Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 1300 zł

Rudy Rudzielec

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, koledzy/ koleżanki, mam prośbę, potrzebuję pomocy w zakupie wzmacniacza. Suma jaką mogę wydać to maks 1300 zł. Kolumny jakie posiadam to Mission M35i, a pomieszczenie to około 30 m2. Wcześniej posiadałem Yamahe AX-500 ale... obsługiwała tylko kolumny o impedencji 8 ohm ( moje lekkie niedopatrzenie ) ale jej dźwięk mi bardzo odpowiadał. Teraz używam Kenwooda KA-4020 i niestety brakuje mi "tego czegoś " co miała Yamaha. Mam więc zapytanie, jaki wzmacniacz byście polecili do podanej sumy i pod dane głośniki?? Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/128571-wzmacniacz-do-1300-z%C5%82/

Chętnie bym poszedł tym tropem, ale... przeglądam to forum niemal codziennie i wiem, że model modelowi nie jest równy. Dlatego moje zapytanie co będzie najlepsze w podanym przedziale cenowym. Nie koniecznie musi to być Yamaha... Zdałem się na forumowiczów przy wyborze kolumn i nie żałuję, tak samo zaufam przy wyborze wzmacniacza.

Kolega Bumpalump był szybszy :)

Patrząc na Allegro to niestety AX-900 jest poza moim zasięgiem cenowym. Chyba, że warto poczekać, dołożyć i kupić.

Dzień dobry.

Jeśli możesz minimalnie zwiększyć budżet, spójrz proszę na integrę Yamaha A-S501 (http://q21.pl/yamaha-a-s501.html). To dynamiczne, mocne i szybkie granie, moc wystarczająca do prawidłowego wysterowania Twoich kolumn. Dobrym wyborem może okazać się także NAD C326 BEE (http://q21.pl/nad-c326-bee.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Moderatorzy

Ax900 da się wyrwać poniżej tysiaka jak nie kupujesz od handlarzy. Sprzedasz kenwooda, ax500 dołożysz 2-3 stówki i masz ax900. Jeśli tylko odpowiadało Ci granie 500ki to 900ka się nie rozczarujesz.

-----------------

Jeśli tylko odpowiadało Ci granie 500ki to 900ka się nie rozczarujesz.

100 % racji .

Ax900 da się wyrwać poniżej tysiaka

Wątpię.Choć sam tego nie rozumie a jeszcze bardziej ludzi co tak przepłacają.

Nie kupuj nic nowego i będzie dobrze :)

A nawet bardzo dobrze zawsze jak Coś się będzie działo albo mały przegląd to wiadomość na pw do kolegi i na pewno pomorze naprawi , ustawi..(nie cytuję bo znowu coś mi się popieprzyło)

ups wdarł się błąd oczywiście pomoże :)

<br />Witajcie, koledzy/ koleżanki, mam prośbę, potrzebuję pomocy w zakupie wzmacniacza. Suma jaką mogę wydać to maks 1300 zł.<br />

.. a dlaczego akurat taka kwota maxymalna..?

Czasem dokładając dwie stówki można mieć coś lepszego..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Normalnie,jak czytam o tej Yamasze ax-900 ,to mam ochotę ją kupić i sprawdzić ,czy to rzeczywiście taki dzwiękowy killer,bo cenowo za tak stary klocek to chyba zadziałała reklama z forum.Ax-700 można kupić już za 500 zł-naprawdę gra dużo gorzej?Rudy Rudzielcu,ja bym jednak celował w nowsze wzmacniacze Yamahy a-s500,albo a-s700,mniejsze ryzyko awarii.

To co radzicie, odłożyć jeszcze trochę pieniędzy i startować np na AS - 1000?? Kenwooda nie sprzedam, darzę go ogromnym sentymentem :) Nie ukrywam, że fajnie by było gdyby wzmacniacz miał możliwość obsługi z pilota :)

Zróbmy może tak, wykombinuję jeszcze 700 zł, czyli w sumie 2000 zł. Tej sumy niestety nie przekroczę, nie dam rady. Jakieś konkretne propozycje?? Nie musi to być konkretnie Yamaha i jeśli da radę to sprzęt nowy.

