Skocz do zawartości
IGNORED

trudności w dostępie do włącznika

rangefinder

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę w kwestii włączania i wyłączania wzmacniacza.

W moim wzmacniaczu włącznik znajduje się tuż nad gniazdem sieciowym, co powoduje, że przy zastosowaniu każdej lepszej sieciówki nie mam możliwości włączyć i wyłączyć wzmacniacza.

20140728150517_Intuition3.jpg

Czy istnieje jakieś dobre rozwiązanie?

Włączanie i wyłączanie sprzętu za pomocą operacji wtykiem w gniazdku jest dla mnie stresogenne....

Może coś takiego,pewnie są też lepszej jakości

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wyłączać w ogóle. Chyba ze nie masz zamiaru słuchać przez kilka dni.

a jak wyłączyć mając lepszy kabel???

tak wtyczkę z gniazdka ciach??? albo z listwy???

przecież to nie po audiofilsku ;)

koledze Szpakowskiemu już dziękuję.

maciek36 - wiem, że jest taka teoria, aby klasy D nie wyłączać. Nie jestem jednak jej zwolennikiem, choć z drugiej strony, przełącznik włączający wzmacniacz nie jest w żaden sposób zabezpieczony przekaźnikiem, więc może rzeczywiście producent przewiduje pracę ciągłą.

Może takie cuś ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Te wyłączniki na tylnej ścianie to jakiś żart się powoli robi. Jakby to był jakiś luksus dac kawał pręta i przenieść guzik na front. Zaraz zrobią z tego opcję i dopłata 1000zł. A jak nie, to sięgaj chamie na tył obudowy.

?👈

Ale ile taki wzmak w klasie D pobiera będą cały czas ON ? To są chyba wartości rzędu 10 zł/na miesiąc jak nie 5zł ?

może nie warto się tym przejmować, tylko słuchać, słuchać

co do teorii to jestem przed kolejnymi odłsłuchami, bo szukam wzmaka i w salonie powiedzieli mi, że tranzystor to powinien przed odsłuchem 48h, czy nawet więc być włączony, inaczej to nie to

aaaa

to już może od razu coś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może takie cuś ?

Ukryta Zawartość

teoretycznie jest to jakieś rozwiązanie, obawiam się jednak, że "zabierze trochę prądu i będzie to słychać".

Ale ile taki wzmak w klasie D pobiera będą cały czas ON ? To są chyba wartości rzędu 10 zł/na miesiąc jak nie 5zł ?

może nie warto się tym przejmować, tylko słuchać, słuchać

co do teorii to jestem przed kolejnymi odłsłuchami, bo szukam wzmaka i w salonie powiedzieli mi, że tranzystor to powinien przed odsłuchem 48h, czy nawet więc być włączony, inaczej to nie to

aaaa

to już może od razu coś takiego

Ukryta Zawartość

Podobno jest to pobór rzędu 15W, czyli mało. Tyle tylko, że w takim przypadku wzmacniacz mimo wszystko się grzeje, mimo braku sygnału na źródle.

Jak umawiałem się na odsłuchy to specjalnie dla mnie wygrzewali wzmacniacz w klasie D przez 3 dni...

Inteligentnego domu nie będę instalował, żeby włączać wzmacniacz, to lekka przesada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak umawiałem się na odsłuchy to specjalnie dla mnie wygrzewali wzmacniacz w klasie D przez 3 dni..

no właśnie....3 dni, a skoro wydajemy kilkanaście tysi na to żeby dźwięk był ten wymarzony, to chyba trzeba po prosty nie wyłączać wzmaka i godzić się na wszystko co z tym związane

inteligenty dom to już szerokie pojęcie, ale pojedyńcze rozwiązania, wbrew pozorom nie są drogie

pzdr

Ale co, standby żadnego nie ma? Aż tak galopująca audiofilia?

Jeśli nie ma gały z przodu/z pilota, to może ma jakiś układ rozpoznawania sygnału, jak w subach, albo co...

Przecież ten wyłącznik na plecach nie ma służyć do codziennego wajchowania, tylko do sporadycznego odłączania jak np. coś podłączasz. Jakby miał służyć do codziennego wyłączania to by go dali z przodu jak człowiek.

