Skocz do zawartości
IGNORED

Biały marsz

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 22.10.2016 - 11:43 napisał

"że @sittek potrafi sobie i podobnym Tobie "wytłumaczyć" że "chociaż nigdy faktycznie nie broniłem żadnego pedofila to jednak go broniłem".

Zaklinanie rzeczywistości metodą udawanego niezrozumienia.

Bobcat jestem szczęśliwy bo niczego nie muszę udawać....czego i Tobie życzę. :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Adalbertu, Rappaportu mój sympatyczny!

Zawszem twierdził, że się marnujesz na tym niszowym Forum:-)

Dziś - "piątka w serduszku", jak to za smarkatych lat bywało.

Pozdro.

Bezlitosny łowco nie marnuje sie jest tutaj potrzebny niech inni tam są On tutaj potrzebny.........:)

Nawet w tym wpisie kiepsko Ci wychodzi udawanie. :)

Tobie udowodnienie mi tego o czym pisałeś wcale nie wyszło, nawet żadnej kiepskiej choćby próby się nie doczekałem dlatego skończmy ten OT. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A ja poczułem się w swoim "ciasnym umyśle i głupocie" znów "dowartościowany".

Ps. "Tylko martwe ryby płyną z prądem rzeki".

I właśnie to, że w swoim ciasnym umyśle poczułeś się dowartościowany jest dla naszego - tak naszego Kościoła najtragiczniejsze. Bo przez wieki swojej historii Kościół potrafił prawidłowo i z pożytkiem dla siebie reagować na zmieniający się wokół świat. Teraz, mimo, że Franciszek jasno i bez wątpliwości wyznacza kierunek mający umożliwić przetrwanie Kościoła w możliwie najlepszej kondycji, polscy hierarchowie i tacy jak ty, przekonani o swojej genialności i nieomylności robią wszystko by polski Kościół jednak nie przetrwał.

To nie martwe ryby płyną z nurtem rzeki, to tylko rybom bez rozumu i instynktu samozachowawczego wydaje się, że jak same będą płynąc pod prąd to odwrócą kierunek nurtu rzeki. Tym bardziej to nieroztropne, że tym które na zatracenie płyną pod prąd wydaje się, całkowicie niesłusznie, że wszystkie ryby robią to samo co one.

Skoro metoda nacisku politycznego na wprowadzenie całkowitego zakazu aborcji się nie powiodła i się już i za PiS, czy tym bardziej następców już nie powiedzie, zamiast przyjąć fakty do wiadomości i zmienić i narrację i metody, trwa się w bezmyślnym uporze i organizuje białe marsze, itp, to dowodzi to wyłącznie, że wymiana elit w polskim KK staje się dla niego sprawą najpilniejszą, bo jeśli nie nastąpi szybko i radykalnie to nie nasze wnuki, a już my sami doczekamy marginalizacji Kościoła w Polsce i galopującej laicyzacji polskiego społeczeństwa.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jesteś widać tak intelektualnie miałki i ograniczony, że nie stać cię na posiadanie własnego zdania w żadnej kwestii światopoglądowej. I wobec tego musisz, nie rozumiejąc ani konsekwencji, ani przyczyn powtarzać banały - do tego banały nieprawdziwe o 2 tysiącach lat głoszenia 5 przykazania w kontekście aborcji. Kościół przez te 2 tyś. lat 5 przykazanie traktował mocno wybiórczo i co ważniejsze jego interpretacja w zależności od okoliczności bardzo się zmieniała.

Tylko skończony idiota nie widzi, że niedawny projekt zaostrzenia prawa aborcyjnego był "inicjatywą obywatelską" nie mającą poparcia i błogosławieństwa naszego Episkopatu, i tylko dureń nie mający żadnej wiedzy o polityce może nie wiedzieć czemu ów "obywatelski" projekt wypłynął teraz, a nie wcześniej.

Płomienny manifest powiadasz - jak widać ciebie nie stać na nic innego niż dwu zdaniowe, do tego jeszcze składające się z dwóch kłamstw odszczeknięcie. Na nawet mini manifeścik, o płomiennym manifeście nie wspominając, twój ubożuchny aparat intelektualny nie pozwala. Nie tylko zresztą twój bo polski ruch antyaborcyjny nie potrafił do tej pory spłodzić manifestu programowego który byłby intelektualnie spójny i wartościowy i nie ograniczał się do kilku wyświechtanych, bezwartościowych i nic nie znaczących wiecowych sloganów, przemawiających jedynie do ciemnego luda.

