Skocz do zawartości
IGNORED

Biały marsz

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Czy rozumiesz o czym mówie?

Tłumacze że penalizacja nie ma nic do obrony życia, tylko do ideologii Za trzepanie kapucyna tez karali bo to był grzech tylko słabiej bo ciezko było złapać za reke w rozporku.

Za sodomię skazywano w Anglii do połowy lat .50 ubiegłego wieku - to niby co to było? Też chodziło o ochronę zycia za ładowanie w dupsko???

A o karaniu samobójców czytałeś, czy też ci sie kojarzy z uszczęsliwianiem na siłę ?

Tlumacze ci jak rozsądnemu że tym tak zwanym obrońcom zycia chodzi o narzucenie swojej ideologii. Cała otoczka dookoła tego to tylko ideologiczne przepychanki co jest życiem, a co nie. A chodzi tylko o to, co komu będzie wolno, bo ktoś inny uważ że jego ideologia musi być ważniejsza.

Tak samo jak Szwedzkiemu lewactwu chodzi o narzucenie swojej ideologi.

Gdyby oszołomów wyznaniowych połaczyć z lewactwem to ludzie dostawaliby wtedy paragraf za trzepanie kapucyna z eutanazją jako formą złagodzenia kary.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Czy rozumiesz o czym mówie?

Tłumacze że penalizacja nie ma nic do obrony życia, tylko do ideologii Za trzepanie kapucyna tez karali bo to był grzech tylko słabiej bo ciezko było złapać za reke w rozporku.

Za sodomię skazywano w Anglii do połowy lat .50 ubiegłego wieku - to niby co to było? Też chodziło o ochronę zycia za ładowanie w dupsko???

A o karaniu samobójców czytałeś, czy też ci sie kojarzy z uszczęsliwianiem na siłę ?

Tlumacze ci jak rozsądnemu że tym tak zwanym obrońcom zycia chodzi o narzucenie swojej ideologii. Cała otoczka dookoła tego to tylko ideologiczne przepychanki co jest życiem, a co nie. A chodzi tylko o to, co komu będzie wolno, bo ktoś inny uważ że jego ideologia musi być ważniejsza.

Tak samo jak Szwedzkiemu lewactwu chodzi o narzucenie swojej ideologi.

Gdyby oszołomów wyznaniowych połaczyć z lewactwem to ludzie dostawaliby wtedy paragraf za trzepanie kapucyna z eutanazją jako formą złagodzenia kary.

Jeśli nie widzisz tego że Polska z państwa świeckiego zamienia się w kościół , bez okresu przejściowego przez państwo wyznaniowe to ty niczego nie rozumiesz . Przecież nad wprowadzaniem tych uszczęśliwiających kobiety ustaw aborcyjnych piecze sprawuje kościół katolicki w Polsce. Robią to metodą faktów dokonanych tak jak robią to z wieszaniem krzyży w miejscach publicznych i co najgorsze klechy robią to cudzymi rękoma i w tym jest zamaskowana cała perfidia polskiego kościoła katolickiego. Śmiało można napisać na opakowaniu w które zapakowana jest ustawa anty aborcyjna " Made in Episkopat PL".

"Dziad o niebie a baba o chlebie" a oni o czym?

Jeden Bóg raczy wiedzieć..... :))))

Maju dnia 24.10.2016 - 14:22 napisał

"Ciekawa "logika", według niej można rozgrzeszyć morderców, przecież oni maja prawo do życia w zgodzie z ich "sumieniem".

Jeżeli jeszcze raz użyjesz w stosunku do zwolenników pozostawienia pewnych spraw sumieniu zainteresowanych określenia "mordercy" - zgłaszam natychmiast sprawę do Moderacji. Nie będziesz ustalał norm etycznych.

Co używana przez antyaborcjonistów cwana manipulacja i próba narzucenia własnego języka, co od razu ustawia dyskusję. Oni wszyscy tak robią.

Mordercy zygot? Nie Majacz...

Faktycznie ktoś tu majaczy....

Panowie, spokojnie z tymi pogróżkami i opiniami bez pokrycia.

