Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz CD - z tych trzech dostępnych

danek69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na początek - nie ma znaczenia reszta systemu - bo go po prostu jeszcze nie ma.

Po prostu mam możliwość nabycia każdego z nich za przysłowiowe "dwie paczki fajek".

Wybór jest taki :

- TECHNICS SL-PS7

- MARANTZ CD-67SE

- Sony CDP-XA2ES

Który z nich jest "najlepszy/najciekawszy" ? Biorę pod uwagę możliwość przyszłego "tuningu" jeśli któryś z nich się nadaje.

Pozdrawiam

W dziale opinie są wszystkie trzy opisane przez użytkowników. Już coś będziesz wiedział. Jeśli jak piszesz za grosze i są sprawne to ja kupiłbym wszystkie trzy i sobie porównał a to co nie podejdzie dalej sprzedał.

Po prostu mam możliwość nabycia każdego z nich za przysłowiowe "dwie paczki fajek".

to nie bądź szkot i wydaj te 6 paczek fajek i będziesz wszystko wiedział.

Dokładnie takich odpowiedzi się spodziewałem - nikt o "gratach" - każdy o "fajkach" - czyli nie da się zapomnieć że jesteśmy w Polsce :)

Więc "łykend" w aucie - każdy grat 200 km w inną stronę :)

Ano tego nie napisałeś że to po świecie trzeba gonić za nimi. Z postu idzie wywnioskować że są na miejscu i możesz tanio kupić. Stąd porady kup wszystkie i odsłuchaj. 2 paczki fajek to dla mnie z przymrużeniem oka około 50 no do 100zł za urządzenie.

Dokładnie - nie o paczki "fajek" tutaj chodzi - ale o czas i kombinacje żeby je odebrać :)

Źle sprecyzowałem pytanie - powinno być po który warto pojechać :)

Poszukaj w sieci jakie lasery tam siedzą i weź ten, do którego łatwo kupić nowy laser.

Dokładnie takich odpowiedzi się spodziewałem - nikt o "gratach" - każdy o "fajkach" - czyli nie da się zapomnieć że jesteśmy w Polsce :)

Wszystkie 3 to byle co, z guana bata nie ukręcisz.....

Piszesz jak dzieciak to jak dzieciaka cię traktuję....

Mogłeś napisać iż po każdy musisz pojechać, a nie teraz panienka focha strzela...

Ale dość o tym, wszystkie trzy to byle co, żadnego nie warto tuningować, jak ci ktoś tu napisał kieruj się co najwyżej dostępnością lasera....

P.S. A te 200 km w każdą stronę to też nie myśli kolega. Daje to ja jedną wycieczkę 400 km, to już po przeliczeniu paliwa koszt wysyłki wszystkich 3 (3 x 25 zł) i jeszcze na pizzę zostanie... I na fajki też ;)

Czyli przesyłka mniej kosztowna niż 1 wycieczka - weekend w prezencie - gratis. Znaj polskie serce.

TECHNICS SL-PS7

Laser nie do zajechania, wyswietlacz to samo, naped cichy i blyskawiczny. Brzmi bardzo dobrze.

Szuflada precyzyjna, czyta natychmiast, jest niewybredny na roznego rodzaju plyty.

Generalnie udany model.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Witam,

Na początek - nie ma znaczenia reszta systemu - bo go po prostu jeszcze nie ma.

Wybór jest taki :

- TECHNICS SL-PS7

- MARANTZ CD-67SE

- Sony CDP-XA2ES

Który z nich jest "najlepszy/najciekawszy" ? Biorę pod uwagę możliwość przyszłego "tuningu" jeśli któryś z nich się nadaje.

Pozdrawiam

Żaden. Zainteresuj się Denonem DCD1450AR

Źle sprecyzowałem pytanie - powinno być po który warto pojechać :)

Po ten który jeszcze działa.

Biorąc pod uwagę cenę playerów, będziesz podłączał go pod budżetowy sprzęt, to różnicy w ich brzmieniu zapewne nie usłyszysz.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam

Technicsa SL-PS7 miałem w dwóch egzemplarzach. To beznadziejny sprzęt o plastikowym brzmieniu. Stwierdzenie że brzmi bardzo dobrze jest delikatnie mówiąc przesadzone. Laser VAM często bardzo kapryśny . Sprzęt warty może 100zł. Na allegro krzyczą nawet po 700..............

To beznadziejny sprzęt o plastikowym brzmieniu. Stwierdzenie że brzmi bardzo dobrze jest delikatnie mówiąc przesadzone. Laser VAM często bardzo kapryśny . Sprzęt warty może 100zł. Na allegro krzyczą nawet po 700..............

Plastikowym to może nie, być może miałeś podpiętego pod beznadziejny system, ale raczej techniczny i analityczny, wyprany z emocji, bez większych oznak muzykalności.

Witam

Technicsa SL-PS7 miałem w dwóch egzemplarzach. To beznadziejny sprzęt o plastikowym brzmieniu. Stwierdzenie że brzmi bardzo dobrze jest delikatnie mówiąc przesadzone. Laser VAM często bardzo kapryśny . Sprzęt warty może 100zł. Na allegro krzyczą nawet po 700..............

Mialem trochę VAMów i nigdy nie kaprysiły. Przeciwnie, czytały wszystko.

?👈

Plastikowym to może nie, być może miałeś podpiętego pod beznadziejny system, ale raczej techniczny i analityczny, wyprany z emocji, bez większych oznak muzykalności.

Kolego, błagam napisz w jakich aspektach ten złom przedstawia jakąkolwiek wartość . Chętnie przeczytam bo podłączany był pod sprzęt różnej klasy od takiej sobie po Lebena 300 i Dynaudio C1 . W każdym przypadku było z niego posmiewisko. No chyba że powiesz iż Leben pozbawiony jest muzykalności to ja już nie dyskutuję. Powtarzam SL-PS7 to odtwarzacz warty 100zł.

No przecież napisałem: ten Technics to techniczny i analityczny dźwięk wyprany z emocji.

Czego spodziewałeś się po tym odtwarzaczu?

A że zagrał w tym zestawie beznadziejnie to nie wina wzmacniacza i kolumn, to chyba oczywiste.

Plastikowo to niegdyś brzmiało Bambino, Technics był zdecydowanie ciekawszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.