Nie po to kupuje się lepszą sieciówkę, żeby dewastować osiągniętą nirwanę

dodatkowymi elementami, które z całą pewnością zdegradują dźwięk o kilka klas.

Ja w lepsze sieciówki nie bardzo wierzę, ale jeśli już, to spróbował bym do części, która jest może

widoczna powyżej wtyku przykleić wąską listewkę metalową, żeby wystawała poza sam włącznik.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

A to że piec chodzi dzień i noc latami to pewnie pozytywnie wpływa na jego stan techicnzy. Potem kupujcie, stan idealny, od audiofila - muzyki to ja panie tylko w sobote słuchałem, za szybą stał od nowości, ale nie wyłączałem go 5lat. Taki szczegół.

Mogłby ktoś nie kasowac moich postów, widzę że kogoś w oczy kole.

?👈

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Jaki jest sens kupowania wypasionych sieciówek, zwłaszcza do sprzętu z zasilaczem impulsowym?

Żeby było ładnie???

Jaki jest sens kupowania wypasionych sieciówek, zwłaszcza do sprzętu z zasilaczem impulsowym na baterie słoneczne ?

Żeby było ładnie???

Proszę o poradę w kwestii włączania i wyłączania wzmacniacza.

W moim wzmacniaczu włącznik znajduje się tuż nad gniazdem sieciowym, co powoduje, że przy zastosowaniu każdej lepszej sieciówki nie mam możliwości włączyć i wyłączyć wzmacniacza.

20140728150517_Intuition3.jpg

Czy istnieje jakieś dobre rozwiązanie?

Włączanie i wyłączanie sprzętu za pomocą operacji wtykiem w gniazdku jest dla mnie stresogenne....

Czy mógł być podać producenta tego cudaka ? Przydało by się lepsze powiększenie .

Widocznie wzmacniacz jest tak kiepski co jak widać producent uwzględnił, że nie pomoże mu żaden nawet hiendowy kabel.

To mało ważne . Jest designersko-stylistyczny i wygląda jak UFO i to jest najważniejsze.

Tu jest to Cudeñko :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I tu:

Ukryta Zawartość

bo z linku @marian.ch nie pokazuje nic :-(( jako szpion.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Wychodząc z domu chińskie zasilacze impulsowe jednak bym wyłączał ;)

Właściwie wszystko . Prawie na każdym urządzeniu elektronicznym jest napis Made in China .

Jeśli nie na każdym to w większości.

A'propos zasilaczy impulsowych i mechanicznego wyłącznika- czy nie wyłączając fizycznie sprzętu na pewno będzie on pod prądem?

Przecież sterownik zasilacza impulsowego przy braku obciążenia wyłącza zasilacz.

A po 2gie, to chińskie wyroby należałoby podzielić na 2 kategorie:

-wyroby wysokiej jakości

-totalna tandeta

Nie ma średniaków, lub są raczej mało spotykane.

Proponuję zakupić listwę sieciową z wyłącznikiem. Wiem, że to mało audiofilsko, ale jakże praktycznie. Od kilkunastu tygodni używam Supry i jestem bardzo zadowolony. Przedtem miałem listwę Enerr'a z wyłącznikiem, bo niby taka audiofilska, kiedy ją rozkręciłem, to śmiałem się z własnej naiwności dobrych kilka dni! Nie ma sensu trzymać cały czas sprzętu pod prądem, jakiegokolwiek. Ale jak ktoś chce? Kto mu zabroni...

Pozdrawiam

A'propos zasilaczy impulsowych i mechanicznego wyłącznika- czy nie wyłączając fizycznie sprzętu na pewno będzie on pod prądem?

Przecież sterownik zasilacza impulsowego przy braku obciążenia wyłącza zasilacz.

A po 2gie, to chińskie wyroby należałoby podzielić na 2 kategorie:

-wyroby wysokiej jakości

-totalna tandeta

Nie ma średniaków, lub są raczej mało spotykane.

1 kategoria - to wyroby o jakości założonej przez FIRMĘ - MARKĘ ( nie ważne gdzie składane)

2 kategoria - chińskie podróbki bezfirmowe ( w większości tandeta)

Wychodząc z domu chińskie zasilacze impulsowe jednak bym wyłączał ;)

WADIA to firma-marka USA !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.