A wystarczyło na spokojnie przeczytać to co napisałem w kontekście rozmowy....trzy posty począwszy od 184 (wczoraj 13;38) wystarczyło kolejno ze zrozumieniem przeczytać by się zorientować że nie mam na myśli tych osób o których pisze Bobcat (nawet mi coś takiego przez myśl nie przeszło) a Jaro_747 wykorzystuje to nieporozumienie by mnie najpierw zaszufladkować a potem we mnie uderzyć.

Żałosne, a pisałem przecież o zwykłych mordercach, tak to trudno było zrozumieć?

Ale problem w tym że Bobcat nie pierwszy raz cytując fragment mojej wypowiedzi insynuuje mi niestworzone rzeczy strasząc na koniec moderacją.....a przypomnę że od tego się wszystko zaczęło że napisano iż nie jest ważne czy aborcja jest zła czy nie i do tej "logiki" dokonałem porównania.

Maju dnia 24.10.2016 - 14:43 napisał

"A dlaczego niezbyt prawidłowa?

Tylko dlatego że definicja działania poronnego jest u ginekologów inna niż u katolików?"

Ano dlatego, że przeciwdziałają one zagnieżdżeniu sie zarodka, więc gdzie tu poronienie?

Ano.

Widać z tego że ci ginekolodzy twardo twierdzący że to my się mylimy mają oprócz tej książkowej wiedzy o człowieku i taką która pozwala im rozstrzygać kiedy zaczyna się życie człowieka.

Maju dnia 24.10.2016 - 11:28 napisał

"Chciałeś rozmawiać merytorycznie czy tylko pokazujesz czego mogą się spodziewać katolicy walczący pokojowo i demokratycznymi metodami o prawa nienarodzonych"

A o co konkretnie walczą?

Co to konkretnie znaczy "nienarodzonych"?

O jakie konkretnie prawa walczą?

Dlaczego przenosisz tu rozmowę? Kto ci dał takie prawo?

Tamten temat nie jest odpowiedni, boisz się by ci którzy czytają tamten temat nie uświadomili sobie jak sprawy się mają?

Dlatego też pewnie odwracasz kota ogonem zadając pytania na które musisz znać odpowiedź, bo w następnych postach drwinami dajesz temu wyraz....chciałeś mnie jedynie podpuścić, być może do zaostrzenia dyskusji doprowadzić, nieprawdaż? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ale problem w tym że Bobcat nie pierwszy raz cytując fragment mojej wypowiedzi insynuuje mi niestworzone rzeczy

Tradycyjne chachmęcenie, odwracanie koła ogonem i próba "dowiedzenia" tudzież "wykazania", że się nie napisało tego, co się napisało i co każdy może przeczytać.

Widać z tego że ci ginekolodzy twardo twierdzący że to my się mylimy mają oprócz tej książkowej wiedzy o człowieku i taką która pozwala im rozstrzygać kiedy zaczyna się życie człowieka.

Kto inny ma mieć jak nie oni właśnie? Biskupi?

Dlaczego przenosisz tu rozmowę? Kto ci dał takie prawo?

Tamten temat nie jest odpowiedni, boisz się by ci którzy czytają tamten temat nie uświadomili sobie jak sprawy się mają?

Dlatego też pewnie odwracasz kota ogonem zadając pytania na które musisz znać odpowiedź, bo w następnych postach drwinami dajesz temu wyraz....chciałeś mnie jedynie podpuścić, być może do zaostrzenia dyskusji doprowadzić, nieprawdaż? ;)

Czy mógłby ktoś przetłumaczyć na język polski o co w tym wpisie chodzi? Zbiór słów nie niosących żadnej treści nazywa się bełkot.

Maju dnia 25.10.2016 - 08:36 napisał

"Ale problem w tym że Bobcat nie pierwszy raz cytując fragment mojej wypowiedzi insynuuje mi niestworzone rzeczy"

Tradycyjne chachmęcenie, odwracanie koła ogonem i próba "dowiedzenia" tudzież "wykazania", że się nie napisało tego, co się napisało i co każdy może przeczytać.

