Skocz do zawartości
IGNORED

Kultura i co dalej....?

Yankes

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie najbardziej irytuje nie tylko język wypowiedzi lecz patrzenie na użytkowników forum przez pryzmat sprzętu jaki mają oraz ze względu na rodzaj słuchanej muzyki. To że ktoś ma sprzęt za np: 2 - 3 tyś. zł to wcale nie znaczy że jest gorszym miłośnikiem muzyki niż osoba, która ma za te pieniądze sieciówkę. Miłośnik rocka wcale nie jest gorszy od miłośnika jazzu.

To samo tyczy się, niektórych porad odnośnie sprzętu: "tym kolumnom to żadne kable nie pomogą", "do tego sprzętu to wystarczy ci najtańsza łączówka za 2 zł" itp.

Mnie najbardziej irytuje nie tylko język wypowiedzi lecz patrzenie na użytkowników forum przez pryzmat sprzętu jaki mają oraz ze względu na rodzaj słuchanej muzyki. To że ktoś ma sprzęt za np: 2 - 3 tyś. zł to wcale nie znaczy że jest gorszym miłośnikiem muzyki niż osoba, która ma za te pieniądze sieciówkę. Miłośnik rocka wcale nie jest gorszy od miłośnika jazzu.

To samo tyczy się, niektórych porad odnośnie sprzętu: "tym kolumnom to żadne kable nie pomogą", "do tego sprzętu to wystarczy ci najtańsza łączówka za 2 zł" itp.

A kim Ty jesteś, że mnie pouczasz?Tak bardzo często czytamy między wierszami.

De gustibus non est disputandum

Nigdzie nie jest lepiej. Ja udzielałem/ udzielam się na forach związanych z BMW i jest to samo. A powiem jeszcze więcej, że poziom układów i ukladzików jest tam jeszcze większy i jeszcze perfidniej tuszowany jak tutaj.

To juz wiem skad nick 735. Tez lubie bumki, mam 535i

Pozdrawiam

Rafał jest od Denona :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Na As najbardziej podoba mi się zróżnicowanie wypowiedzi od najgorszej do najlepszej niż wieczna wazelina jak na innych forach ale co kto lubi .

No bo po co lizac sie po jajkach jak mozna szczerze.

Na As najbardziej podoba mi się zróżnicowanie wypowiedzi od najgorszej do najlepszej niż wieczna wazelina jak na innych forach ale co kto lubi .

To super, że ścierają się poglądy ale róbmy to jak Ludzie.

No tak , tam się stukają pindolkami a u nas bardziej młotkami z czego te drugie bardziej lubię .

To super, że ścierają się poglądy ale róbmy to jak Ludzie.

Yanke czasami się po prostu nie da ale fakt przegięcia są .

No bo po co lizac sie po jajkach jak mozna szczerze.

Szczerość ma także swoje granice.

No tak , tam się stukają pindolkami a u nas bardziej młotkami z czego te drugie bardziej lubię .

Yanke czasami się po prostu nie da ale fakt przegięcia są .

Dokładnie masz racje.Bywają posty,że wyleci jakiś smród i stało się...Jednak obrażanie kogoś wykracza już poza granice przyzwoitości.

Rafał od kogo Ty właściwie jesteś?

Jestem na trzech forach gdzie są głównie mężczyźni. Wszędzie jest ostra rywalizacja, samce próbujące być alfa i obsikiwanie czyli moje musi być na wierzchu :-) nie wiem jak jest na forach z samych prawie babek bo nie należę do żadnego :-P

Ale po namyśle stwierdzam że u samych babek może być gorzej :-D

Wszędzie na świecie (głównie unia E ) wszyscy przybysze w nowych krajach trzymają się razem tylko nie my - żenada ! To nie ma co za długo mysleć o tym wszystkim tylko robić swoje .

Jestem na trzech forach gdzie są głównie mężczyźni. Wszędzie jest ostra rywalizacja, samce próbujące być alfa i obsikiwanie czyli moje musi być na wierzchu :-) nie wiem jak jest na forach z samych prawie babek bo nie należę do żadnego :-P

Na szczęście piękne nasze drugie połowy są za głuche na takie problemy ;-)

U nas także sporo Samców Alfa,którzy dobierają kolor sprzętu pod kolor lakieru do paznokci swoich Kobiet.

