Skocz do zawartości
IGNORED

Program Trzeci Polskiego Radia - Trójka

qot

Rekomendowane odpowiedzi

Robi to dla nas. Został bo nas szanuje.

O, psiamenda! Na tom nie wpadł, rzekł Jacek, szukając ostatniego ziemniaka w ognisku.:)

Rację masz. No i piwo - też.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

Włodzimierz wiele przeoczył, kiwając się i bujając na Festiwalu Piosenki Radzieckiej.

Nigdy nie byłem, ale za to w szkole średniej ok.1973?74 wystartowałem w trzyosobowej drużynie w konkursie "Film radziecki filmem dla wszystkich". Jak "Burza nad Azją" przeszliśmy całe eliminacje do finału wojewódzkiego. Tu podobno byliśmy najlepsi, ale komisja zarządziła dogrywkę za zamkniętymi drzwiami, gdzie przegraliśmy jednym punktem z późniejszym zwycięzcą finału ogólnopolskiego w Łodzi, który oglądałem na żywo w PRL-owskiej reżimowej TV. Zwyciężyła była drużyna dobrego LO z dużego wojewódzkiego miasta.

Do konkursu zgłosiłem się jako ochotnik dzięki koledze z ławki, który wbił mi w nogę ostrze cyrkla w udo - w momencie kiedy nauczyciel oczekiwał na zgłoszenia. Ryknąłem z bólu i stanąłem w przejściu miedzy ławkami. Odwrotu nie było. Po tym konkursie nauczyciel o rosyjskiego powiedział na wywiadówce do mojej matki, że do końca szkoły nigdy już nie będę miał dwójki z rosyjskiego. Niestety dowiedziałem się o tym dopiero po ukończeniu szkoły.

A programy Manna w PRL-owskiej Trójce bardzo lubiłem. Potrafił np. pokazać, że angielski rock to nie tylko The Beatles, ale i Gerry and The Pacemakers i inni.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ja na tych pyffach, stawiając je , tu i ówdzie, zacnym i świetnym opiniom - zbankrutuję, Włodzimierzu.:)

No proszę, czy to napisała ta sama Bezlitosna Niusia?

Bezlitosny Jaca pisze w stresie, bo Niewiasta ponoć nadchodzi :-)

A gary brudne.

O. Ten też był i po sobie - nie posprzątał. Ja Was kiedyś dojadę. Pogadamy! A i pas w robocie będzie!

Psiekrwie, cholery, nieroby... A Tatuś musi zmywać...

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

O. Ten też był i po sobie - nie posprzątał. Ja Was kiedyś dojadę. Pogadamy! A i pas w robocie będzie!

Psiekrwie, cholery, nieroby... A Tatuś musi zmywać...

Nie strasz, nie strasz... bo mam od lat osobisty fartuszek made in Bangladesz z Ikei.

Nigdy nie byłem, ale za to w szkole średniej ok.1973?74 wystartowałem w trzyosobowej drużynie w konkursie "Film radziecki filmem dla wszystkich". Jak "Burza nad Azją" przeszliśmy całe eliminacje do finału wojewódzkiego. Tu podobno byliśmy najlepsi, ale komisja zarządziła dogrywkę za zamkniętymi drzwiami, gdzie przegraliśmy jednym punktem z późniejszym zwycięzcą finału ogólnopolskiego w Łodzi, który oglądałem na żywo w PRL-owskiej reżimowej TV. Zwyciężyła była drużyna dobrego LO z dużego wojewódzkiego miasta.

Do konkursu zgłosiłem się jako ochotnik dzięki koledze z ławki, który wbił mi w nogę ostrze cyrkla w udo - w momencie kiedy nauczyciel oczekiwał na zgłoszenia. Ryknąłem z bólu i stanąłem w przejściu miedzy ławkami. Odwrotu nie było. Po tym konkursie nauczyciel o rosyjskiego powiedział na wywiadówce do mojej matki, że do końca szkoły nigdy już nie będę miał dwójki z rosyjskiego. Niestety dowiedziałem się o tym dopiero po ukończeniu szkoły.

A programy Manna w PRL-owskiej Trójce bardzo lubiłem. Potrafił np. pokazać, że angielski rock to nie tylko The Beatles, ale i Gerry and The Pacemakers i inni.

Piękne.
  • 2 tygodnie później...

Tak, ma tam super odlotowe kawałki.

Kawałki jak kawałki (nasłuchała się na miejscu i nawiozła tego z pobytu w USA); nie neguję.

Ale jej osobowość radiowa (a raczej - totalny brak osobowości) jest nieporozumieniem.

A słuchaliście już audycję Moniki Brodki?

W piątki po 22.

Słuchaliśmy;) Nazywa się chyba lamenty i odmęty. Raz słyszałem jak Baron całkiem poważnym głosem zapraszał na nową audycję Brodki pod nazwą Smęty i odmęty. I to jest zdecydowanie bardziej trafna nazwa.

To chyba teraz ulubiona prowadząca, obok oczywiście niezastąpionej Gacek, redaktora Piotra " znam się na wszystkim" Metza.

Kawałki jak kawałki (nasłuchała się na miejscu i nawiozła tego z pobytu w USA); nie neguję.

Ale jej osobowość radiowa (a raczej - totalny brak osobowości) jest nieporozumieniem.

Młoda jeszcze jest, wyrobi się.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

PISoKOMUNA jak widać nie odpuszcza.

Czy zwolnią dyscyplinarnie wszystkich 120 dziennikarzy którzy stanęli w obronie swych koleżanek?

Po PISie mozna spodziewać się wszystkiego, zapewne w RadioMaRyja już czekają na nowe angaże.