Jak mogłem tak napisać przecież ty wiesz najlepiej co ja mam na myśli. :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jak mogłem tak napisać przecież ty wiesz najlepiej co ja mam na myśli. :)))

Nie wiem co miałeś na myśli. Wiem co napisałeś. Jeśli co innego myślisz, a co innego piszesz - nie mój problem.

Miałem na myśli dokładnie to samo co napisałem; "Ciekawa "logika", według niej można rozgrzeszyć morderców, przecież oni maja prawo do życia w zgodzie z ich "sumieniem". "

Gdzie w tym zdaniu dopatrzyłeś się że kieruję te słowa do; " zwolenników pozostawienia pewnych spraw sumieniu zainteresowanych" pozostanie Twoją tajemnicą, bo nie należy się spodziewać że przyznasz mi rację że mnie źle zrozumiałeś bądź przyznasz że manipulujesz moimi wpisami (innej opcji nie ma), taki naiwny nie jestem.

"Dlaczego przenosisz tu rozmowę? Kto ci dał takie prawo?

Dlatego też pewnie odwracasz kota ogonem zadając pytania na które musisz znać odpowiedź, bo w następnych postach drwinami dajesz temu wyraz....chciałeś mnie jedynie podpuścić, być może do zaostrzenia dyskusji doprowadzić, nieprawdaż? ;)"

Czy mógłby ktoś przetłumaczyć na język polski o co w tym wpisie chodzi? Zbiór słów nie niosących żadnej treści nazywa się bełkot.

A w jakim celu i z jakiego powodu mam Tobie tłumaczyć coś co kieruję do innej osoby? Nie przyszło ci do głowy że ta osoba zrozumie?

Jakbyś naprawdę chciał zrozumieć musiałbyś minimum wysiłku w to włożyć, łatwiej ci wychodzi robić to co tu widzimy. ;(

Ps. A tak naprawdę niezależnie czy ktoś to zrozumie czy nie w prowadzonych tu "dyskusjach" wpis wykorzystywany jest przez wiele osób przeważnie tylko po to by drugiemu przyłożyć, prawda, czasem i sens tego co się pisze nie jest tam ważne.

Gdzie w tym zdaniu dopatrzyłeś się że kieruję te słowa do; " zwolenników pozostawienia pewnych spraw sumieniu zainteresowanych"

Znów manipulacja, chachmęcenie i odwracanie kota ogonem.

Proste pytanie Bobcat, jedynie proste pytanie na które z wiadomych mi racji nie odpowiesz. Może jednak?

Nie ma takiej opcji byś się publicznie przyznał że nie zrozumiałeś, lub manipulujesz, wolisz to mnie wmówić, ot co.

Proste pytanie Bobcat, jedynie proste pytanie na które z wiadomych mi racji nie odpowiesz. Może jednak?

Nie ma takiej opcji byś się publicznie przyznał że nie zrozumiałeś, lub manipulujesz, wolisz to mnie wmówić, ot co.

Nie mam się do czego przyznawać. Zabawne gdy manipulant oskarża innych o manipulację. Jak zwykle nie napisałeś tego co napisałeś?

Jak zwykle nie napisałeś tego co napisałeś?

Wymyśliłeś adresata do którego kierowałem ten wpis tylko po to by mnie dręczyć....kończę tą żenadę.

EOT w tej sprawie.

80% samochodów przed słowackimi klinikami wykonującymi zabiegi aborcji ma polskie rejestracje. Jak będzie zaostrzenie ustawy to podskoczy na 85%.

I co wtedy wymyślą nasze oszołomy? Wrócą kontrole na granicach?

Jestem Europejczykiem.

Zakaz aborcji na życzenie od początku jego wprowadzenia był zakazem tylko dla tych kobiet, które nie były w stanie zapłacić. Kliniki aborcyjne, polskie i prowadzone przez polskich ginekologów (od 2004), tuż za naszymi wszystkimi granicami pracowały, pracują i będą pracować, póki będzie popyt. A ten będzie czy się to komuś podoba czy nie. Szacunki są różne, ale 120-150 tyś. aborcji jakim poddają się Polski, w tej chwili gównie właśnie w gabinetach i klinikach przy naszych granicach, nie pokątnie u nas, to liczba określana jako minimalna. Górna to nawet i ponad pół miliona. Jedynym sposobem by liczbę aborcji ograniczyć, bo o wyeliminowaniu całkowicie nie ma mowy, to jedynie powszechna edukacja seksualna i powszechny dostęp do środków antykoncepcyjnych.