Wszędzie na świecie (głównie unia E ) wszyscy przybysze w nowych krajach trzymają się razem tylko nie my - żenada ! To nie ma co za długo mysleć o tym wszystkim tylko robić swoje .

Na szczęście piękne nasze drugie połowy są za głuche na takie problemy ;-)

My w Kraju nie potrafimy trzymać się razem.

Ja jestem czestym gosciem na forach akwarystycznych, bo to jedna z moich pasji i tam wcale nie wyglada to lepiej.

Niestety Polacy mają to już w genach, że muszą się tłuc; najchętniej między sobą. Wroga nam wcale nie jest potrzeba. Do spuścizna zaborów i czasów zamierzchłych :-)

Ale klocki pewnie wozi swoją beemą :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Yanke to już wogóle inny temat ! Potrzeba wojny byśmy się zjednoczyli !!!

Tworzymy przedziwną społeczność ludzi kochających muzykę.Każdy bez względu na to jaki ma budżet cieszy się muzą inaczej.Dlaczego odbierać innym radość słuchania.Każdy z nas był kiedyś cienki jak babci laczki ale nabieramy mądrości i uczymy się często od innych.Ktoś Świeży w tej branży nie odważy się napisać prostego zapytania gdyż zostanie niejednokrotnie zrugany przez Naładowanych Pustymi Postami Użytkowników.

Niestety Polacy mają to już w genach, że muszą się tłuc; najchętniej między sobą. Wroga nam wcale nie jest potrzeba. Do spuścizna zaborów i czasów zamierzchłych :-)

Akwaryści uosobienie spokoju także walą z ....

7 jest pakowna.

Temat w żaden sposób nie odnosi się do Hi-Fi.

Proszę nie robić Bocznicy ze wszystkich mozliwych miejsc Forum.

Hi-Fi ma swoje tematy, Hi-End swoje itd., a temat poruszony idealnie pasuje do poruszanych tematów na Bocznicy.

Wszystkie opinie proszę wyrażać w sposób wyważony z poszanowaniem innych osób.

Skoro mowa o "kulturze" języka i kulturze wzajemnych relacji - wypadałoby utrzymać wysoki poziom postów.

Zresztą podobne tematy były już poruszane na Forum AudioStereo i kończyło się to jak wszyscy wiemy różnie. Mam nadzieję, że przenosząc bez zamykania ten temat osoby biorące udział w dyskusji wykażą się WŁAŚNIE wysoką kulturą osobistą i nie dojdzie do szybkiego zamknięcia tematu.

Proszę też pamiętać, że w przypadku przerodzenia się tego tematu w kolejną kłótnie/wojnę pomiędzy Forumowiczami - zostanie temat natychmiast zamknięty.

Jeśli dojdzie do kolejnego utworzenia w Hi-Fi tematu obejmującego podjęte zagadnienie, zostanie to potraktowane jako złamanie Regulaminu Forum.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

:-)

Yankee you are good :-)

Chciałbym to zobaczyć :-)

Most of you are good, softhearted people.

Temat w żaden sposób nie odnosi się do Hi-Fi.

Proszę nie robić Bocznicy ze wszystkich mozliwych miejsc Forum.

Hi-Fi ma swoje tematy, Hi-End swoje itd., a temat poruszony idealnie pasuje do poruszanych tematów na Bocznicy.

Wszystkie opinie proszę wyrażać w sposób wyważony z poszanowaniem innych osób.

Skoro mowa o "kulturze" języka i kulturze wzajemnych relacji - wypadałoby utrzymać wysoki poziom postów.

Zresztą podobne tematy były już poruszane na Forum AudioStereo i kończyło się to jak wszyscy wiemy różnie. Mam nadzieję, że przenosząc bez zamykania ten temat osoby biorące udział w dyskusji wykażą się WŁAŚNIE wysoką kulturą osobistą i nie dojdzie do szybkiego zamknięcia tematu.

Proszę też pamiętać, że w przypadku przerodzenia się tego tematu w kolejną kłótnie/wojnę pomiędzy Forumowiczami - zostanie temat natychmiast zamknięty.

Jeśli dojdzie do kolejnego utworzenia w Hi-Fi tematu obejmującego podjęte zagadnienie, zostanie to potraktowane jako złamanie Regulaminu Forum.

Moderacja jak zwykle...ręka na pulsie.

Moderacja jak zwykle...ręka na pulsie.

By była pełna KULTURA o której mowa i podobno której tak bardzo brakuje na Forum.