Władze Polskiego Radia odpowiadają na list pracowników

"Zarzuty sformułowane w apelu wobec zarządu Polskiego Radia, ale również pośrednio wobec dyrektorów anten i redakcji, o ile nie zostaną doprecyzowane i udowodnione, noszą znamiona bezpodstawnego pomówienia, naruszają dobra osobiste prezes zarządu oraz naruszają wizerunek Polskiego Radia" – tak władze Polskiego Radia odpowiadają na list pracowników stacji, którzy domagają się przywrócenia do pracy przy dziennikach Trójki serwisantek Małgorzaty Spór i Anny Zaleśnej.

Pod listem z 15 listopada br. do prezes Polskiego Radia Barbary Stanisławczyk podpisało się ponad 120 dziennikarzy i pracowników radia.

"Wszyscy pracujemy w tej samej instytucji i wszystkim nam zależy na dobru Polskiego Radia. Dlatego zwracamy się do Pani z apelem o poszanowanie zasad niezależności i rzetelności dziennikarskiej oraz kultury pracy w Polskim Radiu, instytucji publicznej, której celem i obowiązkiem jest przekazywanie rzetelnych i obiektywnych informacji oraz pluralistycznych opinii" – napisali w liście.

Poniżej oświadczenie władz publicznego nadawcy, jakie przesłano do naszej redakcji:

Zarząd oraz dyrektorzy Polskiego Radia odpowiedzieli na pismo Zarządu Związku Zawodowego Dziennikarzy i Pracowników Programu Trzeciego i Drugiego Polskiego Radia.

Od dłuższego czasu trwa próba zdestabilizowania pracy Radiowej Trójki. Niektórzy byli pracownicy Polskiego Radia, związani obecnie z nowymi środowiskami próbują wpływać na dziennikarzy rozgłośni i podsycać spór, który nie ma racji bytu. Zarząd Polskiego Radia otrzymał budzące wątpliwości pismo podpisane przez dziennikarzy i pracowników Radia. Wątpliwości dotyczą zarówno formy listu – np. skreślenia w treści, jego stylistyki, jak i treści, która zawiera bardzo poważne zarzuty pod adresem Dyrekcji Polskiego Radia, które nie mają żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości. Wydaje się, że jest to kolejna próba podsycania sporu. Zastrzeżenia budzi fakt dołączenia do listu podpisów na oddzielnych kartkach – w chwili upublicznienia treści pisma, co najmniej kilku jego rzekomych sygnatariuszy przyznało, że nie pod takiej treści i formy apelem podpisywały się kilka tygodni temu.

Wśród sygnatariuszy znajdują się również dziennikarze niepracujący już w Polskim Radiu.

W związku z tymi wątpliwościami Zarząd oraz dyrektorzy Polskiego Radia chcą ustalić, czy sygnatariusze listu wiedzieli pod jakim pismem się podpisują i czy w związku z tym nie zachodzi podejrzenie nieuczciwości ze strony Związku Zawodowego, który wystosował apel.

Dyrekcja Radia uważa, że mocne zarzuty sformułowane w apelu wobec Zarządu Polskiego Radia, ale również pośrednio wobec dyrektorów anten i redakcji, o ile nie zostaną doprecyzowane i udowodnione, noszą znamiona bezpodstawnego pomówienia, naruszają dobra osobiste Prezes Zarządu oraz naruszają wizerunek Polskiego Radia.

Dyrekcja zapewnia, że rzetelnie i przejrzyście będzie wyjaśniać zaistniałą sytuację. Spotkanie pracowników z Dyrekcją zaplanowano na 18 listopada br.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Wizerunek Polskiego Radia został nadszarpnięty z nadejściem Dobrej Zmiany, zresztą identycznie jak TVPiS

Tak, ma tam super odlotowe kawałki.

Sama Brodka też jest fajnie odjechana, ma ciekawe piosenki, nietuzinkowe.

Młoda jeszcze jest, wyrobi się.

Też tak myślałem ale jej zaraz stuknął trzy dychy;)

Albo się ma minimalny dar przykuwania uwagi, i to można szlifować, albo się jest przezroczystą meduzą (tak mi się dziś przy Danielsie skojarzyło;) ) i cuda wianki nie pomogą.

I to nie tą spod znaku Clan of Xymox ;)

Ja tam od niej po kilku audycjach za wiele nie wymagam ale opowiadanie podekscytowanym głosem, że dopiero będąc w USA dowiedziała się, że wokalista Beach Boys miał problemy z głową... no ludzie, litości. Przecież jak głosi legenda to oni podczas nagrywania Pet Sounds jarali tyle zielska, że wokalista swoje partie nagrywał na leżąco bo stać mu było ciężko.. To jest dopiero news;)

A muzyka raz lepsza, raz gorsza, czasem super a czasem zupełnie do kitu ale to też zależy tylko ode mnie jako odbiorcy. Wolę Brodkę niż tokującego Stelmiego czy sepleniącą Gacek.

To

Ja tam od niej po kilku audycjach za wiele nie wymagam

Za wiele nie.

To kiedyś było dla mnie radio zaczarowane.

Uroku coraz mniej ma ta rozgłośnia ogólnopolska.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Jakiś wybór był.

Teraz jest większy i nic porównywalnego, o czymś lepszym już nie mówiąc, nie pojawiło się.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Niedzielnej mszy świętej.

Jeśli lubisz to czemu nie.

To czego warto teraz w radiu posłuchać?

Jest taki wybór w internecie, że chyba nie trzeba kurczowo trzymać się jednej stacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.