Ja zrozumieez,że droga poprzez inwektywy i zwykłe chamstwo prowadzi do bana,to pogadamy. Twoje teorie nie zasługują nawet na dwuzdaniową ripostę,wiec bądź kontent,że w ogóle do twoich bzdur się odniosłem. Wpis zgłaszam,jako wyjątkowo chamski.

Jak widać my intelektualnie miałcy idioci z ubożuchnym aparatem intelektualnym nie widzimy że ustawa wyszła spod ręki czarnych.....przecież to takie jasne; piszą ustawę gdzie są przewidziane kary dla kobiet by zaraz potem wskazać że nie popierają karania....to przecież takie oczywiste i logiczne. Przecież do do nas "ciemnego luda" to nie ma prawa dotrzeć.... ;)

wymiana elit w polskim KK staje się dla niego sprawą najpilniejszą

Mówił o tym ks. Lemański: musi nastąpić wymiana pokoleniowa w polskim episkopacie. W obecnym składzie dominującą pozycję ma niereformowalny beton, w przeważającej mierze nominaci ultra-konserwatysty JP2.

my sami doczekamy marginalizacji Kościoła w Polsce i galopującej laicyzacji polskiego społeczeństwa.

Już jesteśmy tego świadkami. Ten proces się zaczął. Zresztą nie kto inny, a osoba bardzo z KK związana, Jarosław Gowin, powiedział że próba zaostrzania prawa dotyczącego aborcji będzie początkiem całkowitej laicyzacji społeczeństwa polskiego.

Żadne próby odgórnie organizowanych spędów pod oszukańczymi hasłami ("obudź się Polsko") tego już nie odwrócą. Przekroczona została masa krytyczna.

@ Paweł Skurzewski: Ty nawet nie wiesz co to riposta, by ripostować trzeba mieć jakieś argumenty do przedstawienia. Ta udawana erupcja "oburzenia" i śmieszne i żałosne ogłaszanie jakoby chamstwa do moderacji najlepiej tego dowodzą.

Jak widać my idioci z ubożuchnym aparatem intelektualnym nie widzimy że ustawa wyszła spod ręki czarnych.....przecież to takie jasne; piszą ustawę gdzie są przewidziane kary dla kobiet by zaraz potem wskazać że nie popierają karania....to przecież takie oczywiste i logiczne. ;)

To właśnie jest najtragiczniejsze, że po raz kolejny, nie wiem już który, traktujecie wszystkich wokół jak debili nie potrafiących wyciągać własnych wniosków i nie mających ani własnych poglądów, ani zdolności robienia z nich użytku. Kiedy wreszcie zrozumiecie, że Polska to już od dawna nie zapadła wieś gdzieś na końcu świata, gdzie w to co proboszcz z ambony na sumie, to jedyna i obowiązująca wykładnia prawa, moralności, etyki i zdanie ostateczne i nie podlegające dyskusji?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

@ Paweł Skurzewski: Ty nawet nie wiesz co to riposta, by ripostować trzeba mieć jakieś argumenty do przedstawienia. Ta udawana erupcja "oburzenia" i śmieszne i żałosne ogłaszanie jakoby chamstwa do moderacji najlepiej tego dowodzą.

Widzisz kolego,ten wpis tylko potwierdza,że masz świadomosć jak bardzo i po chamsku się zagalopowałeś. Niestety nie zwalnie cię to od odpowiedzialności za słowo. Co śmieszniejsze wydaje ci się ,że od ciągłego mieszania herbata będzi słodsza,błąd,nie będzie,tak jak grafomańska długość twoich wpisów nie zagwarantuje w nich treści. Jesteś tylko banalnym przykładem człowieka,który nie potrafi bez chamstwa bronić swoich poglądów,na mnie to nie działa,więc sobie odpuść,bo każdy atak personalny będę zgłaszał.

Nie ma się czemu dziwić, jeśli "autorytet" medyczny w postaci Chazana publicznie twierdzi, że poglądy lewicowe przeszkadzają w zapłodnieniu. Znajomi Niemcy pytali mnie, czy mamy dużo takich "medyków z 12 wieku".

