Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  189 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, rafal735r napisał:

Ja widzę w Fx same SS. 

To popatrzmy... w podsumowaniu specyfikacji wszystkich głośników są oba SS, zarówno serii Fx, jak i F: http://www.bmn.com.pl/bmn.dane.tech.serii.b-m.html

a w opisie serii Fx, wyraźnie jest para SS/Vifa, z dopiskiem „Nowy”, co sugeruje, że nastąpiła zmiana konstrukcji: http://www.bmn.com.pl/bmn.opis.serii.fx.html

w serii F podobnie: http://www.bmn.com.pl/bmn.opis.serii.f.html

A więc ? ?

Taka informacja praktyczna, po rozmowie z Panem Bogdanem. Najbardziej aktualna jest tabelka ze zbiorczą specyfikacją techniczną wszystkich modeli. Opisy poszczególnych serii są częściowo nieaktualne.

Po kilku dniach testów mogę tylko powiedzieć jedno, kupuję EX2 II. Piękna przestrzeń, ogrom detali, pełna rozdzielczość i szczegółowość, Bas taki jak powinien być, gdzie trzeba głęboki, a w innych utworach szybki/dynamiczny. Ponadto bardzo dobra jakość wykonania skrzynek, których budowa (dwa otwory BR) sprawia, że nawet stojąc blisko ściany brzmią dobrze.

Na pewno polecam każdemu do przesłuchania, u mnie w szerokim zakresie gatunków muzyki spisują się na medal.

Dobre i Polskie!!!

Godzinę temu, rafal735r napisał:

A co wybrałeś? 

To będzie niespodzianka;-) powiem tylko że takiego jeszcze nikt nie ma. Jest do intrygujący, nie jest jednolity, więc nie każdemu się spodoba. Mi a co najważniejsze i żonie od razu wpadł w oko. Więc WAF na najwyższym poziomie;-)

Witam wszystkich klubowiczów,

Posiadam system oparty na m.in. kolumnach Phoebe III i zastanawiam się nad zmianą kolumn,

Czy najwyższe modele BMN są konkurencyjne dla np. najwyższego modelu AA RHEA?

Wiadomo, że brzmieć będą inaczej..

Proszę o wrażenia osób, które tak jak ja miały Phoebe III lub inne kolumny AA i kupiły kolumny BMN.

Mieszkam w Bydgoszczy i z odsłuchem nie ma żadnego problemu, lecz na pewno wchodzi w grę tylko odsłuch na moim systemie w domu/

Pozdrawiam serdecznie ?

Przemek

Czesc Wam!

A mi chodzi od jakiegos czasu po glowie "wproszenie sie" do kogos na krotki odsluch. Ja oczywiscie mam BMNy ale chcialbym sprawdzic jak one graja w innych pomieszczrniach i na innym sprzecie. Czy ktorys z kolegow z okolic Gniezno-Bydgoszcz -Poznan bylby tak uprzejmy i dalby mozliwosc krotkiego odsluchu w jakis weekend?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• 2 tygodnie później...
W dniu 12.03.2019 o 13:15, Mikelas76 napisał:

Czy ktorys z kolegow z okolic Gniezno-Bydgoszcz -Poznan bylby tak uprzejmy i dalby mozliwosc krotkiego odsluchu w jakis weekend?

Hmmmm. Nie ma nikogo ?  

Szkoda ?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Jak pisałem wyżej ja mam bergesy 3, a chciałem po prostu posłuchać u kogoś jak one brzmią w innym zestawieniu.  I ne chodzilo mi o wizyte u p. Bogdana

Edytowane przez Mikelas76

Albo nie ma zyczliwych albo klub umiera hehehe

Panowie, chill out. Mały klub mało osób to i mniej możliwości. BMN raczej nie sprzedaje się tyle co kef itp. Bo to One Man Army. Dlatego nie ma co chyba dorabiać teorii spiskowych;-)

6 minut temu, Kasz76 napisał:

Proszę o wpisy osób które przetestowaly BMN-y szczególnie wyższe modele z dobrymi wzmakami. Które połączenia wypadły najlepiej?

Jesli dobrze pamietam to gdzies w okolicach listopada grudnia 2018 jest bardzo konkretny wpis uzytkownika o nicku na C, ktory dosc konkretne wzmacniacze mial. Szukaj bo dlugich wpisach.

Edytowane przez LOBO_M
4 minuty temu, LOBO_M napisał:

Jesli dobrze pamietam to gdzies w okolicach listopada grudnia 2018 jest bardzo konkretny wpis uzytkownika o nicku na C, ktory dosc konkretne wzmacniacze mial. Szukaj bo dlugich wpisach.

Ok dzieki. Nie mnie jednak jeśli ktoś miał jakieś udane doświadczenia w tym zakresie to proszę o wpisy

Ktos byl bardzo zadowolony z hybrydy lectora zxt70 ale to tylko 8500pln.  ?

51 minut temu, rafal735r napisał:

We wtorek będę miał topowe Beszle na nowej zwrotce więc coś się dzieje. Lepiej żeby się działo mało i rzeczowo niż klepianie aby klepać. 

Podłogowe czy monitory,napisz coś więcej o nich

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.