Kultura na Forum wymaga z czym się z Kolegą zgodzę - stosowanie sie do Regulaminu - czyli kultura języka.

Kolega trafił w sedno problemu, sam jednak zapomniał, że Regulamin wspomina o zakładaniu tematów w odpowiednich do tego wyznaczonych miejscach.

Tak więc kultury u nas jak widac pod dostatkiem, wystarczy chcieć stosowac się do zasad panujących na Forum i mieć na względzie Regulamin.

A wtedy jestem przekonany nikomu nie przyjdzie na mysl, że kultury na Forum coraz mniej.

Pozdrawiam jak zawsze serdecznie

By była pełna KULTURA o której mowa i podobno której tak bardzo brakuje na Forum.

Jak dobrze,że mamy Was!Gdyby faktycznie była KULTURA to...Moderacja nie miałaby pracy.

Jak dobrze,że mamy Was!Gdyby faktycznie była KULTURA to...Moderacja nie miałaby pracy.

Jeśli Kolega uważa, że najlepsza praca to gonienie za brakiem kultury na Forum, to źle rozumiemy pojęcie "pracy" na rzecz Forum.

Ale mozna i tak.

Jeśli Kolega uważa, że najlepsza praca to gonienie za brakiem kultury na Forum, to źle rozumiemy pojęcie "pracy" na rzecz Forum.

Ale mozna i tak.

Uważam,że niewdzięczną pracą jest uczenie kultury dorosłych ludzi.Pozdrawiam Kolegę.

Uważam,że niewdzięczną pracą jest uczenie kultury dorosłych ludzi.Pozdrawiam Kolegę.

Uważam ze swojej strony, że Kolega w dziwny sposób zakładając temat o kulturze oczekiwał wyrażenia opinii innych osób o tym jak widzą poziom kultury na Forum.

Wyraziłem się jasno - bez pouczania - czym dla mnie jest kultura na Forum.

Przypomnę raz jeszcze swój wpis jako mój pogląd, nie próbę uczenia Szanownego Kolegi.

"Kultura na Forum wymaga z czym się z Kolegą zgodzę - stosowanie sie do Regulaminu - czyli kultura języka.

Kolega trafił w sedno problemu, sam jednak zapomniał, że Regulamin wspomina o zakładaniu tematów w odpowiednich do tego wyznaczonych miejscach.

Tak więc kultury u nas jak widac pod dostatkiem, wystarczy chcieć stosowac się do zasad panujących na Forum i mieć na względzie Regulamin.

A wtedy jestem przekonany nikomu nie przyjdzie na mysl, że kultury na Forum coraz mniej."

Natomiast widzę, że każdy wpis dotyczący Regulaminu jako dobra ogólnego i zwrócenie uwagi, że stosowanie sie do Regulaminu Forum jest przejawem kultury zostaje odbierany jako próba uczenia tejże kultury ludzi dorosłych.

Szanowny Kolego próby wywoływania wojenek "na słowa" miały już na Forum wiele obliczy. Nie mnie pouczać Szanownego Kolegę czym jest kultura na Forum.

Dla mnie jako po 1. forumowicza, a potem dopiero 2. moderatora - Regulamin Forum jest rzeczą najważniejszą w tym miejscu. To Regulamin określa czy przekraczamy już czy jeszcze nie przyjęte zasady w danym miejscu i czy nie doszło do przekroczenia zasad jakie panują w danym miejscu. A więc wprost bez owijania w bawełnę czy dana osoba łamie zasady tutaj obowiązujące (kultura miejsca) czy jeszcze nie.

By nie łamać tych zasad i nie występować "we własnej sprawie" zgłaszam swój post do Moderacji z zaleceniem zamknięcia tematu.

Dyskusja próżna i pusta mająca na celu jedynie pokazanie "nie będziesz mnie pan pouczał" kiedy zwraca sie uwagę na Regulamin tego miejsca, tym bardziej dyskusja bezcelowa bo prowadzona przez osobę, która zakładała podobno temat z myślą o braku kultury na Forum.

Założyłeś Kolego temat w miejscu do tego nie służącym (Hi-Fi), odbierasz post o Regulaminie jako Forumowym wyznaczniku kultury jako uczenie innych - dorosłych kultury. O czym więcej pisać?

Kolejna polemika w w/w temacie z moja skromną osobą nie ma sensu.

