Skocz do zawartości
IGNORED

Na jaki wzmacniacz warto wymienić Hegla H300 ?

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie tak dawno pouczałeś innych jak nie należy się wypowiadać. Żeby nie wydawać osądów i robić z siebie guru , a tu już mamy

"a średnica jest wycofana to wybacz kolego, ale ktoś tu jest głuchy",

"więc tak - na pewno słyszę lepiej niż autor tego tematu"

I nawet chcesz pisać ogłoszenia za innych. Taki ten Hegel wspaniały nie mógł wypaść gorzej tylko inaczej :) Od innych widać oczekujesz innych standardów niż od Siebie. 

fiufiu szybko się rozwijamy. 

Nie jedna kobieta może uczyć się od Ciebie odwracania kota ogonem i wyrywania zdań z kontekstu... fiu fiu

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Tak jasne. 

Po pierwsze czy w ogóle testowałeś tego H300 ? Czy może chociaż raz go odsłuchałeś , że wiesz lepiej jak brzmi od autora wątku , który był właścicielem tego wzmacniacza ? Miałeś może też SF Olympica ? 

Kolego nie jesteś dla mnie żadnym autorytetem, więc nie mam zamiaru się przed Tobą tłumaczyć z moich wpisów.

Napisałem co słyszę ja i wielu innych użytkowników Hegli dla których jest oczywiste, że to rzetelne i dynamiczne brzmienie. 

Mi najbardziej się podoba zdanie że Hegel jest dla dojrzałych i doświadczonych audiofili :) czy jakoś tak. Czyli coś na zasadzie - masz jeszcze mleko pod nosem, nie dojrzałes do tak zacnego brzmienia :) tak jak by Hegel to już był szczyt, szczytów i koniec. 

?👈

Może tak to zabrzmiało, ale miałem na myśli audiofilii, którzy wiedzą czego szukają i czego chcą.

Pozdrawiam.

Godzinę temu, Silver_85 napisał:

Tak jasne. 

Po pierwsze czy w ogóle testowałeś tego H300 ? Czy może chociaż raz go odsłuchałeś , że wiesz lepiej jak brzmi od autora wątku , który był właścicielem tego wzmacniacza ? Miałeś może też SF Olympica ? 

Kocurro czy możesz odpowiedzieć na zadane pytania?

2 minuty temu, AnAm napisał:

Kocurro czy możesz odpowiedzieć na zadane pytania?

Nie, nie słyszałem H300, ani SF Olympica.

19 godzin temu, kocurro napisał:

Myślę, że spora część negatywnych opinii na temat wzmacniaczy Hegla powstała na skutek nieodpowiedniego połączenia ich z kolumnami.

Dobre kolumny pokazują prawdę o wydmuszce marketingowej - sprawdzone :))

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Gość

(Konto usunięte)
16 godzin temu, Kazik II napisał:

Dobre kolumny pokazują prawdę o wydmuszce marketingowej - sprawdzone :))

A te dobre to takie ze zwrotnicą napchaną częściami do granic możliwości co by zszyć przetworniki po nieudolnym ich zestawieniu ... ?

Jakoś dziwnym trafem to te wszystkie z "wyższej półki" ;-)

3 godziny temu, ziko369 napisał:

A te dobre to takie ze zwrotnicą napchaną częściami do granic możliwości co by zszyć przetworniki po nieudolnym ich zestawieniu ... ?

Fantazjujesz ?

2 godziny temu, ziko369 napisał:

I normalny wzmacniacz o mocy 100w nie chce tego napędzić w żaden sposób...

To tylko Twoje fantazje, nie znasz topologii, a może miałeś sen o mojej konstrukcji, więc podaj topologię i użyte komponenty :))

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, Kazik II napisał:

Fantazjujesz ?

To tylko Twoje fantazje, nie znasz topologii, a może miałeś sen o mojej konstrukcji, więc podaj topologię i użyte komponenty :))

Kazik...a gdzie ja napisałem o Twoich klockach?

Napisałem ogólnie o wielu rozbudowanych zwrotnicach...z czego wynika problem ich napędzenia przez normalny 100 watowy wzmacniacz o w miarę dobrej konstrukcji?

Dlaczego konstruktorzy ładują aż tyle elementów do zwrotnicy?

• 7 miesięcy później...
Do kolumn SF Olympica III. W dźwięku brakuje brakuje mi głownie wypełnienia średnicy, oraz jakości basu.
Odgrzewam temat, na co zmieniłeś w ostatecznie H300 ?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

W sumie od niedawna mam H300 ale mogę odszukać znaczącego progresu w stosunku do H80, którego bardzo cenię. Miałem H200 ale jest to wzmacnniacz specyficzny, w pewnym zakresie wybitny ale kosztem uniwersalności, generalnie nie przypadł mi do gustu. Miałem nadzieję, że H300 pokaże dużo więcej...

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.