzie pudełeczko, napisze co i jak :)

Bedzie dobrze!

Wszystko jest top top :)

Kolejne zagadnienie mam.

Co sądzisz o

Ukryta Zawartość

I znów z iPadem.

Przejsciowka z ipadowego lightning na hdmi. Ten cymesik (jak pendrive) wpinam w ta przejściówke. A bazę lacze z tym konverterem. Poleci? I bede cieszył sie podpietym (bezprzewodowo !!!) prohektorem do iPada.

Wszystko jest top top :)

Ukryta Zawartość

A czemu nie to?

Ukryta Zawartość

Bedzie dobrze!

Ukryta Zawartość

hej...

nie jestem zwolennikiem problemow wiec bezprzewodowe mam tylko WiFi do smartfornow i notbookow, reszta leci na "starych" dobrych i sprawdzonych kablach (siec, audio, wideo a nawet prad... wszystko mam podlaczone kablowo)

Nie znam sie / nie wypowoadam sie / nie mam zdania

hej...

nie jestem zwolennikiem problemow wiec bezprzewodowe mam tylko WiFi do smartfornow i notbookow, reszta leci na "starych" dobrych i sprawdzonych kablach (siec, audio, wideo a nawet prad... wszystko mam podlaczone kablowo)

Nie znam sie / nie wypowoadam sie / nie mam zdania

Ok. Dzięki wielkie za wszystko!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.