I gdyby naszym fundamentalistom chodziło istotnie o walkę z aborcją to właśnie edukacje i dostępność środków antykoncepcyjnych by usilnie propagowali. Ale i edukacja i środki też są nad wyraz be, wszelkie, nawet te tzw. naturalne metody zapobiegania ciąży, ze wstrzemięźliwością włącznie, też są de facto be.

Bo im nie chodzi w istocie o ograniczenie i wyeliminowanie aborcji, im chodzi o coś zupełnie innego. Aborcja jest wyłącznie pretekstem. Dziwię się tylko, że są tak przekonani, że nikt nie widzi i nie rozróżnia celu i pretekstu. Widzi, widzi i albo wreszcie przyjmą do wiadomości, że w Polsce teokracji nie będzie, albo polski Kościół doprowadzą do zapaści z której już się nigdy nie podniesie. Tak czy śmak, era w której KK odgrywał w Polsce poważną rolę polityczną i społeczną definitywnie się kończy i żadne zaklęcia tego nie zmienią. Polski KK całkowicie przespał i zignorował zmiany, fundamentalne zmiany jakie zaszły u nas po `89. Po części z głupoty, po części z winy polityków jadących na grzbiecie Kościoła, po części ze względu na JPII. Chyba tylko starczą demencją, zadufaniem i butą polskich hierarchów można tłumaczyć, że nie chcą widzieć, choć widzą, że w dużej części jest już po herbacie.

80% samochodów przed słowackimi klinikami wykonującymi zabiegi aborcji ma polskie rejestracje. Jak będzie zaostrzenie ustawy to podskoczy na 85%.

I co wtedy wymyślą nasze oszołomy? Wrócą kontrole na granicach?

Na każdym przejściu będzie oprócz sołdata Macierewiczowego ( tego od tych nowych Oddziałów OT)stał ginekolog z wziernikiem i miarka i każdą kobietę badał czy aby to w niecnym celu nie próbuje opuścić ten kraj miodu i mleka......

Odsunąć kler od władzy, odsunąć kler od władzy , odsunąć kler od władzy.

To by było na tyle .

Minęła godzina 13:18 , zapraszamy na prognozę pogody.

Poproszę na 19.30 kolegom od dojnej zmiany przed TV kurski te zdanie na przypomnienie......

Zakaz aborcji na życzenie od początku jego wprowadzenia był zakazem tylko dla tych kobiet, które nie były w stanie zapłacić. Kliniki aborcyjne, polskie i prowadzone przez polskich ginekologów (od 2004), tuż za naszymi wszystkimi granicami pracowały, pracują i będą pracować, póki będzie popyt. A ten będzie czy się to komuś podoba czy nie.

Wystarczy jedna tabletka wynaleziona jakięs ćwieć wieku temy we Francji. Podobno jest normalnie dostępna w sprzedaży bez recepty. A jak nie w Polsce to w aptekach internetowych wysyłkowo. Dlatego tłumaczę temu piwku jasnemu, że nie chodzi o żadne szczytne cele obrony życia tylko o narzucanie własnej ideologii.

Na każdym przejściu będzie oprócz sołdata Macierewiczowego ( tego od tych nowych Oddziałów OT)stał ginekolog z wziernikiem i miarka i każdą kobietę badał czy aby to w niecnym celu nie próbuje opuścić ten kraj miodu i mleka......

W jakim celu skoro kobieta nie była, nie jest i nie miała być karana? Fantazjowanie też powinno się trzymać kupy, a nie tylko być kupą.

Warto przypomnieć sytuację, jaka wydarzyła się w grudniu 2015 roku (wg Dionizego Małego) w Janowie Podlaskim. Otóż wtedy i tam, pewien jegomość, zwany Mariuszem P., próbował zgwałcić konia (klacz?)! I teraz załóżmy hipotetyczną sytuację, że dochodzi do cudu, czyli zapłodnienia. Czy takie same prawo aborcyjne dotyczy klaczy? Czy półkoń-półczłowiek to byłaby istota bardziej ludzka czy zwierzęca? Czy taki "twór" byłby klasyfikowany jako choroba? Czy taki szczególny przypadek nie byłby "odgórnie" chroniony, aby po urodzeniu mógł się nim zająć sztab naukowy (ku chwale rozwoju ludzkości, tudzież jej zagłady)?

