Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  189 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy Beszele 3 Pro do oddania w dobre ręce. Stan techniczny idealny - brzmią wybitnie. Wizualnie poobcierane obudowy w różnych miejscach.  Jeden z głośników lekko sfatygowany z poklejonym zawieszeniem - bez wpływu na brzmienie. Z bliska widoczne.  Koszt nowego to 755 PLN. Zainteresowanym wyśle oczywiście szczegółowe zdjęcia. Jak ktoś zainteresowany to prośba o kontakt na priv. Kolumny mają 2,5 roku. Kolor dąb mocca. Tweeter to szpila scanspeak.

Beszele.jpg

Edytowane przez sebgla

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

Tak.  ART Loudspeakers Deco 10 🙂

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

@sebgla ja z innej beczki , jaką ma sygnaturę brzmienia LECTOR ,szczególnie jeśli chodzi o niskie częstotliwości . Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 godziny temu, sebgla napisał:

Tak. Nie za daleko. 

Tam na górze nie siedzi przypadkiem Crescendo? Szkoda że woofer ze średniej serii. Taki rozmiar z Excela robił by robotę. 

?👈

15 godzin temu, dedal75 napisał:

@sebgla ja z innej beczki , jaką ma sygnaturę brzmienia LECTOR ,szczególnie jeśli chodzi o niskie częstotliwości . Pzdr

Bas na pewno nie  jest bardzo twardy, techniczny. Ja odbieram go bardziej jako lekko zaokrąglony, taki miły dla ucha. Ale na pewno nie rozlazły, ciągnący się. Kontrola basu jest na odpowiednim poziomie. Nie słucham ciężkich gatunków jest metal czy ciężki rock.

Nie, nie jest zdecydowanie na pierwszym planie. Ja odbieram Lectora jako czarującego średnicą. Góra jest raczej delikatna. Wcześniej miałem lampę UNISON RESEARCH S6 na lampach El 34. Było to muzykalne, równe brzmienie. Lector to podobny przekaz. Bez wyostrzenia góry i bez walenia dołem. 

Edytowane przez sebgla

8 minut temu, sebgla napisał:

Bas na pewno nie  jest bardzo twardy, techniczny. Ja odbieram go bardziej jako lekko zaokrąglony, taki miły dla ucha. Ale na pewno nie rozlazły, ciągnący się. Kontrola basu jest na odpowiednim poziomie. Nie słucham ciężkich gatunków jest metal czy ciężki rock.

Mam podobne odczucia

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

15 godzin temu, rafal735r napisał:

Tam na górze nie siedzi przypadkiem Crescendo? Szkoda że woofer ze średniej serii. Taki rozmiar z Excela robił by robotę. 

Tak, jest na górze Crescendo. A czy szkoda, że taki a nie inny woofer?

Oceniłem brzmienie całych kolumn przed podjęciem decyzji. 

24 minuty temu, guinness_bis napisał:

Mam podobne odczucia

33 minuty temu, sebgla napisał:

I ja mam podobne wrażenia z odsłuchu. Lector ZXT-70 naprawdę dobrze grał średnicą i górnym basem, dolnego basu troszeczkę mi brakowało, ale w rocku i cięższej muzyce. A soprany były ładne, wokale piękne i klarowne. Jeżeli ktoś oczekuje, że BMNy zejdą nisko, to z Lectorem chyba tylko odpowiedni kabelek lub zmiana ułożenia kolumn i poprawa akustyki - bo barwa była naprawdę ciekawa. Mi bardziej przypadł jednak Moon ACE, ale cena też robi różnicę...

W dniu 24.04.2021 o 12:37, sebgla napisał:

Koledzy Beszele 3 Pro do oddania w dobre ręce. Stan techniczny idealny - brzmią wybitnie

Seba Ty zdrajco 🤣🤣🤣.

