Skocz do zawartości
IGNORED

Sonus Faber Extrema

iambr

Rekomendowane odpowiedzi

Informacyjnie! Dla zainteresowanych.

Pojawiły się:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

https://www.audiostereo.pl/topic/129971-sonus-faber-extrema/

Informacyjnie! Dla zainteresowanych.

Pojawiły się:

Ukryta Zawartość

Jak to znalazłeś?

Mieszkasz w NORGE?

Może lepiej jednak zamieścić to info w klubie Sonusa a nie zakładać od razu nowy wątek;-)

Ukryta Zawartość

Jak to znalazłeś?

Mieszkasz w NORGE?

Może lepiej jednak zamieścić to info w klubie Sonusa a nie zakładać od razu nowy wątek;-)

Tak mieszkam w Norge i jak by co to pomogę!

Nooo faktycznie, cza było w klubie Sonus Faber.

No to szybciutko do klubu......

A jak byś mógł pomóc?

Mogę zadzwonić, zarezerwować, zorganizować transport do PL, gdyby co to na priv...

Dzięki za info.

Norwegia piękny kraj - z sentymentem wspominam dawną wizytę....

Moja wizyta trwa już 11lat i mam nadzieję, że wkrótce dobiegnie końca.

Super namiar, szkoda, ze nie mam gdzie wstawic. Cena chyba troche wysoka, na a.... ktos sprzedawal za cos okolo 20/25, o ile dobrze pamietam, ale jak stan super to moze i 35 warto dac

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

W Serbii za 7500:

Ukryta Zawartość

Ogolnie nie dajcie sie nabijac w butelke, oboje musieli upasc na glowe z tymi kwotami.

Extremy ze standami schodza za ok. 5500-5750 maksimum.

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak złotych, to ja wezmę kilka par;-)

Ja to zawszę " podziwiam " ludzi kupujących takie starocie za taką kasę ..

Proste pytanie , co będzie jak padnie głośnik , albo dzieciak wbije palucha w kopułkę ?

Ktoś to naprawi?

Oczywiscie euro :-)

@Diogenes, dlatego pozbylem sie EA1.

Esotara jeszcze bez problemu da sie naprawic ale jak cos sie stanie z wooferem to koniec zabawy. Pozostaje pisac do Audiotechnology zeby zrobili Ci pare nowych za gruba kase.

• 10 miesięcy później...

Ja to zawszę " podziwiam " ludzi kupujących takie starocie za taką kasę ..

Proste pytanie , co będzie jak padnie głośnik , albo dzieciak wbije palucha w kopułkę ?

Ktoś to naprawi?

Nic nie ma prawa się zepsuć ale jak ........dzieciak wbije palec albo kot przejedzie pazurkami to zawsze możesz zamówić przetworniki u producenta.

Podając numer wyprodukowania kolumn poczekasz jakieś 2 -3 miesiące i dostaniesz w cenie około 550 euro za średnio/ basowy . Z Esotarem nie pytałem , może ktos inny podpowie co i jak.

Jak złotych, to ja wezmę kilka par;-)

Miałbyś w końcu dobre kolumny i prawdopodobnie do pełnej starości ( utraty słuchu ) :-)

Miałem wiele lat też od Jasika są bardzo dobre, ale można podobnie i taniej.

Jesli podobnie i taniej to jestem bardzo ciekaw Twoich doświadczeń w temacie Extremy - jakie inne kolumny tańsze są równie tak dobre jak Extrema.

Napisz proszę z jakim wzmacniaczem grałeś z Extremą i czy ten sam wzmacniacz grał później z tańszymi kolumnami o których napisałeś.

@LukRin

Czekam na objawienie co to za kolumny miałeś a tu CISZA , głucha CISZA . Na dodatek jesteś lub byłeś na forum więc o co chodzi z napisaniem kilku

zdań prawdy ( .....)

@LukRin

Czekam na objawienie co to za kolumny miałeś a tu CISZA , głucha CISZA . Na dodatek jesteś lub byłeś na forum więc o co chodzi z napisaniem kilku

zdań prawdy ( .....)

Pracuje szanowny kolego cierpliwości

Jesli podobnie i taniej to jestem bardzo ciekaw Twoich doświadczeń w temacie Extremy - jakie inne kolumny tańsze są równie tak dobre jak Extrema.

Napisz proszę z jakim wzmacniaczem grałeś z Extremą i czy ten sam wzmacniacz grał później z tańszymi kolumnami o których napisałeś.

Ja stawiam na MAGNAT QUANTUM 1005 :):):):)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

a ja powiem 1009

Nic się nie ukryje ;) dla mnie Magnat 1005 i czuję,że 1009 jeszcze lepiej się wpasują..... wiem wiem taka mało audiofilska firma.

Co do systemu w jakim pracują to chyba nie ma co pisać "babatular" nam napisze ;)

A miał być elaborat, oczywiście co do faworytów jest to tylko moje zdanie.

Aha w swoim czasie były jeszcze Dynaudio Confidence 3 oparte na tym samym wysokotonowym głośniku co w SF Extrema, też sympatycznie grały.

Pracuje szanowny kolego cierpliwości

Ale nad czym pracujesz ? Nad tekstem ???? Jestem cierpliwy i czekam na genialną info , zobaczymy ile jest ono warte.

Nic się nie ukryje ;) dla mnie Magnat 1005 i czuję,że 1009 jeszcze lepiej się wpasują..... wiem wiem taka mało audiofilska firma.

Co do systemu w jakim pracują to chyba nie ma co pisać "babatular" nam napisze ;)

A miał być elaborat, oczywiście co do faworytów jest to tylko moje zdanie.

Wiedziałem że FANTAZJUJESZ i wprowadzasz w błąd świeżaków i wszystkich miłosników SF Extrem. Ale daję Ci szanse na rehabilitacje do godziny

23 dzisiaj i mam nadzieję dowiedzieć się jakie to kolumny są tak dobre jak SF Extrema za dużo mniejszą cenę.

Ja stawiam na MAGNAT QUANTUM 1005 :):):):)

Zrobiło się naprawdę śmiesznie i dość niezręcznie ale poczekajmy, może @LukRin objawi nam 3 odkrycie Ameryki.

Magnepan

No chyba trafiłem z tymi Magnatami :)

A co do wzmocnienia to stawiam na Gryphona :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Ale nad czym pracujesz ? Nad tekstem ???? Jestem cierpliwy i czekam na genialną info , zobaczymy ile jest ono warte.

Wiedziałem że FANTAZJUJESZ i wprowadzasz w błąd świeżaków i wszystkich miłosników SF Extrem. Ale daję Ci szanse na rehabilitacje do godziny

23 dzisiaj i mam nadzieję dowiedzieć się jakie to kolumny są tak dobre jak SF Extrema za dużo mniejszą cenę.

Zrobiło się naprawdę śmiesznie i dość niezręcznie ale poczekajmy, może @LukRin objawi nam 3 odkrycie Ameryki.

Tak tak Extremy najlepsze na świecie i niech tak pozostanie ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.