Skocz do zawartości
IGNORED

Największy Polski Pianista Jazzowy w Ogóle

lukasiak.warszawka

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro ma to być największy i najbardziej utalentowany pianista polski od kiedy zbudowano pianino/fortepian zakiełkowała w mojej głowie myśl, że może jednak Fryderyk Szopen?

Był wielkim pianistą, kompozytorem, uznany w świecie, improwizował, frazował nienagannie...Trudno doszukać się w jego muzyce wpływów gospel i spirituals, ale już wpływy muzyki ludowej polskiej są oczywiste, a to przecież prawie to samo.

Co na to autor wątku?

Autor watku sadzi, ze wszelkie ramy, porownania do innych polskich pianistow zyjacych, niezyjachych, jazzowych i zwyklych sa bezzasadne. Frycek nie mial zadnej konkurencji. On byl porostu najwiekszym pianista w historii ale naszego calego globu. Nie bylo wiekszego tworcy, pianisty i improwizatora i prekursora muzyki nowoczesnej niz Frycek. Nie wspominajac ze byl kompozytorem i to wlasnie muzyki fortepianowej.

krytyk muzyczny jest jak ksiadz ktory uczy o kontaktach damsko-meskich

O,właśnie autor wątku cofnął mi bana.Nie mam zamiaru wchodzić do towarzystwa,które mnie nie chce.W związku z tym nie będę wypowiadał się w tym wątku.A zachowanie warszawiaka uważam za kuriozalne.

O,właśnie autor wątku cofnął mi bana.Nie mam zamiaru wchodzić do towarzystwa,które mnie nie chce.W związku z tym nie będę wypowiadał się w tym wątku.A zachowanie warszawiaka uważam za kuriozalne.

?

banan ??

jesli bedziesz pisal merytorycznie do tematu, prosze bardzo mozesz pisac, jesli chcesz wymieniac uprzejmosci to pisz na priv, zasady. podrawiam serdecznie

Zapewne błędnie wskazał Pan największego polskiego pianistę, Panie Wojciechu. Ban jak najbardziej zasadny. Ja zbanuję się sam, honorowo. I tak nie wiem, jaka jest prawidłowa odpowiedź.

Panie Kilkujadek, bo nie wiem które to imię a które nazwisko, za sugerowanie w wątku o pianinach instrumentu trąbki powinien pan rzeczywiście obłożyć się bananem honorowym.

E tam zaraz zdehnoł. Chyba nie ma tego jedynego łanendonliever the biggeste. Znalazłem Zbiga W na rodesie. Mówił że to miał być taki dojcze szpas, znaczy się żart. Ale nie wyszło i wzięli to na poważnie. I polaciało komercyjnie. Pierwowzór był w planach z Husajnem. Zakirem rzecz jasna.

• 3 tygodnie później...

Oczywiscie odpowiedz na postawione pytanie przez autora watku czyli mnie jest tylko jedna.

Najwiekszym pianista w ogóle w Polsce jestem Ja . Znowu Ja !! Ja. Czyli Marcin Brzozowski

Wielu bylo chetnych ale znowu wygralem Ja.

Dzieki za to kto odgadl dobrze ten moze soie sciagnac jedna moja plyte w formacie audiofilskim czyli Flac.

• 4 tygodnie później...

CEjMfGdXIAAOz9s.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla mnie nr Łan jest obecnie w Polsce Herdzin Krzysztof zresztą.

świeży wywiad z artystą:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Makłowicz jest podobno historykiem, który lubi gotować. Nie sądziłem że gra również na fortepianie. Człowiek orkiestra.

Marcinie , nie chodzi o Makłowicza tego od przyrządzania potraw w róznych miejscach na żywo ale o Adama Makowicza znanego pianistę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.