Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do CANTON GLE 490.

daro777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, za dwa dni stanę się posiadaczem, wyżej wymienionych kolumn jednak nie wiem, jaki wzmacniacz do nich kupić. Szczególnie chodzi o impedancje, na kolumnach napisane jest impedancja: 4-8 omów. Wzmacniacz nie musi być mocny, gdyż kolumny będą stały w dosyć małym pokoju około 14m. Wiem, że tak duże kolumny do tak małego pokoju to nie za bardzo, ale była okazja więc kupiłem. Czy Pioneer A-20 byłby odpowiedni?

-Muzyka, jaką słucham: Ogólnie wszystkie gatunki, z przewagą hip-hop, techno, ballady gitarowe, rock a czasem nawet muzykę poważną.

Z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/130994-jaki-wzmacniacz-do-canton-gle-490/

Zapomniałem dopisać, budżet wynosi 800 zł. Najlepiej używany, ale nie za stary. Wzmacniacz podpięty będzie do karty dźwiękowej Aim SC8000.

Jeszcze taki znalazłem DENON PMA-520AE.

Nie 520 do tych kolumn. Będzie to dudnic i basy będą mało kontrolowane. Zastanowił bym się mocno także nad 720 tka.

W tej cenie szukaj denona pma 1500r, harmana hk 680 czy nada 3020, ten powinien być tańszy.

Pozdrawiam

Nie 520 do tych kolumn. Będzie to dudnic i basy będą mało kontrolowane. Zastanowił bym się mocno także nad 720 tka.

W tej cenie szukaj denona pma 1500r, harmana hk 680 czy nada 3020, ten powinien być tańszy.

Pozdrawiam

1500R za 800 to raczej słabo.

?👈

Witam ponownie, kupiłem ONKYO A-9030. Teraz tylko brakuje mi kabli i w związku z tym mam pytanie.

Co jest lepsza opcja czy dłuższy kabel komputer wzmacniacz a krótszy wzmacniacz kolumny, czy na odwrót.

Napisz krótka recenzje jak to gra ;-)

Legendy głoszą im krótszy kabel tym lepszy, im dłuższy tym musi być lepszej jakości.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Witam ponownie, kupiłem ONKYO A-9030. Teraz tylko brakuje mi kabli i w związku z tym mam pytanie.

Co jest lepsza opcja czy dłuższy kabel komputer wzmacniacz a krótszy wzmacniacz kolumny, czy na odwrót.

Na odwrót, zdecydowanie krótszy kabel komputer wzmacniacz:)

Czy ten będzie dobry?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie będzie bo bo to nie jest miedź OFC. nie w tej kwocie.

Czemu wybrałeś najgorszy wzmacniacz którego z resztą nikt nie polecał?

Szczerze bez względu na to jaki kabel kupisz to i tak różnicy nie będzie. Ale na przyszłość jak zmienisz system to weź sobie Oehlbach lub Procab.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.