2016_10_24_zyziu_zebra_calosc_plus_logo.JPG

Wystarczy jedna tabletka wynaleziona jakięs ćwieć wieku temy we Francji. Podobno jest normalnie dostępna w sprzedaży bez recepty.

Podobno biseptol jednak na to nie pomaga.

Szacunki są różne, ale 120-150 tyś. aborcji jakim poddają się Polski...

Górna to nawet i ponad pół miliona.

Bzdury....kto mówi o pół milionie, nie słyszałem o tak absurdalnych liczbach, ciekawe dlaczego w roku (1997) kiedy obowiązywało prawo do aborcji na życzenie w naszym kraju nie dokonano tylu aborcji a "tylko" 3047. Podkreślam - w warunkach legalności, także na życzenie, w dobrych warunkach sanitarnych i bezpłatnie.

Proszę sobie darować pisania oczywistych nieprawd i manipulacji wiadomych środowisk.

...gdyby naszym fundamentalistom chodziło istotnie o walkę z aborcją to właśnie edukacje i dostępność środków antykoncepcyjnych by usilnie propagowali.

I propagują, problem w tym że propagują odpowiedzialne przygotowanie do życia w rodzinie i to odnosi realne dobre rezultaty a to się pewnym środowiskom preferującym seks-edukację (notabene która nic dobrego nie przynosi w tamtych krajach gdzie funkcjonuje) bardzo nie podoba. Dlatego potrzebne są im te fałszywe statystyki by "wykazać" jak to u nas się nagminnie ucieka do podziemia.

Bo im nie chodzi w istocie o ograniczenie i wyeliminowanie aborcji, im chodzi o coś zupełnie innego. Aborcja jest wyłącznie pretekstem. Dziwię się tylko, że są tak przekonani, że nikt nie widzi i nie rozróżnia celu i pretekstu.

Ja też się dziwię zdeklarowanym katolikom że nie widzą jak ci co walczą o aborcję na tym nie poprzestaną....cywilizacja śmierci na tym nie zakończy a sugerowanie że walka o prawo do życia dla najsłabszych jest tylko pretekstem pozostawię bez komentarza. ;(

Podobno biseptol jednak na to nie pomaga.

Biseptol to podobno uzywały Węgierki w latach .60 . A ja pisałem o RU-486, Mifepriston, Mizoprol, Cytotec, Arthrotec. Można je nabyc jesli nie w Aptekach to przez internet wysyłkowo bez wiekszych problemów. Przerywają ciaże do 12-go tygodnia, bezpiecznie do 9-tego w sposób taki sam jak sie to odbywa naturalnie z większoscią ciąż kiedy tkanki płodu nie wytwarzaja jeszcze dostatecznej ilości hiormonów zapewniajacych utrzymanie

Wiem ze próbujesz byc dowcipny ale wyszło ci zbyt dosłownie, taka lewacka wrażliwość.

Proszę sobie darować pisania oczywistych nieprawd i manipulacji wiadomych środowisk.

Proszę sobie darować uprawiania oczywistej propagandy i manipulacji pod dyktando wiadomych środowisk.

I propagują, problem w tym że propagują odpowiedzialne przygotowanie do życia w rodzinie

Propagują nawiedzony bełkot i prymitywną indoktrynację, które są zaprzeczeniem jakiejkolwiek edukacji w tym zakresie.

i to odnosi realne dobre rezultaty

Żadnych dobrych nie przynosi. Wprost przeciwnie. Środowiska niezależne biją na alarm.

notabene która nic dobrego nie przynosi w tamtych krajach gdzie funkcjonuje

Życzeniowe postrzeganie rzeczywistości. Kto powiedział, że nie przynosi? Jakaś moherowa, radiomaryjna pani udająca naukowca, którą kiedyś tu przytoczyłeś. A na bazarze co na ten temat mówią? Tak samo dobre źródło "naukowe".