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nie ma się czemu dziwić, jeśli "autorytet" medyczny w postaci Chazana publicznie twierdzi, że poglądy lewicowe przeszkadzają w zapłodnieniu. Znajomi Niemcy pytali mnie, czy mamy dużo takich "medyków z 12 wieku".

Jeżeli w istocie tak powiedział(nie slyszałem tej wypowiedzi)to jest to czysty idiotyzm.

Znając życie to tylko kreatywność jego lewicowych przeciwników.... :)))

Napisano dziś, 12:02

Dziękuję.

Adalbert95 dnia 22.10.2016 - 12:02 napisał

"wymiana elit w polskim KK staje się dla niego sprawą najpilniejszą"

Mówił o tym ks. Lemański: musi nastąpić wymiana pokoleniowa w polskim episkopacie. W obecnym składzie dominującą pozycję ma niereformowalny beton, w przeważającej mierze nominaci ultra-konserwatysty JP2.

Pojawiają się "autorytety".....może czas na propozycje zmiany nauczania Kk....może demokrację w Kk wprowadzimy?

To jest właśnie prosta droga do końca Kk, że tego chcą jego zajadli przeciwnicy to rozumiem a że tego chcą katolicy cokolwiek to dziwne.

Jak widać my idioci z ubożuchnym aparatem intelektualnym nie widzimy że ustawa wyszła spod ręki czarnych.

Bo wyszła. To oczywiste. To, że projekt ustawy firmowała jakaś fasadowa instytucja składająca się ze zdalnie sterowanych kościelnych marionetek, a będąca przybudówką KK - nie ma znaczenia.

W 1953 roku, po śmierci Wielkiego Wodza (Wąsate Słoneczko Narodów) na sesji Wojewódzkiej Rady Narodowej (ówczesna władza w terenie) zgłoszony został wniosek o zmianę nazwy miasta Katowice na Stalinogród. Oczywiście była to (jak przedstawiała ówczesna propaganda) "spontaniczna inicjatywa ludu pracującego Śląska", partia nie miała z tym nic wspólnego, jedynie "przychyliła się do woli ludu".

Dziś wiemy, że była to decyzja Rady Państwa na polecenie Biura Politycznego KC PZPR, które to polecenie wydane zostało na rozkaz Moskwy.

przecież to takie jasne; piszą ustawę gdzie są przewidziane kary dla kobiet by zaraz potem wskazać że nie popierają karania.

Prymitywna zagrywka taktyczna wobec masowych protestów społecznych. Ktoś się na to daje złapać (poza apologetami oczywiście)?

,bo każdy atak personalny będę zgłaszał.

Możesz sobie zgłaszać co ci się tylko podoba. Nie jesteś i dla mnie i jak mniemam dla ogromnej reszty userów tego forum żadnym partnerem do jakiekolwiek dyskusji, na jakikolwiek temat. Szkoda czasu na jakiekolwiek odnoszenie się do czegokolwiek co wychodzi spod pióra takiego indywiduum jak Ty. Trolli się nie karmi.

Jeżeli w istocie tak powiedział(nie slyszałem tej wypowiedzi)to jest to czysty idiotyzm.

Masz piwo, Skurzewski.

Na zachętę.

Ale są tacy (prawda, Maju?), co tego imbecyla bronić będą. I udawać, że powiedział nie to, co w rzeczywistości powiedział.

Niestety.

Ale to - do czasu...

Adalbert! Czasem trolla trza nakarmić. Z kim byś gadał i z czym się spierał, gdyby nie łune?:-)

Ze mną?:-)))

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Możesz sobie zgłaszać co ci się tylko podoba. Nie jesteś i dla mnie i jak mniemam dla ogromnej reszty userów tego forum żadnym partnerem do jakiekolwiek dyskusji, na jakikolwiek temat. Szkoda czasu na jakiekolwiek odnoszenie się do czegokolwiek co wychodzi spod pióra takiego indywiduum jak Ty. Trolli się nie karmi.

To bądź konsekwentny,przynajmniej tyle z siebie wyksztuś.