Musze kiedys znowu do Ciebie wjechac na odsluch 😁

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

2 godziny temu, sebgla napisał:

Nie, nie jest zdecydowanie na pierwszym planie. Ja odbieram Lectora jako czarującego średnicą. Góra jest raczej delikatna. Wcześniej miałem lampę UNISON RESEARCH S6 na lampach El 34. Było to muzykalne, równe brzmienie. Lector to podobny przekaz. Bez wyostrzenia góry i bez walenia dołem. 

weź na odsłuch, chyba nie ma z tym problemu, a proponuje wiąć jednocześniej gato dia-250, ciekawy jestem porownania, bo wiem ze od kilku dni gra u jednego forumowicza, u ktorego zastapil lampe na KT88, jesli dobrze pamietam. No i zostaje juz na stale. 

Tak to wygląda. Brzmi podobnie jak wyglada 🙂

Screenshot_20210425-143253_Gallery.jpg

4 minuty temu, sebgla napisał:

aż się prosi o 3way, i podział pasma bo grubas laczej do srednicy nie jest stworzony, ona jednak potrzebuje lżejszych przetworników

17 minut temu, sebgla napisał:

No i jest szansa, że koteły nie będą wskakiwać i po owalu spadną, no chyba, że potraktują to, jako zabawę...  😛 😛 😛 

Zapowiada się ciekawie !?!?!?

Edytowane przez Marko Polo
dopisek
14 minut temu, LOBO_M napisał:

aż się prosi o 3way, i podział pasma bo grubas laczej do srednicy nie jest stworzony, ona jednak potrzebuje lżejszych przetworników

Co to za głośnik srednio-niskotonowy?

3 minuty temu, Marko Polo napisał:

No i jest szansa, że koteły nie będą wskakiwać i po owalu spadną, no chyba, że potraktują to, jako zabawę...  😛 😛 😛

Koty są przyzwyczajane do życia na dworze. Już wychodzi to coraz lepiej. Nie mają się zbliżać do kolumn 🙂

1 minutę temu, Kasz76 napisał:

Co to za głośnik srednio-niskotonowy?

Seas o średnicy 26cm. 

3 minuty temu, sebgla napisał:

Koty są przyzwyczajane do życia na dworze. Już wychodzi to coraz lepiej. Nie mają się zbliżać do kolumn 🙂

Seas o średnicy 26cm. 

Gratuluje, piękny zakup

32 minuty temu, ciszyn11 napisał:

Jak pierwsze wrażenia po zmianie? Dynamika, dźwięk live? 

Zauroczyły już mnie po pierwszych minutach gdy pojechałem do sprzedającego. Moc i jednocześnie kontrola basu, ogromną przestrzeń i ilość powietrza w dźwięku, separacja instrumentów, wokale również dla mnie brzmią zjawiskowo. Po prostu wpasowały się dźwiękowo w moje klimaty, w styl brzmienia które lubię. 

Godzinę temu, LOBO_M napisał:

weź na odsłuch, chyba nie ma z tym problemu, a proponuje wiąć jednocześniej gato dia-250, ciekawy jestem porownania, bo wiem ze od kilku dni gra u jednego forumowicza, u ktorego zastapil lampe na KT88, jesli dobrze pamietam. No i zostaje juz na stale. 

U mnie w kwestii elektroniki Lector zostaje na lata. Na przestrzeni ostatnich lat przewaliłem trochę elektroniki aby finalnie zatrzymać się z Lectorze. Pasuje mi to brzmienie po prostu 🙂

2 minuty temu, sebgla napisał:

U mnie w kwestii elektroniki Lector zostaje na lata. Na przestrzeni ostatnich lat przewaliłem trochę elektroniki aby finalnie zatrzymać się z Lectorze. Pasuje mi to brzmienie po prostu 🙂

Jak najbardziej, ciekawi mnie tylko czy graja podobnie. Oba uważane są za bardzo "melodyjne" a zarazem detaliczne granie pomimo że to z goła odmienne konstrukcje

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.