Dlatego potrzebne są im te fałszywe statystyki by "wykazać" jak to u nas się nagminnie ucieka do podziemia.

Jak na razie to wspomniana pani "naukowiec" oparła swoje "dowody" o rzekome statystyki Eurostatu, które (co udowodniłem) nie istnieją.

Ja też się dziwię zdeklarowanym katolikom że nie widzą jak ci co walczą o aborcję na tym nie poprzestaną.

Dobrze mówisz. Nie poprzestaną. I doprowadzą do sytuacji, że przeciwnicy aborcji będą mieli pełne prawo postępować zgodnie z własnym sumieniem i jej nie wykonywać u siebie, natomiast nie będą mieli żadnego prawa ani możliwości narzucania swoich poglądów innym czy też zabraniać jej tym, którzy myślą inaczej.

cywilizacja śmierci na tym nie zakończy

Mówienie o "cywilizacji śmierci" przez stronę, która w historii miała najwięcej krwi na swoich rękach jest przejawem wyjątkowej hipokryzji.

A czym jest celowe wprowadzanie w błąd przez podawanie nieprawdziwych informacji?

Bobcat jeżeli już komentujesz moje wpisy i je krytykujesz rób to poważnie. Podałem oficjalne dane o ilości aborcji w 1997 roku gdy ta była legalna i na życzenie.....to jest argument. Możesz go poważnie zakwestionować tylko udowadniając mi że kłamię i jak podasz prawdziwe wg. Ciebie dane.

Z gołosłowiem dyskutować się nie da.

Jak na razie to wspomniana pani "naukowiec" oparła swoje "dowody" o rzekome statystyki Eurostatu, które (co udowodniłem) nie istnieją.

Nic nie udowodniłeś, kłamiesz.....linki jakie były podane do tych badań nie działały nie udowodniłeś że te badanie nie były prowadzone, czy nie istniały!

Linki nie działają a ty już insynuujesz że badań nie było żałosna manipulacja.

Tak się nieraz na internecie zdarza (zwłaszcza że tekst jest sprzed wielu lat) że przeniesiono na inne serwery te dane a Bobcatowi się nie chce tego szukać, mało tego ma "dowód" że te dane nie istnieją, śmiechu warte.

To co on robił (ile na tym zarobił) wie tak naprawdę niewielu, media i różne portale internetowe(zwłaszcza te lewackie) prześcigają się w tym by mu to wypominać, jego sumienie jego sprawa co kiedyś robił.

To jest w naszej wierze piękne że każdy może się nawrócić i nikt nie jest potępiony za to co zrobił zanim umrze, ma czas to naprawić....jeżeli robi to co robi z czystych pobudek sporo swoich dawnych grzechów odkupił.

"Ja też się dziwię zdeklarowanym katolikom że nie widzą jak ci co walczą o aborcję na tym nie poprzestaną."

Dobrze mówisz. Nie poprzestaną. I doprowadzą do sytuacji, że przeciwnicy aborcji będą mieli pełne prawo postępować zgodnie z własnym sumieniem i jej nie wykonywać u siebie, natomiast nie będą mieli żadnego prawa ani możliwości narzucania swoich poglądów innym czy też zabraniać jej tym, którzy myślą inaczej.

Dobrze mówię, i jak widać zwolennicy aborcji na życzenie którzy nieraz zapominają o tym to nie mówimy o lewatywie na tym nie poprzestaną....zajmą się w następnej kolejności nieuleczalnie chorymi, "nieużytecznymi" starszymi ludźmi, potem już pójdzie z górki.... ;(

Bzdury....kto mówi o pół milionie, nie słyszałem o tak absurdalnych liczbach, ciekawe dlaczego w roku (1997) kiedy obowiązywało prawo do aborcji na życzenie w naszym kraju nie dokonano tylu aborcji a "tylko" 3047. Podkreślam - w warunkach legalności, także na życzenie, w dobrych warunkach sanitarnych i bezpłatnie.