Najbardziej zabawne jest gdy ktoś:

* Zarzuca na prawo i lewo "chamstwo", a Jego własne wpisy są podręcznikowym wręcz tegoż chamstwa przykładem;

* Odpowiada stale na moje wpisy w sytuacji, gdy jednoznacznie stwierdziłem iż nie postrzegam Go jako partnera do dyskusji i rozmawiał z Nim nie będę. Mnie na tego typu narzucanie się ze swoją osobą nie pozwolił by honor i godność osobista. No, ale najpierw trzeba je mieć...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Najbardziej zabawne jest gdy ktoś:

* Zarzuca na prawo i lewo "chamstwo", a Jego własne wpisy są podręcznikowym wręcz tegoż chamstwa przykładem;

* Odpowiada stale na moje wpisy w sytuacji, gdy jednoznacznie stwierdziłem iż nie postrzegam Go jako partnera do dyskusji i rozmawiał z Nim nie będę. Mnie na tego typu narzucanie się z swoją osobą nie pozwolił by honor i godność osobista. No, ale najpierw trzeba je mieć...

Gdyby było cię stać na szczerość,gdyby...to stwierdziłbyś ,że zarzucam głownie tobie a nie "na prawo i lewo" a co do honoru,to myślisz,że jak mi odpowiesz via Adalbert95 to go zachowasz?żałość...

Ja zrozumieez,że droga poprzez inwektywy i zwykłe chamstwo prowadzi do bana,to pogadamy. Twoje teorie nie zasługują nawet na dwuzdaniową ripostę,wiec bądź kontent,że w ogóle do twoich bzdur się odniosłem. Wpis zgłaszam,jako wyjątkowo chamski.

Rzeknij, Skurzewski: są we wszechświecie opinie oponentów, którymi to d4 Moderacji - nie zawracasz?

Wiem, że ci w życiu smutno, źle i fatalnie. Też by mit tak było, gdybym... Przemilczmy.

Ale są też tacy - uśmiechnięci, radośni i szczęśliwi. Uwierzysz?:-)

Zresztą - pokaż to "chamstwo" u Adalberta, bo nie jarzę wcale...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Rzeknij, Skurzewski: są we wszechświecie opinie oponentów, którymi to d4 Moderacji - nie zawracasz?

Wiem, że ci w życiu smutno, źle i fatalnie. Też by mit tak było, gdybym... Przemilczmy.

Ale są też tacy - uśmiechnięci, radośni i szczęśliwi. Uwierzysz?:-)

Zresztą - pokaż to "chamstwo" u Adalberta, bo nie jarzę wcale...

Ale na to,czy Ty coś jarzysz,czy nie to ja nie mam żadnego wpływu. Napiszę Ci wprost,bo widze żeś chłop w gumofilcach,gówno o mnie wiesz,czy jestem taki,czy owaki,dla mnie jesteś tylko wirtualnym bytem,to jest internet,więc proponuję abyś trochę poluzował gumkę od beretu i skorzystał z francuskiego powietrza dla uspokojenia emocji. Nasze drogi w realu pewnie nigdy się nie przetną,więc po prostu się nie naprężaj,bo nie robi to na mnie wrażenia-żadnego.

Coś niesłychanego! Skąd wiesz, żem w gumofilcach rozmilowan?:)

A - operowanie "gównami"... "Szwejka" przeczytać trzeba. Dowiesz się, że nie popłaca.

Choć - niektórzy kochają się w tym tarzać, jak ty - chwalący kościółkowych.

Jeszcze cosik: nie jesteś dla mnie "taki"

"Owaki" - jak najbardziej. Kilku was takich na forum.

Zdrowia.

A skąd wiesz? Pan Bóg przecież przynosi ukojenie i radość każdego dnia.

Mam podobnie bez bambócka.
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Coś niesłychanego! Skąd wiesz, żem w gumofilcach rozmilowan?:)

A - operowanie "gównami"... "Szwejka" przeczytać trzeba. Dowiesz się, że nie popłaca.

Choć - niektórzy kochają się w tym tarzać, jak ty - chwalący kościółkowych.

Jeszcze cosik: nie jesteś dla mnie "taki"

"Owaki" - jak najbardziej. Kilku was takich na forum.

Zdrowia.

Mam podobnie bez bambócka.

"Chwalący kościólkowych"ciekawa teoria,szczególnie w kontekscie braku takich, moich wpisów,brnij dalej synu,szceścia życzę. Należysz do tej dziwnej kategorii ludzi,którzy deklarują niecheć do takich osób jak ja a z drugiej strony nie potrafisz się ode mnie odspawać,podobnie jak smród od wojska. Również zdrowia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.