Skocz do zawartości
IGNORED

Szukanie kolumny idealnej ;)

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dodam że do wysterowania kolumny idealnej potrzeba idealnego wzmacniacza a że z czegoś musi płynąç muzyka to źródło też musi byc idealne.

Dlatego ja uznaję mój system za optymalny finansowo i idealny w tym przedziale cenowym jaki udało mi się zdobyć na rynku

Łokmen Saba

Gość

(Konto usunięte)

Ale tak poważnie czy poniżej 20.000 (nowe) można kupić kolumny idealne. Choć na imię mam inaczej to chyba jestem Tomaszem niedowiarkiem:)

Idealne to takie, które z systemem i pomieszczeniem tworzą synergię...a przede wszystkim całość ma tworzyć synergię z "krzywą naszego słuchu"...

I nie mieszajmy do tego ceny i marketingu...

Jestem w stanie udowodnić niedowiarkom ;-), że cena nie gra roli w przypadku "synergii"...

Pozdrawiam :-)

Idealne to takie, które z systemem i pomieszczeniem tworzą synergię...a przede wszystkim całość ma tworzyć synergię z "krzywą naszego słuchu"...

Idealne kolumny to jedno a idealny system to drugie. W teorii można mieć jedno a nie mieć drugiego i na odwrót i... tak dalej. W praktyce bez względów na pieniądze ideałów niema, nawet idealne koło istnieje tylko w teorii...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość

(Konto usunięte)

Idealne kolumny to jedno a idealny system to drugie. W teorii można mieć jedno a nie mieć drugiego i na odwrót i... tak dalej.

Tu...zgoda...

Celem jednak jest mieć jedno i drugie...

Nie może być ideału bez idealnej realizacji...pomiary mówią wiele ale realizacje są tak różne jak różne są "uszy" realizatorów...itd.

Czyli wszystko jest takie nieuchwytne. Pocieszające jedynie to, że można za "nieduże" pieniądze stworzyć świetnie grający system. Może trafi mi się okazja odsłuchu takiego systemu, bo jak dotąd te lepiej grające jednak trochę kosztowały.

Pocieszające jedynie to, że można za "nieduże" pieniądze stworzyć świetnie grający system. Może trafi mi się okazja odsłuchu takiego systemu, bo jak dotąd te lepiej grające jednak trochę kosztowały.

Zapraszam do mnie ! Moze akurat ten okaze sie takim wlasnie za stosunkowo nieduze pieniadze i to bedzie wlasnie ta okazja.

Zapraszam do mnie ! Moze akurat ten okaze sie takim wlasnie za stosunkowo nieduze pieniadze i to bedzie wlasnie ta okazja.

A co ty tam Lutku kisisz w domu?pochwal sie,no :-)

Ja też zapraszam,ale do UK

Łokmen Saba

Jesli chodzi o wartosci pieniezne sprzetu, to nie ma czym sie specjalnie chawalic, natomiast jesli na mysli mamy "wartosc" jakosci dzwieku jaki sie z tego wydobywa, to juz tak.

No wiec jeszcze niedawno kisilem w domu az 4 pary kolumn, wiec trzeba bylo w koncu zdecydowac sie, aby zostala jedna.

1 Tannoy Little Red Monitor - 46 litrow

2 J.w. Super Red Monitor SRM 12X - 68 l

3 DIY na tych samych glosnikach wspolosiowych Tannoy-a w 105 l

4 Rehdeko RK125 5S

Obecnie:

1 DIY na Tannoy-ach

2 Rehdeko

Napedzane wzmacniaczem lampowym - Cayin A88T, a za zrodlo robi Rotel RCD 971, ktory po przeprowadzanych testach porownawczych okazal sie grac identycznie jak Audio Research CD-8, tyle tylko, ze mial nieco wieksze wypelnienie niz ARC.

No to teraz sie zacznie... Rotel v.s. ARC ? Niemozliwe ...! Chyba gluchy jestes ...I Polecam laryngologa...! Itp...

P.s. Przy okazji..., dla bardzo dobrze slyszacego kolegi z ktorym drugi raz przeprowadzalem porownania

zapewne podobne okreslenia rowniez sie przydadza :-)

Gość

(Konto usunięte)

Ja oczywiście również zapraszam ;-)

No to teraz sie zacznie... Rotel v.s. ARC ? Niemozliwe ...! Chyba gluchy jestes ...I Polecam laryngologa...! Itp...