Czyli problemu nie było. Bo teraz po 20 latach i wobec zakazu aborcji na zycenie jest podobno 700-900. Nie uwazasz ze argumentacja Pro-Lifeów jest więc tak samo bzdurna jak argumentacjia obrońców "własności macic"? Stawiacie sie na jednej płaszczyżnie bezsensowności wzajemnych argumentów

Aborcje na życzenie były są i bedą niezaleznie od tego jakie prawo zostanie wprowadzone. Ponadto farmakologia daje każdej kobiecie szanse na aborcje hormonalną - czyt. naturalną jak te ktore dokonuja sie samoistnie w setkach tysiecy rocznie i często nawet nie są zauważane.

Efektem zaostrzenia prawa do aborcji z przyesłanek genetycznych bedzie tylko fakt że zdrowych urodzi się coraz mniej bo mozna ciaze łatwo spędzić, a więcej będzie sie rodziło "muminków".

Czy PRo-Lifowie i Biskupi wezmą tych ludzi na utrzymanie?

Z gołosłowiem dyskutować się nie da.

Więc go nie uprawiaj.

Nic nie udowodniłeś, kłamiesz.....linki jakie były podane do tych badań nie działały nie udowodniłeś że te badanie nie były prowadzone, czy nie istniały!

Linki nie działają a ty już insynuujesz że badań nie było żałosna manipulacja.

Tak się nieraz na internecie zdarza (zwłaszcza że tekst jest sprzed wielu lat) że przeniesiono na inne serwery te dane a Bobcatowi się nie chce tego szukać, mało tego ma "dowód" że te dane nie istnieją, śmiechu warte.

Żałosne manipulacje i myślowe wygibasy aby tylko "udowodnić" rzetelność tych "badań", albowiem wyniki są bliskie Twemu sercu. Pani "naukowiec" podała link do źródła danych statystycznych. Chciałem tam zajrzeć - strona o takim adresie nie istnieje. Dalsza rozmowa na ten temat jest bezprzedmiotowa.

Dobrze mówię, i jak widać zwolennicy aborcji na życzenie którzy nieraz zapominają o tym to nie mówimy o lewatywie na tym nie poprzestaną....zajmą się w następnej kolejności nieuleczalnie chorymi, "nieużytecznymi" starszymi ludźmi, potem już pójdzie z górki.... ;(

Tania demagogia pod mało inteligentną publiczkę. Już tylko tacy słuchacze Wam pozostali.

A czym jest celowe wprowadzanie w błąd przez podawanie nieprawdziwych informacji?

Co jest nieprawdą? Wojny krzyżowe? Inkwizycja? Stosy na których płonęli heretycy? Konkwista? Ustasze? Uganda?

To co on robił (ile na tym zarobił) wie tak naprawdę niewielu, media i różne portale internetowe(zwłaszcza te lewackie) prześcigają się w tym by mu to wypominać, jego sumienie jego sprawa co kiedyś robił.

To jest w naszej wierze piękne że każdy może się nawrócić i nikt nie jest potępiony za to co zrobił zanim umrze, ma czas to naprawić....jeżeli robi to co robi z czystych pobudek sporo swoich dawnych grzechów odkupił.

Żebyś Ty i Twoje środowisko ,był taki łaskawy i wyrozumiały dla kobiet , jak dla rzeczonego Chazana .

I jeszcze jedno , nie jesteś Bogiem , aby ocenić rzeczywiste pobudki , jakimi obecnie kieruje się Chazan , a już tym bardziej zdecydować o jego odkupieniu grzechów za świadome mordy , których się dopuścił .

Żeby była jasność, nie odmawiam Chazanowi prawa do resocjalizacji (nawrócenia), ale że względu na ciążące na nim zbrodnie , jest on ostatnią osobą , która powinna się wypowiadać na temat grzechów i moralności kobiet.

Piotr

Piotrusiu drogi, nie sprowokujesz mnie kolejny raz pisząc takie jawne nieprawdy i proszę byś mi nie insynuował.

Po pierwsze wyraźnie piszę że nie nam oceniać bo nie znamy wszystkich faktów....Tobie to niepotrzebne ty już na niego nieraz wyrok wydałeś, więc nie pouczaj mnie że to ja uzurpuję sobie cokolwiek ("nie jesteś Bogiem"???)