Nowy w tej samej cenie co uzywany to zazwyczaj zagra duzo duzo gorzej.

Za 2k to juz mozesz kupić Sony TA-F 770ES

W przypadku 770 musi to byc wersja japonska badz euro czyli trabka albo kwadracik z tylu na naklejce.

Jest jeszcze 730ES, moim zdaniem najlepszy wzmacniacz w swojej cenie ale z missionami moze byc zbyt ciemno na gorze pasma.

Btw ax700 jest duzo gorsza od ax900, rozni sie jakoscia brzmienia, wykonaniem, awaryjnoscia.

To co radzicie, odłożyć jeszcze trochę pieniędzy i startować np na AS - 1000??

Za te pieniądze kup starego Audiolaba 8000S robionego w Anglii lub dołóż 2-3 stówy i szukaj Exposure XX, tylko wtedy to może faktycznie zagrać;-)

To co radzicie, odłożyć jeszcze trochę pieniędzy i startować np na AS - 1000?? Kenwooda nie sprzedam, darzę go ogromnym sentymentem :) Nie ukrywam, że fajnie by było gdyby wzmacniacz miał możliwość obsługi z pilota :)

Zróbmy może tak, wykombinuję jeszcze 700 zł, czyli w sumie 2000 zł. Tej sumy niestety nie przekroczę, nie dam rady. Jakieś konkretne propozycje?? Nie musi to być konkretnie Yamaha i jeśli da radę to sprzęt nowy.

AS1000 i AS2000 to bardzo udane współczesne wzmacniacze. Yamaha zrobiła powrót na rynek stereo w wielkim stylu z tymi mkdelami. Dzis kontynuują z modelami 1100,2100,3100. Miałem trochę różnych pieców. Starych glownie, kupilem przypadkiem AS2000 i jest już ze mną kilka miesięcy. Czasem można kupić AS1000 za ok 2000zl. 23kg dobrego grania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

Nie musi to być konkretnie Yamaha i jeśli da radę to sprzęt nowy.

I to jest słuszna koncepcja.Tę Yamahę oferowaną za 1800 zł ( cena z Kosmosu) bez problemu swą wydajnością prądową, mocą i przestrzenią rozwali każdy Rotel 2x 30Watt, za 500 zł. RA-960BX lub RA-840BX4 to już będzie bajka. O RA-980BX czy RA-985BX to nawet nie wspomnę.

Niestety trzeba uważać, aby nie kupić szrota, gdyż po 20 latach nawet i Rotele nie są nieśmiertelne i już nie grają tak jaz za nowości.

Wspomniany Audiolab, Exposure, może NAD czy starszy Marantz (PM-8000, 7200, 68), czy coś z Arcama lub Roksana to dobra droga.

Bardzo ciekawe są wzmaki Primare czy Cyrus wyglądający bardzo niepozornie, ale o pięknym bardzo przyjemnym i plastycznym dźwięku.

Jest w czym wybierać, tę Yamahę bym odpuścił, jak bym miał super humor to max za 700 zł może bym ją kupił, ale tylko wyłącznie z powodów sentymentalnych.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witajcie, a co koledzy powiedzą na :

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Czy może faktycznie szukać używanego sprzętu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co powiecie na to??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie był grzebany a raczej poddawany renowacji. Przecież sprzedający wszystko dokładnie opisał. Bez tajemnic. Tylko się cieszyć, bo wszystko jest opisane i uczciwie podane. Jeżeli da parę dni na sprawdzenie sprzętu uważam, że jest to jak najbardziej uczciwa propozycja. Bo to zacny sprzęt.

Co do ceny, uważam, że jest uczciwa, choć gdyby stówkę obniżył byłoby miło :-)

Ten dzielony zestaw Rotela jest naprawdę solidny, z doskonałą dynamiką i nie kartonowym basem, to wyższa seria 8xx, stara szkoła grania Rotela, przez niejednego znawce i fana uważana za najciekawszą, lepszą niż choćby 98x.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.