Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do Tannoy Mercury M1

szymon1977

Rekomendowane odpowiedzi

Z Irlandii to przesylka pewnie sporo. Ale jak cos to w nowym roku sie odezwe. Jaki masz kolor?

-----

Na ile masz suba odcietego? Co slychac z suba jak nie podlaczy sie w ogole kolumn?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Z Irlandii to przesylka pewnie sporo. Ale jak cos to w nowym roku sie odezwe. Jaki masz kolor?

-----

Na ile masz suba odcietego? Co slychac z suba jak nie podlaczy sie w ogole kolumn?

Kolor czarny. Nigdy nie sluchalem suba bez kolumn.

Do stereo sub powinien byc w obudowie zamknietej.

Analogicznie kolumny, które mają ambicję mieć dobry bas również?

Bez analizy celowości nie da się tak prosto zawyrokować.

Cel to zastapienie burczybasu wydobywajacego sie z rurki wetknietej w przerosnieta obudowe dwodroznych podlogowek prawdziwym basem z prawdziwego basowego glosnika. Muzyka, ktorej slucham to metal wiec zejscie nie musi byc jakies duze za to ma byc szybko i wyraznie.

Nie wiem czy faktycznie do twojego repertuaru szybkiego grania nie lepiej jest wymienić fronty. Sub zmieni barwę doda niskich tonów ale jeśli się nie zgra z frontami to efekt bedzie gorszy niż przed tem. Miales wypożyczyć jakiś do testów i co?

Nie za bardzo mam czas, więc nudząc się w pracy tematem zajmuję się od teoretycznej strony, a na praktykę przyjdzie czas w przyszłym roku... chyba, że wcześniej się trafi coś ciekawego. W sumie to też się zastanawiam, bo z tego co czytam najgorsze efekty daje pokrywanie się częstotliwości odtwarzanych przez sub-a z tymi odtwarzanymi przez kolumny. A to, czego mi brakuje jest wprawdzie o wiele ciszej ale jednak nadal odtwarzane przez kolumny. Wiec bez aktywnej zwrotnicy może się akcja nie udać.

Inna sprawa, że muzyka której słucham cierpi z powodu fatalnej jakości produkcji. Dobrze zrealizowane płyty z mojej kolekcji można policzyć na palcach jednej ręki. I to nie tylko jeżeli chodzi o stare garażowe produkcje, ale nawet o wydawnictwa aktualne. Taki Baroness "Purple", właśnie słucham sobie pierwszy raz, kompozycje całkiem ciekawe, ale zabrzmi to "dobrze" chyba tylko na jamniku. Każdy lepszy sprzęt uwydatni tylko niedoskonałość produkcji.

Nie zamierzam męczyć w kółko średniego notabene Slayera "Repentless" tylko dlatego, że na moim sprzęcie brzmi dobrze. Już wolę pokręcić gałkami i cieszyć się Vulture Industries "The Tower", Cro-Mags "Alpha-Omega", Rest Among The Ruins "Fugue", Rotting Christ "Passage to Arcturo", Pestilence "Spheres", Usherhouse "Molting"...

A jak kiedyś wpadnę na pomysł przeznaczyć więcej kasy na sprzęt to nie widzę innej opcji niż trzy drogi w OZ i jakiś mocny piec, żeby je napędzić.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Tannoy ts10 czy dobrze zgra sie z mercury m1 , i czy da sie go podlaczyc do pm4001?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

M10sub jak nie bylo - tak nie ma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.