Nie przypominam tez sobie by Chazan mówił coś w tym stylu o kobietach....mógłbyś udowodnić że tego nie zmyśliłeś? ;)

Ciekawe że laikujesz napastliwe wpisy zdecydowanych zwolenników aborcji na życzenie a tu pisząc o Chazanie i tym co robił piszesz że to mordy, że ciążą na nim zbrodnie.....nie czujesz dysonansu. :))))

Maju dnia 26.10.2016 - 10:27 napisał

"Bzdury....kto mówi o pół milionie, nie słyszałem o tak absurdalnych liczbach, ciekawe dlaczego w roku (1997) kiedy obowiązywało prawo do aborcji na życzenie w naszym kraju nie dokonano tylu aborcji a "tylko" 3047. Podkreślam - w warunkach legalności, także na życzenie, w dobrych warunkach sanitarnych i bezpłatnie."

Czyli problemu nie było. Bo teraz po 20 latach i wobec zakazu aborcji na zycenie jest podobno 700-900. Nie uwazasz ze argumentacja Pro-Lifeów jest więc tak samo bzdurna jak argumentacjia obrońców "własności macic"? Stawiacie sie na jednej płaszczyżnie bezsensowności wzajemnych argumentów

Jeżeli odrzuca się podstawowe argumenty obrońców życia to wszystko jest bez sensu.

Jeżeli każde życie jest ważne i warte walki o nie to to co napisałeś jest bez sensu.

Jedynym sposobem by liczbę aborcji ograniczyć, bo o wyeliminowaniu całkowicie nie ma mowy, to jedynie powszechna edukacja seksualna i powszechny dostęp do środków antykoncepcyjnych.

.

Dostęp jest wystarczajaco powszechny, nawet nastolatkom na pryszcze przepisuja teraz antykoncepcje hormonalną. Ni ema z tym problemu. Margines aborcji zawsze bedzie, ale raczej ni ejest to obecnie tyle co sugerujesz - moznaby sprawdzic statystyki krajów ościennych glownie Słowacji I Czech ile tam teraz aborcji wykonują. na pewno nie jest to setki tysięcy. ludzie maja więcej problemów zeby zajsc w ciażę niż zeby ją spędzic. Od 1997 na który powołuje sie Maju farmakologia poczyniła tak duże postepy ze po prostu wiekszośc tych aborcji znikneła ze sfery publicznej. Po prostu statystyka ich nie zauważa. A to znaczy ze nie da się ich zakazać, zatrzymać czy spenalizować.

Dlatego obie strony sporu mącą tylko wodę wiosłem kiedy łódka stoi na cumie.

Jeżeli odrzuca się podstawowe argumenty obrońców życia to wszystko jest bez sensu.

Jeżeli każde życie jest ważne i warte walki o nie to to co napisałeś jest bez sensu.

Dla was Maju ważne jest tylko to zebyście nie wiedzieli o rzeczywistości. Na zasadzi eco z oczu to z Serca. Aborcje sa, były i bedą. Tylko ze ponieważ ni emożna zdiagnozować na razie trisomii chromosomu x przez 12 tygodniem ciaży to trzeba wykonywac aborcie metodami mechanicznymi zamiast chemicznymi. Ale spokojna twoja głowa pro-lifowa wrótce będa testy wykrywania downa we wczesnym terminie. Wtedy jeden proszek z krzyzykiem i downa nie ma, a wy swiętobliwi po prostu o tym nie będziecie wiedzieć. Wiec wszystko będzie w porządku - Dulszczyzna pełną gębą. Zakaz aborcji w prawie będzie i nikt nie odczuje jego działania

Ale do tej pory trzeba coś zrobic z urodzonymi "muminkami", dzieki waszemu zakazowi aborcji z przesłanek genetycznych. Czy kościół sie nimi zaopiekuje? Albo organizacje Pro-Lifowe wezma ich na utrzymanie? Łatwo jest bronic wartosci życia kiedy się za tę wartosc nie musi płacić.

Nie sądzę,że każde. Nie walczył być o zycie komórek rakowych we własnym ciele .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.