P.s. Przy okazji..., dla bardzo dobrze slyszacego kolegi z ktorym drugi raz przeprowadzalem porownania

Lutek...mnie nie musisz przekonywać...

Pozdrawiam :-)

Mnie absolutnie nic nie zdziwi, sam używam estradowego wzmacniacza w stereo a krell leży z boku i zasila tylne kolumny w kinie domowym :)))

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jesli chodzi o wartosci pieniezne sprzetu, to nie ma czym sie specjalnie chawalic, natomiast jesli na mysli mamy "wartosc" jakosci dzwieku jaki sie z tego wydobywa, to juz tak.

No wiec jeszcze niedawno kisilem w domu az 4 pary kolumn, wiec trzeba bylo w koncu zdecydowac sie, aby zostala jedna.

1 Tannoy Little Red Monitor - 46 litrow

2 J.w. Super Red Monitor SRM 12X - 68 l

3 DIY na tych samych glosnikach wspolosiowych Tannoy-a w 105 l

4 Rehdeko RK125 5S

Obecnie:

1 DIY na Tannoy-ach

2 Rehdeko

Napedzane wzmacniaczem lampowym - Cayin A88T, a za zrodlo robi Rotel RCD 971, ktory po przeprowadzanych testach porownawczych okazal sie grac identycznie jak Audio Research CD-8, tyle tylko, ze mial nieco wieksze wypelnienie niz ARC.

w zasadzie to normalne, bo między źródłami nie ma większych różnic, kazde CD gra na zblizonym poziomie, reszta to niuanse na granicy percepcji

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

w zasadzie to normalne, bo między źródłami nie ma większych różnic, kazde CD gra na zblizonym poziomie, reszta to niuanse na granicy percepcji

Moje gratulacje. Pozdrawiając serdecznie życzę dalszych sukcesów w rozwijaniu swojego hobby.

Jak ktoś nie widzi przepaści :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Moje gratulacje. Pozdrawiając serdecznie życzę dalszych sukcesów w rozwijaniu swojego hobby.

a dziękuję bardzo, dziękuję... i wzajemnie:)

A dziękuję ... ale ja słyszę różnicę mam świetny dac i wzmacniacz.

albo Kolega opowiada bajki albo ... nie masz świetnego daca i wzmacniacza:)

polecam zabawic się w ślepy test - nic nie rozpoznasz:) przećwiczone... jedynie niuanse na granicy percepcji możesz wyłapać, ale to nic nie znaczy w porównaniu do kosztów, które rosną lawinowo..

albo Kolega opowiada bajki albo ... nie masz świetnego daca i wzmacniacza:)

polecam zabawic się w ślepy test - nic nie rozpoznasz:) przećwiczone... jedynie niuanse na granicy percepcji możesz wyłapać, ale to nic nie znaczy w porównaniu do kosztów, które rosną lawinowo..

Kolega to się chyba za dużo bajek nasłuchał albo słucha na kiepskiej elektronice.

A i w rozumowaniu się chyba kolega z lekka pogubił.

Podaj modele jakie sluchales to bedzie prosciej sie odniesc...

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Ja też jestem za ślepym testem i co,powiesz że na kiepskiej elektronice słucham?

Test porównawczy nie musi być ślepy. Musi być tylko przeprowadzony prawidłowo technicznie. Dlaczego było wielokrotnie już opisywane. Różne zjawiska próbują wpłynąć na to co słyszymy. Pomijanie tego wpływu powoduje ciągłe wykrywanie zmian.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

No i zaraz będzie łomot :-)

A niech se i będzie łomot kolego Sittek,tutaj na forum pewne osoby nie respektują czyjegoś odmiennego zdania.Od razu zaczyna się przepychanka i moje jest najmojsze ale nikt nie bierze pod uwagę że nie wszyscy muszą mieć idealne zestawienie aby cieszyć się muzyką.

Łokmen Saba

Od razu zaczyna się przepychanka i moje jest najmojsze ale nikt nie bierze pod uwagę że nie wszyscy muszą mieć idealne zestawienie aby cieszyć się muzyką.

W pracy wielu ludzi sie cieszy muzyka ze zwyklego radia, bo umila im czas, mnie zreszta tez. Kazdy sie cieszy wowczas muzyka. I nie ma tu ani zestawienia, ani przepychanek.

Taki mi przyszedl przyklad do glowy ;)

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.