Skocz do zawartości
IGNORED

kabel zasilający w cenie 500-600 pln czy wartko kupić do wzmacniacza

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam na nie odpowiedzi od kilku lat, a to że uważasz inaczej nic nie znaczy

Tutaj znajdziesz trop, do odpowiedzi jak to jest z grającymi kablami zasilającymi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:D

Podobnie bylo kiedys z procesorami AMD, moze ktos pamieta słynne Athlony na jądrach Barton, wystarczyl najtanszy procesor z tym jądrem oraz nożyk i ołówek aby zrobic sobie najmocniejsza wersje :)

Kolega odblokował w Phenom II czwarty rdzeń :) (kupił wersje z trzema rdzeniami)

Wystarczyła tylko odrobina farta (nie każdy egzemplarz procesora dał się odblokować w ten sposób) i płyta główna z rozbudowanymi funkcjami BIOS.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Ja najczęściej do takich analiz używam programu Cool Edit Pro.

Jak jest dokładnośc takiej analizy z wykorzystaniem tego oprogramowania na komputerze?

Bez tego trudno jest interpretować wyniku. To, ze one są, nie oznacza czy są realne.

Jar możesz sprawdzić na ucho realność przecież wsio na tacy podane :) żeby nie było mój wynik wklejam niestety nie jestem nietoperzem, no kto by pomyślał :D

672_bez_nazwy_1.jpg

BeatX

Przytoczony test jest kompletnie niewiarygodny. Z kilku powodów:

- facet jest uprzedzony a to wyklucza w ogóle zajmowanie się tematem. Taki test może robić ktoś niezainteresowany, niekoniecznie naukowiec :-)

- słuchacz musi być jeden a nie tabun

- system i pomieszczenie ma być słuchacza a nie "jakieś"

- słuchacz ma stwierdzić / lub nie - zmianę która nastąpiła / lub nie A nie wiedzieć - co jest zmieniane (to nie może być test typu: dzisiaj potestujemy kabelki)

- tylko prowadzący ma wiedzieć, czy zmienił, co zmienił, ile razy zmienił

- długość czasu próbek, wybór nagrań ma należeć do słuchacza

Jak ktoś zrobi tak przeprowadzony test na reprezentatywnej grupie - to będziemy analizować wyniki :-)

Na razie ten art jest bez znaczenia.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

ZEby próba była zupełnie wiarygodna, to powinien to być test podwójnie ślepy, czyli taki, w którym nawet prowadzący nie wieco w danej chwili jest podłączone.

Abstrahując jednak od badańna tzw. reprezentatywnej grupie, można z bardzo dużym prawdopodobieństwem powiedzieć, że pod pewnymi warunkami, granie sieciówek to wierutna bzdura.

Użytkownicy

3034 postów

Napisano dziś, 16:46

Jar możesz sprawdzić na ucho realność przecież wsio na tacy podane :) żeby nie było mój wynik wklejam niestety nie jestem nietoperzem, no kto by pomyślał :D

Bez jaj, przeciez cały czas piszę, że na kompie wszystko gra tak samo. :)

Bum

Twierdzić można wszystko

Tylko niech to ktoś udowodni słyszącym

To tak bazując na waszych inklinacjach technicznych :-)

Dla mnie sieciówka może być nawet z linki hamulcowej - byle lepiej grała :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gdyby tę linkę odpowiednio opakować i nazwać napewno by tak było. I w tym tkwi rozwiązanie tej zagadki. To proste.

Tak samo prosta jest niemożność przekonania oponentów. Bo ambicje i egoizm są zbyt silne, by jakakolwiek rozsądna i logiczna argumentacja mogła tę drugą stronę przekonać. Bycie audiofilem wymaga szczególnych predyspozycji i niestety są one takie, że determinują opór.w stosunku do nawet logicznych i zdroworozsądkowych argumentów.

Niestetyludzie często tracą rozsądek, o czymmożna było się ostanio nieraz przekonać ;) Więc dlaczego w audio miałoby być inaczej? Tym bardziej, że jest to tak wdzięczna dziedzina jeśli chodzi o możliwości stojące przez ludźmi uwielbiającymi robić różne psikusy i sztuczki innym. Mam na myśli tzw. Wkręcanie. A jeśli jeszcze ktoś za to zapłaci i to nie mało? Żyć i nie umierać ;)

Za doświadczenia zawsze trzeba płacić. I te pozytywne i te nie :-)

To normalny koszt egzystencji - zupełnie jak marnowanie tlenu -:-)

audiograde, ale to audiofile są jedynymi ludźmi na tej planecie, którym kabel sieciowy coś zmienia (polepsza/pogarsza) w rezultacie pracy urządzenia elektronicznego.

Słyszałeś kiedyś, żeby np. w szpitalach stosowano do respiratorów i ich aparatury pomiarowej audiofilskie kable zasilające? :)

Skoro taki kabel "poprawia" prąd /czy o co tam chodzi/, to przecież chyba lepiej mieć "lepszy" prąd w urządzeniu które podtrzymuje ludzkie życie? (poprawia odczyty czujników, uzyskuje dokładniejsze - mniej zaszumione - sygnały) :)

Takich absurdalnych przykładów można mnożyć w nieskończoność, i to niestety na tej jednej, nielicznej grupie ludzi /audiofili/ zamieszkujących tą planetę spoczywa brzemię udowodnienia kilku miliardom pozostałych ludzi, że kabel zasilający może polepszyć własności maszyny/urządzenia nim zasilającego :)

