Skocz do zawartości
IGNORED

Modernizacja sprzętu audio

szakaldg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce zmodernizować mój obecny sprzęt audio, bardziej pod stereo tanim kosztem:-)

Posiadam obecnie:

-Kolumny Monitor Audio Bx6, Bx2, Bx central

-Suba Velodyne 25

-Słuchawki AKG 550 (kupione za 350zł:-)

-AV Onkoy TX SR 805

Chce dokupić wzmacniacz stereo do Monitor Audio Bx6 żeby słuchać na nim tylko muzyki i radia internetowego. Tylko nie wiem co kupić żeby poprawnie zgrać z kolumnami , więc proszę wasz o podanie konkretnych modeli co fajnie się zgraja z Monitor Audio. Od paru dni się zastanawiam czy nie kupić karty muzycznej AIM SC 808 do wzmacniacza i słuchawek AKG 550 (zastanawiam czy na jesień nie kupić jeszcze DT150 podobno mają bardzo fajny ciepły dźwięk) Na całość chce przeznaczyć maksymalnie około 1500zł. Im mniej wydam to lepiej. Sprzęt raczej w tej gotówce pewnie tylko używany wchodzi w grę.

https://www.audiostereo.pl/topic/127758-modernizacja-sprz%C4%99tu-audio/

Proponuję kup sobie Nada C350, słuchałem go z MA BX2 i MA RX1 oraz Silver 1 i grał bardzo dobrze. Proponuję posłuchać. Dodatkowo jeden kolega z forum bardzo dobrze je modyfikuje i po modzie gra jeszcze lepiej. Polecam, Cena używanego ok 600-800zł.

Proponuję kup sobie Nada C350, słuchałem go z MA BX2 i MA RX1 oraz Silver 1 i grał bardzo dobrze. Proponuję posłuchać. Dodatkowo jeden kolega z forum bardzo dobrze je modyfikuje i po modzie gra jeszcze lepiej. Polecam, Cena używanego ok 600-800zł. Ja już namówiłem co najmniej 3 kolegów na tren wzmacniacz i wszyscy są bardzo zadowoleni.

Przede wszystkim ma się zgrać z głośnikami, karta jest w miarę dobrze oceniana więc nie powinna nic popsuć. Ja słucham z CD lub Dac-a lub CA SM6 i uważam, że sama jakość nagrania jest przede wszystkim ważna.

Sumie ja tylko słucham muzyki na PC.

Testuje obecnie Spotify , miałem przez chwile Tidal ale jakoś wydaje mi się mało muzyki której czasem słucham. Mam trochę muzyki w flac na PC.

Tidal HiFi jakościowo już gra znośnie, spotify używam tylko do przesłuchania artysty lub płyty którą chcę kupić, wszystko mam zgrane do flac jak i oryginalnie kupione flac-i na hdtraks lub gaude i tez głównie słucham z pc tylko podłączonym do dac-a lub CA SM6. Kiedyś też zaczynałem od karty komputerowej Audiotrak Prodigy HD2 Advance, od razu w mniej wymieniłem opampy na Muses 8820 (AIM SC808 też ma taką możliwość i gra prawdopodobnie lepiej od starego już Audiotraka).

C350 to poprzednik 356BEE ale brzmienie jest inne faktycznie.

Myślałem nad wzmacniaczem Marantz Pm 78, PM 7000 bardzo mi się podoba ich wykonanie niestety nie mam ich gdzie posłuchać.

Ciężkie, mocarne z dużymi kondensatorami Marantze. Grają swobodnie ale spokojnie. Jeśli szukasz dynamiki to NAD jest lepszym wyborem.

Ok. Do NAD C350 jaki pasuje DAC?

W jakim budżecie ten DAC?

a może:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy obecnym kursie się zmieścisz, tylko poczekasz na przesyłke około 2-3 tyg.

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Nad 350 do jakiego nowego NADA mogę porównać? Myślałem nad wzmacniaczem Marantz Pm 78, PM 7000 bardzo mi się podoba ich wykonanie niestety nie mam ich gdzie posłuchać.

Posiadam Aima sc808 i Marantza pm7200 (juz drugiego) . Oczywiscie w karcie na dzien dobry wymienilem opampy , mialem problem z widocznosica tej karty przez system po wymianie biosu karta zaczela dzialac poprawnie . Ale nabawilem sie nerwicy przez nia . Co do pm7200 to polecam nawet w ciemno zagra kazdy rodzaj muzyki w dodatku w klasie A do 20W w AB ponad 100W . Sa nie drogie i wyglada super . Z Twojimi kolumnami nie bedzie miec zadnego problemu powinny doberze sie zegrac .

1* YAMAHA as2100/MATRIX mini-i pro2s 2* Sony ta f870es/xa20es/Dynavoice df8/Aim sc808 /UPS Powertecnique pro3000 1800W online, 3* Marantz/pm7200 /cd6000ose/ st7001/Mordaunt Short Avant 916i,

W tej cenie jest kilka daców.

Audinst HUD MX,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.