Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon za ca. 2 kPLN

Krzych L

Rekomendowane odpowiedzi

Pro-Ject gra zdecydowanie lepiej niż Pioneer czy Stanton i mamy to sprawdzone

Pro-ject? Kartonowe pseudo sprzęty? Pro-ject to dopiero powyżej trzech tysięcy robi coś, co nie gra kartonowo.

Z tanich gramofonów proponowałbym zamiast wspominanego tu Pioneera, Audio Technicę. Jest to to samo,ale tańsze.

A może się skusisz na Rege RP6, mam ją około 2,5 roku ale wygrała około 60h tylko.

Nadal jest folia fabryczna ochronna na zasilaczu i RCA, pudłu i wszystko kompletne oczywiscie:)

Pozdr

Ja uważam, ze ten jest najlepszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ! W jakimś sklepie internetowym widziałem go już za 2600 zł, uzywany kupisz na pewno dużo taniej. Ten sprzęt jest mega!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 5 tygodni później...

Szkoda że zamarła dyskusja na temat tego Pioniera i napędów bezpośrednich.Czy nic nie zostało ulepszone od czasów Technicsa?wierzyć się nie chce.Coś co montuje się na kawałku deski jest lepsze?

Szkoda że zamarła dyskusja na temat tego Pioniera i napędów bezpośrednich.Czy nic nie zostało ulepszone od czasów Technicsa?wierzyć się nie chce.Coś co montuje się na kawałku deski jest lepsze?

Pytaj jak chcesz co wiedzieć o tym napędzie DD irzeczonym gramofonie Pioniera

Ja zy w Teacu jak włączę obroty to słyszę szum silnika minimalnie ale słychać,natomiast jak przyłożę ucho do plinty no to już słychać.Czy w Pionierze jest tak samo i czy dotyczy to wszystkich gramofonów.

Ja zy w Teacu jak włączę obroty to słyszę szum silnika minimalnie ale słychać,natomiast jak przyłożę ucho do plinty no to już słychać.Czy w Pionierze jest tak samo i czy dotyczy to wszystkich gramofonów.

Dobry napęd , bez wzgędu na to czy to paskowy czy DD, nie powinien generować żadnych szumów czy nie daj boże , brumień ! Jedynie idler jest tu wyjątkiem , ale to jego taka cecha / uroda ;)

W tym Pionierze napęd DD nie generuje żadnych tego typu dźwięków, pracuje bezszelestnie.

Dobry napęd , bez wzgędu na to czy to paskowy czy DD, nie powinien generować żadnych szumów czy nie daj boże , brumień ! Jedynie idler jest tu wyjątkiem , ale to jego taka cecha / uroda ;)

W tym Pionierze napęd DD nie generuje żadnych tego typu dźwięków, pracuje bezszelestnie.

Potwierdzam - jak dla mnie absolutna cisza.

Moj Reloop RP-7000 absolutna cisza.

Do jakiej grupy ciężkości zalicza się ramię,co z tą podatnością jeżeli chodzi o dobór wkładki.Sprzedają z Ortofonem może być coś nie tak?

Zamówiłem Pioneera z wkładką Ortofon 2M Bronze (niech się dzieje wola nieba)czy dobrze zrobiłem to się okaże.Co wy na to koledzy?

Do jakiej grupy ciężkości zalicza się ramię,co z tą podatnością jeżeli chodzi o dobór wkładki.Sprzedają z Ortofonem może być coś nie tak?

Zamówiłem Pioneera z wkładką Ortofon 2M Bronze (niech się dzieje wola nieba)czy dobrze zrobiłem to się okaże.Co wy na to koledzy?

Ktorego pioneer'a?

Będzie dobrze, lub nawet lepiej ;)

Swoją drogą 4 kzł , polskich banknotów narodowych za komplet z 2m Bronze, to całkiem przyjemna kwota ;)

Ja tymczasowo zawiesiłem na nim Ortofona 2Mred (wczesniej na AF miałem Goldringi 1042 i 1012) - spokojnie porozgladam sie za docelowa wkłądką. Wrażenia? Hmmm, może to nie do wiary, ale słucham na nowo wiele płyt! Totalnie inne brzmienie, które jak na razie zdecydowanie bardziej mi odpowiada. Wróciem też po latach do pre ahaji (jeszcze raz dzieki) i tylko dobre rzeczy moge ponownie o nim napisać:) Z 2MBronze, po dokładnej kalibracji z pewnością będzie pięknie. Ja już z pewną niesmiałością podchodze do tych skomplikowanych szlifów, które na pewno są rewelacyjne, ale raczej bez dodatkowego sprzętu trudno je właściwie ustawić.

Mam Go ,wykonanie jest naprawdę solidne,w porównaniu Teac to jak zabawka.Robiz na jakiej macie kłaść płytę bo na wyposażeniu jest dwie.Gumowa jest kilka razy grubsza od filcowej i nie wiem jak z Vta do tego.Narazie oceniam wygląd i wykonanie,jest super.......nawet lepiej.Sugerowałem się twoimi wypowiedziami i dobrze zrobiłem,dziękuję.

Gumowa , rzecz jasna. Filcowa jest dla DJ,ów.

Vta regulujesz , aby górna krawędź wkładki była równoległa do płyty, oczywiście na opuszczonym ramieniu ma być równoległość.

W instrukcji jest to opisane. Poziom 0 jest chyba dla wkładki o wysokość i 16-17 mm, ale pewny nie jestem.

Fajnie , że jesteś zadowolony.

Pierwsze odczucia;perkusja i instrumenty mają swoje miejsce na scenie która jest kapitalna,na At100 miałem zapiaszczenie tak jakby wszystko powchodziło na siebie,jest głębia,rozdzielczość,wokale piękna barwa.Jestem tak podekscytowany że brak mi słów aby to opisać ,cieszę się jak dziecko.Jeszcze raz dzięki,podziękowania określają moje zadowolenie.

Zaniepokoił mnie objaw buczenia,jak podgłaśniam bez płyty 40 50 i wyżej to się wzmaga.Dotykam kabel łączący gramofon z pre to słychać dotyk,GND podłączone.Kable Audioquest Big Sur i Golden Gate.

Coś jest ze wzmacniaczem,jak do 70 jest dobrze powyżej wyłącza się prawy kanał,jak dotykam obudowy albo stukam,trzaski w prawej kolumnie ażgłośniki chcą wyskoczyć.Wyłączenie wzmaka z prądu pomagai póżniej to samo.Jest na gwarancji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.