Tyle tylko, że jak Ty słyszysz różnice w dźwięku pomiędzy plikiem .flac a plikiem .wav - to ja rozmowę z Tobą o sprzęcie audio traktuję jako poprawiacz humoru przy kawie :)))

Ale podoba mi się, że nie jesteś taki butny, lub agresywny w swoich poglądach, jak to ma w zwyczaju 99% populacji złotouchych :D

Gość numik

(Konto usunięte)

Tutaj znajdziesz trop, do odpowiedzi jak to jest z grającymi kablami zasilającymi:

http://hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html

:D

Kolega odblokował w Phenom II czwarty rdzeń :) (kupił wersje z trzema rdzeniami)

Wystarczyła tylko odrobina farta (nie każdy egzemplarz procesora dał się odblokować w ten sposób) i płyta główna z rozbudowanymi funkcjami BIOS.

odwal się ode mnie, kumasz jak facet? jesteś chorym człowiekiem

Za doświadczenia zawsze trzeba płacić. I te pozytywne i te nie :-)

To normalny koszt egzystencji - zupełnie jak marnowanie tlenu -:-)

Tak, ale nie pieniędzmi. Zdobywanie wiedzy wymaga cierpliowości i wytrwałości. Wrodzone predyspozycje wymagają poparcia mrówczej pracy i tego niektórzy nie chcą do siebie dopuścić. Bo łatwiej jest przerzucić tonę sprzętu i tonę kabli, niż usiąść pomyśleć,zaplanować kilka eksperymentów i je wykonać. Przy przerzucaniu tony sprzętu się siedzi i się słucha. Bezstresowe i spokojne zajęcie. A myślenie i prawdziwe eksperymenty męczą.

odwal się ode mnie, kumasz jak facet? jesteś chorym człowiekiem

Następny obrażony audiofil :)

Post zgłoszony moderacji - przegiąłeś z deka.

Bez jaj, przeciez cały czas piszę, że na kompie wszystko gra tak samo. :)

Sporo osób słucha jak to nazwałeś "z kompa" i słyszy wszystkie kabelki ot pierwszy lepszy przykład konfiguracji.

"Słucham głównie Depeche Mode, muzyka leci (FLAC) tylko z kompa na skonfigurowanym odtwarzaczu Foobar20000, Asio4all + Wasapi z pominiętym mikserem systemowym (Bit Perfect)

Zestaw Stereo:

Wzmacniacz - HEGEL H80

Kolumny - TRIANGLE ANTAL

Przewód zasilający - GIGAWATT LC-1 MK3

Przewody Głośnikowe - ULTRALINK

Kabel USB 2.0 A-B - SUPRA"

To jak słychać czy nie?

Wzmacniacz - HEGEL H80

Kolumny - TRIANGLE ANTAL

Przewód zasilający - GIGAWATT LC-1 MK3

Przewody Głośnikowe - ULTRALINK

Kabel USB 2.0 A-B - SUPRA"

To jak słychać czy nie?

Nie wiem, na tym zestawie nie słuchałem.

Ale podoba mi się, że nie jesteś taki butny, lub agresywny w swoich poglądach, jak to ma w zwyczaju 99% populacji złotouchych :D

Stawiasz mnie w trudnej sytuacji - bo:

- nie trawię komplementów :-)

- nie mogę się zrewanżować podobną opinią o waszej klice :-)

Nie wiem, na tym zestawie nie słuchałem.

Czyli jednak nie wszystko gra z PC tak samo jak to ująłeś. No chyba, że spora grupa ludzi ma omamy, bo to przecież komp, tfu :)

Czyli jednak nie wszystko gra z PC tak samo jak to ująłeś. No chyba, że spora grupa ludzi ma omamy, bo to przecież komp, tfu :)

Sorry, chciałem ci tylko jakoś pomóc byś się zbytnio nie martwił, że ty tych róznic nie słyszałeś.

W grupie "słyszący inaczej" czują się lepiej i pewniej....Najgorsze jest przeżywanie w samotności własnego nieszczęcia :)

Ale jaki to komfort.....

Można mieć jeszcze inne hobby - na wszystko wystarczy :-)

Do dzis uzytkuje wlasnie taki procesor, kupiony jako Phenom II 555 BE i odblokowany do 955 BE :)

Sorry, chciałem ci tylko jakoś pomóc byś się zbytnio nie martwił, że ty tych róznic nie słyszałeś.

Pokaż zatem, że słychać. Don't be a chicken :)

Stawiam 100 że nie kupił tej sieciówki!!! ;-)))

A ja stawiam, że nikt ze słyszących nawet nie spróbował testu na plikach producenta sieciówek :))

A ja stawiam, że nikt ze słyszących nawet nie spróbował testu na plikach producenta sieciówek :))

Nie robiłem testu na kompie, słuchałem nagrane pliki w systemie. Są różnice. Nawet wydaje się, ze jeden gra jakby głosniej. Oczywiście ten z lepszym kablem :)

Nie robiłem testu na kompie, słuchałem nagrane pliki w systemie. Są różnice. Nawet wydaje się, ze jeden gra jakby głosniej. Oczywiście ten z lepszym kablem :)

W takim odsłuchu takie same pliki też mogą się wydać różne :) Pasowałby jeszcze zweryfikować czy to "wydaje się" znajduje pokrycie w rzeczywistości.

Co do testu na kompie niespodzianek nie ma faktycznie "las rąk" ech.

W takim odsłuchu takie same pliki też mogą się wydać różne :) Pasowałby jeszcze zweryfikować czy to "wydaje się" znajduje pokrycie w rzeczywistości.

Porównywałeś pliki bitowo?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.