Skocz do zawartości
IGNORED

musical fidelity m3i

stu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Musical fidelity m3i + jakie kolumny używane. Obecnie posiadam EPOS K1. Nie wiem czy może poszukać coś innego np JMLAB, DYNAUDIO. Proszę forumowiczów o opinie z jakimi kolumnami mieli spięty swój sprzęt. Pozdrawiam.

Dokładnie taki jak Twój wzmak miał kolega awietek często się pojawia także przypomnij mu sie na pewno cosik poradzi :)

hehe :)

Ja mialem go z Tannoy Precision 6.2 i to polaczenie mi sie bardzo podobalo - zalezy do jakiej muzyki. Z Tannoyami swietne do Akustycznych mniejszych skladow,Jazzu, Elektorniki, niezbyt mocnego rocka

Witaj,

Jak znajdziesz Tannoye do 5 tys model 6.2 to także polecam. Bardzo dobre zestawienie.

Polecam sprawdzić także Magnat Quantum 805, Dali Ikon 6 MKII.

Z nowych ciekawa propozycja to Indiana Line Tesi 560.

W razie pytań zapraszam

Witam.

Przepraszam, że tak nie na temat, ale może ktoś mi podpowie jaki wzmacniacz wybrać?. Kupiłem niedawno kolumny podstawkowe Polk Audio RTi a3. Grają na razie ze starym technicsem SU 810. Nie jest źle , ale myślę że można lepiej. Budżet ok 4 tyś. Słucham różnej muzyki , główne źródło to magnetofony. Dużo czytałem na temat wzmacniaczy i w sumie na temat każdego modelu są rozbieżne opinie.

Rozważam zakup nowych i używanych. Moje typy to:

1. AMC XIA 150

2. Atoll in 100 se

3. ARCAM FMJ A38

4. Ewentualnie Cambridge AUDIO CX A60.

Wszystko zależy od Twojego gustu. MF z każdą parą kolumn zagra inaczej tzn. np. sama góra będzie mniej lub bardziej dosadna, średnica bardziej lub mniej wyraźna, wycofana do tyłu, wypchnięta do przodu itd. To są niuanse, ale dla niektórych mają kolosalne znaczenie.

MF dość dobrze zgrywa się np. ze Spendor, B&W, polskimi AA Phoebe, ale w praktyce może się okazać że najbardziej spodoba Ci się połączenie np. z Eposami.

O tym czy dany wybór jest nalepszy powinny zdecydować Twoje uszy.

Kupowanie kolum w ciemno do MF-a przy wyszukanym guście jest aktem czystej desperacji. To ostatnie zdanie powinieneś zapamiętać. ;)

Głównie chodzi mi o odczucia użytkowników MF, którzy mają spasowany sprzęt i ewentualnie mogą mnie naprowadzić w którą stronę pójść. Wiem że, kupowanie kolumn za pare tysięcy jest raczej bezsensowne i obciążone dużym ryzykiem.

Głównie chodzi mi o odczucia użytkowników MF, którzy mają spasowany sprzęt i ewentualnie mogą mnie naprowadzić w którą stronę pójść. Wiem że, kupowanie kolumn za pare tysięcy jest raczej bezsensowne i obciążone dużym ryzykiem.

Problem jest tego rodzaju ze Ty nie szukasz naturalnego grania i nam trudno stwierdzic tak do konca na ile chcesz ta srednice miec wyeksponowana itd. Ja np odnalazlem dobra synergie MF z Tannoyem - najpierw serii Precision a teraz Definition. Wg mojego sluchu to jest brzmienie naturalne - z bardzo dobra scena stereo - nie efekciarska ale precyzyjna w miare gleboka - mysle ze moze byc sporo lepiej przy dobrej akustyce - u mnie bardzo z tym srednio. Efekciarskie granie mnie meczy na dluzsza mete dlatego wole jak wszystko jest dobrze zbalansowane.

Dodam do powyższego,że lubię detaliczny dźwięk z dobrą sceną ale chciałbym żeby wzmacniacz nie był "suchy".

Szukaj lampy na EL34.

Aha będzie to granie efekciarskie/barwne/dobitne, po mojemu z jajem.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.