Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo ns-6170 nowy odtwarzacz strumieniowy

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

czyli da się to podłączyć do dysku sieciowego przez router tak, żeby widział pliki? Aktualnie mam 8150 i tu muszę odpalić PC włączyć DLNA, a wolałbym mieć gdzieś w kącie cichy dysk z muzyka wpięty do sieci

Edytowane przez Marcin_72404
  • 3 tygodnie później...

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak ten Onkyo ns-6170 ma się do Rotela T-14, zarówno w zakresie funkcjonalności jak i brzmienia?

Pozdrawiam, Jacek.

SL-6 + OM40,RX-505 UDAR,NS-6170,RCD991AE,RC-995/RB990BX, DIY na SS "jedwabna kopułka z węglową osiemnastką w betonie"

router zmieniony i dysk wpięty :)

Jak wejdziesz w konkretny folder, czyli album jakiegoś wykonawcy to jak ci sortuje pliki? Normalnie czy alfabetycznie?

?👈

Jak wejdziesz w konkretny folder, czyli album jakiegoś wykonawcy to jak ci sortuje pliki? Normalnie czy alfabetycznie?

normalnie, tak jak zapisane z CD w mediaplayer, aktualnie mam wpięty jedynie pendrive ale to chyba nie ma różnicy Edytowane przez Marcin_72404

U mnie z dysku ciągle czyta alfabetycznie. Muszę każdy folder przesortować z aplikacji. W pionku było tak samo, natomiast Yamaha widziała pliki OK. Juz sam nie wiem czy to wina WD Cloud czy strimera.

?👈

• 2 tygodnie później...

Pytam, bo nie znalazłem - czy da się bezpośrednio pod ns-6170 podłączyć końcówkę mocy? Czy ma funkcję pre?

Edytowane przez tomek11

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• 2 tygodnie później...

Nowa aktualizacja. Dodano m.in. obsługę MQA. Postarali się...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firmware Update NS-6170 - (Version 2130-2000-0000-0010)

• Adds support for TIDAL Masters. To listen to TIDAL Masters, you need to upgrade to a TIDAL HiFi Member.
  • Minor bug fixes and stability improvements.
  • Adds support for MQA file playback. For detail about updated function, please refer to 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Super jakość w końcu Onkyo się na święta naprawdę postarało, do rz900 też wyszedł update ale tylko poprawiono kilka bugs.

-=SLAYER RUL3Z =-

Jak mam plik MQA np. Album Division Bell to pasek utworu idzie ale cisza w głosnikach jest. Podobnie jak inne w MQA. Aktualizacja zrobiona, znaczek MQA się wyświetla i nie wiem co jest grane a w zasadzie co nie jest. Pomoże ktoś ? 

48 minut temu, war3z napisał:

Pewnie.

Jeśli lecisz po optyku to musisz w setup dać na On.

Po analogu nie ma potrzeby.

Śmiga jak ta lala :) Dzięki !

Witam Kolegów. 

A cóż to za cudo to MQA?  I skąd wziąść Muzę w tym formacie? 

Posiadam Onkyo TX-8250 po wczorajszej aktualizacji, ale nie stwierdziłem cudów... 

Ups, ok, już doczytałem. Nie było pytania ☺️

• 2 tygodnie później...

Czołem z rana,

testuje NS-6170, generalnie brzmi pięknie :) Na FM zaorał tuner Rotela 950BX ale z zaskoczeniem stwierdziłem iż sygnal DAB+ jest gorszy brzmieniowo niż FM (trójka).

Pewnie bede miał wiele pytan, dla mnie strumieniowiec to kompletna nowość i czarna magia ;).

Czy puszczając na nim spotify (premium) idzie z Onkyo zawsze z najwyższą jakością? Czy jest może zależny od ustawień jakie są na smartfonie, komputerze?

Drugie pytanie, czy podłączając komputer do wejscia USB, uzyskujemy coś więcej niż odtwarzanie plików z WMP?  Np zew karta dźwiękową i tym samym odtwarzanie wszystkich dźwięków z kompa?  

Pozdrawiam, Jacek.

SL-6 + OM40,RX-505 UDAR,NS-6170,RCD991AE,RC-995/RB990BX, DIY na SS "jedwabna kopułka z węglową osiemnastką w betonie"

Dodam w zakresie porównania tunerów cyfrowych DAB i analogowych, że cyfrowy mux Polskiego Radia gra gorzej niż na FM i to nie wina samego odtwarzacza tylko i wyłącznie Polskiego Radia, które skopało ten strumień. Osobiście jestem w zasięgu muxa Radia Bielsko (a także czeskiego i słowackiego) i dopiero tam można usłyszeć znaczną różnicę na korzyść DABu. Brzmi to po prostu wybornie. 

4 godziny temu, P4R4D0X napisał:

Czy puszczając na nim spotify (premium) idzie z Onkyo zawsze z najwyższą jakością? Czy jest może zależny od ustawień jakie są na smartfonie, komputerze?

Jak masz na smartofnie premium to będzie Premium. Sprawdz Tidal i puść przez chromecast.

?👈

29 minut temu, rafal735r napisał:

Jak masz na smartofnie premium to będzie Premium. Sprawdz Tidal i puść przez chromecast.

OK, czyli wystarczy że mam wykupione premium, i na smartfonie ustawioną "jakość: bardzo wysoka".

I inne ustawienia w smartfonie nie wpływają na Onkyo czyli:  "normalizacja dźwięku"

"poziom głośności: cicho, normalnie, głośno"?

Tidala spróbuje dziś odpalić (zarejestrować się na okres próbny), ale kompletnie nie wiem jak to działa, ustawia i z czym to się je...;(

Wszelkie porady mile widziane :)

Pozdrawiam, Jacek.

Ja najprościej lecę z apki Onkyo wchodzę na tidal i odpalasz płyty oznaczone jako masters nic nie robisz tylko musi lecieć po analogu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-=SLAYER RUL3Z =-

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Prawie jak w Spotify. Ja używam przez chromecast

Przyznam, że nie bardzo rozumiem jak odtwarzać Tidal przez chromecast, oraz co należy rozumieć pod zwrotem "połączenie po analogu"

Jestem w temacie kompletnym ignorantem ;(

Pozdrawiam, Jacek.

• Pokaż nowe odpowiedzi