Niech inni Moderatorzy podejmą słuszną decyzję po zapoznaniu się z całym dorobkiem tego tematu.

Jestem wręcz pewny, że kierując się Regulaminem Forum Moderacja znajdzie odpowiednie wyjście co zrobić z całym tym tematem.

Z poważaniem Forumowicz

MrArkadiusz

To juz wiem skad nick 735. Tez lubie bumki, mam 535i

Pozdrawiam

Akurat nick nie z BMW :)

Rafał od kogo Ty właściwie jesteś?

Nikt mnie tu nie przyslal :)

7 jest pakowna.

7 już nie mam. Dość często zmieniam.

?👈

Może wpuszczać tylko w krawatach ? jak powszechnie wiadomo klient w krawacie jest mniej awanturujący się ;)

Ci w krawatach sa rowniez uwazani za bardziej nadzianych.

Idz do salonu audio najpierw w garniaku a pozniej w bluzie dresowej, to zobaczysz roznice w zachowaniu sprzedawcow.

Pamietam jak kiedys kupowalem 805N i na pierwszym odsluchu bylem ubrany w koszule i marynare, ale bez krawata, to sprzedawca robil wszystko zebym tylko kupil te Bowersy. Powiedzialem mu po odsluchu, ze musze przemyslec i ze wroce, jesli nie po 805 to wezme cos innego.

I wrocilem po dwoch tygodniach w bluzie i dzinsach i poprosilem o podlaczenie 805 jeszcze raz i jeszcze jakiegos innego modelu a ten od razu do mnie, ze to brzmienie mi sie raczej nie spodoba i ze cena jest wysoka i moze poslucham czegos z innego przedzialu cenowego.

Wiec ja mowie do niego, ze biore w ciemno te 805 i klade cos kolo 5000zl na lade i mowie do niego zeby mi je przyniosl. Koles sie zdziwil, zapytal jaki kolor i polecial. Wraca z kolumnami, zaczyna wypelniac jakies papiery, instruowac mnie o gwarancji i proponowac jeszcze jakies kable a ja jak on juz prawie skonczyl zabieram pieniadze z lady i mowie do niego, ze sie rozmyslilem.

Mysle, ze bedzie mial nauczke na przyszlosc w kwestii oceniania ludzi wg. ubioru.

A Bowersy i tak kupilem w innym salonie, gdzie chlopakom bylo wszystko jedno jak jestem ubrany.

Gość numik

(Konto usunięte)

taki nasz los, wieczny taniec godowy ;) ;). A tak serio to my przynajmniej po ostrzejszej wymianie dalej ze sobą gadamy, baaa, na wódkę możemy iść!! Kobiety są za bardzo pamiętliwe :) :D, od ok. 2 lat mam lekką alergię na kobiece reakcje choć nie można Wam odmówić również kilku zalet ;)

Przyznać należy koledze rację , bardziej efektywna i zarazem wdzięczna jest nauka dzieci .

To że ktoś ma sprzęt za np: 2 - 3 tyś. zł to wcale nie znaczy że jest gorszym miłośnikiem muzyki niż osoba, która ma za te pieniądze sieciówkę. Miłośnik rocka wcale nie jest gorszy od miłośnika jazzu.

Nie po to X kupuje furę za pół miliona i stawia pod domem że taką za 50 tys. nie da się jeździć, ale po to żeby zamanifestować przynależność do określonej sfory... Dajemy w ten sposób jasny sygnał będącym w okolicy członkom naszej sfory iż jesteśmy swój, a plebsowi iż nie jest tu mile widziany...

Podobnie jest w świecie audio, podobnie jest na tym forum - choćby słynny salonik....Mnie akurat śmieszy, ale było parę tematów od osób które by bardzo chciały, ale ich nie chciano...

A już poważniej i całkiem na serio - chcesz kultury sam ją okaż....

I kultura dla niektórych oznacza..... słabość, bo w realu mają tak iż bez chamstwa ani rusz.... Takie zasady są na ich podwórku.... A na to żeby tłumaczyć iż ich podwórko to nie cały świat - szkoda czasu....

Tak sobie pól serio

Ogr skrobnął

P.S. A co do audio - zasada numer jeden: polegaj na swoich uszach, Tobie ma się spodobać, a nie Januszkowi przed klawiaturą.... Ktory często i gęsto sprzętu nie widział nawet na obrazku, ale ma parcie na klawiaturę ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.